Gyurkity Péter

Elégedetlen az Office 2003 eladásaival a Microsoft

Miközben már készül az Office 12, a szoftvercég nem elégedett az Office 2003 eladási mutatóival, amely nem tudott igazán betörni a piacra, és nem tudta felváltani az irodai szoftvercsomag korábbi verzióit.

Erről számolt be a Channel Register, amely szerint a jelenlegi verzió két éves pályafutása alatt mindössze a személyi számítógépek 15 százalékát tudta "meghódítani". Ez már csak azért is fájó pont a Microsoft számára, mert a vállalat általában 50-60 százalékos arány elérése után dobja piacra a soron következő verziót, és ezzel az eredménnyel a szoftver tulajdonképpen teljesíti is feladatát. Erre azonban most nem kerül sor: bár Chris Capossela a Microsoft Information Worker csoport alelnöke egy nemrég megtartott partneri konferencián azt nyilatkozta, hogy az Office 12 megjelenésekor közel 400 millió számítógépen fut majd a jelenlegi változat, erre kevés esély mutatkozik.



A vállalat természetesen az Office 2003 feltelepítését ajánlja a vásárlóknak, és nem tartja jó döntésnek a kivárást, ám felmerül a kérdés, hogy milyen előnyökkel jár akárcsak a jelenlegi verzióra történő átállás. A legtöbben ugyanis még mindig a szoftvercsomag korábbi változatait - Office XP, Office 2k, Office 97 - használják, és a többször hangoztatott üzleti előnyök ellenére a vállalatok sem sietnek váltani. A szükséges feladatokat a legtöbb esetben a régebbi szoftverekkel (nem beszélve a nyílt forráskódú riválisokról) is meg tudják oldani, így a generációváltás valószínűleg majd csak a következő Windows megjelenésekor indulhat be. Ezt egyes szakértők már az Office 2003 megjelenésekor valószínűsítették, így a viszonylagos sikertelenség valószínűleg nem érte váratlanul a céget.

Mindemellett a Microsoft továbbra is eltökéltnek tűnik, még akkor is, ha az igazán fontos változtatások - alapértelmezett XML formátum, a dokumentumok nyomon követése - csak az Office 12-vel jönnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IoIa #29
    Ha már lúd, legyen kövér (#18)
    a többi hiba:
    suliba -> suliban
    vok -> vagyok
    fejledt -> fejlett
    és akkor még nem is említettem a vesszők hiányát.
  • PityBull #28
    LOL!!!

    muszály -> muszáj (#18)
    rektor -> lektor -> korrektor (#24-26)
    Dr. Bubó (#27)

    Látom, mindenki nagyon formában van...!
  • pemga #27
    Én, mint az egyetem Boa Constrictor-a, doktorrá fogadom Önt, Bubo Bubo. Azt hiszem túl pihent vagyok :D
  • gz8 #26
    A korrektorról nem is beszélve.

    Bál lehet, hogy csak laccsol.
  • IoIa #25
    Ugye tudod, hogy mi a különbség a rektor és a lektor között?
  • Inquisitor #24
    Hát igen. Az OO-tól nem vagyok elszálva, de ingyenes és alap dolgokra jó, igaz sokak szerint céges használatra nehézkes.
    Viszont mindíg a padlón szoktam fetrengeni, mikor látom egy könyvben vagy újságban a "hejessírásELLENörzö" program végeredményét. Mióta ilyeneket használnak, azóta az egy oldalra jutó elírások száma 8-10x akkora, mint amikor még a rektor átnézte párszor és belejavított. :)
  • IoIa #23
    Épp rekordnyereséget értek el. És még sírnak, mint a fördőskurva? Ez aztán a pofátlanság netovábbja! Egy biztos, hogy nem belőlem gazdagodtak meg, csak közvetve. Az adóforintjaimat szépen kicsengették a mikorfos zsebébe az állami szektorban. Az államháztartási hiány meg csak egyre nő...
  • IoIa #22
    Ha ennyire el vagy ájulva az office-tól, igazán megtehetnéd, hogy ott írod meg az ide szánt hozzászólásodat, és mielőtt ide beemelnéd, ráeresztesz egy helyesírásellenőrzőt. LOL!!!
  • IoIa #21
    És akkor mi van, ha lesz office12 linuxra? Semmi! Nem kötelező használni. Megjegyzem windows alatt sem. Nekem az Open Office bőven elég, még sok is.
    Én hozzászoktam, hogy szöveget UltraEditorban írok, ha kell egy kis csilivili, akkor OO, és ráizzítok pár fontot és csókolom.
  • smv #20
    De valaiki elmondhatná, hogy mondjuk a word az elmúlt 8 év alatt mivel is lett okosabb? persze leszámítva az "akkoriselbaszomamitcsináltálhanemakarod" funkciókat.