Béres Zsolt

Hangposta-szolgáltatás a Skype-hoz

Niklas Zennström, a Skype vezérigazgatója bejelentette a Voicemail-szolgáltatás teljes verziójának elindítását, ezáltal az internetes telefonszoftver 41 millió felhasználója már hangpostát is használhat.

Mától a Voicemail szolgáltatás teljes verzióját élvezhetik a Skype-felhasználók. A hangposta béta verziója már 2005 áprilisa óta fut az IP telefonhálozaton. Niklas Zennström kiemelte, hogy "továbbra is a Skype fejlesztését tartjuk szem előtt, kibővítve szolgáltatásainkat a modern telekommunikációs elvárásoknak megfelelően". A funkció évente 19 dollárért, vagy háromhavonta 7 dollárért vehető igénybe, cserébe az előfizetők bármely hívótól bármilyen terjedelmű hangüzenet fogadására képesek lesznek. A szolgáltatáshoz tartozik még az előre felvehető üdvözletek programozott feladása is, attól függetlenül, hogy a fogadó fél Voicemail-előfizető vagy sem.


A Skype a legelterjedtebb IP-s telefonálóprogram
A Voicemail tulajdonképpen a második kiemelt szolgáltatás a Skype történetében, hiszen a SkypeOut már egy éve működik, és világszerte 1,5 millió fizető felhasználót tudhat táborában. Ennek lényege a helyi tarifákon történő távolsági vagy nemzetközi vezetékes és moblihívások kezdeményezésében rejlik. A cég másik szolgáltatása, a Skypeln viszont még tesztváltozat marad. Ennek segítségével a cég kliensei felhívhatók vezetékes vagy mobil­készülékekről is.

A Skype megjelentette továbbá a program új verzióját is, mely az 1.3-as sorszámot kapta. Ebben már fellelhetők animált emotikonok, finomítottak a kezelőfelületen, valamint a névjegyzék más programokból történő importá­lásának lehetősége is belekerült. Újdonságnak számít még a proxy szerverek hasz­nálata a chat- és hang­kapcsolatok létreho­zásában, továbbá előtérbe került a frissítések megje­lenésére figyel­meztető szolgáltatás, mely a cég más alkalma­zásainak előnyeire is fel­hívja a figyelmet.

A Skype 1.3 letöltése

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noss #15
    skype átlag 3-4 kB/s-et eszik, a TeamSpeak viszont kevesebbet, mert utóbbinál állítható a kódek és a bitráta is.

    bizonyos játékok esetén nagyon számít, hogy mekkora a feltöltési sebességed ill. a pinged.

    skype úgy látom fejlődött, eléggé ríltájm.
    teamspeak nem elég ríltájm, de az alkalmazási területén (jááátééék) ez nem is annyira fontos.
  • BiroAndras #14
    A kettő közt a különbség csak annyi, mint egy dinamó és egy atomerőmű közt. Végülis mindkettő csak áramot termel...
  • PLaci #12
    A TS/Ventrilo és a Skype hangminősége között ég és föld a külömbség, és nincs szükség szerverre sem.
  • Balumann #11
    A Skype-ba csak a hangátvitel ami hihetetlenül jó, de másban a Messenger sokkal jobb, úgyhogy én maradok annál. A Skype-ot meg csak beszélgetésre kapcsolom be. És ráadásul sok memóriát is foglal és pár játék keményen szaggat mellete.
    Az ICQ-nak meg az egész kinézete nem tetszik, sem a hangja, sem az üzenetküldés, stb...
    A Messenger a legjobb mindenre, hangra meg marad a Skype :)
    Ja és ha webkamerázni akar valaki hangal, akkor is úgy érdemes hogy MSN-en webkamera, Skypeon hang, és nem lassítják egymást, mert az MSN-be lassítják egymást.
  • AtisH #10
    Vagy Mirinda-t (asszem ez a neve). Egyenlőre még beta fázisban van, de ígéretesnek tűnik.
  • Hege15 #9
    ja és msn ugyanez
  • Hege15 #8
    a Skype amugy nem csinált semmi újjat mikor behozta az 1.0-ást
    Multiplayer játékokhoz vannak programok a "team speak" ezzel lehet dumálni játék közbe és nem játék közbe tehát nem csinált semmit a skype .
  • h4x0r #7
    Vagy gaim-ot: irc, icq, msn, jabber, napster, aim, yahoo, stb. (bar csak szoveges, de arra tokeletes). Ja, es nem csak Windowsra, hanem Linux/BSD-re is.
  • Cat #6
    használj trilliant, egyesíti az irc, msn és icq hálózatokat
  • Caro #5
    Kár, hogy az ilyen instant messenger rendszerek nem átjárhatók egymás között :(
    Megint a sok háziszabvány...