Berta Sándor

Franciaországban egy órán belül törölni kell a tiltott tartalmakat

Nagyon komoly pénzbüntetést kaphatnak az előírást megszegő cégek.

Franciaországban elfogadták azt az új törvényt, amelynek értelmében a közösségi hálózatok és más tartalomszolgáltatók kötelesek egy órán belül eltávolítani a terrorizmussal, a pedofíliával, a gyűlöletbeszéddel és más tiltott tartalmakkal kapcsolatos anyagokat. A jogszabályt megsértő vállalatok akár a globális bevételük 4 százalékát kitevő bírsággal is sújthatók. Nicole Belloubet francia igazságügyi miniszter kijelentette, hogy a törvény elsődleges célja a gyűlöletbeszédet tartalmazó bejegyzések jelentős mértékű csökkentése. A szigorítástól azt várják, hogy az emberek kétszer is meg fogják gondolni a piros vonal átlépését, ha tudják, hogy a tettükért nagy valószínűséggel felelősségre lesznek vonva.

A döntést bírálta a Computer and Communications Industry Association, amely Washingtonban és Brüsszelben is tart fenn irodákat. A szövetség attól tart, hogy nem csak a tiltott tartalmakat törlik majd, hanem sokkal kiterjedtebb lesz a moderáció. Ráadásul az új jogszabály miatt elterjedhet - különösen a startupok körében - az öncenzúra, ezzel párhuzamosan háttérbe szorulhat a véleményszabadság és a különböző információkhoz való hozzáférés. Ez utóbbitól tart a Wikipédiát működtető alapítvány is, amely szerint könnyen lehet, hogy egy bizonyos tartalom Franciaországban tiltottnak számít, máshol meg nem.

A La Quadrature du Net francia szervezet úgy vélte, hogy a törvényre semmi szükség sincsen és teljesen valóságtól elrugaszkodott dolog egy tartalom egy órán belüli törlését elvárni. Többek között a hétvégén vagy éjjel benyújtott panaszok esetében is abszurd helyzetek fordulhatnak elő és ilyenkor a francia rendőrség mégis kényszerítheti az internetszolgáltatókat arra, hogy Franciaország egész területén blokkolják a hozzáférést bizonyos oldalakhoz.

Audrey Herblin-Stoop, a Twitter helyi szóvivője közölte, hogy szorosan együttműködnek a francia kormánnyal az online biztonság erősítésén és a gyűlöletbeszéd elleni küzdelemben, egyúttal a nyitott internet és a véleményszabadság megvédése miatt. Ezért is fektetnek be olyan technológiákba, amelyek automatikusan felismerik a gyűlöletbejegyzéseket és leveszik a felhasználók válláról a kérdéses tartalmak jelentésének feladatát. Tavaly már a zárolt vagy törölt bejegyzések felét egy szoftver jelentette. 2018-ban ez az arány még csak 20 százalék volt.

2018 augusztusában a The Financial Times szellőztette meg azt az információt, hogy az Európai Unió rá akarja venni az olyan webes óriásokat, mint a Facebook, a YouTube vagy a Twitter a szélsőséges és a terrorista anyagok egy órán belül való azonosítására és törlésére. Amennyiben ez nem valósulna meg, úgy az érintett társaságoknak komoly pénzbüntetéseket kellene fizetniük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lefogesni #52
    Jól el engedted kolléga!

    Te itt a #48 ban csak,és kizárólag olyan hajmeresztő állításokat hordtál össze,ami szerint csak,és kizárólag a többségi társadalom a hibás!
    Mert szegény cigányokat mindig ki rekesztjük!
    Azt a keveset,akik tényleg ki akartak törni,dolgoznak,becsületesek,normálisan élnek,normálisan nevelik a gyereküket,(egyébként látszik hogy fogalmad nincs miről beszélsz,mert ezek a cigányok a leghangosabb bírálói a problémás többségüknek,de akkor gondolom ők is nácik lesznek-axioma) őket meg biztos nem vettük észre. Ezért nem tudtuk mi Nácik kirekeszteni időben őket!

    Mindenki Náci...
    Érdekes ahol nagyobb mennyiség található belőlük a környező országokban ,mindenhol gond van velük! Véletlen,biztos .
    Ez sok Náci miatt lehet !
    Gondolom a Szlovákok is Nácik! Mert valahogy ott is hasonló körülmények között élnek .Nyilván ott is vissza lökdösték a sok csillogó szemű ,tudásszomjas cigányt ,az iskola ajtajából.... kassa

    Gondolom a franciák is Nácik,mert fizettek azért hogy el húzzanak onnan(ott is nyomortelepet csináltak),és itt el is mondják hogy a cigány azért csinál gyereket hogy pénzt kapjon.300 eur hogy vissza menjenek Romániába Hány gyereked van,kilenc! Francia cigány táborok,zavargás

    Gondolom a Románok is Nácik,hisz ott sem kedvelik őket: 68%
    Román rendőrök vadásznak állitólag a cigányokra.Biztos igaz...

    Vannak források ezekre?:
    " A második világháború után, a cigányokkal végeztették a legnehezebb, és életre legveszélyesebb munkákat. A mai napig is így van ( ha egyáltalán megkapják azt a munkát)" Olvasnék arról hogy ez az ok,nem az általunk is tapasztalt okból fakad e,hogy nem érdekli őket tanulás...
    "Rábeszélték a cigányokat, hogy ne tanuljanak tovább, mert szükség van rájuk az ország újjáépítésében" Olvasnék erről is !!Jelenleg ott tartunk hogy inkább a könnyű lóvé kellet nekik,(lásd Gyöngyöspata)nem az utólagos oktatás pótlás ,amit tudnának komolyan hasznosítani,inkább az a pénz ami pár hónapig ha tart...
    "A háború után bizonyították hogy ha kapnak lehetőséget, akkor igenis tudnak élni vele." Mire gondolsz? Mit mutattak meg?Most mit látunk a nagy megmutatásból?
    " A háború után osztogatták a földeket, de a cigányok akik a legkeményebben vettek részt az ország újjáépítésében, őket persze ebből is kihagyták. Akik földet, lakást kaptak, azok 1000%-al előzték meg azokat akik nem kaptak semmit. A magyarok 70-80%-a kapott. Ezt onnan tudom, mert a nagyszüleim is kaptak valamikor. A cigányok meg 0%-a kapott."

