Béres Zsolt

Hangposta-szolgáltatás a Skype-hoz

Niklas Zennström, a Skype vezérigazgatója bejelentette a Voicemail-szolgáltatás teljes verziójának elindítását, ezáltal az internetes telefonszoftver 41 millió felhasználója már hangpostát is használhat.

Mától a Voicemail szolgáltatás teljes verzióját élvezhetik a Skype-felhasználók. A hangposta béta verziója már 2005 áprilisa óta fut az IP telefonhálozaton. Niklas Zennström kiemelte, hogy "továbbra is a Skype fejlesztését tartjuk szem előtt, kibővítve szolgáltatásainkat a modern telekommunikációs elvárásoknak megfelelően". A funkció évente 19 dollárért, vagy háromhavonta 7 dollárért vehető igénybe, cserébe az előfizetők bármely hívótól bármilyen terjedelmű hangüzenet fogadására képesek lesznek. A szolgáltatáshoz tartozik még az előre felvehető üdvözletek programozott feladása is, attól függetlenül, hogy a fogadó fél Voicemail-előfizető vagy sem.


A Skype a legelterjedtebb IP-s telefonálóprogram
A Voicemail tulajdonképpen a második kiemelt szolgáltatás a Skype történetében, hiszen a SkypeOut már egy éve működik, és világszerte 1,5 millió fizető felhasználót tudhat táborában. Ennek lényege a helyi tarifákon történő távolsági vagy nemzetközi vezetékes és moblihívások kezdeményezésében rejlik. A cég másik szolgáltatása, a Skypeln viszont még tesztváltozat marad. Ennek segítségével a cég kliensei felhívhatók vezetékes vagy mobil­készülékekről is.

A Skype megjelentette továbbá a program új verzióját is, mely az 1.3-as sorszámot kapta. Ebben már fellelhetők animált emotikonok, finomítottak a kezelőfelületen, valamint a névjegyzék más programokból történő importá­lásának lehetősége is belekerült. Újdonságnak számít még a proxy szerverek hasz­nálata a chat- és hang­kapcsolatok létreho­zásában, továbbá előtérbe került a frissítések megje­lenésére figyel­meztető szolgáltatás, mely a cég más alkalma­zásainak előnyeire is fel­hívja a figyelmet.

A Skype 1.3 letöltése

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • noss #15
  skype átlag 3-4 kB/s-et eszik, a TeamSpeak viszont kevesebbet, mert utóbbinál állítható a kódek és a bitráta is.

  bizonyos játékok esetén nagyon számít, hogy mekkora a feltöltési sebességed ill. a pinged.

  skype úgy látom fejlődött, eléggé ríltájm.
  teamspeak nem elég ríltájm, de az alkalmazási területén (jááátééék) ez nem is annyira fontos.
 • BiroAndras #14
  A kettő közt a különbség csak annyi, mint egy dinamó és egy atomerőmű közt. Végülis mindkettő csak áramot termel...
 • PLaci #12
  A TS/Ventrilo és a Skype hangminősége között ég és föld a külömbség, és nincs szükség szerverre sem.
 • Balumann #11
  A Skype-ba csak a hangátvitel ami hihetetlenül jó, de másban a Messenger sokkal jobb, úgyhogy én maradok annál. A Skype-ot meg csak beszélgetésre kapcsolom be. És ráadásul sok memóriát is foglal és pár játék keményen szaggat mellete.
  Az ICQ-nak meg az egész kinézete nem tetszik, sem a hangja, sem az üzenetküldés, stb...
  A Messenger a legjobb mindenre, hangra meg marad a Skype :)
  Ja és ha webkamerázni akar valaki hangal, akkor is úgy érdemes hogy MSN-en webkamera, Skypeon hang, és nem lassítják egymást, mert az MSN-be lassítják egymást.
 • AtisH #10
  Vagy Mirinda-t (asszem ez a neve). Egyenlőre még beta fázisban van, de ígéretesnek tűnik.
 • Hege15 #9
  ja és msn ugyanez
 • Hege15 #8
  a Skype amugy nem csinált semmi újjat mikor behozta az 1.0-ást
  Multiplayer játékokhoz vannak programok a "team speak" ezzel lehet dumálni játék közbe és nem játék közbe tehát nem csinált semmit a skype .
 • h4x0r #7
  Vagy gaim-ot: irc, icq, msn, jabber, napster, aim, yahoo, stb. (bar csak szoveges, de arra tokeletes). Ja, es nem csak Windowsra, hanem Linux/BSD-re is.
 • Cat #6
  használj trilliant, egyesíti az irc, msn és icq hálózatokat
 • Caro #5
  Kár, hogy az ilyen instant messenger rendszerek nem átjárhatók egymás között :(
  Megint a sok háziszabvány...