Specker Balázs

Mobil téren nyomul az America Online

Az AOL bekebelezte a vezetéknélküli eszközök szoftvereire szakosodott Wildseed céget. A megállapodás révén az AOL kiterjesztheti szolgáltatásait a mobiltelefonokra is.

"Nagyon izgatottak vagyunk. A Wildseedet a technológiája és tehetséges csapata miatt vásároltuk fel" - nyilatkozta az American Online szóvivője a TechWeb oldalán. A felvásárolt cég a Smartskin néven futó kiegészítő értékesítésével foglalkozik, amely számos szolgáltatást kínál, beleértve a csengőhangokat, üzenetjelző hangokat, animációkat, videókat és játékokat. A kiegészítő, amely különböző témákban érhető kapható, a Wildseed debütáló készülékén, a Curitel Identityn fut.

A Wildseed szintén rendelkezik egy mobilos, Lunix-alapú operációs rendszerrel, amely többek között Game Boy Advance, mp3, videó és távoli eszközvezérlést is támogat. Az operációs rendszer szintén lehetőséget ad a mobilgyártóknak és forgalmazóknak felhasználói felületek testreszabására is - olvasható az AOL sajtóközleményében. Az AOL új vezeték nélküli részlege az AOL Mobile munkáját veszi át a jövőben, Craig Esler irányítása alatt. A cég úgy nyilatkozott a BusinessWeeknek, hogy a Wildseed alkalmazottai és tevékenységi köre az AOL seatlle-i irodája alá fog tartozni és Eric Engstorm, a Wildseed vezérigazgatója, lesz az új részleg alelnöke.

A Wildseed bekebelezée már a második nagyobb beruházása idén az America Online-nak. A vállalat múlt héten vásárolta meg a tárolással és biztonsági mentéssel foglalkozó Xdrive céget, tavaly pedig az e-mail szolgáltató Mailblocksot illetve az Advertising.com online marketingcéget vette meg a médiaóriás. Azonban Wildseed nem az első szerzeménye az AOL-nak a mobil üzletágban. A társaság 1999-ben vette meg a Tegic Communications, amely szöveg bevitelt segítő alkalmazásokat fejlesztett vezetéknélküli eszközökre.

Bár sokan úgy tartják, hogy a mobiltelefon nyomógombjai miatt alkalmatlan a különböző adatszolgáltatásokra, az AOL riválisai, a Yahoo, a Google vagy a Microsoft mind kiterjesztik szolgáltatásaikat ezekre az eszközökre, legyen az e-mail küldés, helyi keresés, közlekedési információ, üzenetküldés, vagy bevásárlás. Maga az AOL pedig már új mobilos keresőjét teszteli.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!