18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
Anee #368 még véletlenül se -
Borg #366 jah, csak éppen a truform patch kurva sokat ér, ha maga a game meg nem tud stabil FPSt produkálni.
Pont ezek amiket felsoroltál, leginkább rájuk kellene irni, hogy "ATI not supported". Amugymeg cs-hl ugyanaz, de pl Tribes2 is ebbe a sorba tartozik, azmeg ráadásul alapbol truformol is.
Ha minimum FPSeit nézzük ezeknek a gameknak, akkor fele annyi mint egy GTSen, a max FPS meg kit érdekel.. -
Vucli #365 Miért nem készít az Ati 8500-as drivert a Linuxhoz? ez az egy ok amiért nem veszek 8500-t -
Borg #363 Én eddig minden driverrel fel tudtam tenni, az ati_refresh_rate_fix-el (0.9.9.5) oda ahova akartam ezzel nem volt gond.
Ellenben az elején sokat szivtam az unituner miatt, mert más dolgokat tönkretett a refresh rate mellett, csakugy mint a rage3dtweak.
Radeonatorban meg nem igazán funkcionál a refresh fix. -
Anee #361 fogod leszedsz egy UniTuner vagy hasonló refresh progit a rage3d-ről -
Callisto #360 Üdv,
Az ATI programozói nagyon gyengék. 7500 DDR-em van XP-n használva. Régi driverrel ugye nem tudtam 60Hz-nél feljebb tenni a frekit az istennek se. Letöltöttem egy új drivert és ment. Most letöltöttem egy újabbat és megint nem megy 60 Hz felett. Mi ez? Én állítok be valamit rosszul???? Please segítsetek, mert már káprázik a szemem és hamarosan megvakulok. Régi drivert nem akarom visszatenni, mert ez gyorsabb és stabilabb...
Thanx
-
TheZsenyka #356 Persze hogy jót jelent kedves Pirga... tudsz olvasni :) -
Anee #355 www.rage3d.com -
#354 A www.viahardware.com -on levő VIA 4-in-1 -et már felraktad? -
Inquisitor #352 Ja, meglehetősen ;)
Ha jól értem ez még 64MB-os igaz? -
netrunner #349 Kipróbálva a cs-t nekem truformmal állandóan 70fps-t ad. A szövegek megjelenésekor én még nem vettem észre lassulást.
Viszont nagyjából kialakult hogy BC-ben mi okozza a lassulást. Amint egy hajó felrobban, rögtön beszaggat, amúgy símán megy. Tanácstalan vagyok.. :( Már majdnem minden registry beállítást próbáltam.
-
Borg #348 CSzik még valaki ezen a fospisztolyon?
Mert egyre inkább az az érzésem, hogy ennek (természtesen) nem a geometria, vagy a mozgások, vagy a sok ember árt meg, tehát nem ezektől lassul be a 8500 HLben néha 70FPS alá, hanem ha sok a szöveg a képernyőn!
Beállitottam pl hogy az emberek nevei középen irodjanak ki, ha becélzom öket, és látható FPS-esés van, ha kiirodik a szöveg.
Mammuton jáéccottam, és mikor a kör végén pl a statot kinyomta a képre, simán 6xFPS-re belassult abban a pillanatban, utána meg mikor 10en mozogtak a képen, de nem volt szöveg, csak egy sor chat, akkor simán 99+FPS...
Na erre varrjon gombot valaki..
BTW, megjelent még egy application compatibility update XPhez, amiben a CS is benne van, én ma 1 órát gaméztam vele, és nem halálozott el, ezalatt, pedig radeon óta rendszeres volt a dolog.. -
vrob98 #347 Radeonatorhoz megjelent egy patch amivel megy, Rage3Dtweak overclockja meg mindig ment nalam. Mostanaban jelenik majd meg a 3.1d amiben overclock kodot is valtoztatnak ... talan majd az lesz jo a te radeonodon. -
Borg #346 radeonator 1.80 viszont nem megy jól vele..
