Ötvös Tibor

Crysis 3 - Vadász lesz a vadból

A Crysis sorozat visszatér és a látottak alapján jobb formában lesz, mint eddig bármikor. A harmadik epizódban azonban váltás történik a játékmenet számos pontján.

A korábbi ígéretekhez híven a mai napon egy elég hosszú, 2 perces trailer látott napvilágot a Crysis 3-ból, melyben rengeteg játékmeneti elemet láthatunk. Ezzel párhuzamosan magáról a játékról, a történetről és a várható újdonságokról is elárultak pár érdekességet.

2047-et írunk, 23 év telt el az első bevetésünk és a Nanosuit 2.0 felvétele óta. A C.E.L.L. (Crynet Enforcement and Local Logistics), egy magántársaság, mely azonban az amerikai kormány felhatalmazásával működhet nagyon szeretné megszerezni a ruhánkat és így attól sem riadnak vissza, hogy egy Nanobúrával zárják el a külvilágtól New Yorkot. Közben felbukkannak a dühös idegenek is, akik nem a ruhánkra, hanem a fejünkre pályáznak.


A Búra alatt körletek alakultak ki, melyeket csak a Hét Csoda néven ismerünk. Feladatunk az itt rekedt emberiség megmentése és az idegenek végleges kipaterolása a Földről. Ez a New York már nem az a New York, amire a második részből emlékezhettünk. A természet teret hódított magának, a város teljesen romokban áll - szóval bár rengeteg ismerős helyen járunk majd, de mégis minden újként hat majd ránk.

A beszámolók szerint a CRYENGINE 3 remekül működik és joggal pályázhat majd a Minden idők legszebb játéka címre is. Ráadásul a játékmenetben is történtek nagy változások. Megjelenik például az íj, mely legjobb barátunk és hű társunk lesz a kalandjaink során.

Ehhez számos fejet kapunk majd, azonban nem csak a gyilkolásra használhatjuk majd fegyverünket. Ráadásul a Nanosuit álca-módja és a halk íj bevetésével képesek leszünk az egész játékok lopakodó módban végigvinni. Ez egyébként a fejlesztők szándéka is egyben.

Azt gondolom mondani sem kell, hogy valószínű még nincs kifejlesztve az a PC, melyen a Crysis 3 szaggatás nélkül fut majd. A játék csak jövő tavasszal jelenik meg, így már most el lehet kezdeni gyűjtögetni a konfigurációra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ugh #35
    "A 7.62x39 mm nem kis kaliber, de nem is a nagyobbak közé tartozik".
    Igaz, ezt elba*tam.
  • G18XM8 #34
    Majd meglátjuk milyen fantáziája van a fejlesztőknek... ;) Ahogy a videón elnéztem elég hitech íjról van szó. Ki tudja lehet, hogy még a nyílvessző is valami nanobizbassz lesz.
    A 7.62x39 mm nem kis kaliber, de nem is a nagyobbak közé tartozik. Szerintem egy nagyon jól eltalált lőszer amúgy.
  • ugh #33
    "...valamint átmegy a lövedékálló mellényen"
    Epp a minap lattam asszem a discovery-n, hogy simma golyoallo melleny retegeit egy foyladekkel impregnaltak.
    Ami olyan tulajdonsaggal bir, hogy alapbol folyadek viszont a legkisebb erohatasra valamilyen szilard szerkezetet alkot es megakadajozza az anyag szovetenek szetcsuszasat.
    Es ez egy mukodo dolog. Nanosutyi meg meg mindig nincs.
    " De a játék készítőinek gazdag fantáziája van."
    Ez pont nem azt peldazza szerintem ...
    Egyebbknet az elso beirasod tetszett, jo volt.
    Alaposan alabecsultem az ak-t.
    De a 7.62 az mar nem kis kaliber, nem?
  • G18XM8 #32
    Én azt tudom jól miért lesz gyengébb a lövedék ereje mivel fegyveres szervnél szolgálok. Csak nem akartam részletezni. Nem a codból ismerem a fegyvereket hanem onnan, hogy lőttem egy pár különböző fajtával, meg fogok is. Amúgy nincs tapasztalatom, hogy mi kell egy idegen páncéljának átlövéséhez. :D De a játék készítőinek gazdag fantáziája van.
  • RoyalPredator #31
    Nem a hangtompító miatt lesz gyengébb a fegyver, hanem a subsonic lőszer miatt, ami a hangrobbanás elkerülése végett használatos.
    Ugye érdemes lenne tudni, hogy valós életben rohadtul nem olyanok a fegyverek, ahogyan azok egy COD-ban vannak.
    A hangtompító csak a lőporgáz elnyelése miatt van, hogy az SE keltsen nagy hangot.

    Ha most ilyen idegen izéket kell lőnünk, szerintem feltétlenül nagy kaliberekre van szükségünk. .50 BMG talán elég.
    Egy íjjal nem hiszem hogy sokra mennénk, de biztos érdekes lesz.
    Legalább halk, az tény.
  • G18XM8 #30
    Egy Ak 47-es maximális lőtávolsága kb. 3 km, ölési távolsága min. 1,5 km. Célzott lövést egy átlag lövész kb. 400-500 méterig képes leadni vele. Egy lőfegyver hangtompítóval nem lesz majdnem néma, ugyan úgy lesz hangja, amit közelről lehet is hallani. Az íj viszont majdnem néma, valamint átmegy a lövedékálló mellényen. Egy hangtompított lőfegyver átütőereje jelentősen csökken, és a lőtávolsága, pontossága is. Kisebb kaliberű fegyverek nem mennek át a mellényen. Ergo hangtalan likvidálásra az íj alkalmasabb közelről. De másra nem is jó...
  • ugh #29
    Nekem csak az a bajom, hogy ha van olyan, hogy nanoruha.
    Ami egy elegge magas technologiai szintet igenyel.
    Akkro mi az uristent toketlenkedik az ember ijjal?
    Nem tudom ertheto e?
    Az egesz valahogy nem all ossze.
    Az egeszrol ordit, hogy valami ujat akartak kitalani, de nem volt otelet valami normalis, esetleg elektronikus fegyverre es akkor kibofogte valaki a meetingen ezt.
    Az az egeszben a bosszanto, hogy a jatek ahogy kinez (-ett), az igenis megerdemelne valami jobb tortenetet meg egy kicsit osszetettebb jatekmenetet.
    Ha mar soxor hallottam, hogy ez mar interaktiv film akar lenni meg iylen faszsagok. Nem forumokon, hozzateszem...
  • ugh #28
    Igen :D
    Erre jol raereztel.
    Mert egy fercmunka story szempontbol. Is.
    Az elso reszt a 2. palyan hagytam abba mert dogunalom volt.
    A warheadet vegigtoltam mert kotelezo volt meg mert jobb volt mint az egy.
    A masodik itt volt a gepen. Csak telepiteni kellet volna, de egyik ismerosom azt mondta hosszu es egy ido utan mar nagyon uncsi.
    Persze mert nem mesterloveszpuska.
    Ha jol be van allitva es karba van tartva azert elegge pontos tud lenni.

  • toomcsi2 #27
    Tisztában vagyok a lőfegyverekkel is. Nyílván nem ez lesz a főfegyver,csak egy lehetőség,ami szerintem marha jó lesz egy félig város-félig dzsungel pályán.

    Amúgy lehet hogy az AK 800 méterig halálos,de hogy nem fogsz eltalálni vele egy olyan messze lévő célt,az tuti.

    Valamiért nagyon nem csíped a Crysist :DD
  • ugh #26
    Bocs, h nelkul..