91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Trucker39
    Nincs igazatok. Igen, lehet tudni, mit módosít a játékon. Pontosan, szépen nyomon követhető, hogy mi került módosításra. Amitől sokan megijedtek, az a hexadecimálisan kódolt filenevek. Nem kell megijedni, nincs benne más a Sound Mod-ban csak a hangok változtatása. Sajnos, ez elrontja sok ember hangulatát, hogy lehetne, sőt van bizonyára olyan, aki módosít is benne szépen. Ezért szeretném, sok-sok virtuális pilóta társammal azt elérni, hogy a Sound Mod legyen része egy javításnak és a többi "lehetőséget" pedig zárja ki a készítő.
  • Richtofen
    Hát ez az. Baromi könnyen lehet benne olyan kód is a hangok mellett, ami csíntalanságokat csinál az ámítógépen. Vagy csak egyszerűen módosít ezt azt a modellezésben.
  • Richtofen

Tudnunk kellett, hogy működik e. Én semmi mást nem csináltam azóta, sőt akkor is Trucker mester próbálta ki csak. Az én SFS-eim szűzek
  • FixY
    Lehet tudni, hogy honnan származik, kik készítik ezt a soundmodot?
    Most nincs kéznél a "repülős" gépem, nem tudom megnézni a README-t...
  • Her Laca
    Hát az az igazság ,hogy vegyesek aSund moddal kapcsolatos gondolataim.
    Tegnap éppen Popey-hostolt wart és csodálkoztam,hogy nem bírtam csatlakozni. Erre mondta ,hogy a sund mód miatt. Na beszélgettünk egy kicsit,és hát mindenki egyetértett abban,hogy nagyon feldobja a játék hangulatát,meg stb,viszont az is igaz ,hogy senkinek még csak fogalma sincs miket változtat,avagy csak változtathat a játékban.
  • Valka
    "Ennek az egyik eredménye a soundmod, de bármi, hangsúlyozom bármi átírható benne, egy kis programozói tudással... Repmodell, sérülésmodell, motorok, fegyverek, AI, ..." én ismerek is itt valakit...
  • Valka
    csak egy szervernél csinálja és ott régebben is használtam a soundmodot.
  • PhantomAss
    ma sajna nemmegy
    :(
    de bármelyik verzsön jó
  • sindelnet
    mikor most ,ubin 4.07m, vagy 4.04m???