    Félig sváb vagyok,a háború után elvették a nagyon jól termő belvárosi földjeinket,a házunkat,a jövőnket .Kaptunk helyette egy kavicsos valamit a város szélén,ház nélkül! Nem adtak munkát évekig a származás miatt.Konkrétan az éhhalál fenyegetett. Nem volt segély... Tudod hogy állt talpra család? Nem a mellét verte hogy kirekesztettek mert svábok vagyunk,hanem dolgozott keményen azon kavicsos szaron,és talpra álltak munkával,kitartással,szorgalommal.
    Egyébként annyira szeretnének földet hogy:Földosztás

    "Ha elmondom neked azt hogy míg engem 10 helyből 10 helyre fölvennének, akkor egy cigányt már 100-150 helyből csak 1 helyre veszik fel, akkor mindezt persze nem hiszed el"

    Aha. Mutatom milyen mentalitással találkozni náluk,mennyire becsülik azt a cigány soron aki dolgozik Le nézik mert dolgozik

    "És mivel nem kapnak évek, évtizedek óta semmi segítséget, így bűnözők lesznek" Tanulni sem akarnak!Pedig az oktatásban pozitív diszkrimináció van,pont miattuk-nekik! Segélyezzük valamilyen formában a többségüket. Mit kéne még ennyi idő után adnunk?
    ".
    És ez még mindig csak egy elenyésző szám akik a bűnözést választják."
    Mennyire el enyésző ha a magyarokhoz képest a börtönökben 70-80 % ban ők ülnek,úgy hogy 4x 5x többen vagyunk?

    "A magyar történelem bebizonyította hogy a magyarba nem sok bátorság szorult. Furcsa hogy mi magyarok soha nem az igazság oldalán állunk, hanem inkább az erősek oldalán. Még akkor is ha gonosz elnyomók azok. Ez el is árul mindent a nagy keresztény magyar bátorságról."

    De szép általánosítás .De gondolom neked szabad!:D És sikerült egy olyan népre írnod,aki igyekezett évszázadokig ellen állni a török nyomásnak,,aki 1948 ban,és 1956 ban is megpróbálta kiharcolni a szabadságát ,elképesztő túlerő ellen,valamint kétszer is végigharcolt két világháborút,sajnos a rossz oldalon,de nem váltott térfelet mikor szarul kezdtek menni a dolgok, de ez a nép gyáva volt...

    Te ezeket amúgy komolyan elhiszed?
    Ha igen,ozimak kollégának igaza lesz...

    Ajánlom figyelmedbe mi megy vidéken ,ahol sok van belőlük!Nem a nácikból! Gyöngyöspata
    Biztos az idős nénik is nácik,és megérdemlik hogy rettegjenek! Amúgy videóban szereplő "fiatal emberek",remekül prezentálják hogy mi lehetett a baj Gyöngyöspatai iskolában!
    Baromi érdekes hogy nem 4x-5x több létszámú,többségi társadalom terrorizálja a becsületes munkában megfáradt ,cigány nyugdíjasokat,hanem fordítva történik.
    De mi vagyunk akiket Nacizni kell ugye?


    Véletlenül se ismerd be,hogy ez most egy olyan helyzet amiben tényleg egy népnek van a felelőssége,hogy komolyan változzon, tényleg tegyen már végre azért így 2020 ban ,hogy ember módjára éljenek,hogy be tartsák az együtt élés közös normáit,és lehessen mellettük,velük élni,nem pedig minden más népcsoport hibája hogy ők itt tartanak! Különben kurva nagy gáz lesz 10-20 éven belül.

    Azért mert ez nem illeszkedik a bal oldali narratívába,akkor ferdítsük el,tekerjük ki,és hibáztassuk mindenhol a többségi társadalmat ahol gond van velük(mindehol ahol nagy számban élnek) hisz az érintett többségi társadalmak fehérek,őket lehet hibáztatni,náczini.
    A cigányokat nem,akkor sem ha világosan látszik ,hogy mindenhol ahol nagy számban megjelentek ,nem hozzá raktak, hanem elvettek
    De mivel barna bőrük,ezért védendő kisebbséget alkotnak,és nem lehet kimondani az igazságot,mert Nácik leszünk...
    Na ez van megváltozóban végre!

    Hordasz itt össze mindenfélét, hogy tereld felelősségüket, ,és ennek érdekében izomból ,ismeretlenül Nácizol,meg hitleres hasonlatokkal jössz ha valakivel nem értesz egyet,meg Jézus személyéével próbálsz érzékenyíteni,és megint nácizol,gyűlölettel vádolsz mást,miközben itt az #50 ben úgy ontod magadból,mintha ez számodra természetes volna,!

