18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Borg
    HL szar. radonnak nem erőssége a régi játékok...újabbakban jobban kijön a truform.. de olyant amiben igazán jól mutat még én sem láttam,igaz, nem is gémelek annyit..

Amugy nekem a 6052-es driver bevált.
    Egyedül a CS rakoncátlankodik vele.. kékhalál és ilyesmik..
  • Radir
    Hi!
    Nekem egy 4'-os Le-m van. A procija megy 300-on a ram viszont hiba nélkül csak 270-en. 280-on is lefutnak fagyi nélkül a tesztek, de már sokat hibáznak. Nem is ez a fontos, hanem szerintetek melyik driver-ek a legjobbak? Én úgy tudom az Omega-félék game-ben teljesítenek jobban, míg az Ati-félék tesztekben. Illetve még van valami Red Software csapat, aki hasonlóan bütykölgeti az Ati drivereit. Ki mit használ, s milyen tapasztalattal. Ja TruForm..: háát, nem tudom kinek mi a véleménye...de szerintem a Cs-ben nincs olyan változás, mint a Dolphin demo-ban...:(
    A kopasz faszik feje kicsit kerekebb, a fegyverek kicsit teltebbek, de én sokkal többet nem vettem észre. Ti? A másik, nem olvastam végig a regebbi írásokat, de Cs-hez van 2-féle At-fix, amivel kilehet lőni az overflowed-es "kidobásokat".

Bye mindenkinek!!

• Inquisitor
    Most mondta egy grafikus a Digital reality-ből, hogy állítólag valami Microsoft DX developper fórumon volt fent egy példaprogram, amiben egy komplett nyúllal csinálták ezt realtime!
    Ha tudna valaki egy linket ... please!
  • vrob98
    Ja, doom3ban remelem lesznek ilyen kis gusztustalan szoros allatkak amiket szetlehet majd apritani
  • Inquisitor
    Ez mind nagyon szép egy torus-on, de pl. egy ember fején egy állaton, vagy egy szőrmeruhán is megnézném mozgás közben!!!
    Szigorúan 3D gamere gondoltam és realtime.
  • vrob98
    Elpukkantani nem fogod, nekem feszultsegnovelessel megy 230/230 @ 300/260-on most.

Ezzel a szormokkal nemlehet betelni :)))
  • Inquisitor
    Hát jó kérdés, van aki felhúzott LE-t 310/310 körülire, de azt hiszem a legtöb ezt nem bírja!
  • Inquisitor
    Hát ezt így nem tudom ... a www.hwsw.hu fórumán van a 3D Benchmark 2001 SE eredmények topic, ahol elég sok R8500 szerepel (az itteniben úgy láttam kevesebb van???), ott egy LE olyan 8.000-9.000 közötti pontot tud csinálni. Persze ahoz, hogy ezt elérd kell egy AMD XP1600+-1800+ proci vagy valami azzal eggyenértékű ... a 275MHz-es kártyák 9.000-10.000 közötti értékkel szerepelgetnek és néhány húzott cucc már 10.000 felett van!

Neked mázlid van, az én tök ilyen kártyámon a chip!!! nem megy még 260-al se!!! :(
    A desktop problémádra sajnos nem tudok (még) megoldást ...
  • TheZsenyka
    Túrósba hogy nem tudom összefoglalni a mondanivalómat és így 5 darabban írom le amit egyben is leírhattam volna... szóval: Nem próbáltam feljebb húzni, nem szeretném lepukkantani az új cuccosomat, meddig érdemes próbálgatni? Feltételezem hogy 400-on sűrű füstfelhőt tapasztalnék, de mégis? 300 fölötti értékekkel érdemes kísérletezni?
  • TheZsenyka
    Amúgy 250/250 volt az alap a kártyán, szerencsére nem 230-as volt.
  • TheZsenyka
    Köszi a címet Inquisitor!

Amúgy nekem egy Powermagic 8500LE kártyám van, érdekességképpen mondom, hogy (nem mintha nagy szám lenne) gond nélkül röfög 285/285-ön. Mi a max amit ki tudtatok hozni LE kártyákból és mit tud az alap RADEON ami nem LE?
  • Inquisitor
    Nos Vrob ezt a címet adta:

http://www.ati.com/developer/indexsc.html

Ezen nincsnek rajta a "régi" island1-2-3 demók, meg pár régi, de ez nem a vevő hülyítésére van, hanem a programozók tájékoztatására.
  • TheZsenyka
    1024-ben és feljebb a desktop mérete mindíg stimmel!
  • TheZsenyka
    Várjál Inquisitor! Értem mire gondolsz, de itt másról van szó... nem arról, hogy 1024-ben kell pannolni, hanem hogy a desktop mindenáron 1024x768 méretű marad és ha leváltok(!!!) 800x600-ra, akkor a felbontás télleg levált de a desktop túl nagy lesz (1024) és az egérrel kell pannolni hogy tudjak mozogni, a moncsi be van állítva (Eizo F77) és garantálom hogy ez tud 1024-et :) nem hogy 800x600-at... plíz adj még valami ötletet...

