Rónai György

Vezetéknélküli IP telefont fejleszt a Texas Instruments

A Texas Instruments bejelentette nagy teljesítményű Wireless LAN IP telefonokhoz szánt integrált platformját. A cég már most is az élvonalban van a Voice over Broadband termékek piacán, és az új megoldás segítségével a hordozható telefonok is kapcsolódni tudnak majd kábel nélkül, a céges, vagy az otthoni IP hálózathoz.

Az új megoldás által tehát lehetővé válnak az IP alapú hordozható telefonok is, amelyekre nem csak hanghívásokat, hanem akár e-mailt, vagy egyéb adatokat is lehívhatunk. A technológia tovább fogja népszerűsíteni a VoIP szolgáltatásokat, mivel nagyobb szabadságot enged a felhasználóknak. Az Ascom Wireless Solutions - mely céges hordozható terminál-megoldásaival európai szinten vezető pozícióban van - máris lecsapott a TI TNETV1600 megoldására. A vállalat szóvívőjének elmondása szerint már sok éve aktívak a céges kommunikációs hálózatok területén, és így az új technológia igen csábító megoldás számukra, a VoIP és a WLAN technológiák kombinálása jelentősen kiszélesíti a piacukat.

A TNETV1600 a cég energiatakarékos OMAP16xx architektúrájára épül, mely mobiltelefonokban is széles körben elterjedt. A gyártó közleménye szerint olcsó és energiatakarékos WLAN IP telefonok gyártását teszi lehetővé, amelyek mobiltelefonokhoz hasonló rendelkezésre állási időkkel bírnak. A teljes implementációban benne van a TI TNETW1230 WLAN chipkészlete és a Telogy VoIP szoftvere is. Ezenkívül felhasználták a TLV320AIC22C kétcsatornás kodeket is, amely a mobiltelefonok és headsetek kezelését valósítja meg, valamint egy energia-menedzsment chipet is. A társaság jelenleg azon dolgozik, hogy szabványos, illetve szabványosítás előtt álló biztonsági megoldásokat is integráljon a termékbe.

A VoIP megoldások tehát tovább fejlődnek, és a Texas Instruments célja hogy mobil eszközökkel is lehessen VoIP hálózatokat használni. A megoldás várhatóan igen népszerű lesz a nagy telephelyű cégek, és az otthoni IP telefon felhasználók számára is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!