29
  • IoIa
    #29
    Ha már lúd, legyen kövér (#18)
    a többi hiba:
    suliba -> suliban
    vok -> vagyok
    fejledt -> fejlett
    és akkor még nem is említettem a vesszők hiányát.
  • PityBull
    #28
    LOL!!!

    muszály -> muszáj (#18)
    rektor -> lektor -> korrektor (#24-26)
    Dr. Bubó (#27)

    Látom, mindenki nagyon formában van...!
  • pemga
    #27
    Én, mint az egyetem Boa Constrictor-a, doktorrá fogadom Önt, Bubo Bubo. Azt hiszem túl pihent vagyok :D
  • gz8
    #26
    A korrektorról nem is beszélve.

    Bál lehet, hogy csak laccsol.
  • IoIa
    #25
    Ugye tudod, hogy mi a különbség a rektor és a lektor között?
  • Inquisitor
    #24
    Hát igen. Az OO-tól nem vagyok elszálva, de ingyenes és alap dolgokra jó, igaz sokak szerint céges használatra nehézkes.
    Viszont mindíg a padlón szoktam fetrengeni, mikor látom egy könyvben vagy újságban a "hejessírásELLENörzö" program végeredményét. Mióta ilyeneket használnak, azóta az egy oldalra jutó elírások száma 8-10x akkora, mint amikor még a rektor átnézte párszor és belejavított. :)
  • IoIa
    #23
    Épp rekordnyereséget értek el. És még sírnak, mint a fördőskurva? Ez aztán a pofátlanság netovábbja! Egy biztos, hogy nem belőlem gazdagodtak meg, csak közvetve. Az adóforintjaimat szépen kicsengették a mikorfos zsebébe az állami szektorban. Az államháztartási hiány meg csak egyre nő...
  • IoIa
    #22
    Ha ennyire el vagy ájulva az office-tól, igazán megtehetnéd, hogy ott írod meg az ide szánt hozzászólásodat, és mielőtt ide beemelnéd, ráeresztesz egy helyesírásellenőrzőt. LOL!!!
  • IoIa
    #21
    És akkor mi van, ha lesz office12 linuxra? Semmi! Nem kötelező használni. Megjegyzem windows alatt sem. Nekem az Open Office bőven elég, még sok is.
    Én hozzászoktam, hogy szöveget UltraEditorban írok, ha kell egy kis csilivili, akkor OO, és ráizzítok pár fontot és csókolom.
  • smv
    #20
    De valaiki elmondhatná, hogy mondjuk a word az elmúlt 8 év alatt mivel is lett okosabb? persze leszámítva az "akkoriselbaszomamitcsináltálhanemakarod" funkciókat.
  • strogg
    #19
    Még megérheted, hogy office12 lesz linuxra:)
    Bár én nem örülnék neki.
    Az m$-nek ott a win.
    Ne ártsa bele magát azon emberek dolgába, akiket nem tudott megszédíteni a marketing gépezete.
    Én szeretem a szabadságot, és remélem a linuxosok többsége ezzel így van:)
  • L3oN
    #18
    Én még maradi vok Office 2000-et használom nekem nagyon tetszik! 2003-at suliba használunk tényleg csecse becse meg elég fejledt már a 2000-hez képest hát nem tudom hogy az OOO mennyire jó bár muszály lesz azt is megtanulnom mert egyre jobban átpártolok linuxra tehát muszály lesz! Ha linux alá lesz Office 12 lehet kipróbálom!
  • Rosco
    #17
    Az MS Office-val semmi gond nincs, csak annyi, hogy drága. Persze, B2B modellben értékesítik, de akkor is sokba kerül. Arról nem beszélve, hogy pár hónap alatt "lelakja" a gépet, mint minden jól sikerült MS alkalmazás :-)
  • strogg
    #16
    Viszont nekem mint végfelhasználónak lényegesen olcsóbb, teljesen lefedi amire én használom, és nálam még sosem szállt el az 1.1.x széria óta, de a 2.0 sem. Magyarán marad nálam az OOo, az m$ a drága agyonbonyolított office-ét vigye ahová akarja.
    Mert nekem sem kell, és messze nem vagyo kezzel egyedül, ahogyan azu eladásokat nézem:)))
  • JZO
    #15
    Most éppen AddIn modulokat fejlesztek MS Office és OOo alá. OOo-ban rengeteg hiba van, mondhatni teli vagy bugal és rendszerint elszáll az egész Exception-kel. A programozása pedig teli van logikai hibákkal, átgondolatlan az egész. A 2.0 beta kicsivel sem jobb, csak több funkció, amik közül a betaban még egy sem működött igazán. Azonkívül fele annyit sem lehet egy OOo alá programozni, mint egy MS Office alá.
  • NeoMaN
    #14
    úgy néz ki a képen, mintha pont egy f*szért nyúlna, és azt akarná bevenni..
    :ÐÐÐÐÐ
  • NuCLEARScoRp
    #13
    Tudod erre csak azt tudom mondani, hogy egy Trabantal is lehet autózni, de azért egy Mercivel kényelmesebb.. Ez az M$-ozás meg egyenesen SZÁNALMAS!!