    És mert szerinted általánosít valaki,te magad zsigerből általánosítasz ,most már a legmocskosabb módon,Hol is tartunk,ja,antiszemitázol miközben elköszönsz(az külön kacagtató volt,a nagy igyekezeted hogy valami nagyot,sértőt mondj,de annyira félrement ,hisz nem is kapcsolódik a témához, lehetett látni hogy tök agyatlanul dobtad be,és amúgy is csak te emlegettél zsidókat,) és elkezdesz ordenáré módon személyeskedni! :

    "Érzéketlen buta paraszt, az olyanokat használta hitler ágyútölteléknek,, mint te. Ti vagytok azok akiket fellehet áldozni, mert nincs semmi eszetek.te egy véresszájú fasiszta vagy,Szóval inkább ásd el magad jó mélyre, mert nem hiányzol senkinek. Szinte látom ahogy a szádból folyik a nyál, olyan ideges vagy.. A te fajtád arra is képes hogy babákat csaptok a földhöz, csak mert más a bőrszíne. azért ne fejeld le a falat idegességedben"

    Fajtázol mint egy ,NÁCI!
    Olyan jelzőket,feltételezéseket használsz hogy degradáld azt aki nem ért veled egyet,hogy nem hiszem hogy minden rendben van nálad...
    Ezek után tudod ki hisz el hogy nem te vagy itt az idegbeteg.

    "Egyébként ha ennyire utáljátok a cigányokat, akkor miért nem gyűjtötök aláírásokat hogy nem akartok cigányokkal együtt élni? És juttatnátok el az európai unióhoz, meg külföldi médiákhoz. 10 magyarból 8 aláfogja írni"
    Köszönjük hogy végre észrevetted hol tartunk!
    Hidd el nem véletlen!
    Ismered a mondást?

    Ha valami úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa és úgy néz ki, mint egy kacsa, akkor az valószínűleg egy kacsa.
    Ha 10-8 magyarnak ez a a tapasztalata, akkor nem mindenki más a hülye!

    A többségi társadalom igenis torkig van velük. Torkig van azzal például , hogy dolgozik, adózik és ebből az adóból egy rakás pénzt kap segély formájában egy olyan kisebbség, aki egyébként önmagától életképtelen lenne és igazából csinálni sem akar semmit. És ha ki mered nyilvánítani a nemtetszésed, akkor az ilyenek szerint mint te ,rasszista vagy. Ezért lassan torkig lesz veletek is.
    Magyarként az a dolgod, hogy kussolj, dolgozz, adózz és viseld el, hogy közben leparasztoznak, vagy a vidéki nagymamád kertjét lerabolják, a magára hagyott házakat széthordják. Gyerekedet terrorizálják az iskolában mert csak!Mert ők nem hibásak.Mert mi lehetünk hibásak csak..
    A lakosságot fizikai félelemben az erőszakos bűncselekmények tartják félelemben .Nem létezik olyan idős néni, aki éjjel attól fél, hogy egy magyar bűnöző 100 milliót sikkaszt, de olyan idős néni létezik, (lásd a videó fent)aki éjjel attól fél, hogy rátör egy cigány bűnöző, agyonveri és kifosztja.
    Ha egy kisebbség mindennapi rutinja, értékrendszere ütközik a többségével, akkor azok, akiknek mindennapi tapasztalatuk az, hogy a cigányokkal gond van, akkor ez a többség cigányellenes lesz.
    És nem mindenki mást kell hibáztatni,nem mindenki másnak kell változni,nem minden mást kell le názcizni,rasszistázni stb, hanem Nekik változni végre!

    Utoljára szerkesztette: lefogesni, 2020.05.20. 22:34:09
  • TokraFan #51
    Értem amit mondani akarsz, és nem lehet kijelenteni azt sem, hogy az általad leírtak egyáltalán nem igazak, azonban a cigány gyerekek és fiatalok hozáállása alapvetően cáfolja mindazt, amit mondasz. Ugyanis, nem igaz az, hogy nincsenek lehetőségeik, sőt, az utóbbi 30évben olyan lehetőségeik voltak, melyekkel már a fél cigányságnak ki kellett volna tudnia jönni a szarból! Az oktatásuk a háborút követően megoldott sőt, kötelező volt. A "rendszerváltást" követő szél-liberális ámokfutás miatt pedig olyan szinten jutottak pénzhez, segélyhez, oktatáshoz, és más juttatásokhoz, hogy innentől arra hivatkozni, hogy nincs lehetőségük, egyszerűen nem lehet! Nézd meg, mi megy mai napig? A cigánygyerekek többsége nem él a tanulás lehetőságável, hanem csak azért jár be (ha egyáltalán bejár), hogy ott a többi gyereket terrorizálja, pénzüket elszedje, a tanárokat vegzálja. Az órákat zavarják, a közösségi normákat magukra nézve nem tartják kötelezőnek. A magyarok között is sok a szegény, rossz sorsú család és bár ott is el tud kallódni, zülleni a gyerek, sőt, egészen hasonló szinteket is látunk mint az elmlített cigány többségnél, de összességében mégis lényegesen kevesebb az ilyen jellegű probléma. Nem azért rettegnek és kerülik a cigányt alapvetően, mert cigány, hanem azért, ahogy viselkednek. Sok esetben erőszakosak, agresszívek, és ami a legfontosabb, ezen a többségük láthatóan nem is akar változtatni! Egy cigány gyerektől túl sokat nem vár el senki. Viselkedjen rendesen, ne zavarja a tanítást, figyeljen az órán és legyen képes normálisan viszonyulni másokhoz. Sajos az a tapasztalat, hogy sokuk még erre sem képes és ezért senki más nem tehető felelőssé, mint ők maguk!
    Nézd csak meg mire használták legtöbben a sok segélyt! Bedobálták a "nyerő"gépbe és/vagy elitták. Mit kezdtek az oktatási lehetpőséggel? A gyereket nem járatták iskolába, sokszor még a 8 elemibe sem! Ez nem mások hibája, az kizárólag az Ő döntésük!