• PhantomAss
    szörnyű:)
    sajna nincs sok időm mostanában de majd tán a jövő hét végén
    megbeszéljük:) esetleg az urak is csatlakozhatnának (bár én ritkán repülök mostanában)
  • sindelnet
    Phan ,....csak akkor tudod a spiteket legyőzni,ha repülsz velük,és tapasztalod a hátrányait...
    úgyhogy álnéven én repülök velük,és a lavocskinon is...
    Aztán élesben..üsd vágd.
    Mikor hozunk össze az Ubin egy multit???
  • Rue East
    kipróbáltam WOE-n, h szuperálnak az új beállításaim (ha nem is diavetítés lett, de érezhetően belassult a gép)
    hamár ott voltam akkor megejtettem az első légigyőzelmem :)
    az ujjam természetesen a lőgombra ragadt és ugye az Anton Fókának "van mivel a tejbe aprítania", ugyhogy az A-20-as megadta magát és még a levegőben szétszerelődött :)
    mellékesen még sose láttam ilyet, h robbanás nélkül darabokra hullik egy gép
  • PhantomAss
    csak 1 megjegyzés:
    én repülök mindkét oldalon (persze a kék oldalt favorizálom), mindig oda állok, ahol kevesebben vannak
    és mindig ugyanazzal a néhány géppel repülök (spittel+egyéb női gépekkel soha, német oldalon fóka, pirosaknál mig3, p39, p51)
    ennyi gépet még könnyen meg lehet tanulni
    és nagyon utálom, amikor egyik oldalon huszan vannak a másikon ketten, de senki nem áll át, mert ő g2-vel szeret repülni a pirosak meg csíterek..
  • Mark007
    Ezt el is kuldhetned valamelyik szazad oldalara, kezdoknek szerintem ezek sokat segithetnenek :)
  • Trucker39
    Gyakorlat kérdése az egész. Ez talán az egyik ok, amiért nagyon sok órát kell eltölteni ezzel a játékkal. Egy idő után automatikusan kialakult, én csak "ott érzés"-nek hívom. Elindítod a szimet, ezzel egyidőben kikapcsolod a környezeti zavaró hatásokat (tv, hi-fi, kutya-macska, gyerek, asszony, szülő, stb.) A felségjelzés nézése nem rossz módszer, hiszen élőben is ezt használhatták. Itt annyi a gond, hogy sok-sok gyakorlás után, már elég jó eséllyel meg lehet mondani még jóval azelőtt, hogy milyen gépről van szó, hogy egyáltalán látnál felségjelzést. Néhány példát felsorolok, a többi gyakorlott pilótának bizonyára hasonló "módszereik" vannak.
    1. ismeretlen gép, néhány pixel méretben bármi lehet, de az óvatos ember ellenségnek nézi mindaddig, míg megnem győződik ennek ellenkezőjéről.
    2. nagy pixel, lassan mozog, nagy pixel marad még akkor is, ha közeledsz hozzá, valószinű, hogy nagyméretű gépet látunk, csak kicsit messzebb van
    3. több pixel egymáshoz képest, látszólag kaotikus mozgást végez, több vadász méregeti egymást. Érdemes magassági előnnyel közelebb menni és megnézni, kik is azok.
    4. Az előbbi eset, de felvillanásokkal kísérve. Valószinűleg légiharcot látunk. Itt rázoomolva kicsit figyelni kell a pixelek mozgásait. A tapasztalat az, hogy a Allied gépek gyorsan forgolódnak, az Axis gépek inkább zuhanásban keresnek menedéket, ha bajban vannak. Itt érdemes megjegyezni a nyomjelző lövedékek szineit. Nem sorolom fel, utána kell nézni és alaposan megtanulni.
    5. Kicsit közelebbi pixel halmaz, már többnyire felvesz valamilyen alakot. A messzer sajátossága, hogy a szárny és a vizszintes vezérsík nincs egy síkban. Ez talán a leghamarabb észrevehető sajátossága. Kicsit közelebb érve, többnyire tartalmaz minden Axis gép sárga hadifestést. Az Allied gépek vezérsíkjai többnyire egy sikban vannak ez szintén könnyen kiszúrható.
    6. Bombázók támadásakor az esetek tobbségében nagy segítség, az Ai gunnerek. Kicsit közeledve, éktelen pufogtatásba kezdenek. Erre oda kell figyelni, mert nagyon veszélyes. Néha nem lőnek, ilyenkor nem kell bedőlni, mert a pilóta átvette a gunnert és közelebb szeretne csalogatni. Ebben az esetben is nagyon fontos megtanulni, minden lehetséges gép sziluettjét, minden lehetséges helyzetben.
    Még lehetne sorolni hosszan, hogy mi minden módon lehet megkülönböztetni a sajátot az ellenségtől, de úgy gondolom, hogy erre a legjobb módszer a tanulás. Kezdő pilótáknak szokták javasolni az olyan szervereket, ahol lehet választani minél több géptipust, de arra figyelnek, hogy egy oldalon csak Axist, vagy Allied típus legyen. Nagy segítség továbbá, hogy valamilyen szinten legyen bekapcsolva az ikon is. Ez azért jó, mert hozzászokik a pilóta szeme az ellenséges ikon-géptípus párosításhoz. A legjobb módszer, amivel találkoztam az az volt, hogy ikon jelzést csak a sajátnak kapcsolt be, annak is csak úgy 2-3 km-n belül. Az ellenséges gépnek egyáltalán nem kapcsolt be. Még arra sem kíváncsi az ember ilyenkor, hogy meyik gépet, ki vezeti. Nem fontos, sőt zavaró információ lehet. Ilyenkor már csak arra szabad koncentrálni, hogy mit szabad és mit lehet annak érdekében tenni, hogy az ellenfeled gépe talajt fogjon, minél több darabban. Itt az a pillanat, amikor minden más zavaró tényező csökkenti a koncentrációt és ha elveszíti a pilóta szeme elől a másikat, igen nagy hátrányba kerül, amit a pilóták nagy többsége már igen nehezen tud ledolgozni. Aki pedig hátrányba kerül, többnyire veszít.
    Még egy jó tanács a végére. A kezdő pilótáknak elég hamar el kell dönteniük, melyik oldalon szeretnének repülni. Ezt azért írom, mert láttam olyan kezdőt, aki gyakran váltogatta az oldalakat, mondván, így hamarabb elsajátítja mindkét oldal géptípusainak sajátosságait. Bizonyára igaza van, de amíg idáig eljut, jónéhány sajátot lepuffantott. Az ok igen egyszerű. A gyors váltás következtében nem álltak át az érzékszervei, mondhatnám a "barát-idegen felismerő rendszere", így sokszor hibázott, a hibázás bosszantja az embert, a bosszankodás egyfajta érzelem, az érzelem ebben a játékban(is) bizony hátránynak minősül. Ha dühös vagy mert lelőttek, inkább kicsit pihentetni kell a repülést, míg lehiggadsz és feldolgozod a történteket. Csak hideg fejjel lehetsz hatékony. A régi mondás itt is érvényes: "A harag rossz tanácsadó!" :)
  • Mark007
    Videokartyan kell beallitani, win-ben.
    OpenGL-t hasznalj, tudtommal jobb ;)
  • Rue East
    konkrétan élsimítást nem találtam...
    amugy Dx/OpenGL, mi a különbség tulajdonképpen és melyik a jobb?
  • Mark007
    Spit-et a szarnyarol szoktam felismerni.
    Tavolrol meg a piros/sarga lovedekeirol :D (nem hulyeseg, konnyebb eldonteni, kit uldoznek igy szerintem :D)
  • Lacusch69
    Ha az azonosításra gondolsz: kicsi pont és UFO-ként helyben fordul: Spitfire.
    Egyébként nagy felbontás és többszörös élsímitás használatával elég messziről viszonylag nagy pontossággal lehet azonosítani (természetesen gépismeret is szükséges)
  • Lacusch69
    Ez az egykori LTF-en volt, ugye? Jó sokáig virított a statodban... :)

