JohnnyCage

Korlátozott XML funkciók az Office-ban

A Microsoft Office számos felhasználója nem érhet majd el minden XML funkciót az Office 2003-ban, mivel a szoftveróriás egyes lehetőségeket nem épít bele a szoftvercsomag "Standard" verziójába.

A Microsoft már több, mint egy éve az Extensible Markup Language-hez (XML) kapcsolódó funkciókkal népszerűsíti az Office irodai szoftvercsomag következő változatát. A szoftveróriás terve szerint azonban a teljes megoldás csak a programcsomag két csúcsváltozatában lesz teljes méértékben elérhető.

Az XML képességek mellett két másik fontos szolgáltatás is kimara a Standard verzióból: A dokumentumok védelmére szolgáló Windows Rights Management Services (RMS), valamint az Excel List, amely az adatok elemzését teszi hatékonyabbá. Ez a két funkció szintén csak az Enterprise, és Professional változatokban kap helyet.

A szoftveróriás a napokban tett bejelentésével ellenben korábban nem közölte, hogy az említett funciók a ki fognak maradni a "Standard" verzióból. Az Office 2003 bétaváltozatai ráadásul a teljes XML rendszert tartalmazzák, igaz ezek a tesztváltozatok az Enterprise verzióra épülnek.

"A felhasználókkal folytatott párbeszédünkből egyértelművé vált, hogy ezeket a funkciókat azok a vállalati ügyfelek igénylik, akik a Professional verziót vásárolják" - mondta Dan Leach, az Office termékmenedzsere. "Mivel ez a megoldás csak a Professional verzióban kap helyet, azok a felhasználók, akik nem igénylik, nem is fognak fizetni érte" - tette hozzá Leach.

"Mindez egy kissé megkavarja az Office 2003-ról kialakult képet" - mondta Paul DeGroot, a Directions on Microsoft piackutató cég elemzője. "A Microsoft erőteljesen népszerűsítette ezeket a funkciókat, és most úgy tűnik, ezek a megoldások a legtöbb felhasználó számára nem szükségesek."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Power #11
    Hidd el elég sokan rákényszerülnek.
    Az Openoffice jó dolog, de ha sok ms office-os doksit kell babrálnod, akkor gyakran csődöt mond. Ez sajnos egy adottság, hogy ennyire elterjedt.
  • Power #10
    Nagy ész vagy. Sorold már fel légyszíves mi az 90%, csak úgy nagy vonalakban amit nem használ egy átlag felhasználó.
    Ez 10% is egy elég hasraütés-szerű szám.
  • galocza #9
    ki használ ms offiszt? 8)
  • SoDI--- #8
    Reklám, hogy vedd meg az Enterprise-t.
  • Power #4
    S ezeknek neked a "komoly" kategória? :)
  • Power #2
    Már megint ez? Mindenki más nem pontosan ugyanazt a 10%-ot használja. Egyetlen komolyabb programot sem használ senki ki 100%-osan.
    Egyetlen értelme az XML korlátozásának a vírusok miatt van értelme, de így, hogy ezek az Enterprise-ban benne vannak semmi értelme.