Amúgy te hogy az fbe állitod be a tuningot rage3Dtweakben? nekem mindig szürke a slider.. -
vrob98 #345 Felraktam 6058-as drivert, mostmar megy a FUR demo Win2K alatt is, es a hiresztelesekkel ellentetben a Rage3Dtweak is tokeletesen mukodik vele. Allitolag gyorsabb is de vegulis tokmind1 hogy 200 vagy 210 fpst nyom ;) -
#344 #341
Nagyrészt igazad van bár az én powermagicem 275/260-on megy. -
vrob98 #343 bios default?
vagy alligasd addig mig jo nem lesz :)
irq set to vga, reset cmossettings, stb...
Ha fent van minden legujabb intelinf, driver akkor mennie kene. -
Borg #341 Lásd amit a másik topciba irtam ezzel az orig ati dologgal kapcsolatban..
amúgymeg powermagicen asszem olyan a ns, meg a Volt a ramoknak, hogy 250fölé egy Mhzel sem viszed hiba nélkül.
Ennyi erővel 230/230asat is vehetsz, az is ennyiért van, és az is megy 275/250en, szóval ne tévesszen meg senkit, hogy olcsó és 250es..
Amúgymeg a multkor felhivtam a demostudiot, hogy nézzék meg mi az ami 50.5-ér árulnak, és telefonba azt mondták 230-as... -
netrunner #340 Én a Mistral -ban vettem, ha jól emlékszem 45nettóért. Ja, és ez orig. ATI gyártmány. -
Inquisitor #339 Nem tudom. Valaki osztogatott valahol fülest a Pwermagic R8500 (250/250) kártyával kapcsolatban, hogy valahol 41.000!!!+áfa. Én 44.000 körül láttam pár boltban (Bluefish, Demostudio, etc.), viszont nekem még 50.400+Áfába került nagyker áron! -
Borg #337 Amúgy nekem 128 a max anisotropy amit lehet állitani, radeonatorban, és fel is nyomtam maxra...
Hameg elhuzogatja az objektumokat 3Dben, az az esetek 99%ában a túlhuzásnak tudható be, méghozzá a ramok nem birják a kártyán. -
Inquisitor #336 Szerencséd van
Ezzel szenvedek 5 hónapja ...
Aztán felhomályosítottak, hogy az űj Radeon driver már univerzális, tehát jó a Radeon, Radeon 7xxx, 8xxx, 9xxx és a radeon Mobility és Radeon 7800 Mobilityhez is!
Ezek közül is (nekem) az Omega buherált változatát javasolták.
http://www.omegacorner.com/ati.htm
"THESE DRIVERS ARE COMPATIBLE WITH ALLATI RADEON CARDS:
(IT DOESN'T MATTER IF THEY ARE DDR, SDR, PCI OR AGP)
All In Wonder Radeon
All In Wonder Radeon 8500
Radeon 7000/VE
Radeon 7200
Radeon 7500/LE
Radeon 8500
Mobility Radeon"
-
Inquisitor #334 Ha klón módban használod a Monitort+TV-t és minden jól be van állítva (esetleg Tweakerrel "utána állítva"), akkor a beállításoknál lesz egy THEATRE mód az OVERLAY menüben.
Ha ez engedélyezve van, akkor (elvileg) bármilyen videót (bármilyen lejátszóval) elindítva a Monitor képétől teljesen függetlenül Full Screen-ben tesz ki a TV-re. Jelenleg sajnos a Quikctime videókkal nem megy, de ez valószinüleg a Quiktime lejátszó kódek valamilyen Winfos szabvány sértéséből adódhat. AVI, DivX, MPG, DVD, stb. megy rendesen.
