Paranormális jelenségek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ITT utánenézhettek, nagyon érdekes. November 6-n jön ki.
E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
3099: Hát, mit mondjak a félelem van hogy pusztán ismeretlenségbõl fakad. Ha egy dolognak megismerjük a "természetét" megtanulunk nem félni tõle, (vagy nem, de az biztos...).<#rolleyes>#rolleyes><#nyes>#nyes>
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
"A világban egyetlen törvény van, egyetlen biztos pont, egyetlen általános igazság: a kauzalitás. Akció-reakció, ok és okozat." (Mátrix - 1999)
Jaj volt egy érdekes sztori abban az idõben fogytak nálunk az izzók mint a kenyér, szal felszedtem a szõnyeget, hogy alatta is felporszívózok, felgörgettem és majdnem hanyattestem a hálószobában a szúnyeg alatti porból egy 44-45 bakancs talpának lenyomata "állt össze" jelzem nem lekik itt férfi, nincs is lakáskulcsa senkinek...stb. ráadásul csak egy bakancsnyom, se elõtte, se mögötte. Ja nekem nincs akkora lábam, na meg az, hogy a por összegyûlt fura, talán vmilyen elktrosztatikus hatás lehetett, de érdekes volt az tuti. Más egyebekrõl olvashatsz régebbi hsz-eimben. A világ sokkal hihehetlenebb, mint állítják.
Felételezhetjük, de nem feltételezzük. Kis felbontású agyontömörített, publikus videómegosztóra feltöltött, homályos felvételekrõl ne akarjunk biztosságot.
Ráadásul az emberek - mintakeresõ lény mivoltukból következõleg - hajlamosak minden jelenséghez hozzárendelni valamit. Így lesznek a felhõkbõl ufók, a meteoritokból tüzes szekerek, a fény/árnyék jelenségekbõl kísértetek, az elhangolt rádió hangjaiból halott nagynéni.
Az sem elfelejtendõ, hogy a jelenséget mi csak tapasztaljuk, a valódi okokat a szubjektív megfigyelés, az érzékszervek esetlegessége, az összes tényezõ ismeretének hiánya elfedi.
A csodavárás sem egy elhanyagolandó tényezõ. Gondolj bele: mennyien lottóznak és milyen kicsi az esély hogy nyerj. Mennyien vesznek mindenféle csodaszereket hogy meggyógyuljanak. Mennyien vágynak egy jobb pasi/dögös nõ, másik lakás, jobb állás után... és csak álmodoznak és frusztrálják magukat.
1. Nem azért emlegetem. Tessék utánaolvasni pszichológia szakkönyvekben.
2. Pszichokinetikus energia nem létezik. Az energia alapvetõ fajtái
3. Amit Uri Geller végez (ezen a néven), az bûvészkedés.
Ja, félelem mindig van, csak nem egyforma mértékben és nem egyformák...
Csak az atombomba egy eléggé egzakt dolog, aminek az elõfordulása - pláne pszichológiai alapon - kisebb mint egy kísérteté.
De ennek ellenére eléggé fél(t/n)ek tõle. Olvasgass science-fiction novellákat.
Például a Galaktika tudományos-fantasztikus antológia 37-es számát (1979) - teli van a tömegpusztító nukleáris fegyverek tiltakozása jeléül írt novellákkal.
Vagy javaslom figyelmedbe a WarGames (Háborús játékok) címû filmet 1983-ból, vagy például a Terminátor címû filmet, de sok anime alaptémája is az atomháború utáni világ.
De minden kornak/népnek megvan a maga félnivalója. Terrorizmus, járványok, feketekalapos hackerek, pedofilok, "nácifasiszta" gárdisták, cigányok, zsidók, marslakók, globális felmelegedés. Ja és még nem említettem a "kirúghatnak munkahelyemrõl", a "hitel miatt elárverezik a házamat a fejem fölül", "elhagy a párom és itt maradok a gyerekekkel"-jellegû aktualitásokat is.
A félelem, a frusztráció pedig remek pszichikai eszköz.
- bemegy a szobába a "psychic", körebjár, "leméri" a jelnséget az agyi hullámaival, majd ezt mondja: "Itt érzek valamit"
- erre a többi ember körülötte betojik, elámul és megrémül
- majd ugyanezt megcsinálják éjjel vaksötétbe a szobában (nem tudom miért gondolják, h a "kísértetek" világítósak) azzal a különbséggel h most a "szellemet" szólongatják "Adj jelt magadról, Gyere elõ, Itt vagy?..stb."