    Ha neked igazad lenne, akkor egyetlen cigány sem tudott volna kitörni, hiszen a valódi rasszizmus nem tesz kivételt! Ehhez képest, azért szép számmal vannak közöttük normális, rendes életet élők is, magam is látok többet is. Ezek egyike sem cigány vajda, tehát nem azért élnek rendesen, mert gazdagok.

    Emellett, magyar családok tízezrei élnek egyik napról a másikra, sokszor még magasabb iskolai végzettséggel is, mert mondjuk lakást már nem tudnak venni és bérelniük kell, ami elviszi a keresetük felét. Mégsem merül fel, hogy a különbözetet rablásból pótolják, vagy hogy erre hivatkozva teleszemeteljék a környezetüket, koszosan járassák, vagy kivegyék a suliból a gyereküket! Ezek is tények.

    A munkaadókat is kérdezd meg, miért nem veszik fel a cigányt! Azért, mert megbízhatatlanabbak, mint mások. Gondol egyet, és reggel nem megy be dolgozni, mert ő egy szabad ember és őt ne szorítsák keretek közé. A teherbírás csak az egyik paraméter, de ott van még a szociális képesség és a megbízhatóság is. Hiába dolgozik keményen, ha a munkatársát mondjuk meglopja a nap végén, másnap meg be se megy dolgozni, mert épp nincs kedve. Az elimerés hiánya sem igaz. Ott linkeltem kedven cigány hegedűművészemet. Szerinted nem ismerik el? Az egyik legnagyobb név itthon és sok más országban is és senkit nem érdekel, hogy cigány! Sőt, tán még jobban is becsülik éppen azért, mert kivételt képez. Ezeket miért nem veszed számításba?
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.20. 20:46:28
  • monk00 #50
    Tudom. Az olyan érzéketlen, buta parasztokat mint amilyen te is vagy, nem lehet meggyőzni semmiről ami normális, és emberi. És pont ezért az olyanokat használta hitler ágyútölteléknek,, mint te. Ti vagytok azok akiket fellehet áldozni, mert nincs semmi eszetek. Egyébként nem is hozzád szólt amit írtam, mert te egy véresszájú fasiszta vagy. Ezt mindenki tudja rólad, csak nem mondják a szemedbe. A te fajtád arra is képes hogy babákat csaptok a földhöz, csak mert más a bőrszíne. Szóval inkább ásd el magad jó mélyre, mert nem hiányzol senkinek. Szinte látom ahogy a szádból folyik a nyál, olyan ideges vagy:) Inkább menj el dolgozni, mert pont hogy az ilyenek nem szeretnek dolgozni, mint amilyen te is vagy. Egyébként ha ennyire utáljátok a cigányokat, akkor miért nem gyűjtötök aláírásokat hogy nem akartok cigányokkal együtt élni? És juttatnátok el az európai unióhoz, meg külföldi médiákhoz. 10 magyarból 8 aláfogja írni. A politikusokra hiába vártok, mert nekik kellenek a rabszolgák, meg akik nagy nyomorúságukban 2 zsák krumpliért is szavaznak, mert nincs mit enniük. Kell egy népcsoport akit kitudnak használni. Nem itt kell jártatni a szátokat. Legalább a cigányok végre eltudnak menni külföldi országokba, és nem tudják őket elutasítani, mert lesz több millió aláírás tőletek, hogy gyűlölitek őket. Így legalább egyszer az életben tennétek is valami jót, még ha akaratlanul is embertársaitokkal. A cigányok sem akarnak itt maradni, csak a politikusok keményen lobbiztak külföldön hogy ne fogadják be őket, mert szükségük van rájuk. Akkor elfoglalhatjátok a helyeiket, és mehettek utcát seperni, meg utakat javítani. Na, ehhez már nincs bátorságotok, ugye? Féltek hogy kiderül hogy nácik vagytok, ugye?! Ne itt dumáljatok, hanem tegyetek akkor ellene. Aláírás gyűjtés, nem büntetendő. Tessék, holnap már lehet is kezdeni. 1 hónap alatt megvagytok vele. A másik honappban miután a külföldi média is elkezd vele foglalkozni, akkor már nyert ügyetek van. 2-3 hónap és megszabadultok a cigányoktól. Boldogan, kelnek útra, úgy hogy hátra sem néznek, hidd el. :) Aki nem akar dolgozni annak meg mindegy hogy milyen országban van. De a nyakamat merném rátenni, hogy külföldön, a 90%-al nem lenne semmi probléma. Sem tanulás, sem pedig munka terén. Szóval kezdjétek el! Ja,...vagy ahhoz embernek kéne lenni?! Értem én. A magyar történelem bebizonyította hogy a magyarba nem sok bátorság szorult. Furcsa hogy mi magyarok soha nem az igazság oldalán állunk, hanem inkább az erősek oldalán. Még akkor is ha gonosz elnyomók azok. Ez el is árul mindent a nagy keresztény magyar bátorságról.Na elég is ebből ennyi...