Nekem sajnos ilyenkor nem teszi ki a feliratott, de többen állítják, hogy egy Matrox G400/450!!! programmal ez is belőhető. -
netrunner #333 Az mi az a "theatre" mód??? És hol lehet bekapcsolni? -
Inquisitor #332 "es annak a powermagic R8500 nek milyen a svout jele? szep kepe van TV-n?"
Hát nekem nagyon bejött!!!
Valamiért 640-ben és 1024-ben szebb mint 800x600-ban, de nem tudom miért. Viszont elég mókás ha videózom és bekapcsolom a Theatre módot.
Mindenesetre 3x jobb a képe 1024-ben, mint az MX400-é 640-ben volt -
Inquisitor #331 "Én azt hittem 16x a maximum..."
Nos úgy emléxem 64, de lehet hogy lejjebb vitték.
Tudni illik a régi Radeon is 128-at tudott, de csak registry buherával lehetett ezt előcsalni :)
Túl lassú lenne!
-
netrunner #329 Thanx!
Akkor majd megpróbálom beállítani ezt a CAS-2 -t.
"Hát az első 64x-esen az igazi"
Én azt hittem 16x a maximum...
Még valami: UnrealTournament trueform patch-et próbált már valaki?
Én kipróbáltam, és elég bugos. Mondjuk szép de bugos (néha "megnyúlnak" a textúrák). Van valaki aki kipróbálta, és jól megy nála? -
Inquisitor #328 "Egyébként mi az a "CAS2ben menjen a ram"???"
Nekünk egy PIII-1000 rendszer (512MB) majd 25-30%-ot!!!! gyorsult csak attól, hogy a memória késleltetést 3-ról 2-re raktuk át. A HDD műveletek meg a duplájára. Logika pedig nincs benne, ennyit nem szabadna gyorsulnia :)
Az a baj, hogy itthon csak gagyi ramot lehet kapni, a legtöbb NEM megy CAS2-n :(
"Más: a wolfeinseint próbáltam ki tegnap, és aktiváltam a setupjában a truformot, de én az évilágon semmilyen változást nem láttam a figurákban. Nem volt valakinek a wolfal már ilyen tapasztalata?"
De. Mindenki beszívta szinte. Legtöbbször ugyan is hiába kapcsoltad be, még se aktiválódot! Fel kell tenni az 1.3-as Wolfi patchet, utána még állítgatni is lehet a finomságát!
"Még valami: Szerintetek, az anizotrop szűrést (antiloscope filtering), és a smoothvisiont (antialiasing) milyen értékekre érdemes beállítani?"
Hát az első 64x-esen az igazi, de ott lassú ezért én 16x (néha32x) értéken használom. Az AA-t pedig (gyenge a procim!) az űj programoknál 2x/3x értéken a régieknél (98-2000) meg 4x. Nagyobban még nem próbáltam.
-
Anee #327 és ha nem birja végy vissza az fsbből de a ram CAS2ben kell hogy legyen...többet dob mint 10MHz fsb -
Anee #326 a CAS2 a memória elérési idő így a kevesebb a jobb
Bios-->Andvanced rész s átálítani... -
netrunner #325 már megint elírtam: az alaplap órajele húzás utan 150 mhz-n van. -
netrunner #324 Köszi Borg!
Majd szólj a Királynőnek, hogy én is készen állok az asszimilációra. :)))
Azért még volna néhány kérdésem.
Nem tudom, hogy lehet még több pontot kicsikarni a 3dMark-ból, de az a helyzet, hogy nekem az ASUS alaplapomon egy viszonylag régi chip találhato (VIA APOLLO PRO 133) és nekem a régi kártyámmal, is rosszabb eredmények jöttek, ki mint átlagban kellett volna. (szóval én az alaplapra tippelek, hogy amiatt ad kevesebb pontot) (pedig ráadásul ná
lam az alaplap húzások 150mhz-en ketyeg). Egyébként mi az a "CAS2ben menjen a ram"???
