Berta Sándor

Betiltotta volna a WhatsAppot Indonézia

Obszcén képek miatt fenyegette meg betiltással az indonéz kormány a kommunikációs szolgáltatást.

Az ázsiai állam kabinetjének szemében azért vált szálkává a népszerű platform, mert azon keresztül a felhasználók vitatható tartalmú, elsősorban obszcén GIF-fájlokat terjesztettek. A helyi hatóságoknak végül sikerült megegyezniük a vállalattal, de Indonézia már azt tervezte, hogy egész területén blokkolni fogja a WhatsApphoz való hozzáféréseket. A szolgáltatáson keresztül ugyanis az emberek a Tenor és a Giphy szolgáltatók adatbázisainak segítségével akár szexuális tartalmú képeket is kereshetnek, majd továbbíthatnak a hálózatban.

Az indonéz kormány első lépésként a Tenor rendszeréhez való hozzáféréseket blokkolta és felszólította a WhatsApp vezetőit, hogy 2 napon belül kezdjenek valamit az érintett tartalmakkal, mert különben a cenzúrát a platformra is kiterjesztik. A Facebook szóvivője azt nyilatkozta, hogy a WhatsApp nem lát bele az elküldött üzenetekbe, mert a chat titkosított. Éppen ezért a WhatsApp azt tanácsolta az indonéz kormánynak, hogy a kérésével forduljon közvetlenül a GIF-szolgáltatókhoz.

A Tenor időközben bejelentette, hogy megoldotta a problémát. A gyors reakciók hatottak az indonéz kabinetre, amely visszakozott és úgy döntött, hogy mégsem veszi blokád alá a kommunikációs szolgáltatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!