    S.P. ozimak azért ne fejeld le a falat idegességedben :) Tessék menni és gyűjteni az aláírásokat, ha már nem szeretsz dolgozni, van elég időd :)
    Utoljára szerkesztette: monk00, 2020.05.20. 19:03:56
  • ozimak #49
    Ember te beteg vagy... kár volt a gőzért.
  • monk00 #48
    Részben egyetértek veled. De, ha a sitten lévő cigányokat megkérnéd hogy meséljék már el hogy hogyan jutottak el idáig, akkor neked is kikerekedne a szemed, és máshogy látnád cigány meg a nem cigány emberek életét. A második világháború után, a cigányokkal végeztették a legnehezebb, és életre legveszélyesebb munkákat. A mai napig is így van ( ha egyáltalán megkapják azt a munkát). Rábeszélték a cigányokat, hogy ne tanuljanak tovább, mert szükség van rájuk az ország újjáépítésében. És tartott is ez a hazug rendszer váltás idejéig. Aztán a cigányok 90%-át kirúgták, és ott maradtak munka, segítség és képesítés nélkül, egy olyan országban, ahol még a magyar sem becsüli meg a magyart, pláne a cigányokat. A háború után bizonyították hogy ha kapnak lehetőséget, akkor igenis tudnak élni vele. Persze voltak kivételek, hisz mint minden népcsoportban vannak lusta disznók, akik csak magukra gondolnak. De ezeknek elenyésző volt a számuk. A háború után osztogatták a földeket, de a cigányok akik a legkeményebben vettek részt az ország újjáépítésében, őket persze ebből is kihagyták. Akik földet, lakást kaptak, azok 1000%-al előzték meg azokat akik nem kaptak semmit. A magyarok 70-80%-a kapott. Ezt onnan tudom, mert a nagyszüleim is kaptak valamikor. A cigányok meg 0%-a kapott. :) Így könnyű volt elindítani a gyerekeket az élet útján, míg a cigány gyerekekre az iskola mellet, és után csak a kőkemény, megbecsülés nélküli munka várt, éhbérért. Azért vannak ám különbségek, nem gondolod? Nagyon nem mindegy hogy honnan indulsz. De a sittesekre vissza térve (mert mindig ezzel takarózik az aki utálja a cigányokat), szóval rájuk visszatérve, még senki nem kérdezte meg hogy miért került börtönbe. Ha elmondom neked azt hogy míg engem 10 helyből 10 helyre fölvennének, akkor egy cigányt már 100-150 helyből csak 1 helyre veszik fel, akkor mindezt persze nem hiszed el. De ott sem kapja meg ugyanazt a bért mint egy magyar. Minimálbéren jelentik be, és mikor már nincs rá szükség, akkor ő lesz az akit elsőnek kirúgnak. Én már dolgoztam pár cigánnyal, és tudom hogy milyen keményen tudnak dolgozni, ha megbecsülik őket. De hiába dolgoznak szegények, ha nem veszik őket ember számba. És mindenhol ezt láttam. Voltak kivételek is, akik nem tudtak, meg nem akartak dolgozni, de a nagy többséggel nem volt semmi probléma. De mégsem voltak jók senkinek. Bármilyen megszorítás volt, ők voltak az elsők akiktől megszabadultak. Szóval gondoljál bele abba, hogy éveken át, havonta több 100 munkahelyről nem hívnak vissza, de ha mégis 1 helyről vissza hívnak akkor is kevesebbet adnak mint másoknak. Tízszer többet várnak el tőled. És miután elvégezted a kemény fizikai munkát, amit a legtöbb magyar nem vállalt el, akkor elküldőnek a picsába. A BKV-én nem ülnek melléd, csak ha világosabb az arcbőröd mint a többi cigányé. Hiába képeznéd magad, nincs rá pénzed mert nem tudsz dolgozni, mert nem vesznek fel sehová. Segítséget nem kapsz a munkaügyi központtól, csak undorral néznek rád ott is. Olyan átképzéseket ajánlanak, amivel nem fogsz munkát kapni soha. Mert hiába mész el szakácsnak, villanyszerelőnek, felszolgálónak stb stb, ha nem vesznek fel mert első látásra elítélnek. Szóval nem könnyű egy cigánynak becsületesnek maradni egy olyan országban, ahol születésétől fogva elítélik, és gyűlölik őt. És akinek családja van, főleg ha baba is van, akkor mit csináljon szerinted? Nem veszik fel sehová, nincs segítség. A család koldus szegény. A gyereknek nem mondhatja azt hogy nincs. Ha beteg lesz, ne adj isten komoly műtétről van szó, akkor az orvos még ember számba sem veszi pénz nélkül.És itt nem azokról a cigányokról beszélek akik félkilós aranyláncokkal, meg 100 milliós autókkal szaladgálnak. Persze közülük sem mindenki bűnöző, de aki az azt én is elítélem. Szóval ennek egy olyan pszichológiája van amit csak nagyon kevés ember tud felfogni. És ez nálunk magyaroknál ugyanígy van. A koldus szegény magyarok ugyanolyan kilátástalan helyzetben vannak mint a cigányok. És bizony a sitten lévő magyarok többsége szintén az ilyenek közül kerül ki. De akkor is, nekik is etetni kell a gyerekeiket. Élniük kell. És mivel nem kapnak évek, évtizedek óta semmi segítséget, így bűnözők lesznek. Csak azt felejtitek el, hogy a bűnözök között is nagy különbségek vannak. Mert nagyon nem mindegy hogy miért tér valaki erre az útra. Ha te is olyan helyzetben lennél, akkor valószínű hogy te is azt csinálnád mint ő. Soha nem lehet azt mondani hogy soha, mert az élet produkál olyan hihetetlen helyzeteket hogy el sem hinné az ember. Pillanatok alatt megváltozhat bárki élte. És olyan döntéseket kell meghoznia, amiről azelőtt még álmában sem gondolt volna. Szóval nagyon nem mindegy hogy miért kerül valaki börtönbe. És ez még mindig csak egy elenyésző szám akik a bűnözést választják. Mert a cigányok többsége mégsem adja fel. Pedig naponta porig koptatják a lábukat, megalázzák magukat csakhogy munkát kapjanak. Annyi gyűlölettel találkoznak ha kilépnek az utcára, hogy más már rég megbolondult volna helyükben. És én pont ettől félek, hogy egyszer lesz valaki aki összefogja majd úgy a cigányságot az egész világon, hogy baj lesz belőle. A kutya is ha sokáig láncon tartják akkor előbb utóbb megmar mindenkit aki az útjába kerül. Szóval ne takarózzatok azokkal akik a sitten vannak, mert tudjátok hogy miért került oda, hogy hogy miért csinálta amit csinált. Mindig vannak kivételek, de az nem a többség. És nem akarok már ezzel tovább foglalkozni, de tényleg. Csak látom hogy mindenki állandóan a sitten lévő cigányokat hozza fel példának. Velük ne takarózzatok, mert a börtönben lévő cigányoknak a 80-90%-a olyan szegénységbe, gyomorba van döntve, hogy nem volt más választása, mert ő is ember, és élni kell neki is. Nem tudjátok ezeknek az embereknek az élettörténetét, így nincs hozzá jogotok hogy ez alapján ítéljetek el egy egész népcsoportot. De gondolom ezek is csak felesleges szavak voltak, mert egyik fületeken be a másikon meg ki. Akiknek nemcsak a feje hanem a szíve is üres, azoknak tényleg kár minden szóért. Üres korsóba hiába akarok vizet tölteni, az mindig üres marad. Sajnálom hogy így élitek az életetek, mert sokk mindenből, sok szeretetből kimaradtok. Végszóként csak annyit írnék még, hogy nekem van olyan cigány barátom, aki elveszítette a szüleit, és a nagyanyja nevelte fel. Olyan szegénységben, amit a legtöbben még a filmekben sem láttunk. És mégis, bármikor ott voltam náluk, mindig olyan szeretettel fogadtak amit máshol, még a saját családomon belül sem kaptam meg soha. Még az utolsó kenyérmorzsát is odaadták volna nekem. Retkes, mocskos, lusta emberek minden népcsoportban léteznek. De ez nem jelenti azt hogy mindenki olyan. Mint ahogy nem minden magyar fasiszta. Ha én ezt ezt feltudom fogni, akkor nem értem hogy tanult ember létetekre ti miért nem tudjátok ezt elfogadni. De mindegy is. Sajnos tudom ha valakit így nevelnek, akkor az eleve ellenségként fordul a cigányság felé. De akkor ne is csodálkozzatok ha nem hagyják magukat, és ebből lesznek a rossz tapasztalatitok. Barátsággal, elfogadással kell mindenkihez fordulni, és akkor talán nem lesz annyi rossz tapasztalatitok. Csak töredéke annak, amivel most élitek az életeteket. Bye :)
    Utoljára szerkesztette: monk00, 2020.05.20. 10:46:27
  • TokraFan #47
    Én aztán maximálisan nem vagyok se keresztény, se konzervatív, de a cigánykérdésben maximálisan egyetértek az előttem szólókkal! Persze részükről sem értek egyet azzal, amikor ideológiai alapon általánosítanak és kijelentik, hogy _minden_ libsi cigányvédő. Ez ugyanis pont olyan ordas nagy baromság, mint az agyatlan nácizás. Az a baj ezzel a világgal, hogy még mindig primitív vallási sémákban gondolkodik a többség, ée egy szög szintjére egyszerűsíti a világot, ki-ki a saját ideológiája alapján, tökmindegy, hogy az egy gőgös tudománytalan kőkonzi, egy szélső liberális kártékony idióta, vagy egy csökevényes agyú szocialista.

