Hunter

A meteoritok kedvelik Szibériát

Ahogy a brit The Times napilap említi, ha a tavaly szeptemberben légkörünkbe belépő meteorit London felé vette volna az irányt, akkor "Nagy-Britanniának új főváros után kellett volna néznie". London azonban egyben maradt, mivel az űrszikla a meteoritok számára ki tudja miért, legvonzóbb Szibériát választotta ki becsapódási helyéül.

A hatalmas objektum, melynek méretét még mindig nem sikerült megállapítani, tavaly szeptember 25-én zuhant be Szibéria keleti része fölé, megrázva az elhagyatott vidék néhány ablakát és beragyogva az eget, amit azonban a lakosság korlátozott száma miatt csak igen kevesen láttak. A földrengéshez hasonló remegést még 100 kilométerre is lehetett érezni. A meteoritot az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma műholddal követte nyomon. Nem sokkal később a tudósok megpróbálták felkutatni a becsapódási pontot, az időjárás és a hó azonban megakadályozott minden igyekezetet.


Az 1908-as Tunguzka (jég?)meteorit okozta puszítás még egy évtizeddel később is egyértelműen észrevehető volt

A pusztítást csak mostanra sikerült felmérni, jelentette az Interfax hírügynökség. Az erdő fáit közel 65 négyzetkilométeres területen tarolta és égette le a meteorit, melynek több darabját is megtalálták. A tudósok most kezdik meg az elemző vizsgálatokat, abban a reményben, hogy érdemes lesz az objektum összetételét tanulmányozni.

A kutatók becslései szerint ez lehetett a Földet elért legnagyobb űrszikla a híres 1908-as eset óta, ami a sors iróniájának köszönhetően szintén Szibériában, a Tunguzka területen, pontosabban a felett fejtette ki hatását. Ahogy 1908-ban, úgy 2002-ben is a meteorit még a becsapódás előtt, a levegőben felrobbant, állítják a tudósok. Tehát miközben az esemény hatalmas pusztítást végzett, technikailag a hatalmas kődarab be sem csapódott be a Földbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Poki #21
    na

    Eccsém mi a p***a van itt?
    Szerintem isten az több is van és akkor lehet kisbetüvel is írni, mert ugyebár van a keresztény Isten, meg az arab Allah, meg a tibeti Budha. Ez olyan mintha azt mondanánk, hogy az embert nagy betüvel kell írni, pedig abból is van 6 milliárd.

    Nem akarok senkivel sem balhézni, csak írom.

    Ez az eset meg azért érdekes a meteorral, mert mostmá tudjuk, hogy bármikor a fejünkre szarhatnek egy ijen meteort, úgyse tehetünk semmit. Csak imádkozhatunk a gyors halálért, ha a közelben vagyunk.
  • Benedekco #18
    kihez beszélsz öreg??? van ott egy olyan "gomb" hogy "Válasz erre"! másik elvileg itt csak 1* lett Isten kisbetűvel írva(a ctrl+f nem talált többet)!
  • Benedekco #16
    még szerencse hogy a prohardveren nincsenek ilyen radikális beszólások!
  • Benedekco #15
    kicsit erős ez a fórum!! Isten-t belekeverni ebbe a moslékba? azér ez 1 kicsit erős nem? a magyarember ketteske és az antijúdeóbolsi "kicsit" rasszista és nem igazán értem miért kell ide a fórumba ilyen moslék beszólás! még1: a politikusok 1 formák tök mindegy hogy szegfű van a háttérban vagy narancs akkor is uaz marad! na nekem ez sok főleg 1 ilyen hirre! kérdés vannak itt moderátorok??? megyek inkább a totalcarra aszt letöltöm a múltheti adást!!!
  • magyar ember 2 #14
    Attol fugg melyik.
  • magyar ember 2 #13
    Ettol nem kell felned.
  • magyar ember 2 #12
    Aze' mer nem szereti a ciganyrezsimet?
  • magyar ember 2 #5
    Talan aze', mer Sziberia kicsit nagyobb mint London.
  • b #2
    ahh, ez jól esett! különösen ebben a hőségben! :)

    persze nem kívánom senkinek a halálát! ergo, csak az üres házra, éjszaka! esetleg a köteles-akasztós ember túlórázhatna. az ő lelke már oda van.
  • b #1
    sors iróniája?

    isten szeret minket!

    (persze ha igazán szeretne, akkor a fidesz székházra nyomta volna!)