Paranormális jelenségek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Anaid
Ez nem gonoszság. A furcsa jelenségeket úgysem azok fogják megérteni és "megfejteni" akik még csak elképzelni sem tudják, hogy bármi olyan is létezhet, amelyet õk a saját életük során nem tapasztaltak meg. Csak azt érthetjük meg a tudatunkkal is, amely dolgot legalább el tudunk képzelni, hogytalán lehet igaz is. A feltalálók is így munkálkodtak, munkálkodnak. Nem gond, ha ezt, azt nem hisznek el. Viszont bezárják önmagukat a saját tudatukba és semmi olyat nem fognak megérteni sosem, amit nem "rágnak a szájukba". Újdonságokat felfedezni, feltalálni meg végképp nem. A legtöbb ember ilyen. Nem is baj.

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

sz4bolcs
Most miért failsz? 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Egyben jó példa arra is, amit írtál. Amit Lucas kamerája felvesz, azt nem láthatja emberi szem. <#idiota>

qetuol
fail

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Anaid
Ja, a tört vödör.😄 Õ az ikrek apja...innen kb. tudom. Klasszikus filmsorozat sci-fi-ben.

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

sz4bolcs
Egy szóval: Szar. A végén Anakin átváltozik ilyen fekete csuhás alakká, mint amilyenrõl írtál. :/

Anaid
Azt nem láttam....De te talán igen? Milyen volt?

sz4bolcs
...de gonosz vagy, te abból indulsz ki, hogy a linkelt videó hamis. <#idiota><#banplz><#idiota>

sz4bolcs
"Nyílik az ajtó, tökéletes kontúrokkal mint egy embert látnánk megjelenik egy fekete csuhás alak...stb."

-Nem kéne annyi Sith-ek bosszúját nézned.

TÉK

BaLeeX
Egy jó minõségû felvételt hihetõre meghamisítani már szinte filmes munka és nagyon nem egyszerû.
De egy rossz minõségû ugrálós vhs videót még én is meghamisítok neked olyanra mint amit linkeltél pedig nem értek hozzá és sosem csináltam ilyet.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Anaid
Én egyébként akkor szoktam jót nevetni, amikor tökéletes minõségû ilyen felvételeket nézegetek. Nyílik az ajtó, tökéletes kontúrokkal mint egy embert látnánk megjelenik egy fekete csuhás alak...stb. Akkora kamu, de legalább jó minõségû felvétel!😄

MR ME
<#banplz>
ennyi 😄

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Szerintem próbáld ki! Kamerázzál!
Meg fogsz lepõdni, tényleg felveszi amit látsz, ez nem csak legenda.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Anaid
Bocs, ha nem volt érthetõ, milyen összefüggésekre céloztam a két dologgal kapcsolatban. A fény , a fotonok, na meg elektromos hatás is befolyásolhatja a különbséget (régebbi típusú hangfelvevõ készülékeknél meg ugye a felvevõ fej körül elektromágneses tér keletkezik...stb.). Nincs evidencia szerintem, hogy egy felvétel készítésekor az érzékszervet és a készüléket ugyanolyan hatások érik. Csak ennyi lett volna a lényeg. Ezért írtam a két dolog mûködésérõl. Sõt, még az sem biztos, hogy két készülék tökéletesen ugyanazt fogja rögzíteni. Valszeg.

Anaid
Beszélgetünk. Nem szándékom meggyõzni téged. Csak felvetettem egy eshetõséget, miszerint a készülékeket is befolyásolhatja a külsõ, belsõ környezet. Mivel alapvetõen a kamera mûködésében jelentõs szerepe van a fotonoknak pusztán a fotonok áramlása a készülékbe eleve befolyásolhatja a felvételt. Na persze a látást is, feltéve, ha ugyanúgy áramlanak egyszerre mindkettõ irányába...a szem felé és a kamera felé is. Sztem.

