91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lacusch69
    Ne aggódj, nem mozdítod el...

Én pl. a gpu-kat 1000m-re, az ágyúkat 200m-re konvergáltam.
    Ehhez tudni kell, hogy többnyire K4-es Messzerrel repülök, ahol koncentráltan helyezkednek el a fegyverek. Ritkán lövök 150m-nél messzebbre, inkább 120-nál kezdek lőni, és 50-30m-rel a cél mögött kezdem a kiválást. A nagy megközelítési sebesség miatt csak rövid sorozatra van idő (többnyire 1-1.5s), de ez idő alatt is elég szépen fogy az MK108-as készletezése.
    A közeli lőtávolságot leginkább az indokolja, hogy a 30-asok nagy részének találnia kell, és csak 65db van belőle, valamint, hogy a 13millis és a 30millis röppályája nagyobb távolságon már jelentősen eltér egymástól.
    A géppuskákat arra használom, ha valami oknál fogva távolodik a cél, manőverezésre kényszerítsem a nyomjelzők látványával. (Persze K4-gyel ezt nem csinálja az ember, mert a bombázókon kívül minden lefordulja...)
    Richthofen kollegáról tudni kell, hogy "talajmenti", ahol kis területen számos "szövi" és "tengely" gép nyúzza egymást, ezek közül sokan és jól forgolódnak a Spitekkel, Tempestekkel, emiatt rövid idő alatt sok lövedékkel kell elárasztania a vörös gépet, aki többnyire tudja, hogy mögötte van egy "Hentesmadár" .
    Én inkább egyedül portyázok 7-9ezren, a harcolni induló magányos gépekre nagy magasságból csapok le, akik nem is sejtik, hogy mögöttük vagyok, ezért ehhez elég a Messerschmittek tűzereje. (Kellőképpen utálnak is..., bár a másik oldal több pilótája szintén ugyanezt a taktikát alkalmazza)
  • kriszesz
    majd beszerze ma z 1946 és majd repülhetnénk eggyütt elég kir pilota vok megvolt asszem a fighter ace is scak ez nehezbb
  • Trucker39
    Jah még valami. Ez a játék 12+, ami azt jelenti, hogy 12 évnél idősebbeknek javasolt.
  • Trucker39
    Ha lefordítod magyarra, szívesen válaszolok magam is a kérdéseidre.
    Mit jelent a sok? Naponta 2-3 órát repülök online bevetésen. Most ez sok vagy kevés?

Ma már nagyon kevesen repülnek az FB-vel.

A "megszerezni" részt meg gondolom a megvásárlásra értetted.
    Még a zsebpénzed is elég lesz rá.

Il-2 1946 kapható a CD Galaxisban
  • Mark007
    Eloszor, a billentyuket rakd vissza a helyere, es akkor talan fognak valaszolni masok is..
    1946-rol "dumcsizunk"..
  • Richtofen
    Hú. Ha azt akarod, hogy megértsünk, próbálj írásjeleket használni és szavakat képezni!

Az 1946-tal játszunk, jó sokan, jó sokat.
  • kriszesz
    hi rapi krisztian vok az i l2 akarom majd megszerezni szet mnaon ki rmultiban apropo ti sokat játszotok veel?? jah és melyik részröl dumcsizto k1946 vagy a forgotten battlesröl??
  • AarPoe
    Mindenképp érdemes a legnagyobb tűzerőt a triggerre tenni...gondoltam én! De én hajamos vagyok arra, hogy kevésbé mozdítom be a joy-t, ha nem a triggerrel tüzelek, hanem a 3-assal. Szóval sztem a géppuska legyen a triggeren, a 3-ason (vagy ha balos vagy, 4-esen) pedig géppuska+cannon.
  • Scottt
    Ja;)

Jó tippet adtatok mert nálam a Cyborgon az egyes a géppuska a kettes meg az ágyú lehet átrakom a kettest mindre bár még nemtom:S
  • Richtofen
    Igaz ;) Hangalapú kommunikáció ajánlott
  • Szepy2884
    "ha lehet repülj egy tapasztaltabb játékossal párban, aki menet közben magyaráz és segít."

Igen, csak ehez kell a Team Speak nevű progi is. Mert eksön közben beszélni sem szeretek, nem még hogy chatelni :))
  • Richtofen
    Én nem vagyok túl jó céllövő; ha van lehetőség, mindig igyekszem jó közel menni, és egyszerre lőni az összes fegyverből.

Ha valami miatt messzire kell lőni, (pl nem tudod utolérni az ellenfelet, de még nincs lőtávon kívül), akkor először érdemes a géppuskákkal "letapogatni", hogy kb jól mérd be a célt. Az ágyúkhoz általában kevesebb lőszer van és jobb a rombolóerejük, ezért érdemes a biztos lövésekre tartogatni.

