JohnnyCage

Hiba bosszantja az Office 2000 felhasználókat

Egy, az Office 2000 irodai programcsomag legújabb frissítésében található hiba egyes felhasználókat állandóan a szoftver regisztrálására kér, komoly bosszúságot okozva ezzel.

A Microsoft egyik képviselője szerint a probléma kizárólag azon Office 2000 felhasználókat érinti, akik nem rendelkeznek adminisztrátori jogokkal a számítógépen. "Ezen felhasználók váratlanul a termék regisztrálására kérő üzenetet kapnak, de mindez nem befolyásolja a szoftver használhatóságát" - közölte a képviselő.

Mivel elsősorban a vállalatoknál gyakori, hogy a felhasználók biztonsági okokból nem rendelkeznek adminisztrátori jogokkal az általuk használt PC fölött, elsősorban a vállalatokat érintheti a probléma. Az adminisztrátori jogokkal nem rendelkező felhasználók számára a hiba komoly bosszúságot okozhat, mivel az Office 2000 minden elindítás után regisztrációra kéri őket.

A hibát minden bizonnyal egy közelmúltban kiadott javítófolt okozza. Hasonló esetre már többször is volt példa, az elmúlt hónapban például egy Windows 2000 javítás okozott hibát egyes számítógépeken. A szoftveróriás képviselője nem tudta megmondani, hogy a szakértők megtalálták-e már a probléma pontos okát, de elmondása szerint a Microsoft dolgozik a megoldáson.

A társaság tavaly januárban jelentette be a Megbízható Számítástechnika elnevezésű kezdeményezést, amelynek célja a szoftverek biztonságossá, és megbízhatóvá tétele. A program eredménye nagy mennyiségű javítás lett, amelyek közül néhányba olykor hiba kerül. Ezen esetek hátterében általában az a tény áll, hogy a biztonsági javításokat gyakran kapkodva készítik a fejlesztők, mivel a probléma híre már elterjedt, vagy a hibát felfedező biztonsági cég rövid határidőt szabott annak bejelentéséig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #8
    Én még mindig Of97-et használok, az újabb verziók egyszerűen siralmasak...
  • Power #6
    Ez nem hiba, ez egy feature! :)
    Én sem szoktam sűrűn frissíteni, ami egyszer már muxik, azt egy alig jobbra nem érdemes cserélni.
  • mad mind #5
    Amikor elindítod az Office 2000-et, akkor beugrik egy ablak, hogy "Akarja regisztrálni az Office ...".
    Namost mi találkoztunk a cégnél ezzel a hibával, és ha nemre kattintottál, akkor kilépett az office-ból, ami nem kis, hanem nagy bosszúságot okozott és minden bejelentkezékor eljátszotta.
  • Bonewerkz #4
    nem is kellett ujrainstallalni a rencert, mar jo ideje
  • Bonewerkz #3
    en jo reg ota nem frissitettem mar:)
  • Flashy #1
    eloszor azt hittem hogy ez az Office XP-rol szol, mert hogy abban van aktivalas, de mar a masodik portalon olvasom Office 2000-rel kapcsolatban ezt a hirt... most akkor mi van?