Paranormális jelenségek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Anaid
Nem azt kérem, hogy fogadjátok el, csak nem naon sziporkáznak a tudományos magyarázatok...Én megfejteni szeretném, hogy mitõl volt. Elõnyös lehet másoknak is, ha esetleg máshol is elõfordulna ne legyenek tõle betojva, meg meglepõdve. Parának vélt eset, van tudományos magyarázata? Na most egy kérdés: arról akartok csevegni, hogy hülye vagyok-e, vagy van ötletetek, hogy mi okozhatta?

Ö, ha a rugóval lett volna baj, akkor nem függõleges mozgást okozott volna?

Oké, nem kötelezõ találgatni. Ha nincs kedvetek hozzá csak írjátok le, hogy nem és kész. Nem fogok megsértõdni. Veszem az adást, hogy mégis jobb errõl hallgatnom és pont.

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Anaid
Állítható, igen, csak kicsit nehezen, nem éppen új...

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

sz4bolcs
Mi van, ha mondjuk a rugó önállósította magát? Ilyet már láttam hasonló lámpánál, pattant egyet, aztán elkezdett himbálózni.
Sok értelmét mondjuk nem látom a találgatásoknak, Anaid meg annak, hogy nem fogadjuk el, hogy paranormális <#idiota> jelenség volt.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Anaid
Ja, tuti. Álltalában a csillárok lengenek, ha meglökik õtek. Milyen furcsa is lett volna, biztos csodálkoznék rajta, ha ez történt volna...

Christiansen
ne álmodj ilyenekrõl, mert akkor már nem lenne paranormális 😛

sz4bolcs
Milyen jó lenne, ha elõre le lenne írva minden. Jó sok napja olvastam Anaid írását, ami arról szólt, hogy "mozgott a csillár, ~1 m kilengése volt" de még azóta is derülnek ki új infók, amolyan "cáfolatként" a találgatásokra.

Christiansen
ez ilyen ruganyozós csillár nem?

sz4bolcs
Nem lehet, hogy valaki meglökte, vagy még mindig arrafele ólálkodott a gömbvillám? <#idiota>

Anaid
Na ezt honnan veszed? Már neked is képzelgéseid vannak?

Ja, a csilláros esetre a rezonancia nem is volt rossz ötlet. Súlya kb. 1,5 kg, "fonal hossza" kb 1m 10 cm lengés kb. 1m. Fonalinga alapján kiszámolható a szügséges erõ nem? (Ja, meg légellenállás, meg mifene.)

De mi rezonáltatta be annyira, hogy ingamozgást végezzen? Két rezgõrendszer között energiaátadás csak akkor lehetséges, ha egymással bizonyos kapcsolatban, csatolásban vannak és akkor a legnagyobb, ha rezgésszámaik megegyeznek. Se földrengés, se kamion, se ugrálás...

Nem kell válaszolni, csak ha lehet errõl értelmesen beszélni. Úgyis jobbak vagytok fizikából...

Anaid
Jó volt a tanács. Olyan emberekkel, akik az általam megemlített tévedéseikre nem reagálnak nem naon érdemes vitatkozni...

Ha egymás szavait olyan vehemenciával ellenõriznétek, mint az enyémeket kicsit más lenne a felállás...

Christiansen
jó sokáig tartott kikeresni

Anaid
"Ami nekem a minden, az lehet, hogy Neked a semmi!"

"..bár ezerképpen éljük át közös valóságunkat,
attól az még egy és ugyanaz marad.
Ha ezt a valóságot feladjuk,
önmagunkat adjuk fel."

"Nézd a búzakalászt, büszkén emelõdik az égnek,
Míg üres, és ha megért, földre konyítja fejét.
Kérkedik éretlen kincsével az iskolagyermek,
Míg a teljes eszû bölcs megalázza magát."

sz4bolcs
hozzászólások xDDD

"Dervis, jut eszembe, még egy ijen arcot ismerek. Annak papírja is van róla, hogy hüje. Több gyüli inyorálta már a csávót. Úgy akart öngyilkos lenni, hogy bicajjal nekitekert egy dombról egy villanyoszlopnak. Aszonta az orvosa az aggódó rokonoknak, hogy a beteg fiziki állapota kielégítõ, de az elmeállpotába bármikor belehalhat 😄DDDD"

sz4bolcs
Ha valaki nem lenne képben: holy headbang.

sz4bolcs
Most mutattam meg a holy headbanget a húgomnak. Szakadunk rajta. 😄

Christiansen
"INSTANT CLASSIC" D_:_D😄

sz4bolcs
Paranormális

-és még "éber képek" sincsenek...

dronkZero
"Ma kaptam egy bölcs tanácsot: Ne beszéljek ezekrõl a dolgokról és fõleg ne álljak le vitatkozni..."