Első online győzelmem 109K4-gyel TB3 ellen.

Legszerencsésebb: a Spit vs. 109-en egy imbolygó, rommá lőtt, füstölgő, olajos szélvédőjű F2-essel mentem haza 0m-en kb 200-zal, amikor elém fordult egy másik Messzer, amit egy MiG üldözött. Kapáslövés a MiG után... Legnagyobb meglepetésemre leesett... (F2 fegyverzete ismeretében főleg)
  • Rue East
    és mi a jó módszer? :)
  • Mark007
    En nekem a legnagyobb problemam (a celzason kivul), az ellenseges gep felsimerese volt :)
    Kezdokent nem tudtam felismerni pl. a Spit-et, es nem tudtam elkepzelni, masok honna latjak mar messzirol..Ugy probaltam, hogy a felsegjelzest neztem, de mire meglattam, mar keso volt :)
  • Neoncsoves
    :D
  • Szepy2884
    Na, ha már első online légigyőzelmekről van szó...

Egy ideje meggyőződésem volt, hogy online sosem fogok lelőni senkit. Aztán egyszer csak megtört a jég, eljött a soha vissza nem térőnek látszó alkalom, észrevettem egy éppen leszálló gépet. Vörös köd leszáll, szinte önkivelüten kívüli állapotban csak a célzásra öszpontosítva már jóval azelőtt hogy lőtávolba értem volna folyamatos tüzeléssel minden csőből rontottam az áldozatra. Végül is eltaláltam és leesett. Örömöm szinte határtalan volt, szívem majd ki ugrott, dübörgött bennem az adrenalin.

Csak kicsit később, amikor magamhoz tértem, jöttem rá hogy saját gépet lőttem le saját bázis felett...
  • Her Laca
    Oh hát furcsa győzelmem nekem is volt már jó pár:))
    Volt ,hogy a kollega már rommá lőtte a gépem,manőverezésről már álmodni sem mertem, így szépen egyenes vonalban enyhén süllyedve haladtam saját terület felé. Emberem úgy gondolta ,hogy nem várja meg amíg leesek,(Úgyis megkapta volna a győzelmet) így hát meg akarta adni a kegyelemdöfést.
    Nos buzgalmában alulról nekemrepült (amit nem is vettem észre) És leesett.
    Én csodálkoztam a legjobban ,hogy kiírta a légigyőzelmemet. Volt ám nagy mosolygás mindkét oldalon.
  • TBalazs
    Nem várunk mi az adminokra :)
  • TBalazs
    És még sok minden mással kapcsolatban is :)))