BaLeeX
Hát én ebben nem hiszek, szerintem egy sima kamu felvétel. Általában nyitott vagyok az ilyen dolgokra, de a magyarázatod nem gyõzött meg.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Anaid
Lehet, hogy úgy lett kitalálva, de ez nem jelenti azt, hogy minden kamera ugyanazt is veszi fel, amit élõben a szemünkkel látunk. És nem pont ugyanúgy. A hangfelvételrõl már ne is beszéljünk. Ahogy a látásunknál is lehetnek befolyásoló tényezõk, külsõ és belsõ tényezék is, a felvevõ készülékek esetében sem lehet ezt kizárni.

qetuol
de igen, a videókamera úgy lett kitalálva h pont úgy vegye fel a képet, h a visszavetítéskor azt lássuk, amit élõben is látnánk. szóval ha a szóbanforó nem infra vagy más hamisszínes technikával készült (márpedig a jelek arra utalnak h nem), hanem hagyományos módon, akkor amit a kamera felvett, azt láttad volna élõben is.

qetuol
akkor pü-ben elküldöd? =D

O_o

Anaid
A szem mûkszijérõl röviden.
Egyáltalán nem biztos hogy ugyanazt látjuk és vesszük, vehetjük fel. Nem ugyanúgy mûködik a két dolog.

Nám. 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem szeretném szétkûrtölni mindenhova mindenkinek a furcsa élményeimet. Helyesbítenék elõzõ hozzászólásomban: nem félelmetes, hanem furcsa, legalábbis nekem. Ha egy tizenéves vagy annál kisebb lány tapasztálná meg ugyanezeket, akkor lehet, hogy neki félelmetes lenne, de nekem inkább furcsa az a sok jelenség.

gothmog

qetuol
nem kell, ennyi is elég ahhoz h belásd, hogy amit a kamera felvesz, azt a szemed is látja.

Anaid
Hangfelvételrõl röviden: A mikrofon az énekes hangjának nyomáshullámait elektromos hullámokká alakítja át, amelynek hullámhegyei és hullámvölgyei a hanghullámokban fellépõ maximális, ill. minimális nyomásnak felelnek meg.
A digitális hangrögzítés során a mikrofonból származó elektromos jelek egy mintavételezõ áramkörbe jutnak, amely az elektromos hullámok amplitúdóját másodpercenként több ezerszer megméri. Ezeket az értékeket 1-ekbõl és 0-ból álló bináris számokká alakítják, amelyeket elektromos ki és be impulzusok jelenítenek meg.
...stb.
Még írjam?

Anaid
A videókamerák esetében az állóképek (melyek sorozataként rögzítik a mozgó jeleneteket) képelemekbõl(pixel) álló rácsozatból épülnek épülnek fel, melyek mindegyike megfelel a televízió képernyõ egy-egy világító pontjának. A rögzíteni kívánt jelenetrõl a fényt egy gumiobjektív gyûjti össze a szilíciumalapú CCD integrált áramkörre, amelynek felületén több százezer fényérzékeny cellát alakítottak ki. Amikor ezek soronként kiolvasásra kerülnek, elektromos hullám keletkezik úgy, hogy a hullámhegyek és a hullámvölgyek a kép fényes és árnyékos helyeit tükrözik.
A fényérzékeny CCD-lapka szendvicsszerkezetû: egy fém alapréteg szilíciumréteget hordoz, a két réteget egymástól szilícium-dioxid választja el. A CCD szakaszosan mûködik: két mûködési szakasza másodpercenként 25-ször ismétlõdik. Az elsõ szakaszban a fény részecskéi, a fotonok a CCD felületét borító szilíciumba jutnak, és elektronokat tesznek szabaddá. A képelemek fölött elhelyezkedõ és a szilíciumtól szigetelõréteggel elválasztott pozitív töltésû elektródok befogják az elektronokat. Amikor egy kép érzékelése során a CCD-re fény jut a kép fényes részeinél elhelyezkedõ képelemekben negatív töltés halmozódik fel. A mûködés második szakaszában a kép "kiolvasásra" kerül. A kiolvasás képelemenként történik meg, így jön létre a videójel.

Sejtettem...
Nem az a baj, hogy nem túl részletes, hanem az hogy másról szól.
Korábban is megfigyeltem, hogy nem nézed meg miket linkelsz<#nevetes1>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Anaid
....a beesõ fény hatására töltéselrendezõdés alakul ki a felületen...
02. fejezet. Nem túl részletes leírás. Ha lesz idõm beírom amiket itthon olvasgattam errõl. Most bocsesz, de megyek palacsintát sütni.😄

Idéznéd a kedvemért azt a részt amiért ezt belinkelted?

Anaid

Akkor lenne értelme ennek a szövegnek, ha pl. infravörösképrõl, vagy ultrahangról beszélnél, de ehhez más eszközök kellenek.

