52
 • lefogesni
  #52
  Jól el engedted kolléga!

  Te itt a #48 ban csak,és kizárólag olyan hajmeresztő állításokat hordtál össze,ami szerint csak,és kizárólag a többségi társadalom a hibás!
  Mert szegény cigányokat mindig ki rekesztjük!
  Azt a keveset,akik tényleg ki akartak törni,dolgoznak,becsületesek,normálisan élnek,normálisan nevelik a gyereküket,(egyébként látszik hogy fogalmad nincs miről beszélsz,mert ezek a cigányok a leghangosabb bírálói a problémás többségüknek,de akkor gondolom ők is nácik lesznek-axioma) őket meg biztos nem vettük észre. Ezért nem tudtuk mi Nácik kirekeszteni időben őket!

  Mindenki Náci...
  Érdekes ahol nagyobb mennyiség található belőlük a környező országokban ,mindenhol gond van velük! Véletlen,biztos .
  Ez sok Náci miatt lehet !
  Gondolom a Szlovákok is Nácik! Mert valahogy ott is hasonló körülmények között élnek .Nyilván ott is vissza lökdösték a sok csillogó szemű ,tudásszomjas cigányt ,az iskola ajtajából.... kassa

  Gondolom a franciák is Nácik,mert fizettek azért hogy el húzzanak onnan(ott is nyomortelepet csináltak),és itt el is mondják hogy a cigány azért csinál gyereket hogy pénzt kapjon.300 eur hogy vissza menjenek Romániába Hány gyereked van,kilenc! Francia cigány táborok,zavargás

  Gondolom a Románok is Nácik,hisz ott sem kedvelik őket: 68%
  Román rendőrök vadásznak állitólag a cigányokra.Biztos igaz...

  Vannak források ezekre?:
  " A második világháború után, a cigányokkal végeztették a legnehezebb, és életre legveszélyesebb munkákat. A mai napig is így van ( ha egyáltalán megkapják azt a munkát)" Olvasnék arról hogy ez az ok,nem az általunk is tapasztalt okból fakad e,hogy nem érdekli őket tanulás...
  "Rábeszélték a cigányokat, hogy ne tanuljanak tovább, mert szükség van rájuk az ország újjáépítésében" Olvasnék erről is !!Jelenleg ott tartunk hogy inkább a könnyű lóvé kellet nekik,(lásd Gyöngyöspata)nem az utólagos oktatás pótlás ,amit tudnának komolyan hasznosítani,inkább az a pénz ami pár hónapig ha tart...
  "A háború után bizonyították hogy ha kapnak lehetőséget, akkor igenis tudnak élni vele." Mire gondolsz? Mit mutattak meg?Most mit látunk a nagy megmutatásból?
  " A háború után osztogatták a földeket, de a cigányok akik a legkeményebben vettek részt az ország újjáépítésében, őket persze ebből is kihagyták. Akik földet, lakást kaptak, azok 1000%-al előzték meg azokat akik nem kaptak semmit. A magyarok 70-80%-a kapott. Ezt onnan tudom, mert a nagyszüleim is kaptak valamikor. A cigányok meg 0%-a kapott."

  Félig sváb vagyok,a háború után elvették a nagyon jól termő belvárosi földjeinket,a házunkat,a jövőnket .Kaptunk helyette egy kavicsos valamit a város szélén,ház nélkül! Nem adtak munkát évekig a származás miatt.Konkrétan az éhhalál fenyegetett. Nem volt segély... Tudod hogy állt talpra család? Nem a mellét verte hogy kirekesztettek mert svábok vagyunk,hanem dolgozott keményen azon kavicsos szaron,és talpra álltak munkával,kitartással,szorgalommal.
  Egyébként annyira szeretnének földet hogy:Földosztás

  "Ha elmondom neked azt hogy míg engem 10 helyből 10 helyre fölvennének, akkor egy cigányt már 100-150 helyből csak 1 helyre veszik fel, akkor mindezt persze nem hiszed el"