Ja, így legalább konzerválhatod a tévképzeteidet. Szép álmokat!

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Christiansen
adok én is egy bölcs tanácsot

könyvesboltban a "természettudomány" polcoknál járkálj ne az "ezoterika és horoszkóp" részlegnél, és rövid idõ alatt kitágulhat a világképed
és késõbb már röhögsz a mai valódon, vagy esetleg sírsz..

Christiansen
értsd már meg, hogy a jövõ nem látható elõre,
mert VÉLETLENSZERÛ

Einstein-nel, Hawking-al stb. a tudománnyal vitakozol orbitális fasságokat
képzelsz be magadnak!!

sz4bolcs
Nem csak az éber képek miatt lehetne erre következtetni.
Amúgy meg bárki láthatja, hogy csak ködösítesz azzal a privát üzenetváltással, mert azt sem vállalod, csak amég ködösíteni lehet vele.

Anaid
Ki hitte volna, hogy lesz 1 dolog, amiben 1etértünk...<#vigyor>

qetuol
te is engem...

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Anaid
Nem tudok levitálni és nem találkoztam senkivel, aki tudott volna. Az ember nem madár....
Eddig is írtam a képekrõl, látom nem olvasod az elõzményeket, csak puffogsz. Pont miattuk sütötték rám átmanatileg a skiziség gyanújának bélyegét.
Untatsz...

qetuol
ez egyre valószerûtlenebb lesz... valld be h már levitáltál is!! és kérlek ne titkold el azt sem, ha te vagy a dalai láma xedik reinkarnációja!! még nem mondtad, de szerintem tudod teleportálni magad az asztrálsíba, igy van?így van? mondd ám meg!! <#ticking><#ticking><#ticking>

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Anaid
Olvastam régebben....
Sokmindenrõl nem tudok nyilatkozni, de arról például igen, hogy a prekogníciós "látomás szerû" képek (nem tudom mennyiben nevezhetõ ez képességnek) létezõ dolgok. Csak (nálam spec) volt velük egy kis bibi: nem megrendelésre jöttek. Ellazult pihent állapotban többször láttam olyan képeket, ábrákat, eseményeket, amikrõl tudtam, hogy csak agy-képek (én így neveztem el õket, tudom nem tudományos) de késõbb a valóságban is elõfordultak. DE nem direkt válaszok voltak. Spontán jelentkeztek. Ha valakit érdekel szerintem honnan erednek: összehangolt folyamat a bal félteke falilebenyének középsõ része, a jobb félteke halántéklebenye és az ún, látóközpont között. Baromira nem 100%-os, nem megrendelhetõ, de létezõ dolog, csak NEM BIZTOS 100%-ig.
Nos erre mondható az, hogy véletlen, hogy a képek jó része a valóságban is elõfordul...Nem vállalkoznék rá, hogy "biztos eredmény" produkálását bárhol is kijelenthetném, mert tudom, hogy nem mindig a jövõre vonatkoztak. Ez ámítás kategória lenne és csalás is. Olvastam sokmindenrõl, miszerint minden ilyen betegség, meg olyanról is, hogy képesség. A két véglet között pedig sok árnyalt teória van...A betegség elméletnek pár tapasztalatom ellentmond, ugyanakkor a saját tapasztalataim annak is ellent látszanak mondani, hogy ez kérdezz felelek módon biztosan mûködik (mint egy jósnõnél, hogy na mit mond a jövõ? És válaszolnak rá...)
Sajnos, ha tetszik ha nem a saját tapasztalataim szerint sem erre az oldalra nem "állhatok" sem az "ellentáborhoz". Ez van.

