Dojcsák Dániel

A Google beszáll az IP telefóniába

A keresőmotorjával befutott Google egy álláshirdetést tett közzé, melynek alapján minden okunk megvan azt hinni, hogy ingyenes VoIP szolgáltatást kívánnak indítani.

Vajon tényleg azon dolgozik a Google csapat, hogy megalkossa saját internet alapú telefonhálózatát? A jelek arra utalnak, legalábbis az, hogy többek között olyan komoly munkatársat keresnek, aki képes egy világméretű backbone hálózat fejlesztésének stratégiai vezetésére. A kiírásban szerepel még az IP tranzit szolgáltatások alapos ismerete, internetes adatcserélő szolgáltatásokban való jártasság és egyéb olyan nem szokványos elvárások, melyek a fenti elméletet támasztják alá.

Miközben a Google elutasít minden megkeresést, úgy fest azon dolgozik, hogy a nagyobb regionális szolgáltatókkal szerződést kössön, vagy legalábbis feltérképezze azok lehetőségeit. Ugyan nem jelentett be semmi ehhez kapcsolódó dolgot, de az szenzációéhes sajtó elől nem sok mindent lehet eltitkolni.

Ez nem az első kitekintése a Googlenek, hiszen nem is olyan régen kiadott egy Explorer eszköztárat, illetve egy ingyenes levelező szolgáltatást is beindított. Ezek valószínűleg azt a célt szolgálják, hogy a vállalat több lábon álljon egyszerre, hiszen a keresőpiaci vetélytársak egyre jobban szorongatják. Julien Hewett piaci elemző szerint ezek a cég üzleti modelljét nagyon jól kiegészítő ötletek, hisz több millióan töltötték le az asztali keresőt is, és bizonyára sokan fogják használni az IP telefon szolgáltatást is.

Az ingyenes telefonálás szponzorok és hirdetők pénzéből valósul majd meg. Ez azt jelenti, hogy ugyan pénzt nem kell fizetnünk, de ezért cserébe bámulhatjuk és hallgathatjuk majd a reklámokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • aDannyBoy #3
  nem kötelező :D
 • dondore #2
  "Az ingyenes telefonálás szponzorok és hirdetők pénzéből valósul majd meg. Ez azt jelenti, hogy ugyan pénzt nem kell fizetnünk, de ezért cserébe bámulhatjuk és hallgathatjuk majd a reklámokat."

  skype-nal nem kell fizetni, csak ha vezetekesre, vagy mobilra iranyulo a hivas es nincs buta reklam!
 • FTeR #1
  A tárcsázás előtt kérjük halgassa meg legfrissebb ajánlatainkat, kérjük figyeljen, mert a végén ellenőrző kérdéseket teszünk fel és ha nem tud válaszolni, nem tudjuk biztosítani a szolgáltatást az ön számára. Megértését köszönjük. bíííp