Ha nem ez akkor nem tudom mi az amit rosszul állítottam be. Majd megróbálok egy beta divert föltenni.
Más: a wolfeinseint próbáltam ki tegnap, és aktiváltam a setupjában a truformot, de én az évilágon semmilyen változást nem láttam a figurákban. Nem volt valakinek a wolfal már ilyen tapasztalata?
Még valami: Szerintetek, az anizotrop szűrést (antiloscope filtering), és a smoothvisiont (antialiasing) milyen értékekre érdemes beállítani? -
Borg #323 Az én 230/230as sapphiretech (hivatalos ATI AIB) kártyámnak is iylen kimenetei illetve átalakitója, szoftvere van. De a Volt miatt ez csak 275/250en megy, annak ellenére hogy 3.6os hynix van rajta.. amugy itt 48ér vettem -
TheZsenyka #322 Az Aqua féle Radeon (Powermagic amúgy) 8500-as LE verzió és 250/250-en rongyol, nekem nagyon kafául bejött (ott vettem), mert 285/285-ön lazán hasít. 1800XP mellett 2001-ben 8115 pontot csinál, húzás nélkül 7520-at. Tök korrekt mert dual head-es a cucc, egész pontosan van a DVI csatlakozóhoz egy átalakító ami lehetővé teszi hogy két hagyományos D-SUB csatlakozóval ráagresszorkodjak a kártyeszre. Van benne egy 3.0-ás PowerDVD meg a saját szoftverek illetve még SVIDEO kábelek mert hogy van rajta SVIDEO TV OUT természetesen. Rulla a kártyesz. -
Anee #320 nem 45ért van powermagic is és az tutira 250es -
Borg #319 Ja amugy nem romlik el a kártya ha túlhuzod, de azért apránként lépkedj feljebb. Ha fekete csikokat huzkod be, vagy shaderekben, nature tesztben flickeres, illetve elnyujtja a modelleket, a végén a forgó lónál meg kint vannak a pixelek a lóból az tipikusan ram hiba. (3dm2001SE)
Ilyenkor menj lejjebb ram sebességgel amig ez meg nem szünik.
A GPU/RAM huzása 250és 300 között egyébként ha 2-5 FPS gyorsulást hoz (1024ben. 1280és afelett már többet ér), de többet biztos nem, szóval agyon se kell tuningolni... -
Anee #318 Ha egy radeon/R100/ kikapcsolta vagy lefagyasztotta magát akkor azt a 2nek is tudnia kell
baj nem lehet belőle -
Borg #317 a S/N a matricán a hátulján.
Van rajta egy szám 102... és az utolsó 4 számjegye ha 1500 vagy afelett, akkor 230/230as, ha 1500 alatt akkor meg 250es LE. Asszem ha 1200 vagy alatti akkor normal radeon 8500, de ilyen OEMBEN NINCS! 275/275ös radeont csak dobozban adnak! (hivatalos ATi álláspont szerint).
Amúgy szerintem 45+áfáért tutira 230as.. de jól jársz azzal is, nekem 275/250en megy..
Inquisior-: ez azért nem teljesen igaz, hogy nem támogatja.. HL enginehoz be lehet kapcsolni a truformot a configból, tehát támogatja. AZ már más kérdés hogy mennyire jól jön ez ki a HL ultralowpoly cuccainál.. de ha pl letöltesz highpoly modelleket CShez, azokon már sokat szépit. (viszont tény hogy k instabil, TRUFORMal és nélküle is)
netrunner:
Nekem Pentium III-S 1133B/512cache-es procival megy 275/250en 3dmark2001SE defaulton 7200at. (winXPproENG)
Szóval azért a tieden még szerintem lehet finomitani.
Sokat dob rajta pl az FSB, hogy 133Mhz, meg hogy mennyire van leosztva az AGP, meg főleg az hogy CAS2ben menjen a ram, az legalább +200 pont nálam..
