Ötvös Tibor

Újabb Dead Island balhé

Elméletileg a mai napon jelenik meg a Deep Silver és a Techland Left 4 Dead klónja, a Dead Island, mely azonban szerencsére jóval többet nyújt, mint a Valve játéka.

A beszámolók szerint ugyanis a játék játékmenetében jobban hasonlít a Borderlandsra, mint a Left 4 Dead sorozatra. És ha még hozzávesszük, hogy egy teljesen nyitott világban találjuk magunkat (Just Cause), ahol a fő küldetések mellett számos mellékfeladat is vár ránk (Dead Rising), mindez pedig legkevesebb 40 órás játékidőt kínál akár 4 fős ko-opban is, akkor valóban el kell ismerni, hogy korai volt klónnak titulálni az alkotást.

Ám az is tény, hogy a Deep Silver viszonylag gyenge marketinget folytatott a Dead Island esetében, de az utóbbi napokban mégis a játéktól volt hangos a sajtó. A Steamre felkerült félkész PC-s változat és a mentéseket letörlő javítás után most egy újabb balhé tört ki az FPS kapcsán.



Egy szemfüles játékos ugyanis kiszúrt egy kódsort a programban, melyben szerepelt a "feminista ribanc" kifejezés. Az előbbi összetétel egy skillhez volt kapcsolva, melyet az egyik választható karakter, Purna személyéhez kötöttek. Az, hogy ez a skill végül sehol nem jelent meg a játékban nem számít, a szokásos csoportok azonnal rávetették magukat erre a gumicsontra.

"Tudomásunkra jutott, hogy a Dead Island végső változata tartalmaz egy felháborító és ízléstelen szkript nevet, mely az egyik karakter képességei között található" - áll a Techland villámgyorsan kiadott közleményében. "Ezt a részt menthetetlenül elnéztük és végül kikerült a játékkal együtt."

"A sort az egyik programozó tette bele, aki egy szimpla, a csapaton belül megjelenő viccnek szánta a dolgot. A skill neve végül természetesen meg lett változtatva, ám a szkriptek között valahogy bent ragadt és végül a mi logónk alatt jelent meg a játékkal együtt."

"Őszintén sajnáljuk a dolgot és elnézést kérünk minden olyan vásárlótól, aki esetleg támadásnak érezte a dolgot. A szkriptért felelős programozó felelősségre lesz vonva és megkapja a megérdemelt büntetését, amiért ilyen helyzetbe hozta a csapatot."

Dead Island kritikánk hamarosan olvasható lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces #20
    a feministák közt nincsenek ribancok, vagy mi? ..........nemérti............
  • asgh #19
    Ez a ribancozás egy akkora marketing bullshit, mint ide Lacháza. A marketingesek pontosan tudják, hogy az agyament jogvédő szervezetek milyen kódszavakra ugranak, hogy aztán ingyen médiafelületet biztosítsanak az általuk támadott terméknek. Gratulálok.
  • Kindred Blades #18
    Logan meg egy alkoholista fasz. Hamarosan jön a baseball-liga bejelentése, melyben a játék bevonását követelik.
    A rendőrnő pedig ázsiai születésével harcművészeti múltra is hivatkozik az előtörténetében. Ez csúnya sztereotípia, miért kellene minden kínainak erőszakosan hadonásznia vágófegyverekkel?! Pert a nyakukba!
    A feketéről már nem is beszélve, akinek balhés a múltja, és egy igazi városi paraszt, Obama személyesen veszi embargó alá a játék terjesztésének vonalait.
  • Warton #17
    Azért az sem gyenge, aki azzal tölti az idejét, hogy a kódsorokat böngészgeti, majd egy magömléssel felérő élvezetet jelent számára, hogy benyögheti a sajtónak, hogy egy zombis kaszabolós játék kódsorában megtalálta a "feminista ribanc" szöveget.
  • Evoluti0N #16
    Én most össze-vissza háborodtam.
  • Bulics #15
    Pinák, meg az emancipációjuk..
  • orkaman #14
    szerintem neki kell megírnia szabadidőben az első kiegészítő egyik scriptjét, "bocsánatot kérek minden feminista ribanctól."

    szerintem így korrekt.
  • Frosty01 #13
    kimarad 1 kör sörből XD
  • Bendzs #12
    1. Remélem most, hogy rájött a cikk szerzője, hogy nem klón, többé nem olvasok egy "Left 4 Dead klón" szókapcsolatot egy SG cikkben sem (mert bár rengeteg PC-s magazint, fórumot olvasok, sehol máshol nem írtak ilyet).

    2. "Rated M for Mature. Drug reference, Blood and Gore, Violence, Vulgarity," satöbbi. Akkor mondja már meg nekem valaki, hogy miért sértő a "feminista ribanc" kifejezés, ha egyszer a játék 18 éven felülieknek van kiadva, és ki is van emelve, hogy - többek közt - káromkodásokban gazdag. Gyakorlatilag sz*arrá lehet trancsírozni a zombikat, és egy vulgáris kifejezés a legnagyobb baja az embereknek?
  • Mipi #11
    Jó ötlet! Úgy mint a frank -ot rögzítik, rögzítsék a játék árát 500 forintra!