Ötvös Tibor

2011 legjobbjai és legrosszabbjai a kritikusok szerint

A Metacritic az az oldal, melyen az összes megjelent kritika napvilágot lát és itt valóban képet lehet kapni arról, hogy melyik programról/filmről mi a szakma véleménye. Most a 2011-ben megjelent legjobb és legrosszabb PC-s játékokat vesszük számba.

Nem meglepő módon az idei év legmagasabb átlagpontszámát elérő alkotása a Portal 2, mely 95 százalékos átlaggal bírt. Tegyük hozzá, hogy a fél évvel ezelőtt megjelent cikkünkben már megjegyeztük, hogy valószínű nem lesz ellenfele a Valve alkotásának és ez be is igazolódott. A második helyre a The Elder Scrolls V: Skyrim került, ami 94 százalékos átlagával megérdemelten akaszthatja nyakába a képzeletbeli ezüstérmet.

A bronzérmet a Minecraft érdemelte ki 93 százalékos átlaggal. A negyedik pozícióba került az SG olvasók által az Év legjobbjának választott Batman: Arkham City, mellyel a Rocksteady ismét bebizonyította, hogy egy remek szuperhősös alkotást is lehet tovább tökéletesíteni. Az ötödik helyet a Deus Ex: Human Revolution érdemelte ki 90 százalékkal (és ez a játék egyébként az SG-s listán a második).



A hatodik pozíciót a Total War: Shogun 2 tölti ki, ami az utóbbi idők egyik legjobb stratégiai alkotása is egyben. Őt követi a Battlefield 3, mely az SG-s felsorolásban a bronzérmet érdemelte ki. A FIFA Soccer '12 a nyolcadik, az utolsó előtti helyen pedig a Limbo áll 89 százalékkal. A sort az Assassin's Creed: Brotherhood zárja 88 százalékkal.

Érdemes megnézni azt, hogy a PC-exkluzív címek közül melyik öt alkotás kapta a legmagasabb értékeléseket. A sort a Total War: Shogun 2 nyitja, őt követi a The Witcher 2: Assassins of Kings (mely nem sokáig lesz már exkluzív). A dobogó harmadik fokán az Amnesia: The Dark Descent található. A sort a Frozen Synapse és a Rift zárja.



És akkor most jöjjenek a legrosszabbak. Az idei év kritikusok által legrosszabbnak ítélt alkotása a The Asskickers címet viseli és egy nagyon régi játékmenettel rendelkező beat'em up lett, melyet ilyen formában, 2011-ben, egy Modern Warfare 3 vagy Assassin's Creed mellett megjelentetni elég bátor (és botor) próbálkozás volt. De ugyancsak a rosszak között kapott helyet a Konami gyenge Battle: Los Angeles adaptációja és a Painkiller: Redemption is.

És akkor lezárásként íme az SG.hu olvasóinak negatív top hárma: Duke Nukem Forever, Homefront, F1 2011. Kívánok minden kedves olvasónknak Kellemes, szórakozásban és alkoholban gazdag szilveszter éjszakát és egy sikeres 2012-es évet. Mi itt leszünk - reméljük velünk tartotok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #11
    Elég addiktív, az biztos :).
  • Wittgen #10
    Plants vs. Zombies nálam simán alázza az összes hype cuccot (pl mw3, stb.).

    Oltári jó és hangulatos :)
  • Zombee #9
    Mégis mit vársz egy 100mb-os programtól manapság? Amúgy nem mindenki fejleszt Modern Warfare részeket, gondolom az dögöljön meg. Nézz szét a Steam-en, tele van ilyen programokkal, és veszik is. Amúgy az Angry Birds, vagy a Plants vs. Zombies mekkora grafikai orgia volt újszerű játékmenettel.
  • Kalman11 #8
    Deus Exet elsőnek!
  • Merces #7
    ...jó cikk,jó kivesézős,nem lehetett volna csak felsorolni inkább, unalmas töltelékszöveg nélkül, mindenki jobban járt volna......
  • a.carkey #6
    F12011?

    A Game of Thrones akkor még ezeknél is sokkal tökéletesebb volt? :)
  • narumon #5
    Szerintem csak annyi ami a képen is látszik; ezt ki lehetett volna így ahogy van talán 97-ben. Ma, ilyet kisiskolások csinálnak freeware szórakozásként.
  • Skynet #4
    "The Asskickers címet viseli és egy nagyon régi játékmenettel rendelkező beat'em up lett, melyet ilyen formában, 2011-ben, egy Modern Warfare 3 vagy Assassin's Creed"

    Egy utcai verekedős struffnak ami a régi arcade utcai verekedős cuccok hangulatát hozza mi a franc köze van az MW3-hoz, Assassins creedhez??? Még a célközönség is teljesen más,magáról a játékról nem beszélve,qrvára leszarták a fejlesztők hogy van MW3 meg AC...
    Sg.hu minőségi cikk reloaded.....
  • ch13 #3
    A Homefont azért közel sem lett rossz játék, számomra a legnagyobb hiányossága az, hogy alig kezdtem bele már vége is volt. De a közép mezőnyben simán ott van.
  • RoyalPredator #2
    Szvsz a HOMEFRONT gyönyörű példája annak, hogyan lehet egy roppant jó alapötletből kivitelezett amerika-propaganda scriptwave tunnel-shootert alkotni.

    Ennek a játéknak úgy lett volna értelme, ha open-world, területszerzős, lopakodós-szabotálós, gearfejlesztős, túlélős.
    Hát marhára nem ez lett :Sj