    Ezt a kérdést is mint mindent, csak és kizárólag tudományos alapon lehet megvizsgálni. Ott vannak az adatok, abból pedig egyértelműen kiderül, hogy a cigánysággal baj van! Period! Más kérdés, hogy a választ nem egy zsebkirály bálványimádása kéne megadja, hanem egy olyan értelmes emberekből álló kormányé, akik egyértelmű és igazságos törvényeket képesek hozni a prolémákkal kapcsolatban. Ugyanis ami a jelenlegi kézivezérelt, nem igazán demokratikus rendszerben a cigánykérdésben talán megoldást jelenthet, az pont úgy könnyen alkalmazható lesz bárki ellen már olyan ügyekben is, ahol nem az igazságosság a cél, hanem pusztán személyes, szubjektív vagy ideológia-vezérelt okok. Azt meg csak addig szokták szeretni a támogatók is, amíg rájuk nem kerül a sor az élet egy másik területén.

    Egy szó mint száz, kedves monk00, az elhangzott érvek zöme jogos és tény, ezt vitatni butaság! Vannak kifejezetten tehetséges és elismert cigéányok, pl. Lendvay József hegedűművész személyes kedvencem. De ettől még pontosan tudom és látom, hogy ez a ritka kivétel, nem ez a jellemző rájuk sajnos és nem lesz valaki antiszemita attól, hogy a bűnözők arányos büntetését elvárja és kimondja, hogy bizonyos csoportokban az erre való hajlam lényegesen magasabb. Más kérdés, hogy a közpénz lopás is bűntény, tehát én azért jókat mosolygok akkor, amikor az ezt nagyban űző politikusok pofáznak erkölcsről és igazságosságról.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.19. 12:40:36
  • lefogesni #46
    Ja,nyilván egymást akarjuk győzködni...

    Véletlenül sem arról van szó hogy ,minket már rég meggyőztek az említetek a viselkedésükkel,és erről merünk beszélni.
    Nem,neked miközben visszavonulsz,muszáj valami nyakatekert logikával azt kiköveztetni hogy mi itt egymás győzködjük.
    Meg hajlok kikezdhetetlen vas logikád,és érveid súlya előtt.
    Lebuktunk.
    Antiszemiták lettünk,mer el mertük mondani a tapasztalatainkat,és az aggályainkat a cigányság jelenlegi állapotával kapcsolatban.Tisztelet a kivételnek.

