Ötvös Tibor

2011 eddigi legjobb PC-s játékai

A múlt héten sikeresen számba vettük az idei év eddigi legrosszabb programjait, melyek a Metacritic összesítései alapján kerültek sorba. Most ideje a legjobbakat is megnézni.

10. Amnesia: The Dark Descent
Meglepetésre a lista utolsó helyén a nálunk már szeptemberben bemutatott Amnesia: The Dark Descent szerepel, mely az oldalon február 17-i megjelenéssel szerepel, így kerülhetett fel a listára. Mindenesetre figyelemre méltó, hogy egyetlen negatív kritika sem jelent meg a programról és a játékosok is csak 5 negatívat adtak. Az Amnesia nálunk is szép sikert aratott és remélhetőleg hamar kezünkbe foghatjuk a fejlesztők új játékát is.

9. Crysis 2
A Crysis folytatását milliók várták és a Crytek sikeresen ki is elégítette a rajongók igényeit. A Crysis 2 86 százalékos átlaggal a kilencedik helyen tanyázik, ám az idei megjelenéseket tekintve nem biztos, hogy az év végi összesített listán szerepel majd a program. Az eladások is szépen teljesítettek és remélhetőleg a csapat csendben készíti a harmadik epizódot is.

8. DiRT 3
A Codemasters remek autóversenye a nyolcadik. A DiRT 3 a népszerű sorozat legújabb és sokak szerint a legjobb része. A kritikusok átlagosan 86 százalékot adtak a versenyre, melyben ráadásul található volt egy zombi-mód is, mely nagyon nagy sikert aratott a játékosok körében. A programról mi is közöltünk egy részletes kritikák, melyet itt lehet elolvasni.



7. DCS: A-10C Warthog
A DCS: A-10C Warthog egy PC-exkluzív repülő szimulátor, mely kifejezetten az amerikai légierő egyik legújabb repülőgépét teszi a kalandjaink középpontjába. A program 87 százalékos átlaggal rendelkezik, de rögtön tegyük hozzá, hogy viszonylag kevés, mindössze 6 kritika látott napvilágot a játékról. Azonban a játékosok is szerették a programot, mely állítólag egy sorozat első darabja.

6. Dead Space 2
A Dead Space első része nem a várt szinten teljesített, legalábbis az eladások tekintetében, de ennek ellenére az EA adott egy újabb esélyt a programnak. És milyen jól tette! A második részben Isaac Clarke újra összecsap a Necromorphokkal, ám ezúttal jóval látványosabban és érdekesebben tette. A 87 százalékos átlag és a remek eladások miatt valószínű trilógiává bővül a széria.

5. The Witcher 2: Assassins of Kings
Szép helyezést ért el a The Witcher folytatása, mely az Assassin of Kings alcímet kapta. Az akció-RPG-ben epikus történet, eredeti és brutális harcrendszer, új és modern engine, mely gyönyörű grafikai megvalósítást tett lehetővé. A The Witcher 2 megjelenése elég sokáig húzódott, de a jelek szerint megérte a várakozást. A 87 százalékos átlagot elért játékot mi is kiveséztük, a kritika itt olvasható.



4. Frozen Synapse
A negyedik helyre került a Frozen Synapse, mely egy elég egyedi megoldással vegyítette a stratégiai műfajt. A körökre osztott játékban lehetőségünk van megtervezni minden mozdulatunkat, letesztelni azokat, majd a "Kivitelezés" gombra kattintva végrehajtják azokat. Az egységeink azonban egyszerre hajtják végre a parancsokat, ahogy az ellenfeleink is. Így valóban nagyon át kell gondolni a tetteinket, hiszen egy eredetileg tiszta terep is pillanatok alatt csatatérré változhat.

3. Assassin's Creed: Brotherhood
A dobogó alsó fokán szerepel az Assassin's Creed legújabb epizódja, mely a Brotherhood nevet viseli. A programban ezúttal is Ezió és Desmond bőrébe bújhatunk és ezúttal lehetőségünk van multiplayer játékmódokra is. Ezúttal azonban egyetlen városban kalandozhatunk, de szerencsére Róma elég nagy ahhoz, hogy folytonos változatosságot hozzon a játékmenetbe.

