Gyurkity Péter

Eladhatja mobilrészlegét a Motorola

A vállalat természetesen ezt nem jelenti ki ilyen nyíltan, ám a vezérigazgató alapos, mindent átfogó szerkezeti átszervezésről és változtatásról beszélt, amely a teljes mobilrészleget érintené.

Greg Brown vezérigazgató magyar idő szerint csütörtök éjjel, illetve péntek reggel megjelent közleményében említette meg a közeli alapos átszervezés lehetőségét. Bár az eladást közvetlenül nem tartalmazza a bejelentés, az alternatívák között megtaláljuk a mobilrészleg, vagyis a Mobile Devices divízió elkülönítését a cég többi részétől, a szakértők pedig azt sem zárják ki, hogy a Sony-Ericsson házassághoz hasonló szövetség jöhet létre egy partnerrel.

"Igyekszünk megtalálni a legjobb megoldást, hogy a mobileszközökre szakosodott részleg a lehető leggyorsabban talpra álljon és újból növelje súlyát a piacon, ezzel egy időben persze megtartva a főbb részvényesek kitüntetett figyelmét" - jelentette ki a vezérigazgató. Bár a vállalat nem tervezi a házon belül születő elképzelések nyilvános vitáját, vagy akár csak azok szélesebb körben történő megemlítését, az elemzők máris találgatásokba kezdtek, hogy vajon pontosan milyen lépéseket vesznek számba a cégnél. A legnagyobb szenzáció természetesen a teljes részleg értékesítése lenne, ám ezen kívül még más lehetőségek is mutatkoznak a vezetés előtt.

A közlemény is említi, hogy a mobilrészleget esetleg elkülönítenék és a jövőben önállóan folytatná tevékenységét. Egy másik hasonló opció, hogy lehetővé teszik egy jól ismert riválisnak a részleg egy részének felvásárlását, ezzel pedig a Sony-Ericssonhoz hasonló társulás jönne létre. A legfontosabb indok a részleg vérszegény teljesítménye: a Nokia az utóbbi negyedévben elsősorban a Motorola rovására növelte befolyását, utóbbi értékesítési mutatói 84 százalékkal estek vissza, emiatt pedig súlyos veszteségre számítanak. Nem csoda, hogy komolyan elgondolkoztak a változtatáson.

Konkrétumokat tehát egyelőre nem árulnak el, a vezetés nyilván igyekszik felmérni a legjobb választási lehetőséget. A jelek szerint azonban nem kell sokáig várnunk az újabb fejleményekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Goruck #41
    inkább hagyjuk :)
  • Cleanx #40
    igy van nem tom miert kell ragni a ....-t
    egyebkent 3 uj nokia is megerkezett..

    Majd en eldontom mit veszek, ha meg nem erdekel, miert erzel kenyszert visszairogatni.
    Kicsit uncsi 5x elolvasni ,hogy neked a SE nagyon nem jon be..
    Elsore is ertettem es nem kell megvedened a nokia-t sem, mert nem beszeltem egy szot se rola.

    Nem is ertem miert kevered ide..vagy szoba jott mint lehetseges vasarlo? peace
  • Goruck #39
    ne gyerekeskedjünk!
    a SonyEricsson neked való
    a Nokia meg nekem :) és kész, vegyél olyat ha neked az jön be! nekem nagyon nem jönnek be a SE-k és tutira nem vennék, na de azt sem ítélem el akinek az van végülis ez 'csak' egy telefon...peace
  • Cleanx #38
    Amiben ugye megemlitik a SE-t es mi eppen arrol beszeltunk ,hogy jol megy a bolt Sonyeknak es jopar technologiat egyutt fejlesztettek.

    "a szakértők pedig azt sem zárják ki, hogy a Sony-Ericsson házassághoz hasonló szövetség jöhet létre egy partnerrel."

    Nem zorog a haraszt... ugyebar, sot egyre tobb helyen olvasni (sajtohir/pletyka)a beolvadasrol kiveve a moto ertekesitesi diviziojat.

