Gyurkity Péter

MMO játékot fejleszt a NASA

Az űrügynökség hivatalosan is bejelentette készülő játékát, amely az Astronaut: Moon, Mars, and Beyond nevet kapta. Három partnerrel dolgoznak együtt, a cél a szórakozás és az oktatás.

A NASA a három partnerrel magyarázta a hosszú címet, amely szerintük kiválóan jelzi a játék univerzuma által kínált lehetőségeket. A cél elsősorban egy új oktatási eszköz kifejlesztése, amely a tanárok és a kiszemelt területeken tanulók segítségére lesz majd, ám a szórakozás is megfelelő hangsúlyt kap, mivel ennek jelentőségét emelték ki az eddig beérkezett mintegy 800 oldalnyi visszajelzésekből.

Egyelőre annyit lehet tudni a játékról, hogy karakterünkkel mi is részt vehetünk az univerzum felfedezésében, az űrkutatási feladatokban, nagyobb objektumok kiépítésében, üzembe helyezésében segíthetünk, ezalatt erősítve a csapatmunkát, a közös erőfeszítések által elért eredményeket előtérbe helyezve. Azt sajnos még nem közölték, hogy mennyire realisztikus fejlesztésre számíthatunk, ám tekintettel a NASA célkitűzéseire, ezen a téren nyilván nem lesz nagyobb probléma. Elmondásuk szerint a három partner már mind bizonyított az oktatásban szerepet játszó alkotások terén, bizalmuk így teljesnek mondható.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A közleményben kiemelték, hogy az adófizetők dollárjait közvetlen módon nem fordítják majd a fejlesztési munkálatokra. Korábban hosszas vita alakult ki a pénzforrások felhasználása körül, ám most kiemelték, hogy a NASA saját szakembereivel, létesítményeivel, valamint kutatási adataival járul majd hozzá a projekthez, a megfelelő anyagi támogatást adományokból, valamint céges támogatásokból biztosítanák.

Arról még nincs szó, hogy az MMO mikor jelenhet meg, a NASA azonban abban bízik, hogy a virtuális világ a tengerentúlon egyes középiskolák és egyetemek tantervében is helyet kaphat majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vogel #10
    "Arról még nincs szó, hogy az MMO mikor jelenhet meg, a NASA azonban abban bízik, hogy a virtuális világ a tengerentúlon egyes középiskolák és egyetemek tantervében is helyet kaphat majd."

    Ez meg mi a szar? Ott igy megy a tanítás, hogy; "gyerekek, ne felejtsétek el lvl 35re felhuzni a mageteket!"
    Meg, mondd Steve, milyen konfig kell xy game futtatásához.

    Remélem eddig nem terjed.
  • daswalker #9
    Eh... Ennyire nem tudnak magukkal mit kezdeni?
  • CheAteR88 #8
    petyet ocsmány a nasa-tól:S
  • Sanyix #7
    űrhajózásból már van egy szuperrealisztikus szimulátor: Orbiter
    Nem hiszem hogy ez meg fogja közelíteni, főleg mert azt se tudni mi lesz benne.
  • BCS pixel #6
    szerintem ez akkor lenne a legjobb, legalábbis engem akkor érdekelne, ha csak olyan dolgok kerülnének bele, amit már gyakorlatban is megtudtak csinálni, és megfelelnek az eddig ismert fizikai törvényszerűségeknek

    ez is több millió dolgot kitenne,
  • jozing #5
    én is várom. ha ingyenes lesz akkor tuti kipróbálom! végre egy értelmes ötlet, ami nem arról szól, hogy lvl587-as firingsword of the dead zombie kinget megkaparintsam és akkor kész a T6-os magiclight szettem.

    ha realisztikus szimuláció lesz (űrruha, hajóvezetés, leszállás/felszállási szimulációk), akkor nálam semmi akadálya, jöhet! még a joystickom is bekötöm akkor.
  • Griphons #4
    Fantáziáljunk, de azért ne nagyon? Elég beteg ötlet... NASA propaganda anyagnak biztos elmegy
  • mad mind #3
    Remélem teljesen realisztikus lesz. Várom a 9 hónapos mars utazást.
  • Kerub #2
    Baromira várom! Zseniális és rettentően kreatív ötlet... legalábbis az koncepció már önmagában izgalmasabb mint az általam ismert MMOk :)
  • ScarY MAN #1
    Második kép linkje nem tülrözi a valóságot