2. Shogun 2: Total War
A Creative Assembly sikeres stratégiai sorozata, a Total War először tért vissza a egy korábbi sikeréhez. A Shogun első része nyitotta meg a stratégiai sorozatot, a második résszel pedig tovább fejlesztették a már így is remek szériát. A kritikusok átlagosan 90 százalékkal jutalmazták a programot, mely már meg is kapta az első DLC-jét is. A csapat pedig már dolgozik a következő Total War játékon, melyet még nem lepleztek le.

1. Portal 2
A 2011-es félév eddigi legjobb játéka - a kritikusok szerint - a Portal 2, melyet azonban a játékosok nem nagyon kedveltek. Mindenesetre egyetlen negatív kritika sem jelent meg az újságok hasábjain, de a rajongók nem voltak teljesen elégedettek a programmal. Mindenesetre az eladások szépen teljesítettek és nagyon esélyes az Év játéka címre is. A 95 százalékos átlagot ugyanis nagyon nehéz lesz megelőzni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zolivok #37
    hát hülye v te, 1 rész nehezebb is volt 2. csak insanen kihívás
  • Molnibalage #36
    Én ezt várom.
  • Skynet #35
    Éppen ezért az a cikk címe hogy EDDIGI legjobb..:)
  • blessyou #34
    hmm, uborkaszezon?

    Mert nem látom sok értelmét egy ilyen listának, amikor az évben még olyan címek váratnak magukra, mint az Assassin's Creed: Revelation, Might and Magic: Heroes 6, Elder Scrolls V: Skyrim, Diablo 3, Deus Ex: Human Revolution, Batman: Arkham City, Starcraft 2: Heart of the Swarm, ez most ami kapásból az eszembe jutott, és ezek mind erősen esélyesek egy top10-es lista helyezésért.
  • Skynet #33
    Tévedsz,most toltam végig a 2-t,az első részt pedig idáig kétszer vittem ki,és a 2 jobban fekszik,bizony a harcrendszer sokkal jobb mint a "tüzeskard" kombózgatás...
    A melléküldetések jóval változatosabbak,kevésbé frusztrálók,az egyben már a hajamat téptem amikor 89.-jére mentem vissza a mocsárba..
    A helyszínek frankók,hangulatosan,sokkal jobban átjönnek.
    Bizony divatfikázók csinálnak belőle fesztivált,és belekötnek minden szarba,majd amikor sorra kudarcba fulladnak (lásd a csodás szín problémád..:DD), előkerül a : Szar mert az 1 jobb volt kártyalap...Szánalmas.:)
    Hálaégnek kevesen vagytok így ezzel...
  • Nos #32
    "mert olyan festék akkor még nem volt"

    Ez mekkora hülyeség. Mikor nem volt? Ez egy fantasy világ. Ahogy más állatok, úgy más növények is lehetnek, mint nálunk. Technológiára pedig késő középkor. Akkor aztán már minden színt elő tudtak állítani.

    Attól, hogy valami még nem volt a XI. századi elmaradott britanniában nem kell azt gondolni, hogy máshol sem.
  • Zolivok #31
    A sztori,események mellékküldik helyszínek hangulata,HARCRENDSZER mind mind fejlődött az 1hez képest, ez az a játék amit tényleg szinte csak a divatfikázók találnak be...Az egyetlen ami a szemére vethető hogy smét pénzelt az Nvidia így ati kártyákon van némi probléma...Meg itt ott előfordul ném bug.
    ezek alapján nem jön le h játszottál volna akár 1ik gémmel is
  • Zolivok #30
    reméltem h lesz 1 aki direkt arra reagál .p
  • Rotyoka #29
    Portal 2 közel sem nyújtott olyan élményt mint az 1. Bár a beszédek a 2-ben jobbak voltak szerintem
  • NovaTerra #28
    "a sok fénylést" le lehet venni róla. Ha valakinek nem jön be, akkor beállításoknál megoldhatja, hogy nem legyen.