Berta Sándor

Motozine ZN5: Kodakkal kombinálva

A Motorola és a Kodak közösen fejlesztették ki a Motozine ZN5 típusú kamerás mobiltelefont, amelyet a két cég egyértelműen a Sony Ericsson Cybershot-sorozatú modelljeinek konkurensének szánt.

A Motorola és a Kodak igyekezett egy megfelelő belépő szintű készüléket létrehozni és ez sikerült is nekik. Az új jövevény bemutatkozása mindenesetre ígéretesre sikeredett. "A mai alkotó kedvű felhasználók nem csak fényképeszek akarnak lenni, de kiállítók és kritikusok is egy személyben. A Motorola Motozine ZN5 segítségével azok lehetnek, amik lenni szeretnének" - jelentette ki Jeremy Dale, a Motorola mobil készülék részlegének alelnöke.


A Motozine ZN5 mérete 50 x 118 x 12 mm, a súlya 114 gramm. A beépített 5 megapixeles kamerát a Kodak Easyshare szoftvere egészíti ki, amely lehetővé teszi az elkészített fotók közvetlen feltöltését a Kodak-galériába vagy más képmegosztó honlapokra. A kamerának van autofókusz és panorámakép-készítő funkciója, és nem hiányozhat a Xenon vaku sem. A kész felvételek tárolhatók a 350 megabájtos belső memóriában vagy a legfeljebb 4 gigabájt tárolókapacitású MicroSD memóriakártyákon egyaránt.A kijelző maximális felbontása 240 x 320 képpont és egyszerre legfeljebb 262 000 szín megjelenítésére képes.


A telepített szoftverek között található egy HTML-böngésző, egy e-mail kliens, egy azonnali üzenetküldő program és a még kuriózumnak számító, de napjainkban egyre több mobilon feltűnő TV-kimenet. Az összképet a zenelejátszó szoftver, a fejhallgató-kimenet és az FM-rádió teszik teljessé. A Motorola Motozine ZN5 egyaránt használható a 850, a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatokban, támogatja az EDGE technológiát, van WLAN-modulja és Bluetooth-, illetve USB-portja. UMTS-támogatást viszont hiába is keresnénk. A maximális készenléti idő 24 nap, míg a beszélgetési idő legfeljebb 9,5 óra lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Beatmaster #3
    Már a V3-ban is volt mini-usb port, a nemtom hányas nokiátol kezdve pedig már a nokiákon is van. Észheztértek. Wlan meg... E65 és társai
  • Icegod #2
    nem tudom miért lenne "fos" a Kodak ... lehet te se...
    szerintem ez a mobil teljesen OK ... nem is hallottam róla, hogy mobilba építenek USB-t, vagy WLAN modult ... vagy le vagyok maradva?
  • cloud.strife #1
    Mér pont a fos kodakkal álltak ezek is össze.... :(