Berta Sándor

Motorola Krave ZN4 - két érintőképernyővel

Az új összecsukható készülék újdonságai közül kiemelkedik, hogy már az átlátszó fedlapba beépített képernyő is reagál az érintésekre.

Az eszköznek nincs billentyűzete, az adatok megadása kizárólag az érintőképernyőkkel lehetséges. Amennyiben a készüléket keresztben tartja a kezében a felhasználó, akkor a kijelzőn megjelenik egy virtuális QWERTY-billentyűzet. Ez nem feltétlenül kényelmes megoldás, ráadásul zavaró lehet, hogy minden egyes megadott információt külön rövid vibrálással kell megerősíteni. Egy integrált helyzetjelző szenzor automatikusan felismeri, hogy a felhasználó a mobilt hagyományosan álló helyzetben vagy keresztben fogja-e a kezében és aszerint forgatja el a kijelzőkön megjelenített tartalmakat.

Az 51 x 105 x 19 mm méretű, 130 gramm súlyú Motorola Krave ZN4 fő TFT-kijelzője 2,8 colos, maximális felbontása 240 x 400 képpont, és egyszerre legfeljebb 65 536 szín megjelenítésére képes. A második képernyőként szolgáló átlátszó fedlap maximális felbontása 240 x 320 pixel. Egyaránt lehetőség van a telefon kinyitott vagy lecsukott állapotban való használatára, de egy beépített kapcsoló segítségével mindkét érintőképernyő esetében megakadályozhatók az illetéktelen hozzáférések.


A telepített operációs rendszer a Windows Mobile 6.1, emellett van egy az online videókat is lejátszó HTML-böngésző, egy e-mail kliens és egy azonnali üzenetküldő program. A beépített multimédiás lejátszóprogram támogatja az MP3, a WMA, az AAC, az AAC+ és az eAAC+ audio-, valamint a WMV, az MPEG4, a H.263 és a H.264 videoformátumokat. A beépített 2 megapixeles kamerának van egy külön kioldófunkciója és természetesen lehetőség van a képeken kívül videók rögzítésére is. Az összképet a 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó és a sztereó zenehallgatást biztosító Bluetooth A2DP teszik teljessé. A WLAN-ról, a GPS-ről, az UMTS-ről és a HSDPA-ról viszont le kell mondanunk. A Krave kompatibilis a Verizon Wireless V CAST Mobile TV, V CAST Video, V CAST Music (Rhapsody) és VZ NavigatorSM1 szolgáltatásaival.

"Az új modellünkkel a vásárlóknak nem kell kompromisszumokat kötniük. Csúcsminőségű multimédiás képességeket biztosít anélkül, hogy az alapvető telefonfunkciókról le kellene mondanunk" - jelentette ki Ken Hallmann, a Motorola mobil termék részlegének alelnöke. A készülékben 130 megabájt integrált memória található, ami MicroSD-memóriakártyák segítségével további 8 gigabájttal bővíthető. A Motorola Krave ZN4 maximális készenléti ideje gyári adat szerint 500 óra, míg a beszélgetési idő valamivel több, mint 4 óra. Az új modell először az Egyesült Államokban lesz kapható, bevezető ára körülbelül 110 euró.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • strogg #9
    Grrrrrr. Nekem is a ming vonal első képviselője van (A1200) és örömmel láttam ezt a csodát. De ez a winmo kicapta nálama biztosítékot. Asszem inkább A1600-ra upgradelek, mert az majdnem ugyanaz mint a jelenlegi kütyüm, csak +wifi.
    Nagy csalódás nekem ez a ZN4 egyelöre, asszem sikerült elrontani a kiváló ming szériát :(((((

  • Tetsuo #8
    ne doljetek be a fenti motorola reklamnak, nezzetek a gagyi felbontast!
  • passatgt #7
    200ft-os $-nál nem érdemes venni most:)
  • roliika #6
    Ebbe van minden és viszonylag olcsó. Csak ugye itthon nem ismert márka, de szerintem 38-at így függetlenül nagyon megér.

    Kár, hogy az ázsiai piac "névtelen" készülékeit nem mutatják be sehol, mert pár odaver a mai "csúcs" készülékeknek.