A hang és képfelvételeket is olyan eszközökkel készítik, aminek a mûködési tartománya nem több mint az emberi érzékszerveké. Ez sem véletlen, hisz azok számára csak újra hozzáférhetõvé teszik a dolgokat némi torzítással, de az információs bázist ez nem befolyásolhatja. Ebbõl kifolyólag értelmezhetetlen amit mondasz, és egyetlen magyarázat lehetséges, ami az, hogy hamisítványokról beszélsz.

Anaid
Nem érted. Nem az arca változott meg a felvételen történt változás. Tuti, ha szabad szemmel nézted volna ugyanolyannak láttad volna az arcát egész idõ alatt. Manipulálódott a felvétel, csak nem úgy ahogy te gondolod. Olyan dolgott vett fel, ami nem "látható" emberi szabad szemmel. Ugyanaz, mint a szellemhangoknál a hangfelvételek, füllel nem hallották õket az emberek, de a felvételen mégis ott voltak.
Kameránál valszeg a fény változott meg, nem az arca. Hogy is mûkszik egy kamera?

BaLeeX
Jah, szívesen olvasnám én is.

qetuol
ez itt a paranormális jelenségek topik, tessék beszámolni =D

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
csak zárójelben megjegyezném, hogy nekem régebben a kedvenceim voltak ezek a filmek, de aztán az életemben történtek bizonyos dolgok, amelyek hogy úgymond nem épp hétköznapi embernek valóak, félelmetesek, aztán már nem is szerettem ezek után ilyen filmeket nézni, leálltam a thrillerek, horrorok nézésével, pedig jó kis gyûjteményem van belõlük, de elegem lett a sok félelembõl. Amikor az ember a saját bõrén tapasztalja, akkor már nem jó....így most már csak aranyos, önbizalommal teli filmeket nézek

Az összes japán thriller ilyen változásokra épül, pont így elkezd a kép elmenni és a lány arca eltorzul, tipikus eset, filmen. 😊 Ha láttál pár japán filmet, akkor tudod. Egy illetõ kedvet kapott a dologhoz és csinált egy házi változatot belõle, ennyi. 😉

BaLeeX
Most komolyan, benned ezt a felvételt megnézve felmerült, hogy valódi?
Többször végignéztem és olyan "minõségû" hogy elõször nem tûnt fel, hogy mit kellene látnom.

Aztán rákerestem mit jelent a "Shapeshifter" szó. Na ekkor már tudtam mit kellene látnom, de vicc az egész. Amikor "megváltozik" az arca furcsa módon mintha kimerevedne a kép és csak rámásoltak volna egy másikat csak a száját hagyták meg. Még a bõre sem olyan színû.

Anaid
Nézegettem pár ilyen filmecskét. A legjobb minõségûek majd mind bûzlenek a csalástól egy blikkre is.

BaLeeX
Szerintem az. Ránézésre elég nagy kamu, ráadásul a minõség is gagyi.

Mondjuk képeket berakni sz*r felbontású youtube videókba ahol pont a lényeg nem látszik nem sok értelme van.

Anaid
Nevetés tárgya?

Anaid
Jaj, ne! Szerinted én nem tudtam, hogy mutációk sõt van ahol rajzok is vannak közte. Na midegy tanultam belõle, majd kikeresgetem vhogy egyesével, szerintem melyik érdekes és konkrétan kérdezem.

Anaid
Lehet ezt másik topicba kellett volna írnom?

Anaid
A koponyákkal kapcsolatban eszembe jutott egy film, azt hiszem a NatGeon volt. Olyan kicsi emberekrõl, akiknek a fogsora ugyanakkora maradt, mint egy átlagemberé, de a csontváz kisebb lett. A tudósok arról beszélgettek, hogyan lehetséges. Valószínûnek tartották, hogy viszonylag rövid idõ alatt a méretük csökkent a táplálék miatt, de a fogsor nem tudta olyan ütemben követni a környezethez alkalmazkodást. Ott is felvetõdött az a kérdés, ha egy populáció egy szigeten ilyen "gyorsan" képes alkalmazkodni vajon az ember fejlõdésével kapcsolatban nem tévesek-e a jelenlegi elképzelések. Sajna a sziget nevét elfelejtettem, hol találtak ilyen leleteket. Látta vki?

😄DD

Deegyébként tényleg kamu az összes, kivéve a koponyák, azok érdekesek.
Disznós képrõl olvastam, hogy hozzátettek csöppet fotósoppal, már kiderült.

😊 Hátperszehogynemvéletlenül!

Egyik kedvencem:
zene

qetuol
rob dougan - clubbed to death (kurayamino remix)