Egyébként a GPUt a kártyán nyugodtan teheted feljebb is, akár 300ig is birhatja hibázás nélkül, normál hűtéssel, de ettől gyorsabb nem lesz a zsuga, 275 fölé felesleges huzni. Ennek eredménye max a T&L heavy tesztekben látható...
A ram a fontosabb kérdés itt. Azt hogy hán NS a ram azt a chipekről tudod leolvasni, általában egy számsor 2 utolsó számjegye, vagy pedig külön rá van irva mint a hynixemen hogy 3.6ns .
3.6ns ramoknak elvileg 300ig menniük kellene mint ahogy azt több tuningteszt mutatja, de az LE kártyákon lejebb van a Volt amit a ramok kapnak, igy pl az enyémen már 255ön hibázik... lehet Voltot emelni, de csak fizikálsan megbuherva a kártyát, annyira meg nem kell nekem..
Az LE-ken 3.6 vagy 4ns ramok vannak, ha ugyanolyan feszen elvileg a 4ns-nak 250en vége van mint a botnak, hibázás nélkül még.
Használj radeonator 1.80at a húzáshoz, másrészt meg abba van HL setting, amitől jobban megy a HL is.
Hlben a truformot 2 ati_-val kezdödö sorral állithatod be ami a config.cfg-dben van, npatch-ot 1re, subdivet meg 1-7ig, aszerint hogy milyen erőset akarsz. 7esen nekem kb -25-30FPS... amugy meg normálban 99+. (néhány mozgalmasabb jelenetnél 8x-re lemegy..)
amugy az fps mutatót a consolebol "cl_showfps 1" vagy a "netgraph 3" bekapcsolásával is kimutattathatod.
Ja és officiál ATI driverekben szar az OpenGL, szal HLhez negativ... 6043 vagy 6052 béta drivert használj XPhez, vagy ennek megfelelőt 98hoz, vagy ezeknek az omega változatát stb.. -
netrunner #314 elírtam nem pii-es, hanem piii-as fut mellette. -
netrunner #313 Szevasztok!
Na én is beruháztam egy Radeon 8500LE-be.
Végül is nekem a telepítés eddig (kopp-kopp :) ) jól ment a telepítés.
Milleniumot használok hozzá, és egy 1ghz-s pii-as fut mellette.
Az első teszt eredmények:
3dMark2000(default):
74xx
3dMark2001(default):
57xx
Ezek az alapbeállításokkal futottak, az alap driverekkel alapállásban.
Majd felhúztam a procit 1,126ghz-re, és a 8500-ast 250/250-ről 270/270-re, valamint néhány registry beállításon is változtattam (ja, és persze drivert is cseréltem, a legutólsó offical-ra, a 9016-osra), így lett:
3dMark2001(default):
65xx
Ez már elég jó.. :)
Húzás után egyedül a vertex shader "mókázott", de nem tudom mi miatt (a figurák néha megnyúltak).
Szerintetek, meddig bírja a húzást egy ilyen 8500-as? Szenvedhet a kártya fizikai károsodást felhúzáskor, vagy már előbb "lefagyasztja magát"? Honnan állapítom meg, hogy a kártyám memóriája hány ns-os? Használ valaki itt radeontweakert? Mert én a régi radeonomhoz azt használtam, de a rage3d tweaker feleannyit sem tud mint a radeontweaker (viszont annál nem írják, hogy támogatná a 8500-ast).
Más: Counter-Strike -ban hogy nézhetem meg az aktuális fps értéket? És hogy kapcsolhatom be a truformot (egyáltalán az melyik patch verziótól van)? Vagy az alapból fut a CS-nél? És nagyon lassítja a truform a dolgokat?
Na, most jól elhalmoztalak titeket kérdésekkel :) (és bocs ha olyan kérdést tettem föl amit korábban már megtárgyaltatok, nem volt időm visszalapozni).