Berta Sándor

Belépőszintű mobil a Motorolától is

A Nokia után a Motorola is olcsó és minden sallangtól mentes mobiltelefont fejlesztett ki és dobott piacra. Az amerikai vállalat júniusban jelentette be új termékcsaládját, melynek első tagja a most bemutatkozó készülék.

Az elmúlt hónapokban megfigyelhető az a tendencia, hogy a mobiltelefon-gyártók egyre gyakrabban dobnak piacra belépőszintű, olcsó, szinte csak és kizárólag telefonhívások lebonyolítására és SMS-ezésre alkalmas termékeket. Legutóbb a Nokia jelentett be ilyen mobiltelefont. A Motorola W220 egy átlagos szétnyitható alsókategóriás készülék, amelyet leginkább az elegáns dizájn, az egyszerűség és a mindössze 100 eurós ár jellemez.


A fekete-ezüstös külsejű eszközben hiába is keresünk digitális kamerát vagy MP3-lejátszót, egyiket sem fogjuk megtalálni. A spártai egyszerűséget talán csak az integrált FM rádió töri meg. Igazi érdekességnek számít ugyanakkor a készülék hátoldalán az a három világítótest, amelyek a beérkező üzeneteket, a pillanatnyi készültségi és akkumulátorállapotot jelzik. A CSTN-kijelző maximális felbontása 128x128 képpont és legfeljebb 65 000 szín megjelenítésére képes. A beépített címjegyzékben 600 személy adatait tárolhatjuk el. A Motorola W220-ban van ébresztőfunkció, számológép és naptár is, valamint támogatja a WAP 2.0-s szabványt.


Nem kell lemondanunk a rezgésről, a csengőhangokról, a játékokról, az SMS-, az MMS- és az EMS-küldési, illetve -fogadási funkciókról sem. Nem bővíthető ugyanakkor a beépített 600 kilobájtos memória és a termék nem rendelkezik Java-támogatással sem. A 93 grammos készülék azonban gyári adat szerint 290 órás (több mint 12 napos) maximális készenléti és legfeljebb 8 óra 17 perces beszélgetési idővel büszkélkedhet. A Motorola W220 94,90 euróba fog kerülni és szeptember végétől lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gomb2 #13
    Az a baj, ez még mindig nem munkatelefon. Egy építési vállalkozó továbbra is keresgélhet reménytelenül, hogy az "ütésálló" 3310-eket lecserélje. Mert ez a Moto már majdnem elég buta és olcsó, de még mindig túl kényes pl egy műszakisnak terepre. Emellett a 3310 telepcseréje (kb 5000 Ft egy új akksi) míg mindig olcsóbb megoldás.
  • Farontolepke #12
    nekem is tökéletes a t610i-m. (igaz uszott már a körösben) viszont régebben volt itt egy cikk afrikába szánt Nokiákról, aminek fekete-zöld led kijelzője van és konrétan telefonálásra jó. meg esemesre. semmmi csicsa. na egy olynra lecserélném.
  • Munch #11
    Nekem a tetején tetszik az a három kis ikon. :D(térerő-sms-akku)
  • 1Obi1 #10
    Höh, még hogy csak sms-ezésre jó?Színes képernyő+65000 szín+FM rádió...
  • DopeBob #9
    Hát én már 3éve nem találok olyan telot amire érdemes lenne lecserélni a jo kis S55met
  • ace02 #8
    csak azt nem értem hogy jön ide az a kép amin a Moto KRZR van meg egy BT headset.. ráadásul a főoldalon is ez van a cikk címe allatt.. érti ezt valaki?
  • insomniac #7
    nekem ez nemteccik
  • Visor #6
    "hiába is keresünk digitális kamerát vagy MP3-lejátszót, egyiket sem fogjuk megtalálni"

    100 euróért gondoltam hogy nem lesz nagy szám. Ez az abszolút belépőszint! Egyszerű, alapdolgokat tud, elegáns ennyi... Ez a típus a Benq-Siemens S68 -ra emlékeztet. Az a telefon is szinte csak alapdolgokat tud, csak ott meg a Bluetooth volt az extra. Itt meg az FM rádió. Csak az S68 elég ronda, meg drága.
    Az előző cikkben a Nokia 6085 -t azt én nemigen tekintem belépőszintnek, mivel már tartalmazza azokat a dolgokat ami egy mai készüléktől elvárható (VGA kamerát leszámítva).
  • Dark Angel 666 #5
    Rémes ahogy kinéz
  • brueni #4
    hányás...