    "A legfrissebb hírek szerint tény, hogy a Motorola szeretne tőkebevonást végrehajtani a mobilágazaton kívüli gyártóbázisaiba, rendbe kell raknia szétzilálódott pénzügyi helyzetét, ehhez pedig valahogyan meg kellene szabadulnia az egyre veszteségesebb mobilgyártástól, ami 2008-ban már csak púp lenne a cég hátán... A Motorola és az Ericsson között már 2007-ben elindultak az előkészítő tárgyalások. Az Ericsson egyik vezetője konkrétan meg is említette a cég vásárlási szándékát, de ezt később cáfolták. Most viszont ott tartunk, hogy már a Motorola mobilgyártó ágazatának lehetséges átadási üteméről szólnak a hírek, azonban a megálapodás üzleti részleteiről (mennyiért, mikor...) kevés a megbízható információ. Tényként kezelhetjük azt, hogy a Motorola csak egyetlen partnerre talált az ügylethez, azaz a hír mindenképpen komolynak tekintendő."

    es akkor gratula neked is a 15. hozzaszolasodhoz "még jó h ez motorola topic" :)
  • Goruck #37
    grat, még jó h ez motorola topic :D
  • Cleanx #36
    Ma jelentettek be az uj keszulekeket Sony-ek.:
    Z770
    G700
    G900
    C902
    C702
    W980
    Xperia X1

    Ismet nagyot alkottak sztem.Kaptunk
    -Windows mobile-t
    -TrackID™ - zenefelismerés ami kibovul vasarlassal is
    -A beépített FM ado!!!
    -Geo tagging fotozas
    -Arcfelismerés fotozas
    -Auto. kepelforditas ala iphone
    -Automatikus vaku + video felvetel eseten is vaku
    -Keziras-felismeres
    ..stb

    es kismillio tartozek a mar igy is szeles valasztekbol pl bluetooth karora.
  • Goruck #35
    nem fog megvalósulni, ugyani s Motorolának nincs különálló mobilrészlege amit külön el lehetne adni, egybe van...és erről nincs hivatalos közzététel
    a SE egy blogon(ha jól tudom) azt írta ha a Motorola ad nekik egy jó ajánlatot, akkor elfogadják, persze ez nem fog megtörténni
  • Narxis #34
    Vedd már észre, hogy a szépség kurvára de szubjektív. Az SE joy pedig csakis akkor megy tönkre ha paraszt módon használod, egyébként meg vegyél navi gombosat, tucat számra van SE-nél.NINCS már minőségi különbség Nokia és SE között, régen volt. Az is igaz, hogy én nem vagyok telefoneladó(lol) de mivel érdekel a téma utánaolvasok több fórumon és honlapon + hobby szinten saját és ismerőseimnek megcsinálom a telefonját ha baj van vele. Régebben pénzért fűnek fának segítettem, de beleuntam a borzasztóan buta telefontulajok nyávogásába. A hibás telefonok többsége annak tudható be, hogy senki nem tudja mi az, hogy szoftverfrissítés és , hogy nem tudja a kézikönyvet elolvasni. Nekem van Nokia és SE telefonom is, munka miatt, de nem fogok 95 ezer Ft-ot kidobni egy Carl Zeiss optikás telora mert a nevét adta hozzá a gyár.Ugyanolyan tudású készüléket kapok 70ezerért is + 2év GYÁRTÓI garancia van rá. Tehát az SE igenis jó telo, mondhat bárki bármit.
  • Goruck #33
    eddigi tendencia szerint 2 évente cseréltem telefont :)
    de a mostanit nem fogom lecserélni :)(ez a 3dik telefonom)
  • M0RN1NGST4R #32
    akkor vegyél nokiát és ringasd magad abban a hitben, hogy minőséget kaptál több pénzért. Egyébként birom az ilyen divatmajmokat, ha valami nem tartozik a felkapott dolgok közé, egyből lefikáznak mindent. Csak ennek a hozzáállásnak velejárója a csőlátás, amit kihasználva meg lehet vezetni az ilyen embereket. Halkan jegyzem meg, hogy a 4 éves T630-asom joystickja még mindig köszöni szépen jól van, szóval azért nem megy olyan pillanatok alatt.