Ma kaptam egy bölcs tanácsot: Ne beszéljek ezekrõl a dolgokról és fõleg ne álljak le vitatkozni...Azszem megfogadom. Ezen témakörben valószínû nem nyilatkozom többször. További jó eszmecserét...

Anaid
http://drimmun.com/pszichiatriai-betegsegek/a-skizofrenia.html

mindebbõl az éber képek miatt lehet erre következtetni? Egy dolog stimmel és paff? Na ne csodálkozzon senki, miért haragszom....

Ne vágj be semmit. Ha akit érdekel ezeket a dolgokat elolvassa, szerintem nyilvánvaló, hogy felesleges bevagdosni bármit is, és errõl a verzióról beszélnünk is.

Bocs mindenkitõl, de egy tünet miatt kicsit fájó volt a kategorizálás...
Errõl a hozzáállásról beszélek rég...Ezért is tetszik Hauzdoki kizárásos elképzelt módszere....

sz4bolcs

sz4bolcs
Oké, vállalod publikusan ezt a privát üzenetváltást, vagy csak ködösítesz vele? Elõször is te szólítottál meg privátban a neurológiával kapcsolatban, én pedig leírtam, hogy nekem mi errõl a véleményem.
Bevághatom ezeket ide? Én vállalom.

Anaid
A Mi az élet értelme topicban az agyféltekék különválasztásáról volt szó.
"Na ja, rosszul emlékeztem. Most megkerestem, epilepsziás rohamok csökkentésére használták megelõzésként, hogy az agyban az egyik féltekében elinduló roham ne terjedjen át a másik féltekére. Bocsi"

Az általam olvasott könyv már nincs nálam, kölcsönben volt, de emlékeztem, hogy ez spec nem igaz. Régebben használták és semmiképp nem megelõzésképpen, ugyanis egy ilyen beavatkozásnak súlyos ára van. Itt egy NET-es cikk is:
http://akciospotencial.blog.hu/2007/12/11/elvagott_agyfeltekek

Mazsolázgathatok még, van több ilyen is és nem csak tõle...Bár gyanítom ettõl a népszerûségi indexem nem fogja az eget verdesni...

Christiansen
ne ködösíts, hanem mutass rá, miben tévedett Zero.

minden hozzászólásod ilyen, részben, értetlenül reagálsz
valamire, utána vergõdsz kicsit, eltérsz a témától bedobsz pár
teljes eltérõ példát majd zárásként ismét megnyugtatod magad, hogy te normális vagy.

Anaid
Szerintem igen egyszerû a képlet: lehülyéztek, nem tetszett. Pont.

Anaid
Ja és az aggyal kapcsolatban is de okos volt, még olyasmiket is leírt, amiket szakkönyvben nem olvastam, pontosabban fogalmazva más volt leírva, nahát micsoda zsenik vannak! De nyilván rengeteget olvastatok errõl, meg parajelenségekrõl is, hogy ilyen egységes az álláspontotok, vagy lehet, hogy azért mert sosem foglalkoztatok vele? Ahogy az aggyal sem, meg a betegségeivel sem? Na és a pszichológiai doktori disszertáció hogy állít? Haallotok pár mondatot egy betegségrõl, jé ez pont passzol, na akkor az...Hú de tudományos. Nemigen szólhattok rólam semmit, hogy tudománytalanul állnék a dolgokhoz...

sz4bolcs
Elég torz képed lehet a skizofréniáról. Talán olvass bele az indexes, vagy bura.hu-s skizofrénia topicba, oda is irogatnak skizofrének.
Amit itt fórmon összehoztál arra nagyon is illenek egyes pszichotikus zavarok leírásai.

Christiansen
ja és tisztában vagyok vele, hogy nem volt bölcs dolog az, hogy
ma délelõtt ilyen sokat "érveltem" veled, de meguntam már, hogy
minden nap ez megy az összes topikban.

ha megnézed dronkZero poénból beszólt anno, hogy biztos manócskák huzigálták a függönyt - még mindennek a leges-legelején - és õ
azóta is ezen az állásponton van veled kapcsolatban.

