Terrorizmus a nagyvilágban
  • Adam II
    #249
    Nos ezzel nem értek egyet. Ha 1945-ben lennék akkor egyet értenék.
    Manapság már nincs olyan (főleg nem a sivatagban) ,hogy szőnyegbombázás.
    Na most ha a városon belül egy épületben tartózkodik egy nagykutya és az épület ellen légitámadást indítanak akkor nem fogják porig bombázni a várost.Csupán a kijelölt épületet vagy épületkomplexumot (reptér,állomás,irodaházak)
    támadják a vadászrepülőgépek lézer- vagy műholdasirányítású bombákkal amik képesek akár egy tetőablakon berepülni majd a megfelelő pillantaban a bombában lévő számítógép elindítja a detonációt így a környező épületek nem fognak leomlani max. kisebb károkat szenvednek (ablakok kitörnek
    törmelék beszakítja a tetőt) persze előfordulhat ,hogy a bomba célt téveszt (főleg a lézeresirányítású a légköri viszonyok miatt) de ez igen ritkán fordul elő.
    Ha a célszemély bunkerben tartózkodik az meg főleg nem veszélyes a civilekre mert a bunkerek egy részt nem a város közepén vannak másrészt nem átlag bombákkal támadják.
    Bunkerek elhárítására speckó GBU-15 Lézerirányításu bunkerrobbantó bombát vetnek be ami betöri a bunker tetejét és csak akkor indul meg a detonáció amikor a bomba már a bunkeren belül van.