Ötvös Tibor

Az első Aliens: Colonial Marines multi részletek

A Gearbox már elég régóta dolgozik az Aliens: Colonial Marines címet kapott alkotásán, mely jelen állás szerint csak az év végén jelenik meg.

A héten a csapat tartott egy rendezvényt Texasban, ahol megmutatta a program multis részét a sajtónak és most ezen beszámolók legérdekesebb pontjait mutatjuk be. Jó hír, hogy a játékban lehetőségünk lesz mind a Tengerészgyalogság, mind pedig az Alienek oldalán harcba szállni. A bemutatón a 16 fős (8v8) Deathmatch módot lehetett megtekinteni.

A játék elején lehetőséget kapunk arra, hogy megismerjük és tetszőlegesen átalakítsuk a fegyvereinket. Természetesen választhatunk a már meglévő és a korábbi játékokból ismert gyilkolóeszközök közül (pulse rifle, shotgun) és kapunk új fegyvert is, ami tulajdonképpen a pulse rifle és a S.M.A.R.T. gun ötvözése.


A Deathmatchben az a csapat a győztes, amely hamarabb eléri az 50 Killt. Ehhez azonban csapatmunkára van szükség, a környezet folyamatos szemmel tartására és a mozgásérzékelő használatára. Főleg azért, mert az ellenséges csapat, az alienek képesek a plafonról vagy bármely légaknából ránk ugrani.

Ha az idegenekkel leszünk, akkor jelentősen megváltozik a játékmenet. A kamera egyből átkapcsol külső nézetbe és így sokkal jobban tudunk majd tájékozódni. A xenomorphok között is vannak különböző kasztok. A legerősebb a Crusher, akit a legnehezebb a tengerészgyalogosoknak felfedezni.

Az idegeneknek még a tengerészgyalogosoknál is nagyobb szükségük van a csapatmunkára, mivel a velük született testrészeiken kívül nincsen más fegyverük. Extraként viszont ott van az úgynevezett röntgenlátás, mellyel könnyebb becserkészni az embereket.

Az Aliens: Colonial Marines előreláthatólag nagyon jó játék lesz - már ha végre valahára megjelenik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #4
    "Az Aliens: Colonial Marines előreláthatólag nagyon jó játék lesz"

    Gyermeki lelkesedés ez, nem több. Mint a Pókemberes cikkben.
  • stukov #3
    "A kamera egyből átkapcsol külső nézetbe"... mekkora fos
  • W B #2
    "A legerősebb a Crusher, akit a legnehezebb a tengerészgyalogosoknak felfedezni."
    Egy bivaly méretű alient szerintem baromi könnyű észrevenni főleg, hogy viszonylag lassú és a nehéz lépteit hallani lehet.
  • Eriongtk #1
    video removed by user (y)