    Az antiszemita az zsidó ellenességet jelent!!!
    És itt rájuk nem asszociált,róluk nem beszélt olyan kolléga akit te nacizol..Nem is róluk van szó.De ez téged cseppet sem zavar ...
    Mikor nem tudsz már mit mondani,gyorsan oda vágsz valami ütősnek tartott panelt ,az sem baj ha ,teljesen hülye módon valami nem ide valóval porbálász vagdalkozni .De ez mit számít,a lényeg hogy aggass minél durvább,általánosító jelzőt arra akivel nem értesz egyet,miközben az általánosítás ellen küzdesz,te hős ombudsman.....:)

    Maradj csak meg a kis vélemény buborékodban,és náciz,vagy antiszemitáz mindenkit,aki mást mer gondolni.
    Igyekezz fent tartani ezt szuper helyzetet,mert ez így ,még később sokkal jobb lesz biztosan...
    Közben nézd csak ,és lehajtott fejjel relativizáld tovább , hogy hogyan lopják el nagyanyád tyúkjait,és fenyegetnek téged ha úgy hozza kedvük.

    Utoljára szerkesztette: lefogesni, 2020.05.19. 09:57:41
  • monk00 #45
    Te jó ég! :) Ti antiszemiták tényleg betegek vagytok. És ahogy látom, nem is engem akartok meggyőzni, hanem saját magatokat. :) Hát... Nekem csak 1 véleményem van a semmitmondó, végtelen ódáitokra: Bla bla bla bla...

    S.P.
    ozimak igazad van. Téma lezárva! :)
  • TokraFan #44
    Okostóni, olvasgass!

    Mert faszságokat beszélsz! A vírus neve a SARS-CoV-2 (gyk: Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2)
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.18. 22:40:44
  • lefogesni #43
    Te magad támasztod alá amiről itt páran beszélünk!

    Nevezetesen azt hogy az említett népcsoport nagy részével komoly baj van,hisz elmondásod szerint ,azok akikről beszélünk többször is konfliktusba kerültek veled ,és családoddal.
    Nagymamád tyúkjait ellopták,téged többször megfenyegettek. Nem az úgynevezett nácik,hanem a cigányok.

    És azt jelenséget is szépen prezentálod ,ahogy egyes emberek totálisan igyekeznek el lehetetleníteni mindenféle párbeszédet ebben a témában.
    Ha valakinek nem az véleménye 30-40+ év élet tapasztalata után ami egyezik pl a Te PC kompatibilis változatoddal ,akkor rögtön megy a nacizás.
    Értem hogy az általánossal van a bajod.
    Csakugyan van náluk is ,egy szűkebb kisebbség ,akik tesznek azért hogy ne olyanok legyenek ,mint a szóban forgó többség.
    Legyél szíves tőlük ,a porlémás többségtől elvárni ,hogy változzanak,hogy már a többségük legyen a normális,ne fordítva,és akkor nem kell itt a komment falon naciznod ,a többségi társadalomból azt,aki észre meri venni hogy merre billenek az arányok!
    Ez a titok!
    Attól hogy játszod,az önjelölt kisebbségi ombudsmant ,nem tettél semmi,csak igyekeztél elfojtani azokat hangokat,akik a problémára hívják fel a figyelmet!
    És érdekes,ha arról van szó hogy beszéljünk már az arányokról,akkor nagyon megengedő vagy ,de csak neked tetsző irányba!
    Ha az említett népcsoport kerül szóba,akkor Te csak ilyen olyan bűnözőket látsz,saját tapasztalatid ellenére is!
    De ha valaki nem így látja ahogy szerinted kéne,már nem vagy megengedő!
    Már nem csak egy eltérő véleményt látsz,hanem egyből Náci lesz az a valaki! :) Gondolom kettős mérce volt az óvodában a jeled..

    És miközben az a bajod hogy általánosít valaki,erre Te rögtön a legdurvább ,legdegradálóbb ÁLTALÁNOSÍTÁST teszed vele kapcsolatban!. :D
    Náci! Ennyi!
    Mi más lehetne ,ha nem ért egyet veled? :)

    Az Istennek nem mernéd nevén nevezni a problémát,helyette le nacizod azt,aki meg meri tenni!
    Inkább Pc paneleket pufogtatva,hozol teljesen érthetetlenül ostoba Hitleres példát

    ,"Szóval nyugodtan legyen csak hitler a példaképed, mert előbb utóbb mindenkit utolér a sorsa. Hitlert is utolérte :) Isten elől nem lehet elbújni, nem lehet eltitkolni semmit sem. Ezt ne feledd"

    És olyan elképesztő érzékenyítést dobsz be mint:

    "akkor majd mikor a halálodon leszel, és imádkozol hogy isten bocsásson meg neked, mert nem voltál jó ember. És azért te sem gondolod komolyan, hogy Jézus majd nem teszi fel neked is a kérdést, hogy miért gyűlölteted embertársaidat, mikor ő nem ezt tanította".

    Elképesztő következtetések!
    Ez olyan mintha neked írnának ilyet pl:
    Majd rájössz az igazságra,ha nagymamádnak nem csak a tyúkjai kellenek,hanem kicsit több,és elveszik rablás közben az életét is ,(és többet nem láthatod a mosolyát,nem eheted főztjét,nem érezheted a szeretetét,stb,) azok,akiket te itt mindenáron védeni próbálsz ,a képzeletbeli náciktól!

    Írod egy olyan kollégának,akit nem is ismersz.
    Honnan tudod hogy ő gyűlöli őket?
    Mert nincs egy véleményen veled?
    Mert ki meri mondani(hál Istennek nem csak ő) hogy komoly baj van a többségükkel?
    Senki sem vizionált itt Dunába lövést,haláltáborokat,de nehogy már az aki szerint ez már kezd tarthatatlanná válni,egyből náci legyen!