Anaid
elképzeled milyen lehet egy átlagos topiklakó szemszögébõl

Ha elolvasom a bejegyzéseimre adott válaszokat is, akkor nem pozitív kép jön le rólam, de azért ez nem csak nekem köszönhetõ ám!

Nem nagyon lehet ám évek eseményeit pár nap alatt leírni...Az is lényeges például, hogy milyen sorrendben történtek az események, meg mennyi idõ alatt...stb.

Christiansen
például ha én kapnék számomra nem tetszõ megjegyzéseket,
egyszerûen leperegne rólam nem kattognék rajta hetekig.
Kivéve ha van valós alapja, mert akkor részben jogos a kritika,
és ezért nekem is változtatni kell..

Sajnos vannak olyan dolgok, amiket nem lehet máshol megtanulni csakis felsõoktatásban. Na meg a papírlapról se mindegy, hogy melyik intézmény
állította ki..

Anaid
a komplexus meg nagyon nem = skizofrénia

A megjegyzésem nem igazán neked szólt, hanem más fórumtársnak, aki priviben errõl írogatott nekem, remélem majd elolvassa. Csak azért említettem, mert azért ment ám "pszichés" ráhatás beszélgetés közben. konkrétan rólam kérdezték, hogy mit csodálkozok, hogy annak néznek, márhogy skizinek...Csak most kapcsoltam, hogy ez privátban jött...Na igen, olvasok egy privit ilyesmirõl, utána idegesebben reagálok valszeg az itteni hozzámszólásokra is, talán érthetõ módon kapom fel a vizet ilyeneken....

Meg hogy õszinte legyek nem mindig van kedvem megvárni a két üzenet kötelezõen meghatározott idõt...Nem mindig bontom szét a különbözõ beírásokra való reagálásaimat, mert x másodpercet mindig várni kell az üzenetek között, meg nincs mindig kedvem visszakeresgetni a "jó véleményeket" rólam.

Komplexusa meg mindenkinek van. Fokozatokban vannak csak különbségek. Nekem szimplán csak elegem volt abból, hogy sokszor lekezeltek, mert nincs felsõfokú végzettségem, meg álláshirdetéseknél is folyton azt olvasgathatom, hogy diploma, diploma...Ehhez hozzájön, hogy itt is hülyéznek és idõvel betelik a pohár. Nem volt szerencsés velem kapcsolatban diplomára hivatkozni. Sajna tisztában vagyok vele, hogy nem mércéje a tudásnak egy papírlap. Majd ha idõsebbek lesztek ti is rájöttök erre.

Christiansen
mivel egy fórumon csak a kommentekbõl lehet következtetni, nyilván
azokból állapítottam meg. Igazából jó lenne ha visszaolvasnád a saját
kommentjeid és az azokra kapott reakciókat a kezdetektõl,
de úgy, hogy elképzeled milyen lehet egy átlagos topiklakó szemszögébõl

a komplexus meg nagyon nem = skizofrénia

Anaid
És ezt az alapján állapótottad meg, amiket beírogattam? Cáfolatokat kerestem, nem csak azokat a cikkekre hivatkoztam, maiket elolvastam.
Pl. szerinted egy professzorok által összeállított könyv az agyról szenny? Hát érdekesen következtetsz pár hivatkozásból. Sajna nem tudom belinkelni, mivel könyv volt, sõt könyvek....Bocs, de hivatkozok mindig minden tudományos cikkre a fejsérülésekkel, az agysérülésekkel kapcsolatban, de ez nem azt jelenti, hogy nem olvastam rég ilyeneket...
például az említett skizofréniáról is olvastam. Tudtad, hogy alaptünet, hogy a skizi nem tud egy értelmes mondatot sem összehozni, mert nem tudja szövegben kifejezni a szókapcsolatokat, csak egymás mellé dobálja a szavakat ha ideges? Rólam is lett ilyen írva, hogy lehet az vagyok, hát mutass már egy szöveget, amit én írtam idegességembõl is akár, de nem ragozott szóalakok, meg mondatok vannak benne, csak szavak egymás mellé rakva. Nem tudsz ilyet mutatni. A skizofrén képtelen a logikus gondolkodásra. Ennek kicsit ellentmond, hogy a logikai rejtvények a kedvenceim és jó vagyok ilyen rejtvényekben, meg sorolhatnám a rám nem illõ tünetek sorát. Naná, hogy fel voltam háborodva...Ne komplexusra hivatkozzan már senki, hanem jogos kiakadásra max.

