Berta Sándor

Motorola Aura: luxusmobil kerek kijelzővel

A Motorola legújabb telefonja igazi luxustermék. A vállalat nem is titkolja, hogy a jövőben ebben a piaci szegmensben is helyet követel magának.

A Motorola Aura háza nemesacélból készült, a billentyűzete alumíniumból van. A ház felületét dekorációs elemek díszítik. Amennyiben a felhasználó összecsukja a készüléket, akkor úgy csilingel, mintha valaki egy luxusautó ajtaját csukná be. A beszélgetések tisztaságát és a különböző zajok kiszűrését a CrystalTalk technológia biztosítja, így még hangos városi környezetben is nyugodtan telefonálhatunk.

A cég tájékoztatása szerint egy mobil a megrendeléstől számított két hét múlva érkezik meg a vevőhöz. A munka azért ennyire hosszadalmas, mert minden a több mint 700 alkatrészt a szakemberek kézzel készítik el és polírozzák. A készülék kinyitásához a Motorola egy olyan rotációs mechanizmust fejlesztett ki, amely állítólag még a 100 000. nyitás után sem hagyja cserben a telefon tulajdonosát.

Sajnos a 47,6 x 96,9 x 18,6 mm méretű és 141 gramm súlyú Aura csak külsejében vonultat fel luxusjellemzőket. A csupán 1,55 colos kerek kijelző például nem energiatakarékos OLED-, hanem egy LCD-képernyő, amelynek maximális felbontása csak 480 x 480 képpont, igaz, 16 millió szín megjelenítésére képes.

Az integrált kamera mindössze 2 megapixeles, nincs autofókusz funkciója, alkalmas viszont a H.263, a H.264 és az MPEG4 formátumú videók készítésére. A beépített zenelejátszó egyaránt támogatja az AAC, az AAC+, az AAC+ Enhanced, a MIDI, az MP3, a WAV, a WMA 10 és a WMA 9 formátumokat. A dalok meghallgatására a Bluetooth A2DP-nek köszönhetően sztereóban is lehetőség van.

Az integrált memória 2 gigabájt, amelyen elférnek a videók, a zeneszámok és a fotók, de ugyanakkor nincs lehetőség külön memóriakártyákkal a memóriakapacitás bővítésére. Az adatokat USB-porton át mozgathatjuk. Az előre telepített programok között megtalálható egy közelebbről meg nem nevezett nyílt forráskódú böngésző és egy mail kliens. Kérdéses azonban, hogy a kis méretű kijelzőn van-e értelme az internetezésnek.

A Motorola Aura egyaránt használható a 850, a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatokban, támogatja az EDGE (Class 12) és a GPRS (Class 12) technológiát, az UMTS-ről és HSDPA-ról viszont le kell mondanunk. A telefon beszélgetési ideje legfeljebb 7,3 óra, míg a készenléti idő maximum 400 óra (16,5 nap). Az új modell nemsokára kapható, árat a vállalat egyelőre nem közölt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeDDyRuSh #17
    Szerintem jól néz ki. És sokan pont a lényeget nem értik közületek szerintem. Ez a telcsi nem a tudásával hódít. A mai alapot beleteszik. Viszont olyan imidzse van ami nincs az N95-nek(mobildick), se a 30-ezres koreai Samsungnak. A lényeg pont ez az. Ezt a telefont nem veheted meg csak úg egy Media Marktban, mert külön rendelésre kézzel állítják össze (akármekkora parasztvakítás is). És hidjétek el, a társaságban (legyen az az osztályod, vagy irodád, vagy golfklubbod) nem az N95-t fogják megnézni, hanem ezt a körkijelzős "fémvarázst". Akinek praktikus, nagytudású, árértékarányos telefont akar venni, az bemegy egy elektronikai üzletbe és elkölt 100e. HUF-t telcsire. Aki oda akarja tenni magát és megmutatni egy társaságban, hogy hol a helye, akkor RENDEL egy ilyen csodát.

    Lehet szídni de mégis csurog a nyálad utána, mert az Aura nem csak terméket jelent, hanem életstílust amiről csak álmodozol miközben feladod a lottó szelvényedet.

    Picsába, miért nem dolgozok a Moto-nak:)
  • AzUs #16
    ez meg alapból szarul néz ki tehát....
  • Ferrer #15
    De az iphone az nem villogós, asztalra téve a fülesével úgy néz ki, mint vmi gagyi mp4 lejátszó.
  • Dark Angel 666 #14
    ezek a Motorola telefonok nekem sose voltak szimpatikusak , nem tudom miért ...
  • vajon kiki #13
    a másik meg jól mutat ugyan a kerek kijelző de én speciel sosem tudnám megszokni...
  • vajon kiki #12
    hiába polírozzák ha beejted a rötyibe egy mozdulattal :DD

    sosem szerettem az ilyen sznobofonokat egy teló legyen elsősorban OLCSÓ mert ugyis ellopják összetöröd hamar... minél drágább annál hamarabb.
  • vajon kiki #11
    pfff mi ezen a luxus?? a samsungnak most lehet kapni egy telóját 17 Ft-ért újonnan nagyságrendekkel többet tud.. ezért 30 Ft-nál semmiképp sem lehet többet elkérni főleg ma ilyen konkurenciák mellett mint iPhone és társai brutál nagy kijelzővel érintőképernyővel és olyan kemény szoftverekkel amikről ez álmodni se tud. a full 3d-játékoktól .. a nagyképernyős kényelmes böngészésen át a google mapsig ami nagy képernyőn mégiscsak élvezhetőbb... blue tooth hol van belőle? usb kábel még jó volt vagy 5 éve a motorola 650-esben dehát az akkor is ért vagy 20e ftot azt kezícsonkolom
  • Tinman #10
    Tudás tekintetében száni, ár tekintetében vicc. Hülyék telefonja.
  • Ferrer #9
    Szerintem az N95 meg a hasonlók komolyabban néznek ki.
  • kdani3 #8
    meg pl nem sok fejlesztőnek támadna sztem kedve KEREK kijelzőre játékot csinálni, meg nem sok filgyártónak kerek filmet csinálni(körbevágni meg nincs értelme tehát a kicsinyítés az egyetlen megoldás, de akkor meg már egy 20 ezer forint 128x160 vagy 176x220 pixel felbontású Sony Ericsson W szériás teló is ugyanennyit érne)