Ötvös Tibor

Pazar lesz a Metro: Last Light

A 4A Games nagyod egyedi hangulatú FPS-t teremtett meg a népszerű író, Dmitry Glukhovsky Metro 2033 című regényére épült. A siker, ha lassan is, de megérkezett és ezért a csapat zöld utat kapott a folytatásra is.

A Metro: Last Light címet kapott második rész a "rossz" befejezést választotta alapul. Ebben a főszereplő Artyom nem a régen várt békét hozza el a két faj közé, hanem teljesen megsemmisíti a Dark Ones nevet viselő, alapjaiban a békére vágyó fajt. Egy év telt el az esemény óta, de természetesen "kedvenc" metróhálózatunkban ismét felbukkant a gonosz.



A játékban ismét Artyom bőrébe bújhatunk majd, akivel ezúttal is számos morális döntést kell majd meghoznunk a kalandunk során. A fejlesztők azt azonban leszögezték, hogy a Last Light nem megy át Mass Effectbe. Azaz a hangsúly továbbra is az akciókon lesz, de lesznek bizonyos események, melyeknél döntetnünk kell és ez alapjaiban változtathatja meg a sztori végét.

A lőszerünk nem csak gyilkolásra lesz felhasználható, mivel ezúttal is ez szolgál majd fizetőeszközként is a világunkban. A 4A Games ezúttal odafigyelt a felszínen történő eseményekre is. Bár ezúttal is elég sok időt töltünk majd a föld alatt, azonban szerencsére már többször jutunk fel a felszínre, mint az első részben. Ráadásul pazarul lett kivitelezve a fenti világ, nagyon hangulatosan fest az apokalipszis utáni város.



A Metro: Last Light méltó utódja lehet a jelenlegi generáció egyik leghangulatosabb FPS-ének, melynek sikere esetén trilógiává bővülhet a széria. A játék 2013 elején jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TARTYOM #13
    Egyébként ha a jó befejezés lett volna az alap, akkor most mégis mit kellene csinálni?

    Az égvilágon nem történne semmi, mivel a mutánsok ki lennének irtva a feketék segítségével 2 perc alatt és ennyi. Kb lenne 25mb os játék :D
  • TARTYOM #12
    A Metro 2033 pazar volt. Amúgy jó hogy a rossz befejezést vették alapul, mert most megmondom, hogy a játékosok 99,95%-a csak így vitte végig. A fele nem is tudja, hogy van jó befejezés is... Tény hogy az elég nehéz sok helyen
  • norbi4567 #11
    Jó tudni hogy 2 befejezése volt a játéknak :/
    Én anno csak 1x vittem végig. A vége a rakétaeső lett.
  • Ender Wiggin #10
    Az elsőt 25 perc után kukáztam. De ez biztos pazar lesz.
  • Fenrir #9
    Ne is mond, én hiányoltam Mona-t.
  • Major #8
    Ha pazar lesz, akkor a cikkíró legalább az előzőleg kiadott hivatalos 12 pernyi HD játékmenet videóját beágyazhatta volna: METRO 2033 Last Light Gameplay Full HD
  • Grodt #7
    Egyértelműen jobb, hogy a "rossz" befejezést folytatjuk. Egyrészt, mert valszeg tényleg ezzel találkozott a legtöbb ember, másrészt a könyv is így fejeződik be, harmadrészt meg ha megvilágosodunk a jó befejezéstől, akkor mi baj történeht még a metróban a mutánsok hentelésén kívül?

    Viszont annak nem örülök, hogy többet leszünk a felszínen. Éppen a sötét zárt tér adta meg szerintem a hangulatát a játéknak, na meg a könyv szerinte sincsenek fent vmi sokat a sztalkerek.

    Egyébként nagyon várom. Tényéeg nagyon jól fog kinézni. Remélem nem lesz vmi óriási gépigénye, vmint jól lesz optimalizálva.
  • Bulics #6
    Nem azért de mondják ezt a morális cselekedeteket én az 2033-at 5x vittem ki de egy darab morális döntést nem hoztam. Nem azon van a hangsúly a "moral point" oknál.
    Sajnálom én is hogy meghalltak a sötétek hiszen a jó vég az igazán tanulságos, ott jön a végső megvilágosodás.
    A max payne ben meg pl a painkillerben volt bónusz a jó befejezés, de azok kidolgozatlanabbak is voltak, így egyértelművé tették hogy nem az a valódi, de itt sztem a jó befejezés volt jobban kidolgozott. DE lehet hoyg a felénél rájövünk hogy mégsem halltak meg csak azt hazudták artjomék hazatérve...
  • Evoluti0N #5
    Úgy több értelme lett volna, ha én választom ki a játék végén, h mit teszek, ahelyett, h Artyom magától cselekszik és a döntése attól függ, h adtam-e korábban a játékban egy éhező családnak lőszert, meg hasonlók.
  • Evoluti0N #4
    Sztem a játékosok 90%-a a "rossz" befejezéssel találkozott, a jót max videón látta, vagy esetleg újrajátszásnál találkozott vele, amikor már tudta, h mit kell tenni érte, h a jó befejezést érje el. Ugyanis a különböző cselekedeteknek, amik a jó befejezéshez vezettek semmi köze se volt a befejezéshez, emellett néhány úgy el volt rejtve a pályákon és annyira nem volt egyértelmű, h pl. kinek lehet segíteni, h sokan meg se találták ezeket az opcionális feladatokat. Szal a jó befekezés inkább csak ilyen "bónusz" befejezés szemfüles játékosoknak.