Christiansen
ja igen ezt jó hogy írtad, mert az is 100% hogy a forrásaid
zöme teljességgel használhatatlan áltudományos szenny 😛

a wikipedia volt még a leghitelesebb, pedig az is olyan, hogy a szomszéd
pistike is írhatja.

Anaid
Cirka 20 nap alapján?

Egyébként jogos, hogy a tudomány nincs tisztában a GV jelenséggel. Ha hiszed ha nem elég sokmindent elolvastam róla, tudatról, agyról (könyveket is direkt kikölcsönöztem, hogy tájékozódjak) villámcsapásról, pszichés betegségekrõl, bio energiáról..sokmindenrõl.
Mint már említettem, elõször ezen a vonalon igyekeztem tájékozódni, márhogy tudományos területen. Szerinted, hogy találtam volna cikket az infrahangokról, ha nem keresgéltem volna, például? Vagy honnan tudnám, hol van a mozgást koordináló központ, meg hogy a falilebeny a látásban játszik szerepet, meg hogy a halántéklebeny a kreativitásban...stb.?
Vagy honnan tudnék anyagok átpolarizálódásáról...stb? Ha találtam volna csak egy elméletet, ami teljesen "lefedi" az eseményeket, nem keresgéltem volna tovább...

Christiansen
nem feltételezem, az általad leírtak alapján állítom.
amivel nem vagy tisztában azzal kapcsolatban arra következtetsz,
hogy a tudomány sincs eléggé tisztában, sõt nem is akar vele tisztában lenni, mert homlokegyenest ellenkezõ dolgokra jönne rá a világról alkotott képét sértve

Anaid
Nálam nem ez a kiindulópont. Miért feltételezed?

Christiansen
megint olyan dolgokkal dobálózol, amikhez nem értesz

alapból nálad ami hullám, pláne láthatatlan már valami megfoghatatlan
földöntúli misztikus valami. Ilyen felfogásból indulsz ki, a legelsõ
hozzászólásaid a fórumon szintúgy, így ne csodálkozz ha megkérdõjeleznek
egy s mást azok akik nagyon nem ehhez vannak szokva a munkájuk, tanulmányaik, és több évnyi fórumozás során.

Anaid
Ez nem bizonyíték, csak valószínûséget lehet belõle megállapítani. Ahogy ti is csak valószínûsíthettek dolgokat, nem szabadna tényként kijelenteni. Nem komplexus, ha az ember felháborodik rajta, hogy ilyen szinten áltéziseket állítanak róla. Az elmeállapotomról beszéltek és nem éppen pozitív felhanggal kicist irreális, hogy még csak fel se legyek háborodva...És végül is miért? Mert a saját szemléletetekbe ennél több, másabb indok nem fér bele? Pedig említettem példát is, hogy infrahangok okozhatnak teljesen egészséges embernél is "szellemes" tüneteket (eléggé tudományos szemlélet volt, nem?), de ti is mégis mindig ugyanoda kanyarodtok vissza. Miért is?

Christiansen
minden egyes topikban ugyanarra lyukadsz ki, ez mi ha nem komplexus

ahogy az is, hogy a rokonaid eredményeivel bizonyítod értelmi képességeid

Anaid
Ne aggas már rám olyasmit, ami nincs! Mi a fene vagy te agykurkász?
Ne keverd már össze az elkeseredésemet, ami abból is fakad, hogy betegséget, meg szimpla hülyeséget akarnak rám sózni és megnehezítik minden szempontból az életemet azzal, hogy milyen szépen megalkotott elméletek vannak. Mint már írtam ez egy folyamat volt. Szomorúbb és csalódottabb lettem és elkeseredettebb, mert igen kemény hatásai voltak a különbözõ elméleteknek arra, hogyan viszonyulnak hozzám az emberek. Hála a magasságosnak voltak kivételek.

Christiansen
az, hogy nem vagy elmebeteg vagy ilyesmi, csak személyiségzavaraid vannak