Gyurkity Péter

Új MMO-val készül a Sony

A Sony Online Entertainment új zászlóshajót fejleszt, ám azt nem árulják el, hogy ez pontosan mit is takar - a jövő héten esedékes rendezvényen talán több információval szolgálnak majd.

A cég által közzétett álláshirdetésekre szemfüles internetezők hívták fel a figyelmet, ezek némelyike ugyanis érdekes részletekkel szolgál. Többek között egy új Lead Game Designer (vezető játéktervező) poszt is szerepel a meghirdetett állások között, mégpedig a következő zászlóshajó szerepét betöltő fejlesztéssel kapcsolatban, ami az első helyet eddig betöltő Everquest lecserélését vetíti előre.

Azt sajnos nem hajlandók elárulni, hogy a cím pontosan mit is takar majd, így nem tudni, hogy a SOE következő nagy dobása milyen világra és milyen franchise-ra épül. Az elmúlt hetekben azonban több interjúra is sor került a vállalat vezetői részéről, így például John Smedley elnök elejtette, hogy ismét látogatást tesznek majd Norrath világában (amely az Everquest és Everquest 2 játékok hátterét is biztosítja). Egyesek szerint ez azt jelenti, hogy az új zászlóshajó is a franchise továbbélését hivatott biztosítani, mások viszont arra hivatkoznak, hogy a cég nyilván nem szeretné halálra ítélni két korábbi játékát, így biztosan valami eltérőre számíthatunk.

Az is előfordulhat azonban, hogy Smedley a két új kiegészítőre gondolt, az Everquest ugyanis októberben kapja meg sorrendben 15. addonját, az Everquest 2 pedig novemberben bővül az 5. kiegészítőjével. Remélhetőleg a jövő hétfőn esedékes SOE Day alkalmából több információt is megosztanak majd a sajtóval, ez ugyanis többek között az eredeti Everquest indulásának 10. évfordulóját hivatott megünnepelni. A rendezvényre a játékosokat is meghívták, hogy személyesen győződjenek meg a platform további támogatásáról.

Jelenleg tehát többnyire a kérdőjeleket láthatjuk a témával kapcsolatban - ráférne már a cégre egy nagy áttörés, hiszen ez eddig többnyire elmaradt, nem beszélve a Star Wars Galaxies kapcsán felerősödött ellenérzésekről, amely számos játékost motivált személyes bojkottra a céggel kapcsolatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cain #13
    btw, az álláshirdetés már inaktív
  • cain #12
    nincs szó semmiféle drmről, egyszerűen a játékosok zokon vették, hogy elvették a kedvenc játékukat, így megszületett a soe=gonosz relác. mára már az is ezt hajtogatja, aki életében nem játszott vele, de hát istenem. jó dolog valahová tartozni, pláne, ha utálni kell valakit, aki nem mi vagyunk. =)
  • cain #11
    na igen, a különbség, hogy a wownak ez bejött, az swgnek viszont nem. nagyon nem. eleve más közönség volt rá vevő a komplexitása miatt.
  • Czibu #10
    minek mégegy, már dunát lehet ezekkel rekeszteni, végül az lesz hogy eddig játszanak 3 féle mmo-t mondjuk 10 millióan, és lassan ott tartunk játszanak 3 millóó féle mmo-t 1-en :D
  • cateran #9
    Hihi..ránéztem a kommentedre és azt hittem, hogy a WoW-ról irsz:D
  • N1ggA #8
    miután megjelent az új kiegészítő, rá egy héttel bejelentették hogy teljesen átalakítják a játék rendszerét, és körülbelül mindent elbasztak és leegyszerűsítettek benne, amiért érdemes volt játszani. és az is felháborító, hogy az új kiegészítőt olyan dologgal is reklámozták, amit rá pár héttel el is töröltek az új rendszer miatt.

    hogy mi változott, nem részletezném, sok helyen olvashatsz róla és hosszú :)
  • Rexhawk #7
    lenne egy kérdésem:
    mit basztak el annyira a Star Wars Galaxiesban, hogy bojkottálják a Sony szofvereit, valamiféle DRM lehet benne?
    ja és nem swo, hanem swg.
  • Jubei #6
    háháhá swo-t is elbaszták
  • Griphons #5
    Én csak a startek online-t várom, de azt nagyon...
  • N1ggA #4
    "nem beszélve a Star Wars Galaxies kapcsán felerősödött ellenérzésekről, amely számos játékost motivált személyes bojkottra a céggel kapcsolatban"

    Így igaz, úgyhogy ezzel nem is fogok foglalkozni.