    Az Office-t nem csak levélírásra használják egy cégnél szerintem
  • pemga
    #12
    Már a gnumeric is xml alapú volt, ez alap :).

    Hmm, vajon ha beültetnének olyan rutinokat, amitől az új kijövetele után egyre inkább kezdene elromlani, akkor nem állnának át az emberek. (Mert a support-al leállás úgy tűnik már nem jött be a Win2K-s áttérítésnél sem.) Vagy ne adjak erkölcstelen tippeket :). Vagy már a mostani is ilyen? :). Nemtom, nekem a TeX + OOo combo teljesen lefedi az igényeim.
  • strogg
    #11
    ehhh
    javítsatok ki ha tévednék, de úgy tudom, hogy az openoffice már most xml kompatibilis. Bagy rosszul tudom?

  • strogg
    #10
    wilddog

    elméletileg igazad van:)))
    Eredetileg a paicgazdaság úgy indzult, hogy a gyár volt az emberekért. A fogyasztói társadalom pedig pontosan azt jelenti, hogy az emberek vannak a gyárért.
    Világosabban.
    A keresletért volt a kínálat.
    Most viszont a kínálatért kell generálni a keresletet. Erről szól a parazstvakítás, amit úgy hívnak (nem csak m$-nél), hogy marketing...:D
  • Wilddog
    #9
    Termékkannibalizmus ruleZ. :-) Illetve most nem ruleZ.
    Miért kellene átállni, ha a feladatokra elég a mostani verzió? Újabb állatsereglettel bővül az előugráló varázsló? Ugyan már...
    Mostanában a nagyvállalatok hajlamosak elfelejteni, hogy a piacon létezik kereslet is, nem csak kínálat. Olyan terméket kell előállítani, amire tényleg van kereslet.
  • Equ
    #8
    mindjárt megsajnálom szegényeket, lévén idén is meglesz valószínűleg a 10 milliárd dolláros bevételük CSAK OFFICE-BÓL. Hát ennyire, nem fogy... :))
  • strogg
    #7
    Hát az okok ismertek.

    Ez már nem az a világ, ahol a usert minden pénzkidobásra rá lehet dumálni. szerencsére. A user kezd ébredezni, és rájönni, hogy arra amire ő használná, arra van sokkal olcsóbb, neadjisten ingyenes is.

    És valljuk be. Egy office2003 tudásának mindössze a töredékére van szüksége a célközönség 80%-nak, vagy többnek. A csoportmunkakezelés, meg hasonló nagyobb lélegzetű fícsöröket pedig csak a nagyobb, összetettebb munkafolymatok, vagy vállalatok értékelik. Nem tudom mit vártak ezek a hülyék. Azt hittéka jónép beszopja megint, és kiadja a pénzét arra ami neki nem is kell?

    Mellesleg hasonlót várok a longhorn, és az office12 esetében is. Egyszerűen hiába tud sokat, nincs rá szükség. Mikor ébrednek fel?

    Hajrá openoffice. Nem baj, ha van nagy tudású office, de ne ennyiért. Az m$ árai legendásan pofátlanok, legalábbis amíg egy suse dobozosan 20e, és van benne minden földi jó (kézkikönyv(ek), 90 nap szupport, 2000 program az OS-hez) addig az m$ OEM árai is szánalmasak. A licenszéről nem is beszélve. (merthalemeredmásolniahavernakasittenrohadszel!!!)
    Szóval egyre több user jön rá, hogy ez neki úgy kell, mint jegesmedve a hátára :)))) Én nem lepődöm meg. Rossz hírem van, ez a tendencia erősödni fog...
  • merlin11
    #6
    Semmi gond az Office 2003 -al! Ott szúrta el a M$,de nagyon hogy túl hamar adta ki!! Még az XP-s sem terjedt el amikor megjelent a 2003 -as! Amúgy tényleg felesleges váltani ott ahol csak körleveleznek!
  • greekboy
    #5
    Én pedig mondom.
  • vg
    #4
    Ez azért nem mondanám, hogy a Office 2003 egy szemét lenne...
  • blackeagle
    #3
    Pancser billi mit képzel ? Még mindig abban a hitben van ,.hogy a szemetét mindenki lecseréli 2 évente ,ez annyira komolytalan. Ha m$ alatt írkálnék ,akkor is megfelelne egy win3.11 a works-vel . Levelet azon is lehet írni.
  • rolika
    #2
    mi is openoffice-t használunk az irodában. teljesen jó mindenre, ami nekünk kell
  • An-Dee
    #1
    Mondjuk egy körlevél megírására miért vegyen egy iroda minden 3 évben új word-ot? vagy bármilyen az office-ban lévő terméket? OOo-val ingyen meg lehet oldani.