Ötvös Tibor

A GamrReview 2011-es listája

Ilyenkor év végén lépten-nyomon Best of... listákba botlik az ember és természetesen nem mindegyiket érdemes bemutatni, de azért akadnak olyan, ismertebb médiumok, melyekre érdemes figyelni.

Most a gamrReview saját és az olvasói által összeállított listát érdemes megnézni, mely tartalmaz pár igen érdekes címet. Valamint azt is érdemes megfigyelni, hogy sokszor mennyire nem egyezik a kritikusi és az olvasói lista. A Legjobb FPS díját az újság a Call of Duty: Modern Warfare 3-nak adta, míg a Battlefield 3 a második helyet szerezte meg. Az olvasói listán azonban pont fordítva volt, így ott az EA programja lett az első.

A Legjobb TPS díját a kritikusok és az olvasók is a remek Dead Space 2-nek ítélték oda, amivel nem is lehet vitatkozni. A második helyen - meglepetésre - a Saints Row: The Third áll. A Legjobb RPG kategóriában sem született nagy meglepetés. Mindkét oldal a The Elder Scrolls V: Skyrim mellett tette le a voksát, míg az ezüst érem a The Witcher 2-nek jutott.



A Legjobb kaland-akció kategória győztese a Batman: Arkham City lett és itt is egyetértés született a két oldal között. A második a Minecraft lett. A Legjobb logikai alkotás a Portal 2-nek jutott, a második pozícióban pedig a Limbo található. A stratégiai játékok között mindkét fél a Total War: Shogun folytatását tartotta 2011 legjobbjának, a második helyre pedig - nem kis büszkeségünkre - a Might & Magic: Heroes VI került.

Az autóversenyek között a DiRT 3 diadalmaskodott, de az F1 2011 sem sokkal maradt le mögötte. A legjobb sportjáték a Fifa '12 lett, a második helyre a Pro Evolution Soccer 2012 került. A kalandjátékok kategóriájában már nem volt ekkora egyetértés a kritikusok és az olvasók között. A szakma szerint a To the Moon volt az idei év legjobbja, az olvasók viszont a Back to the Future: The Gamet tartották 2011 uralkodójának. A második helyre a Hector: Badge of Carnage került.



A Legjobb platformer a Terraria lett, a második helyre pedig a Sonic Generations került, mely egyébként az olvasók szavazatai alapján az első lett. A grafikai megoldások alapján a Battlefield 3 a szakma, a The Witcher 2 pedig az olvasók tetszését nyerte el. A legnagyobb csalódás volt a legérdekesebb kategória. A szakma szerint a Dragon Age 2 volt az év csalódása, a második helyre pedig az Assassin's Creed: Revelations került. Az olvasók szerint azonban a Dead Island a győztes.



A legjobb PC-s játék kategóriában szintén nagy volt az egyetértés, hiszen mindkét oldal a The Elder Scrolls V: Skyrim számára adta ezt a díjat. A második helyre a Portal 2 került fel. 2012 legjobban várt játéka estében sem volt véleménykülönbség - mindkét fél (meglepetésre) a a BioShock: Infinite megjelenését várja a legjobban, az ezüst érem a Diablo III-nak jut.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FlashMaster #12
    Nemtom, a Dead Island-nek semmi baja nincs, szerintem. Vannak hibái, de simán jó!
  • Ender Wiggin #11
    Azok a listák, ahol a CoD/Battlefield féle lelketlen tetvedékek az első helyen vannak bármiben, nem érdelmelnek annyit sem, hogy az ember veszekedjen miattuk.
    Vagy ahol a Skyrim az év játéka...
  • Eriongtk #10
    Még annyit skyrimhez, hogy azért nekem is megvan a ~70 órám benne, közepes nehézségen játszottam (mentett állás még meg van, ennyire nem volt súlyos a helyzet h letöröljem :P) első karim, szokásomhoz híven egy varázsló, de indítottam helyette egy íjászt, miután 1-1 ellenségbe ~1000 manát kellett rálőnöm, és nekik 2 ütés voltam. Íjász viszont bejött legjobb az volt amikor megtámadtam 1 óriást, majd hirtelen a program levágott mögém még 2-t, így 3 óriással táncoltam.... és hogy ne örüljek, sikeresen még 1 mamutot is összeszedtem :D valami 45 percembe tellett mire kikeveredtem ebből a helyzetből, DE sikerült :D
    http://imgur.com/a/fNDWw első képen az a mamut támadott meg o_O
    második kép pedig FFFFUUUU :D

