Spencer

A Microsoft csökkentette az Office árát

A Microsoft bejelentette, hogy csökkenti népszerű irodai szoftvercsomagja, az Office árát, mely bejelentésre alig egy nappal azt követően került sor, hogy a szoftvercég enyhített a korábban sokat szidott szoftver licencfeltételein.

Az árcsökkentések az Office XP kereskedelmi forgalomban kapható dobozos teljes változatait érintik, mely szoftvercsomagok többek közt szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentációkészítő és számos egyéb alkalmazást tartalmaznak magukban.

Az eddig 599 dolláros áron forgalmazott Office XP Professional a most bejelentett árcsökkentést követően már "csak" 499 dollárba kerül, a korábban 479 dolláros árcédulát viselt Office XP Standard pedig mostantól 399 dollár ellenében vihető haza. Ezzel párhuzamosan az Office irodai szoftvercsomagokban található egyes alkalmazások ára is mérséklődött, így például az eddig 339 dollárba került Word 2002, Excel 2002, PowerPoint 2002, illetve Access 2002 mostantól 229 dolláros áron vásárolható meg. A Microsoft munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a közölt árak egyelőre csak az Egyesült Államokban, illetve Kanadában forgalmazott Office szoftverek esetében érvényesek, azonban várhatóan nem kell sokat várnunk arra, hogy a világ egyéb régióiban is csökkenjen az Office termékek ára.

Lényeges, hogy a most bejelentett árcsökkentések nem érintik a licencelt Office-okat, tehát azokat az Office szoftvereket, melyeket elsősorban a cégek és vállalatok szoktak nagyobb számban licencelni a Microsofttól. Az Office vásárlóknak egyébként lehetőségük nyílik jelentkezni az úgynevezett Software Assurance projektre, melynek keretein belül a szoftvercég kibővített szoftvertámogatást, valamint különböző továbbképzési támogatásokat nyújt. Új bónusz lehetőségnek számít, hogy a vállalati Office vásárlók otthoni használati jogokat vásárolhatnak, így alkalmazottaik otthoni számítógépeiken legális módon telepíthetik ugyanazt a szoftvert, melyet korábban az irodai gépükre telepítettek.

Az árcsökkentések az Office XP úgynevezett oktatási változataira sem vonatkoznak, tehát a kifejezetten tanárok, illetve tanulók számára szánt Office csomagok ára változatlan marad. Ezen irodai szoftverek egyébként átlagosan 149-330 dollárral kedvezőbb árúak, mint a hagyományos Office termékek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)