3974
Terrorizmus a nagyvilágban
  • K.András
    Lengyelek azt mondták, hogy nincsen az a körülmény ami miatt kijönénnek onnan..Nem tudom honnan vetted ezt a pucolni akarnak dolgot...Nekem lenne egy fogadásom hogy a spanyolok sem jönnek ki...Ha igen akkor veszélybe sodornak minden szövetségest...
  • Prank
    lehet fogadni...
  • Grenzjager
    asszem a polákok is pucolni akarnak onnan.... mert nem akarnak Varsóban egy újabb "madridot".
    De meg lett amúgy nevezve a következő célpont: (elég tág azért) Nagy-Britannia, Olaszország vagy Japán
  • The Garrett
    hogy a spanyolok visszahívták a csapatokar irakból .. biztos csak elmulasztottam :)
  • Kori
    miről
  • The Garrett
    hm erről már nemhallottam :)
  • Kori
    Ja, spanyolokkal azért nem foglakoztak mert a robbantás után rögtön kijelentették a katonákat hazahívják irakból, és ugye ez az amcsiknak nem kimondotan tetszett.
  • The Garrett
    1 pillanatig se vontam kétségbe amit mondtál :)
  • Kori
    Látod mondtam pénz pénz pénz és pénz
    Az ABBA együttes már 30 éve megénekelte Money Money Money
  • The Garrett
    Lehet benne volt a Terrorizmus elleni harc, mert a közvélemények is kellett 1 elfogadható indok ami nem szimpla háborúnak, hanem valami nemes cselekedetként állítja be a történteket. DE ha annyira a terror hős üldözője lenne amerika, akkor nem hagyta volna annyiban a spanyol vonatrobbantást...

A pénzvilágnak pedig az olajon keresztül volt köze a háborúhoz.
    A harmadik pedig lehet a koszovó szindróma ( lőjjük el a maradék fegyvereket mer lejár a szavatosság, meg aztán kell megrendelés a hadi iparnak is.... )

a 4. dolog az újáépítés, már az harcok előtt megvolt mely vállalatoknak fogják kiadni az egyes területek újáépítését...
  • Kori
    Jó! A profit érdekében lehetséges, ezért van az, hogy a pénz beszél kutya ugat.
    Irak megtámadásában bent volt a terrorizmus elleni harc, de a pénzvilágnak is bent volt a keze az tutkó.
  • The Garrett
    de ha az alatta lévő rétegből kevesebb profitot tudnak termelni akkor logikus hogy elmennek iraqba és ott a jobb minősségű olajból több kess...
  • Kori
    Egyszer már leírtam de megismétlem.
    Olaj a földben 7 rétegben található. Jelenleg mindenhol az első réteget termelik ki. Igaz ez a réteg a legnagyobb és a legjobb de van még hat réteg. A mennyiség és a minőség fokozatosan csökken de kb. 300 évre teszik a tartalékot. Az áremelések és drágítások semmi mást nem jelentenek mint pusztán üzleti fogást a gazdagok további gazdagodását.
    Igaz az olaj jó indok egy háborúhoz de ezeket e dolgokat is a pénzvilág generálja.
  • Punker
    az hogy olaj mond neked valamit?
  • Kori
    Ez így van, Meg kell mutatni időnként hogy ki a legnagyobb
  • The Garrett
    no igen... meg sokkal nagyobb hatást lehet elérni 1 kis tüzijátékkal
  • The Garrett
    egyszerűen csak biztosra akartak menni.
  • The Garrett
    de annál értékesebb :)
  • Kori
    Irakban nem sok fosztogatni való van
  • Punker
    Amcsik most azt csinálják Irak-ban mint itt a ruszkik 45 után, "felszabadították" az országot aztán kifosztják.....
  • Hellhammer
    Nem realitásokat írtam, hanem csak próbáltam magam beleélni az ottani lakosok helyébe (ők javarészt utálják az amikat, mi a románokat). Tehát ha itt lennének békét fenntartani, és ezért ölnének-tartóztatnának le magyar embereket, akkor sztem mi is úgy éreznénk, hogy ők terrorizálnak minket...
  • selwik
    Látványos, félelemkeltő, de nem hatékonyabb. Nem hiszem, hogy nincsen olyan mesterlövésze az izreli hadseregnek aki szép nyugiban elintézte volna a dolgot.
  • Tikal #260
    örülnék hogy rakétát kurnak vitya seggébe