- a kísértet "most éppen nem a kamera elõtt, de amúgy mindig" ad magáról jelt (biztos szégyenlõs vagy mi), habár arról mindenki egyetért, h "furcsa érzés kerítette õket a hatalmába" (tudniillik félnek)
- ezután a "psychic" felszólítja a poltergájsztöt h most kezdjen el menni a házból kifele különben lesz nagy irgumburgum. esetleg csinál még valami szemfényvesztést
- majd kifizetteti a hókuszpókuszt a parás (érted, PARÁS ^^) áldozatokkal (a poltergájszt áldozataival) és távozik (ezeket már kamerán kívül természetesen)
Õõõõ, pszichológussal (gondolj bele, az emberi elme sok érdekes dologra képes). 😉
Mellesleg, ha paranormalitás:
Ferike egyszer
Ferike kétszer
😄
Aztán ugyanúgy logaritmikusan emelkedik, mint a richter-skála. A 3-as az egy egyszerû kézlegyintés, az 5-ös a teli szájjal röhögés. 7-es környékén van az anyázás, 8-tól az elsõ képentörlés. 9 polt fölött már segédeszközök is elõkerülnek, úgymint gumibot, gázspré, gumilövedék...
A 10 polt fölötti értékû esetekkel már csak a hadsereg és a nemzetvédelem foglalkozik.
De hagyjuk. Egyébként lehet abban valami, hogy ilyen "jelenségek" gíakrabban fordulnak elõ nõk körül. A poltergeist jelenséggel kapcsolatban is azt olvastam, hogy igen ritkán fordult elõ férfiak esetében, bár volt rá precedens, hogy egész család tapasztalta. Lehet, hogy van szerepe a nem-nek, csak nem biztos hogy abban az értelemben, ahogy itt páran írták.
A felejtés, a történet kiszínezhetõségének eshetõsége kisebb lenne, az eset ellenõrizhetõsége megnõhetne.
"Mellesleg az, hogy nõktõl nem árnyal semmit. Az ész nem nem kérdése. "
Írtam én olyat hogy a nõk buták?
Nem.
Akkor ne adj a számba olyan szavakat, amiket nem mondtam!
Csak annyit írtam, hogy az említett oldalon szereplõ szubjektív esetleírások többsége (4-bõl 3 az 75%) nõktõl származik. Furcsa ez a statisztikai eloszlás.
"Azért kíváncsi lennék mi az "objektív" verzió szerinted... "
Objektív verzióhoz dokumentált, konzekvensen ugyanazon a mérési eredményeket produkáló mérésekre van szükség, nem "láttam pufók ufót"-jellegû beszámolókra.
Mellesleg, ha pár év távlatából idéznék fel, vagy a jelenrõl lenne szó akkor "hitelesebbnek" tûnne?
Ráadásul a forrás Egely György, aki eléggé hiteltelenné tette már magát.
Elektromos hatás plusz fémek...az esetek majd mindegyikében fémek...
Na azért nincs kicsukva, hogy "félálomban" odatette...
Férfi-e az, aki nem teszi jobbá a világot?
,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"
Olyanról nem hallottál, hogy félig alszol, és olyat csinálsz, amire már akár másnak sem emlékszel?
Nekem volt már ilyen. Meg beszéltem is álmomba, felültem az ágyon, stb. Pedig nem vok alvajáró.
Van valami körülmény, ami kizárja, hogy így történt a dolog? Csak mielõtt mindenféle misztikus teleportációt kezdenénk pedzegetni...
Nem beszélve arról, hogy csak élettelen tárgyak szoktak spontán térháborogni, és csak egészben. Olyat még nem hallottam, hogy "Ültem a fotelban, és egyszercsak azt vettem észre, hogy a feleségem fél arca elteleportált Szingapúrba. Elég csúnyán összemocskolta a szobát, ahogy elkezdett belõle spriccelni a vére."
Szal már eleve egy kicsit gyanús az "elmélet", válogatós egy jelenség...
Volt egy esetem, nem tudtam hová tenni a dolgot. Most olvastam egy másik fórumon, hogy van egy olyan dolog, hogy "spontán térhárborgás". Ha valaki tud róla írni valamit, akkor azt szívesen meghallgatnám. A történetem tehát: Három éve volt, hogy néztem a tv-t egy este és egy gatya volt rajtam. Szokásom volt, hogy a nyakláncomon lévõ aranymedált bekaptam tv nézés közben. Elaludtam. Reggel amikor felkeltem a medál sehol. Átkutattuk az egész szobát tüzetesen, de nem lett meg. Most tavasszal, majd három évre rá egyszer csak meglett a medál.A szoba másik sarkában lévõ fotelben volt. Tudtommal nem vagyok alvajáró, ugyhogy ezt a dolgot azóta sem értem.