Inquisitor, honnan lehet letölteni ATI technológiai demokat???
  • Inquisitor
    Valószinüleg szarul van beállítva az elsődlege monitorod! A Windowsod úgy tudja, hogy max. 800x600 tud :) És ezért virtual-desktopot tesz ki ...

A képhez meg csak annyit: De szar is az az 1.4-es Pixelshader!!!
  • vrob98
    http://www.ati.com/developer/samples/3rdparty/tomohide_fur.03.13.02.zip
  • TheZsenyka
    Hali, segítsen valaki!!! 8500LE kártyám van és ha 1024 alá viszem a felbontást, akkor egérrel tudom pannolni a desktopot (meg a játékokat is amik kisebbe mennek mint 1024) és nem látom egyben hogy lehet ezt lelőni a francba? Halál ideg vagyok már miatta... plíz segítsetek...
  • Inquisitor
    Windows 9x/Me felhasználóknak: Van 4.13.9023-as driver a www.Maxreboot.com oldalán és az abból barkácsolt Omega driver is letölthető (www.omegacorner.com) már!
  • Anee
    höhö én meg arra találtam rá időközben s elég jól kocog:-)
    CXsak az a baj hogy Win98SE-m van
  • Borg
    ja ez winXP-2k
  • Borg
    ATI_refresh_rate_fix 0.99b

Ez az egyetlen tool ami valóban működik is! Viszont XP alatt a custom stylet ki kell kapcsolni mielött állogatsz vele, mert nekem pl styleXP miatt csak fekete volt a progi interface.. amig beállitod a refreshet addig tedd át normal windowsra.

Ezenkivül még van az Unituner ami be tudja állitani a refresh ratet,de ezt felejtse el mindenki, mert más dolgok viszont nem mennek tőle, és csak memóriarezidensen tudja megoldani a dolgot...
  • Anee
    monitorfrissitést mivel állítottátok????
  • Borg
    ugyanez volt nekem bridge commanderrel, ki kellett gyaluljam belőle a régi config fileokat, hogy újat generáljon..
    nézz utána ennek hátha csak ez a baja
  • mad mind
    Én eddig két programmal találkoztam ami nem fut rajta. A Gabriel Knight 3 (a háttérképet előtérbe rakja, így külső területen semmit se látni), a másik a Soul Reaver 2 (nem látni a képen semmit, de a játék működik).
  • vrob98
    GF3 extrait 100%-osan nem tudod kihasznalni, mig radeonban ottvan legalabb a Truform amit kilehet.
    A sebesseguk miatt erdemes megvenni mind2 kartyat.
    En speci meg vagyok elegedve az R8500 drivereivel ... vki a GF3-al sziv bizonyos gamekkal es a beallitasaival vki meg az R8500-al.
    Az egesz azon mulik hogy ki mivel gamal, milyen konfigban es milyen beallitasokkal.
    Nalam megy Quake, Wolf3D, Mohaa, SWStarFighter stb. Semmi bajom nincs veluk. Ennyi...
  • Borg
    Na, hogy valami a radon mellett is szóljon,
    sikerült bekonfigolni HLhez a cuccot, most épp 4xFSAAval, TRUFORM OFFal jáccottam, 75-100FPS között, 75 alá sosem ment. Azért ez már elfogadható teljesitmény.

(mondjuk arra még nem sikerült megoldást találnom, hogy ne 2mm-enként ugráljon a kurzorom CSben játék közben... hiába akármi mouse accel letiltás XP alatt, meg ilyenolyan CS beállitás,kapcsoló stb, mindig szar az egerem.. máshol mindig tökéletes csak CS ilyen szar.. na de ez már nem r8500 téma..)
  • Inquisitor
    Ez a driver csak pár óráig volt kint, amikorra is kiderült a blama ... lehet, hogy aztán kijött a javított változat, de addigra sokan megszívták.
  • Anee
    a régi whql radeon driverek a játékokban is jók voltak csak ez a 016os vagy valami ottantájt volt gané
  • Borg
    Amugymeg a te kérdésedre válaszolva..