Egy géppuska sorozat például arra is elég sokszor, hogy messziről megijeszd az ellenfelet, és ezzel irányváltásra ösztönözd, hogy közelebb kerülhess.

Én két gombot használok: 1. csak géppuska (persze valamely gépeken ez ágyúkat is jelent) 2. minden fegyver
  • AarPoe
    Akkor már csak egy kérdésem van: mikor lősz géppuskával és mikor ágyúval? Merthogy nekem (eddig) egy gombra vannak állítva és egyszerre lövök velük...
  • Richtofen
    A konvergenciát arra a távolságra érdemes beállítani, ahonnan leggyakrabban lősz. Teljesen ízlés dolga. Függ attól is milyen fegyverek vannak a gépen, és azok milyen messze vannak egymástól. Ki kell tapasztalni hogy a legjobb neked.

Ha csak kisebb kaliberű géppuskák vannak, akkor érdemes koncentrálni a tüzelést egy adott pontba, és arról a távolságról lőni ahol keresztezik egymást. Ha van több 20mm esetleg 30mm-es ágyú is, szerintem célszerű nagyobb távolságra állítani a konvergenciát akkor is ha közelre lősz (=> könnyebben találsz, és az ágyúk rongálnak rendesen ha nem is talál mindegyik). Ahol közel vannak a fegyverek pl fw190 orrgéppuskái ott lehe t jó nagy a konv, mert párhuzamosan is majdnem mindig ugyanoda megy mindegyik.

Nálam a géppuskák (konvergenciánál nem fedi a jelentést, gépenként egyedi hogy mit jelent) 200m-re vannak állítva, az ágyúk 150-re, és általában 100m-ről vagy közelebbről lövök.

Földi célok támádásánál érdemes nagyobbbra (300-400m?) venni, mert ha túl közelről kell lőni akkor hamar árkot ásol ;). Ha nagyobb bombázókra vadászol akkor is, mert a védő lövészek miatt nem könnyű közel kerülni.
  • AarPoe
    Persze, teljesen másképp van a becslés, egyérelmű hogy az itt nem használható :), mert mások a méretek és méretarányok. Nagyjából tudom, mekkorának kell lennie ahhoz, hogy már esélyem legyen eltalálni, de kösz készülékes tippet, nem rossz. Ha csak ennyi lenne a baj! :)
    A convergence-em 300m-en van, ha ez nem jó, szólj!
  • Richtofen
    Kell egy kis gyakorlat, amíg ikonok nélkül is felismered a gépek típusát messzebbről, de bele lehet jönni, vannak jellegzetes alakok és mozgási minták. Szintén figyelheted közelebbről a felségjeleket, valamint a hangokat (bár sok gépnek azonos a hangja).

A távolságbecslés nem tudom az íjászoknál hogy működik :), itt a célzókészülék segít. Az vadászgépek átlagos fesztávja kb 10m, a bombázók 10-40 méteresek. A legtöbb célzó úgy van beállítva, hogy amikor egy 10m-es tárgy pont betölti a külső kört, akkor 100m-re van. a fesztáv és a távolság arányosan mérhető (egy 30 méteres bombázó 300m-ről tölti be a kört).

A HL-en Nuke néven fordulok elő. Szívesen segítek ha összefutunk, de nálam jobb pilótákat is találhatsz ;)
  • AarPoe
    Ez a baj, már szóltak is rám friendly fire miatt :( A távolságbecslés nem gond, íjász vagyok :)
    Egyébként mi a neved a HL-en?
  • Richtofen
    A gép mellett megjelenő feliratot itt ikonnak hívják. A nehézségi szinttől és az adott szerver beállításaitól függ, hogy mit jelenít meg.
    - valahol semilyen ikon nincs
    - valahol a csapattársak ikonja a játékos neve, az ellenfeleké a gép típusa
    - a távolság vagy ki van jelezve vagy nem
  • AarPoe
    Köszönöm a tanácsokat! Campaign-ban már érek el sikereket, megfogom a gépeket, ez viszont sokkal nehezebb.
    "AZ azonosítatlan kontakt ellenségnek tekintendő." - úgy érted, amelyik mellett nincs adat (táv., típus) a HUD-on? (Tudom hogy ezeknek a gépeknek nincs HUD-ja, csak nem tudtam jobban fogalmazni.)
  • Richtofen
    korrekció: 200m fölött nem érdemes
  • Richtofen
    Kétféle játék van, Dogfight és Cooperative; ezek vannak egyszerűbb és fejletteb alkalmazásai.

HL-ben te is csinálhatsz hostot, és ott olyan szabályokkal játszol ahogy akarsz.

Általában csapatokban játszunk.

