Ötvös Tibor

Szeptember legjobb ingyenes játékai

Immáron harmadik hónapja mutatjuk be az adott időszak legjobb ingyenesen elérhető játékait és a sikerre való tekintettel továbbra is rendszeresen jelentkezik majd ez a rovat. Most szeptember legjobbjait vesszük szemügyre.

Ezúttal viszonylag kevés program jelent meg, de azokat mindenképpen érdemes kipróbálni. Kezdjük rögtön szeptember királyával, a hónap legjobb ingyenes játékával, mely a Company of Heroes Online címet viseli és a méltán ismert Relic klasszikus stratégiai játékának ingyenes verziója. A programban kapunk egy nagyon jól kivitelezett egyszemélyes kampányt és egy remek multis részt is.



Melyiket próbálod ki?
(Összesen 308 szavazat)
  • Company of Heroes Online
    54 % (165 szavazat)
  • The Silver Lining Episode 2
    3 % (8 szavazat)
  • Creaky Old Memory
    4 % (12 szavazat)
  • Feign
    5 % (14 szavazat)
  • Mindegyiket
    6 % (18 szavazat)
  • Egyiket sem
    26 % (80 szavazat)
Utóbbiban tábornokunk minden győztes ütközet után fejlődik és ennek köszönhetően egyre jobb egységeket tudunk majd felvenni a sorainkba. Ráadásul hangulatilag is nagyon jó a Company of Heroes Online, szóval mindenképpen érdemes kipróbálni. Ahogy a rajongói King's Quest folytatását is, melyről már korábban egy rövid hírben beszámoltunk.

A The Silver Lining Episode 2: Two Households sokkal kidolgozottabb és kiforrottabb elődjénél és maradandó élményt nyújthat a kalandjátékok szerelmeseinek. A játék még további három részt kap, a Two Households itt érhető el.

A Creaky Old Memory a 2010-es Független Játékok Fesztiváljának döntőse volt és végre a nagyközönség számára is elérhetővé vált. A DADIU (Danish National Academy for Digital Interactive Entertainment - Dán Nemzeti Digitális Szórakoztatás Akadémia) fejlesztette játékban egy idős nénikét irányítunk, aki fényképeket gyűjt a könyvtárjában.



Természetesen ennyire nem egyszerű a dolog, hiszen egy-egy fotó eléréséhez alaposan meg kell tornásztatnunk a szürkeállományunkat. Mindenesetre az egyre nehezedő pályákon egyre bonyolultabb módszerekkel kell megszereznünk a képeket, melyeket összegyűjtve megismerhetjük a nénike életét.

A végére maradt egy nagyon eredeti képi világgal megáldott labirintusos gyűjtögetős játék, a Feign, melyben összesen kilenc narancssárga színű embert kell összegyűjtenünk egy útvesztőben. Viszonylag egyszerű a játék, de ötletes a megvalósítás és ezért megér egy próbát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!