Berta Sándor

377 millió mobiltelefon-előfizető Kínában

Továbbra is dinamikusan növekszik a kínai mobilpiac. Az ázsiai országban szeptember végén már 377 millió előfizetőt tartottak nyilván.

Ez 43,1 millió mobiltulajdonossal jelent többet, annál, mint amennyit 2004 végén regisztráltak. A kínai hatóságok szerint mindez azt jelenti, hogy jelenleg száz kínai lakosra már 29,1 mobil készülék jut. Az elmúlt kilenc hónapban átlagosan 4 millió 780 ezerrel nőtt a mobil előfizetések száma. A mobiltelefonálók számának növekedésével párhuzamosan emelkedett az elküldött sms-k száma is, méghozzá negyven százalékkal. A kínaiak az idei esztendő kilenc hónapjában összesen 218,5 milliárd rövid szöveges üzenetet küldtek el.

Kínában nőtt a vezetékes telefonelőfizetések száma is, amelyek így már elérték a 345 milliót. Ez 34 millióval több vezetékes vonalat jelent, mint amennyit 2004-ben regisztráltak, így száz kínai lakosra 26,6 vezetékes előfizetés jut.

A kínai hatóságok nyilvánosságra hozták a telekommunikációs iparágnak az ország gazdaságára gyakorolt hatását bemutató adatokat is. Kína távközlési szolgáltatóinak 723 millió előfizetője összesen 53 milliárd dollár bevételt termelt az állam számára. Csak a mobilszolgáltatásokból származó bevétel elérte a 30 milliárd 860 millió dollárt. A legfrissebb előrejelzések szerint Kínában 2008 végére 520, míg 2010 végére 600 millió embernek lesz mobiltelefonja.

A hazai mobilpiacon az előfizetések arányát tekintve nemsokára elérjük a teljes telítettséget, azaz mindenkire jut egy előfizetés. Idén szeptemberben a legtöbb ügyfele a T-Mobilenak volt, a hazai mobiltelefon-tulajdonosok 45,13 százaléka náluk van. A Pannon GSM-é az előfizetők 33,95 százaléka, míg a Vodafonenál van az előfizetők 20,92 százaléka. Viszont Kínával ellentétben nálunk már kilenc hónapja csökken a vezetékes vonalak száma, annak ellenére, hogy ez a szolgáltatók árpolitikája miatt nélkülözhetetlen az ADSL terjedéséhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vg #11
    "Viccből földrengés ide vagy oda...Kibaszott sokan vannak és csak szaporodnak mint a nyulak...
    Valahogy meg kell oldalni a túlnépesedési problémát:)"

    Skyline te egy iszonyatosan buta ember vagy! Nem zavar, hogy évek óta probálják visszaszorítani a szaporodást? Például nem lehet egy családnak csak egy gyermeke! Inkább verd a fejed a falba, és örülj, hogy nem oda születtél te szerencsétlenség!
  • vg #10
    "a kepen levo kislanynak budos a szaja - egesz nap :("

    De hülye vagy!
  • Skyline #9
    Deee látom a föltannal és egyébbel jól elboldogulsz és vígan szánalmasazol le mielött picit is gondolkodnál mit miért írtam:)
    De akkor tessék old meg a túlnépesedési problémát:)
  • Skyline #8
    Viccből földrengés ide vagy oda...Kibaszott sokan vannak és csak szaporodnak mint a nyulak...
    Valahogy meg kell oldalni a túlnépesedési problémát:)
  • látogató #7
    Képzeld el, ha majd minden kinai polgárra jut egy szgk., persze valami belsőégésű motorral hajtott. És már lesz hűtőjük és klimájuk is. Stb. Egyébként a videoton úgy reklámozza magát a honlapján, hogy kinai árszinvonalat képviselnek európában. Képzelheted, hogy akkor mit fizethetnek egy gyári munkásnak! De szerencsére? azért még mindig jópáran vannak kinában, akiknek fontosabb az, hogy mennyi rizs terem a rizsföldön, mint hogy legyen mobiljuk. Akinek meg büdös a szája, az mosson fogat!
  • dondore #6
    nem szanalmas... inkabb kellemetlen
  • lmisi #5
    Aki másnak földrengést kíván....
    Még viccből sem szabad ilyet kívánni!!!!
    Ráadásul a kontinentális lemez Magyarország alatt igen vékony, azaz mi sem vagyunk földrengésbiztos helyen.
    Ha meg a globális felmelegedés miatt megemelkedik a az óceánok vízszintje, akkor Mo. nagyrésze is valószínüleg víz alá kerül. (Pl. néhány százezer éve beltenger hullámzott a Kárpát medence helyén)
    Adalékként közlöm még hogy a magyar ill. kelet európai mérnöki órabérek terén versenyképesek vagyunk a Kínaival.
    Mi lenne ha próblémáinkat inkább magunk próbálnánk megoldani és nem mások károsodásában halálában vélnénk megoldást látni bogyodás módon!
    Tényleg unalmas már a mások Tehene is dögöljön meg szemlélet... tényleg ilyen szánalmasak lennének akik nem is mosnak fogat soha?
  • dondore #4
    a kepen levo kislanynak budos a szaja - egesz nap :(
  • puntocsento #3
    de nem csak ADSL létezik. nekem pl. kábel-net van. nem is akartam vezetékest. nem fogok én még havi díjjat is fizetni.
  • Mice #2
    semmi bajom velük, de ha ez elmarad, akkor i$ten ments majd az európai cégeknek ha majd egyszer úgy döntenek elindulnak Európa felé előfizetőt bevásárolni...