Gyurkity Péter

Az Apple, az Asus és a Lenovo a legmegbízhatóbb

Legalábbis egy tengerentúli cég felmérése szerint, amely a beérkező felhasználói hívások alapján rangsorolta az egyes gyártók népszerű termékeit. Az Asus vezető helyének azonban megvannak a maga okai.

A Rescuecom egyike azon cégeknek, amelyek a segítségnyújtásra szakosodva nyújtanak kezet azon felhasználóknak, akik a hivatalos támogatás helyett az ő szakértelmükre támaszkodik. Saját felmérésük némileg érdekes eredménnyel zárult, hiszen az Apple ezúttal visszaesett (megbízhatósági szempontból), miközben az első két helyet az Asus, illetve a Lenovo/IBM foglalta el. Lássuk, mivel magyarázzák a változást.

A táblázatból jók kitűnik, hogy az Asus termékei magasan vezetik a listát, ehhez azonban rögtön hozzáteszik, hogy a cég speciális helyet foglal el az Egyesült Államokban. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy forgalmuk igazán csak 2008 második felében lendült fel, előtte nem sok vizet zavartak az amerikai piacon. Ezzel magyarázható tehát, hogy ilyen nagy előnyre tettek szert, hiszen saját fejlesztéseiknél nyilván kevesebb megkeresésre került sor a vásárlók részéről. A Lenovo esetében azonban ilyen kitételre nincs szükség, hiszen a cég a nagyon is jól ismert és népszerű IBM helyét foglalta el, számukra tehát az előd munkája jelenti a biztos hátteret.

Az Apple és a Lenovo egyébként hagyományosan előkelő helyet foglal el a listán, ami azzal magyarázható, hogy a megfelelő minőségű termékek mellett a hivatalos támogatást is kevés kritika érheti - vásárlóik ritkábban fordulnak az olyan külső cégekhez, mint a Rescuecom. Emellett persze a piaci részesedés is komolyan befolyásolja a mutatókat, hiszen az a cég, amely az elmúlt években veszített súlyából, jelenleg több idősebb konfigurációval van jelen a vásárlók otthonaiban, így a több panasz miatt rosszabb besorolást kap - ez nyilván fordítva is működik.

Az Asus a maga részéről természetesen saját erőfeszítéseinek eredményeként értékeli a lista első helyét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • chuky123 #29
  "Ha már laptop, akkor HP Compaq.
  Az enyém befogja a wireless net jelet úgy, hogy a routeren kikapcsoltam. Ezt már nem érzékeli az Asusom."
  Na azt hogy? akkor valszeg a szomszéd wifijét fogod be.
 • chuky123 #28
  "Az acer sokat javult állítólag, én mégsem mertem venni :)
  Nekem már a külső design sem tetszik. Másrészről nekem gyanúsan "olcsó"."
  Már az is baj ha vmi olcsó?
  Nekem tetszenek az új acer notik. Amugy november környékén a metroba lehetett 89 e.Ft ért acer notit (webkamerás) igaz oprendszer nélkül. Bár már csak a vistát támogatja. Új belépő szintü notik többsége már csak a vistát támogatja.
 • acdc #27
  Es ha latok egy ipodot nem azt mondom,hogy milyen draga ez a [email protected] es sznooboknak valo,hogy milyen olcso 1 napi love usaban mashol 2, esetleg szidom a csocsele kormanyt.Ez nem vagyanysag eletfelfogas kerdese.
 • acdc #26
  Nem csak ha latok egy mercis,bnw-st akkor nem az irigyseg tolt el es nem szidom hanem elkezdek gondolkodni,hogy vehetnek en is...........es teszek erte.
 • Ferrer #25
  És akkor most te vagány vagy, mert nyugatra disszidáltál?
 • Broken #24
  Sanyix: Ez a VGA dolog nem a legjobb érv, mert nekem is HD3850 van, Gigabyte, gyárilag Zalman hűtővel szerelt és nem állítható a fordulatszám. Jól hűt, de állandóan magas fordulaton teker. Sehogysem szabályozható szoftveresen, mert 2eres a csatlakozója.
  Erről ennyit.
  Egy gyártó nem lehet minden termékben jó. De a laptopjaik jók, megvan hozzá a tapasztalatuk.
 • AbyssLord #23
  :) a mellékelt link nem műxik. Rescuecom meghalt.
 • Gerygrey #22
  Nemrég egy ismerősöm vett egy Fujitsu-Siemens notebookot, és nemhogy az XP nem futott rajta, de még a Vistához se lehetett beszerezni drivereket

  Nekem is járt így ismerősöm, valami százezres FuSi gép, XP sehogy sem mászott fel rá, Vistához viszont két napig szoptam míg összeszedtem a drivereket.

  Azóta viszont gyönyörűen megy a gép, és ha azt is hozzáveszem hogy egy közepes netbook árát kérték el érte, szerintem verhetetlen vétel volt ennyiért. Még akkor is, ha hozzáadjuk a tálca sör árát a hozzáértő ismerősnek, aki működőképes állapotba hozta
 • bakagaijin #21
  Asus-al általában nem volt gondom (router, mobo), de a PDA-juk egy rakat szar, megvétel óta folyamatosan csak gond volt vele, a régesrégi Palm-om összemérhetetlenül megbízhatóbb. Laptop-ból a Lenovoval teljesen meg vagyok elégedve, igaz ez a drágább széria. PDA-ból most bepróbálkozom a FuSi-val, hátha azzal jobban járok mint az asus-szal...
 • SityiSXT #20
  A FuSi-t ne szidd nagyon. Lehet, hogy a belépő szintű cuccaik nem épp a legjobbak, de ez gyakorlatilag minden gyártóra elmondható. Én egy éve vettem egy Amilo Xi 2550-et, megjárta velem kocsiban Finnországot oda-vissza, most itt Izlandon ezen írom a diplomamunkám. Soha semmi gond nem volt vele, és mióta 4 GB RAM dolgozik a hasában, tökéletes munkatárs és játékpartner.