Néhány tipp kezdésnek:
    - az idő 90%-ában a mögöttünk (főleg hátul, oldalt, fenn) levő légteret kémleljük, mert szinte mindig onnan jön a veszély
    - figyeljünk minden látható repülőgépre, és követjük azok mozgását. Tudni kell hogy melyik barát, melyik ellenség. AZ azonosítatlan kontakt ellenségnek tekintendő.
    - figyelj a géped energiájára (magasság+sebesség). Kerüld el a nagyobb energiájú ellenfeleket, mert csak szerencsés esetben győzheted le őket. - ha éppen nem harcolsz, emelkedj
    - repülj csapatban ha lehet, több gép harci értéke exponenciálisan nő (kommunikálj, kérj segítséget)
    - mindig tájold be magadban, hogy merre van a bázisod, vagy legalább a saját terület. Arrafelé menekülj, ha bajban vagy, könnyebben találsz segítőkre
    - ne lőj amíg nem vagy elég közel; tanuld meg hogyan becsüld a célpont távolságát (200m alatt általában nem érdemes lőni, közülünk sokan csak 50-100m-ről nyitnak tüzet)
    - ne fixáld magad a célpontra, támadás közben is mindig figylej magad mögé, feltételezd, hogy az ellenfél társai MINDIG OTT VANNAK MÖGÖTTED.
    - ha lehet repülj egy tapasztaltabb játékossal párban, aki menet közben magyaráz és segít.
    - ne add fel és ne veszítsd el a kedved, ez egy nehezen tanulható műfaj, a sikerélményekért sokat kell küzdeni.
    - kérdezz ;)
  • Richtofen
    Hm. Légi tankolás? Itt nem nagyon
  • AarPoe
    Más: tudnátok adni valami általános érvényű tippet a Hyperlobby-záshoz? Folyton lelőnek :(
    Thx előre és bocs ha sok voltam :)
  • AarPoe
    Most nézem csak a Mistel lekapcsolását...hmm...
  • AarPoe
    Attach/detach: légi tankolásnál gép leválasztása/csatlakoztatása, de bevallom őszintén, én még hírből se hallottam, hogy valaki látta volna-e ezt a játékban!
    Megvettem az EVO-m, vége a Wizard-ozásnak és újra repülök. Elkezdtem hyperlobbyzni, ahogy vártam, nagyon kemény. A kérdésem: nincs deathmatch, magyarul hogy mindenki mindenkit támadhat?
  • FixY
    köszi!
  • Richtofen
    Apropó propeller elba*ás: csak én vagyok béna, vagy az I-185 propellere tényleg oian k nagy, hogy rögtön beleér a földbe ha nem húzom a botot fel/leszállásnál?
  • Lebowski
    TB3-ra lehet rakni ratát.2őt.de csak az SPB verzióra. értelem szerűen a ratának is ilyen verziójúnak kell lennie.Dogfightban a szárnya alá kell kúszni az anyamadárnak és !egyszer! megnyomni.! ha kéccer nyomod meg egymás után akkor egyből vissza is pottyansz. lehet hogy nem azonnal fog felcsatlakozni hanem monnyuk fél másodperc múlva.a beparkolási irány tökmind1. úgyis előrefele fogsz nézni. ha fennvan a rata akkor a TB3 pilótának naon köll vigyáznia hogy felszállásnál ne nagyon billegjen, mert elbassza a kis ratácskák propellerét... COOP-ba nemtom hogy lehet csatlakoztatni repülhetőként.
  • sindelnet
    A Mistelt az "attach/detach" kapcsolja le a Fókáról.
    LINK MistelMissionBuild

A TB-3-at nem próbáltam...
  • Richtofen
    Most nem a rémlik, a Mistelt is így lehet leoldani, vagy bombaként?
  • Richtofen
    Azt hiszem parazita gépek felkapcsolása/leoldása. Pl valamelyik TB-3as bombázóra fel lehet csatolni 2 I-16-ost.
  • Trucker39
    Gondolom, a TB-3 valamelyik modifikációjához való.
  • FixY
    Találtam valami "attach/detach" parancsot a billentyű definíciók közt. Ez mire való?
  • Lebowski
    hehhee :D
  • Bucser
    Nade Heinkelen kampó?
  • Lebowski
    nemárt a kampót sem beállítani :) pesze leszállás sosem fontos xD kiugrasz az anyahajó felett :D:D:D hátha belezuhan a hídba a repüllő :D:D:D:D
  • Strami11
    ok, koszi mind2totoknek... nemtom, en nem lattam, vagy nem tunt fel, nemtom, sry a hulye kerdesert :D
  • Lacusch69
    "Toggle Chocks"
  • Trucker39
    Miért mondassz ilyet?
    ott van az a controls beállításk között.

Choks
  • farki87
    Köszönöm. Csak feljebb kellett húzni az ablakot, mert eltakarta a tálaca azt a sávot. Mekkor hülye vagyok! Köszönöm a segítségetek és a türelmeteket a kérdéseimhez.