Nekem első online "légigyőzelmem" úgy történt, hogy még VOW1-en La-5 fekete füstölősre lőtte a messzert (akkor még nem robbant fel záros időn belül) majd valamilyen oknál fogva nekemjött és leszakadt a szárnya én meg simán hasraszálltam...
  • Lacusch69
    Szerintem a Puma fórumon elég hamar felkéri valamelyik admin a folyamatos LOL mellőzésére...
  • Lacusch69
    Lehet, hogy előző életében matróz volt...
  • Neoncsoves
    akkor ha ROFL-lal kezdem ? :) na jo... :D igazad van :) amugy szépet TÉKeltél :)
  • Neoncsoves
    bocs csak hirtelen röhögő görcsöt kaptam :D
  • Her Laca
    :D De nem akartam gonoszkodni ,lévén nemrég kezdte a srác ,tehát majd megtanulja a megfelelő szavakat. Ajánlom neki a Pumák oldalát,ott nagyon kimerítő ismereteket lehet szerezni a repüléssel kapcsolatban.
    De ez a LOL ez mindig sziven üt. Nálunk a TS en külön megkérünk mindenkit,hogy mellőzze a használatát.:))
  • kiskorúbézoltán #11199
    Azért, hogy később űberelhesse a "kormányzólapát"-tal... :)
  • Her Laca
    Megkérdezhetem minek kellett a hozzászólásodat LOL -al kezdened???
    Én ettől speciel hideglelést kapok.
  • Neoncsoves
    ja lol... nálam is volt ilyen ^^ nagy nehezen végre lelövöm életem első gépét online... (ez még régen volt) megyek leszállni erre a hülye társam száll fel... eddig még nem is hülye. felszáll lazán elszállna alattam, de felhúzta és kishiján belémcsapódott. a kormányzólapát bánta, igy Crashed on Landing lett >.>
  • Mark007
    Tegnap en is atkoztam a WOE-t.
    Mikor beleptem, epp vege a missionnek, tolti a kovetkezot. 109-G2-ot kivalasztom, magyar felsegjelzes. Gondoltam, most kezdtuk, kigurulok a kifutora, onnan szallok fel. Hat ugylatszik paran nem igy gondoltak, mert kisebb tomegbaleset lett a taxi way-en..
    Mondtam, ez meg elmegy, vadasszal nem lat elore.
    Aztan fel ora mulva, egy seafirenek ellottem a szarnyat, es mikor szallnak le, egy Lowca nevu valaki (aki belem jott a kifuton) beall mogem, en eszrevettem, mikor kiirta a nevet, akkor visszaalltam, hogy leszalljak. O meg inkabb kopogott rajtam..
    Megneztem tegnap a warn pontjait, 84. Ha esetleg nem sikerult volna leszallnom, akkor lett volna 2 ora bannja. Es mikor rakerdeztem, hogy vajon mitol kezdett fustolni a motorom, akkor a valasz ennyi: what?

Pluszba meg tegnap eleg nagy lagg volt, szerintem lattam is 90-fokos emelkedest, ha jol emlekszem :)
  • Her Laca
    Megérdemelte!!!! Pont most akartam beírni,de megelőztél Lacusch:))
  • PhantomAss
    yesssszzzzzz!!!!!
    jó verseny volt főleg a vége
  • Lacusch69
    Hát a JG2001-esek (ha ezzel a névvel repülnek) a WarCloudson nem sokat alakítanak...
    A Spit vs. 109-en meg nincsenek is.

TALMÁCSI VILÁGBAJNOK!!!!!!!!!!
  • Her Laca
    Na látod ,ezért válogatom meg pl,hogy kikkel megyek repülni.
    Dog szervereken meg abszolút nem érdekel,hogy lelő valaki,az csak céllövészet számomra.A megválogatás mindenkire ,oldaltól függetlenül érvényes. Bár néha elgondolkodom ezen a sund modon is lehet ,hogy Olegnek van igaza. Én azért bízom a tisztességes harcosokban:))