    Saját logikádon tovább menve Te akkor bűnsegéd vagy!
    Hisz nem is hagyod hogy beszéljünk ,egy nyilvánvalóan létező társadalmi problémáról (ami ha nem oldódik meg,még több szenvedést ,és halált okoz idővel,hisz láthatóan magától,saját akaratukból nem fog!)
    a probléma kibeszélése az első lépés lehetne a felé, hogy kialakulhasson valamilyenen össztársadalmi konszenzus,vagy bármiféle javaslat,megoldás.
    Te ,és a hozzád hasonlóak, valamiért abban vagy érdekeltek ,hogy ne foglalkozzon senki a problémákkal,sem az arányokkal,és azzal hogy mit jelent az ha valakik többszörösen felül reprezentáltak pl a bűnelkövetés terén!
    Hogy ne foglalkozzon senki sem azzal ,milyen jövőt vetít ez előre majd az én fiamnak,amikor megint megduplázzák (ahogy 25 év alatt megtették) magukat,és ezzel a velük járó,meglévő problémákat is duplikáljuk.
    Hogy ez mire jó,számomra rejtély...

    Ez az esély egyenlőség hiánya is akkora bullshit. Csak rajtuk múlik már rég!
    .( volt évekig egy barátnőm ,aki a rákospalotai leánynevelő intézetben volt nevelő,tudnék mit mesélni,és én is elég közelről ismerem őket...)

    Van tanár a családban .Jászság,középiskola.
    Szakma oktatás.
    Megsúgom, tárt karokkal fogadják(nák) a roma tanulókat,csak tavaly kb a 20 ból kevesebb mint a fele végezte el az osztályt ,mert nem is jártak be...Nem a náci tanárok csukták be előttük az ajtót!

    Ez a " És mi még magyarok jobb esélyekkel is indulunk, mint a cigányok" Ez igaz!
    Tudod mitől igaz?
    Hogy túlnyomó részt normálisabban,és normális értékekre nevelnek minket a szüleink .
    Ahogy nekik is ezt kéne tenniük a saját gyerekeikkel!

    Ezért nem én,vagy a kolléga lopta el a nagymamád tyúkjait,hanem azok akiket ennyire védesz.
    Ehhez mondjuk kellett hogy ideális esetben apu,és anyu(vagy ha egy szülő volt akkor ő) dolgozzon,ezzel példát mutatva ,és elvárva hogy tanuljunk,legalább egy szakmát.
    És a családtagjaink nem jártak ki,be a börtönből.Nem volt ez megszokott,és elfogadott .Ha esetleg volt valaki ismerős börtön viselt ,akkor azt szégyelltük,nem kérkedtünk vele.
    Nem mentek be megverni a tanárt ha nem tetszett valami.
    Nem csináltak 3,4,5,6 (opcionális) testvért ,ha nem volt rá anyagi háttér!
    Ezért nem az példa volt előttünk hogy a döngölt padlós putriba ,csináljunk 4-6 gyereket a családiért,mert akkor fél állati szintem el lehet komolyabb munka végzés nélkül lenni ,tengődni,ha szarunk arra ,hogy hogyan kéne egy gyereknek normálisan felnőni,hogy ne legyen olyan mint a szüleik.

    Ebben a kurva országban annyira nácik vagyunk ,hogy minden más kisebbséggel gond nélkül együtt tudunk élni.
    Esetleg észre vehetnéd hogy nem a bőrszínnel van a baj!
    Nem arról van szó,hogy népesség arányosan nincsen velük több probléma,mint másokkal,és csak azért szólják meg őket,mert barna a bőrük!
    A problémának semmi köze hogy barna bőrrel született valaki vagy nem!
    Még akkor sem ha Te erre akarod vinni a nacizással!

    Van az országban kb százezer(szerintem több) Kínai ember.akik, máshogy néznek ki,más a bőrszínük,más a szemük,a nyelvük,a kultúrájuk,de valahogy nincsenek konfliktusok.Valahogy ,a rohadt nácikat nem érdeklik...
    Talán az lehet az ok,hogy nem lopnak,nem rabolnak,nem kötnek beléd az utcán,a szórakozóhelyen,nem járnak discoba csapatostul késsel felfegyverkezve,nem lincselnek meg hordába verődve embereket,nem tartják rettegésben a környezetüket,vidéken az időseket ,az iskola társaikat ,nem amortizálják le az életterüket.
    Nem veszik el nagymamád tyúkjait ,nem fenyegetnek meg,és nem is verik agyon az időseket,nem lopják el a felső vezetékeket,a csatorna fedelet ,nem unokáznak, stb..

    Mert szorgalmasak,dolgoznak(még ha piacon,vagy kínai étteremben teszik is),nem ülnek nagy számban a börtönben,normálisan tanulnak a gyerekeik,a mieinkkel együtt,és nem verik a mellüket hogy nekik jár ez meg az,és őt amúgy biztos hogy hátrányosan kirekesztik,és azért tart ott ,ahol, mert (cigány) Kínai .
    Ezért nem kell félni tőlük,és nincsen velük problémájuk senkinek sem,még a képzeletbeli nácijaidnak sem..

    Ezen véletlenül se gondolkodj el komolyabban ,mert akkor ugye borulna a világképed.
    De nyugodtan nacizzál csak ,és tégy úgy ,mintha nem számítana semmit sem, hogy a szóban forgó népcsoport többsége, mennyire különbözik ,a (még) többségi társadalomtól ,sajnos rossz értemben , mert az megold mindent!

    Üdv,

    Egy náci.. :)