de egyébként sem errol volt szo... persze nyilván durva dolog rakétával kilőni embereket, de vmi céljuk csak volt vele, mert egy egy ilyen rakéta nem olcso, a vele felszállo repulo sem olcso stb.... talán igy hatékonyabb volt...
  • Grenzjager
    ...azért ez durván abszurd......
    pl.: A ROMÁN HADSEREG már rég nem ott van ahol 10 évvel ezelőtt, jó minket mondjuk bárki lehagy.... na meg "Tisza és Dnyeszter között minden magyart kirúgunk..."....
  • Hellhammer
    Ok, leírom máshogy egy kitalált történettel hátha megérted, hogy én hogyan gondolom a dolgot (előre szólok, hogy nem kel belekötni a dolog részleteibe, csak a szemléltetés miatt írom):

Orbán Viktor polgári körei bemozdulnak és egy puccsot végrehajtva letúrják Megyóékat a kormányról. Persze ez nem tetszik nekik így visszavágnak fegyveres erőkkel. Ekkor megmozdul az egész ország mert mégiscsak mi van itt ugye. Ezt látván a románok átjönnek "segíteni" Megyóéknak, mert mégsem lenne jó nekik egy jobboldali kissé nacionalista kormány a szomszédban. Román segítséggel Megyóék visszaülnek, de a románok a "biztonság kedvéért" itt maradnak. Majdnem az egész országnak nem tetszik ez a dolog, tüntetnek, lázadnak, verekednek stb. amit a román hadsereg erőszakkal mindig elfojt. Ekkor Viktor ismét elkezdi szervezni a polgári köröket és mozdulásra biztatni. Erről persze értesül a román titkosszolgálat és légitámadásokkal veszik ki a polgári körök vezetőit a képből (amiből egy két bomba mondjuk eltéved).
    Ebben a helyzetben Te mit szólnál a precíziós bombázásról (ha feltesszük, hogy a románok tudnak ilyet végezni)? És katonai jelenlétről?
  • Tikal #257
    hibalehetőség van, de még mindig jobb mint felszállni egy buszra ami tele van szakállas irakiakkal és felrobbantani....
  • Hellhammer
    Igazad van, de mégis ott van az a hibalehetőség. A robbanást meg nem tudják kontrolláni, szóval ha egy épületet támadnak, annak a környékén azért megsérülhetnek az emberek a repülő/leomló törmeléktől (vagy magától a robbanástól). Persze tudom, hogy a főgórék épületei közelében nem nagyon mászkálnak civilek, de láthattunk már olyat, hogy igen.

