JohnnyCage

A Microsoft szoftverfejlesztőket toboroz az új Office-hoz

A szoftveróriás hétfőn számos olyan programot jelentett be, amelyek célja külső szoftverfejlesztő cégek megnyerése az új Office irodai programcsomag verzió különféle kiegészítő megoldásokkal való támogatására.

Az irodai alkalmazásokat integráló Office programcsomag a Microsoft egyik legjövedelmezőbb terméke. A szoftver az elmúlt években azonban nem fogyott a várakozásoknak megfelelően, mivel a társaságok nem látnak okot az új verziókba való beruházásra.

A redmondi (Washington) székhelyű óriás azt reméli, hogy az új Office 2003 megoldást jelent erre a problémára, és az XML (Extensible Markup Language) szabványos kimeneti formátummá való előléptetésével számos új lehetőség nyílik meg a felhasználók, illetve a vállalatok előtt.

A lépés által képviselt előnyök azonban nagymértékben függnek attól, hogy a külső szoftvercégek támogatni fogják-e különféle kiegészítő szoftverekkel a programcsomagot. A Microsoft azt reméli, hogy a héten megrendezendő dallasi TechEd konferencián sikerül meggyőznie a szoftvercégeket.

A társaság számos megoldással igyekszik növelni az efféle megoldások fejlesztésének előnyeit. A Microsoft hétfőn jelentette be az Office System Solution Directory-t, amely egy nyílt, szabadon hozzáférhető adatbázis az Office alá épülő szoftverek fejlesztőiről. A jelentősebb megoldások az Office Marketplace weboldalán is meg fognak jelenni, ahol a partnercégek bemutathatják Office alapú szoftvereiket.

Szintén bejelentésre került az Office System Partner Solution Builder Program, valamint a Smart Client Readiness Program. A két program az Office alkalmazások készítését tervező szoftvercégek technikai támogatását, és oktatását foglalja magába.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #2
    wow, itt már megint egy opensource-os kopiba fogott a sötét úr.
  • SoDI--- #1
    Szükségük is van rá, mert ha átlag user azt látja, hogy "francnak se kell nekem XML", akkor nem nagyon fognak áttérni az Office XP-ről, vagy valamelyik régebbi őskövületről.
    Ha viszont azt látja, hogy minden szarban van Office 2003 támogatás, akkor megveszik, mert nem akarnak lemaradni a sodrásból :)