    Visszatérve: menürendszerrel nem az a bajom, hogy szokatlan, vagy megszokhatatlan, hanem logikátlan. 90%át, vagy mégtöbbet csak billentyűzettel lehet, ugyanakkor a megerősítő üzenetekre meg csak kattintani tudsz (én legalábbis nem tudtam használni billentyűzetet rá). Értelmetlenül nagy az item ablak, favorites menü jó lenne, ha...ejj nem sorolom, tudjátok milyen.
    Igen, a modokat én is várom nagyon, majd akkor ismét beülök anyázni az első sorba :P
    Igazából hogy mondjam...mondanám, hogy ugyanaz mint az oblivion, csak sárkányokkal, de amikor a medve hamarabb megöl/jobban félsz a találkozástól, mint egy sárkány...az gáz - bár szerencsére ezt könnyen lehet orvosolni, nyakamat rá, hogy az első modok amik kijönnek hozzá ebben a kategóriában, az maci nerf lesz (vagy sárkány powerup) :P
    Juteszembe: Ki szívta meg az elején, hogy megütött egy csirkét? :D

    #5, Cateran:
    Mass Effect2 akció játék lett, történetre jó, de már eluntam magam a sok harctól. az 1ben a töreténet nagyon tetszett, a harc kb annyi volt amennyi kellett. Kicsit félek a 3. résztől...

    ----
    Néztetek videókat a Kingdoms of Amalurról?
    http://www.gametrailers.com/game/kingdoms-of-amalur-reckoning/13588
    Én most ezt legalább annyira várom, mint 2 hónapja a skyrimet ^^
  • sanyicks #9
    Skyrim menürendszere tényleg egy rakás kaki, akárhány óra után is, mert egy fos. Nyomorék konzol kontrollerre szabták.
    Grafikája istencsászár ha kikapcsolom a depth of field-et (nemtudom milyen látása van azokak a hülyéknek akik ezt kitalálták, de én rohadtul nem úgy látok). A sziklás részt hanyagolni kellett volna mert a sziklák általában rondák. Fás erdős, dombos, nem sziklás tájakon viszont király, főleg mert kicsi a gépigénye is. Még a folyó és tenger víz nem valami szép, túl kék és nagyon kevéssé átlátszó, na meg sok helyen rossz felé folyik.
    Egy idő után már nem olyan érdekesek a küldetések, de azért úgy is érdekesebbek mint a legtöbb slágerjátékban.
    Smithing fejlesztés nélkül eléggé megvan a kihívás, mert amúgy csak rakás fos armorokat kapni, na meg varázslónál még annyit sem érdemes használni. Én 40-es varázslóként úgy 3 ütés vagyok egy draugr deathlordnak közepesen, igaz az ütést elég könnyen elkerülöm, mert vagy futok, vagy sneak és láthatatlanság, aztán bevonulok a sötétbe, dremora lord megidéz, néha egy tűzgolyó az ellenségbe, újradidézés ha kifeküdt :)
  • Szefmester #8
    Nekem a Dead Island csalódás volt.. Kellemes csalódás.. lehet ők is így gondolták, csak elírták. Az NFS:Run már volt csalódás.. de az nem kicsi. Oké hogy várható volt már az első trailerek óta hogy bukta lesz, de hogy ekkora.
  • Kaliki #7
    Dead Island mint év csalódása, ezek után nem igazán bírom komolyan venni ezt a listát
  • EnxTheOne #6
    Én a palnetside 2-t várom. :D TR, és NC vért akarok. :D
    "Technology equals power"
  • cateran #5
    Hehe...az en kovezesem kovetkezik: en eluntam a Skyrimet...rengeteg mellekkuldetest csinaltam, fokuldetest alig, de full legendary daedric armorban (koveto full legendary dragonplateben) a harc maga volt a tomeny unalom es belefasultam (lehet nagyobb nehezsegi fokon kellett volna tolni:D )
    Sajnos ugyanazon a hibak vannak meg benne, mint a korabbiakban (es szamomra mar kozelebb van 1 akciojatekohoz, mint 1 rpghez..ami nem baj, lasd ME2:))
  • narumon #4
    Miért utálnánk ez miatt? Egyszerűen nem egyezik az ízlésünk. Részemről idén a Skyrim volt szinte az egyetlen program ami megérte a pénzét. Nagyon jól szórakozom vele. A menürendszer furcsa de azért szokható, a kedvencekkel teljesen jól kezelhető. A Perkek meg szerintem teljesen jól működnek. Szerintem grafikailag is bőven a vállalható szinten van, és maga a bejárható terület, a teljes szabadság a questek összetettsége, és úgy általában az egész nagyon jól kidolgozott, és abszolút pozitív irányba billenti a játékot.
  • sempron07 #3
    Eleinte - pár óra játék után - tényleg zavaró volt a Skyrim menürendszere, de most már, kb nekem is 80 óra játék után, abszolút könnyen tudom kezelni, és már logikusnak is tűnik.
    Eriongtk - játssz még vele picit, és megszokod, engem is tényleg nagyon zavart.
    Nem szeretem az RPG-ket, de ez szinte minden téren elnyerte a tetszésemet. :)