Jónéhány rendkivül hozzá értő forrás nevezi a radeon8500 a holnap videókártyájának, és én 100%ig igazat adok nekik.

ad1, kb jövö karácsony lesz, mire az első olyan program kijön ami ennek a kártyának 100%osan kihasználja a képességeit.
    ad2, kb akkorra lesz is driver hozzá:)
    ad3, a régi játékok nem igazán vannak kibékülve vele (ld mennyit szoptam én a HL-el, és még most se tökéletes)

Ha jó idegzeted van, és türelmes vagy installálgatni drivert agyba főbe, meg jó a windowsujrainditó ujjad még, akkor abszolute megéri a radeonra fejleszteni, mert sokáig nem kell kigyomlálnod a gépedből. Ha viszont azt akarod hogy még 2-3 hónapig jó videókártyád legyen, és ne kelljen szarakodni vele, hanem beteszed, és megy elsőre minden, az aktuális technológiai szinten, akkor geforce3. Radeonnal viszont jobb képminőséget kapsz, főleg ha tvout, dvi kimenetet akarsz használni, mindenképp ez éri meg, összehasonlithatatlan a 2 kártya képminösége.

A WHQL driverekhez meg csak annyit, hogy ami most jött ki radeon8500hoz, abban még nincs benne a 1 hónapja kijött bétákban már megjelent új opengl cucc, ami több mint 40% gyorsulást eredményez...
    Sokan megkérdöjelezik ennek a drivernek egyátalán a létjogodultságát.
    Szóval radeonhoz olyan a WHQL, hogy a windows jól megy tőle (animálja a homokórát ezerrel) meg max pontot ad 3dmark2001ben. De semmi több. Játékok futása meg nem tartozik a WHQL bevizsgálás hatáskörébe, ennyit erről. Max annyit garantál hogy nem pusztul a windows töle (ami már azért nem semmi ugyan:)
    Persze csak r8500ról tudok tapasztalatból beszélni...
  • Borg
    Nekem tökéletesen ment vele a Geforce2 PROm...
  • Anee
    hát eddig vagy 5 radeon/1-2/ driver kapta meg:-))
    és azok jók
  • Inquisitor
    Hehehe, mint az ASUS 27.20-as WHQL Detonator driver?
    Végül is csak párszáz Windows halálozott el tőle, mire leszedték a netről ...
  • vrob98
    Windows Hardware Quality Labs
    Magyarul: BilGe'tsz szerint kiraly driver
  • Veriel
    Hat en ugy lattam, hogy a gef3 is lassabb cseben mint a geforce2, barmily hihetetlen.
    De ha 1500Mhz-es vagy gyorsabb procid van, akkor marha mindegy, mert meglesz a FIX 100 fps.
    Mas jateknal jo, azt hiszem, bar ghost reconban talaltam egy textura bugot.
  • Anee
    ha felteszel egy JÓ akár whql divert akkor nem kell szarakodni
  • Inquisitor
    Ne húzzatok fel, már a 9017 és 6043 driverekben is benne volt a 9xxx ATI kártyák néhány file-ja :)
    A HalfLife és Counter-Strike nekünk egyik gépen se megy (14 gépből!) mióta Windows XP van rajtuk :(
    Állandó jelleggel kifagy valamelyik menüben ... és lassú. Pedig itt bizony NEM ATI kártyák vannak bennük ...
  • Veriel
    En ezt elhiszem.

De nem a max. es nem is az atlag fps-rol beszelek, hanem a minimumrol.

Tok mindegy, hogy 3 percen at 100 fps-sel rohangalok, ha harc kozben leesik 60-70-re, ami szamomra jatszhatatlan (jelentosen romlik a fegyverek hasznalhatosaga).
  • dewdew
    Hu, de ismeros valahonnan ez a szoveg :))))))
  • Anee
    "A tegnapi nap új driver jelent meg az ATi 7xxx/8xxx sorozatú videókártyáihoz version 6.13.10.6052 néven a www.Warp2Search.net-en. A meghajtóprogramban a reactorcritical.com munkatársai érdekes felfedezést tettek. Lehet, hogy az ATi már rendelkezik működő R300-as grafikus chippel?

A driverben lévő atiixpag.inf fájl tartalmazza a konfigurációs adatbázis kódjait, valamint egyéb hardveres információkkal is szolgál. Az új driverben erre a fájlra alapozva kijelentő, hogy az ATi nagy valószínűséggel rendelkezik működő példánnyal a következő generációs grafikus magból, az R300-ból.

[ati2mtag_R200.GeneralConfigData]
    MaximumDeviceMemoryConfiguration=128
    MaximumNumberOfDevices=4

[ati2mtag_R300.GeneralConfigData]
    MaximumDeviceMemoryConfiguration=256
    MaximumNumberOfDevices=4

A sorokból kivehető, hogy az új R300-as chip egészen 256 MB memóriát lesz képes kezelni, habár ezen kívül sajnos senkinek nincsen semmilyen információja a chipről. Abból viszont, hogy az R300-ra vonatkozó sorok találhatók a driverben arra következtethetünk, hogy valahol már létezik működüképes grafikus vezérlő az új GPU-ra épülve.
    "
  • Anee
    GigaByet R7000 s 7500as van....mind2 sdres:-(