Azt nem értem, hogy minek akarják még mindig ott tartani a csapatokat? A tegnapi zavargások is tisztán mutatták, hogy nagyon fogy a türelmük, és egyre kevésbé viselik el a külföldi jelenlétet...
  • Kori
    ..az tény sőt jobb is, de azért ott is van hiba csak kis %-ban. Nameg jobban kezelik a fegyvereket, ez elég nagy előny.
  • Tikal #254
    pontosabb mint amit az ellenfél használ....
  • Kori
    ezek nem ismerik a nyugodt szép megbeszélést.......
    .....durván bele a közepébe had pusztuljon az ellen, tökmindegy ha mi is pusztulunk!!!!!!!!
  • Prank
    ahelyett hogy egy kávé mellett szépen nyugodtan megbeszélnék a problémáikat
  • Kori
    Ezekkel a spéci bombákkal van egy kis baj! Nem olyan pontosak mint állítják, ezt maguk az amcsik vallották be.
    Abban igazad van a szönyegbombázás már a multé. Jelenlegi fegy verekből - rakétákból - egy van olyan hatékony mint az egész drezdai bombázás, és nem atom.
  • Adam II
    Én inkább attól félnék egy háborúban ,hogy valami seggfej túszul ejt nem attól ,hogy bombát dobnak a fejemre.
  • Adam II
    Nos ezzel nem értek egyet. Ha 1945-ben lennék akkor egyet értenék.
    Manapság már nincs olyan (főleg nem a sivatagban) ,hogy szőnyegbombázás.
    Na most ha a városon belül egy épületben tartózkodik egy nagykutya és az épület ellen légitámadást indítanak akkor nem fogják porig bombázni a várost.Csupán a kijelölt épületet vagy épületkomplexumot (reptér,állomás,irodaházak)
    támadják a vadászrepülőgépek lézer- vagy műholdasirányítású bombákkal amik képesek akár egy tetőablakon berepülni majd a megfelelő pillantaban a bombában lévő számítógép elindítja a detonációt így a környező épületek nem fognak leomlani max. kisebb károkat szenvednek (ablakok kitörnek
    törmelék beszakítja a tetőt) persze előfordulhat ,hogy a bomba célt téveszt (főleg a lézeresirányítású a légköri viszonyok miatt) de ez igen ritkán fordul elő.
    Ha a célszemély bunkerben tartózkodik az meg főleg nem veszélyes a civilekre mert a bunkerek egy részt nem a város közepén vannak másrészt nem átlag bombákkal támadják.
    Bunkerek elhárítására speckó GBU-15 Lézerirányításu bunkerrobbantó bombát vetnek be ami betöri a bunker tetejét és csak akkor indul meg a detonáció amikor a bomba már a bunkeren belül van.
  • Tikal #248
    azt csak akkro lövik ki ha a CNN épp a fedélzeten van :D
  • [NST]Cifu
    Durván fél millió $ egy darab, nem olcsó, annyi szent, de ha más megoldást nem találnak (nincs a célkörzetben légi egység, vagy nem érne oda időben), akkor csak ez marad. De egy AGM-65D darabja is durván 150.000 $, de még egyetlen JDAM bomba is jó 20.000 $, és ezekből nem egy darabokat szoktak felhasználni támadásonként...

Azon kívűl mit gondolsz, mire kért tavaly Bush 70 milliárdot?
  • Cat #246
    tomahawk kurvadrága, azt annyira nem pazarolják
  • Hellhammer
    Szvsz az is terror, hogy ha azon a környéken laksz soha nem tudhatod, hogy mikor jön egy bomba a levegőből, mert XY tálib, muszlim, palesztin, afgán, al kaida, stb. (szabadon álasztható) fontos és likvidálandó ember épp arrafelé tartózkodik...
  • [NST]Cifu
    Nem verik nagydobra, mert legtöbbször nincs hozzá képanyag, a támadás leírása maga pedig kb. ennyi:

XY hadművelet keretében ennek vagy annak a repülőszázadnak ilyen és ilyen tipusú gépei légicsapást hajtottak végre Afganisztán ezen és ezen részén. A légicsapás sikeres volt.

Nesze neked, ebből aztán tényleg címlapsztori lesz :)))

Ráadásúl a legkülönfélébb módok hajtanak végre támadást. Nagyobb volumennél B-52H bombázók dobnak le légibombákat előre megadott kordinátákra, ha katonai egységek derítik fel a célt, akkor F-16C/D vadászbombázók lőnek ki Maverick rakétákat vagy preciziós légibombákat a megjelölt helyre, ha meg csak egy megbízható besúgói információ, de noncs közvetlenül bevethető légi egység, akkor valamely hadihajó vagy tengeralatjáró indít egy Tomahawk robotrepülőgépet.
  • Hellhammer
    Ja. Bocs.