  Aha. Mutatom milyen mentalitással találkozni náluk,mennyire becsülik azt a cigány soron aki dolgozik Le nézik mert dolgozik

  "És mivel nem kapnak évek, évtizedek óta semmi segítséget, így bűnözők lesznek" Tanulni sem akarnak!Pedig az oktatásban pozitív diszkrimináció van,pont miattuk-nekik! Segélyezzük valamilyen formában a többségüket. Mit kéne még ennyi idő után adnunk?
  ".
  És ez még mindig csak egy elenyésző szám akik a bűnözést választják."
  Mennyire el enyésző ha a magyarokhoz képest a börtönökben 70-80 % ban ők ülnek,úgy hogy 4x 5x többen vagyunk?

  "A magyar történelem bebizonyította hogy a magyarba nem sok bátorság szorult. Furcsa hogy mi magyarok soha nem az igazság oldalán állunk, hanem inkább az erősek oldalán. Még akkor is ha gonosz elnyomók azok. Ez el is árul mindent a nagy keresztény magyar bátorságról."

  De szép általánosítás .De gondolom neked szabad!:D És sikerült egy olyan népre írnod,aki igyekezett évszázadokig ellen állni a török nyomásnak,,aki 1948 ban,és 1956 ban is megpróbálta kiharcolni a szabadságát ,elképesztő túlerő ellen,valamint kétszer is végigharcolt két világháborút,sajnos a rossz oldalon,de nem váltott térfelet mikor szarul kezdtek menni a dolgok, de ez a nép gyáva volt...

  Te ezeket amúgy komolyan elhiszed?
  Ha igen,ozimak kollégának igaza lesz...

  Ajánlom figyelmedbe mi megy vidéken ,ahol sok van belőlük!Nem a nácikból! Gyöngyöspata
  Biztos az idős nénik is nácik,és megérdemlik hogy rettegjenek! Amúgy videóban szereplő "fiatal emberek",remekül prezentálják hogy mi lehetett a baj Gyöngyöspatai iskolában!
  Baromi érdekes hogy nem 4x-5x több létszámú,többségi társadalom terrorizálja a becsületes munkában megfáradt ,cigány nyugdíjasokat,hanem fordítva történik.
  De mi vagyunk akiket Nacizni kell ugye?


  Véletlenül se ismerd be,hogy ez most egy olyan helyzet amiben tényleg egy népnek van a felelőssége,hogy komolyan változzon, tényleg tegyen már végre azért így 2020 ban ,hogy ember módjára éljenek,hogy be tartsák az együtt élés közös normáit,és lehessen mellettük,velük élni,nem pedig minden más népcsoport hibája hogy ők itt tartanak! Különben kurva nagy gáz lesz 10-20 éven belül.

  Azért mert ez nem illeszkedik a bal oldali narratívába,akkor ferdítsük el,tekerjük ki,és hibáztassuk mindenhol a többségi társadalmat ahol gond van velük(mindehol ahol nagy számban élnek) hisz az érintett többségi társadalmak fehérek,őket lehet hibáztatni,náczini.
  A cigányokat nem,akkor sem ha világosan látszik ,hogy mindenhol ahol nagy számban megjelentek ,nem hozzá raktak, hanem elvettek
  De mivel barna bőrük,ezért védendő kisebbséget alkotnak,és nem lehet kimondani az igazságot,mert Nácik leszünk...
  Na ez van megváltozóban végre!

  Hordasz itt össze mindenfélét, hogy tereld felelősségüket, ,és ennek érdekében izomból ,ismeretlenül Nácizol,meg hitleres hasonlatokkal jössz ha valakivel nem értesz egyet,meg Jézus személyéével próbálsz érzékenyíteni,és megint nácizol,gyűlölettel vádolsz mást,miközben itt az #50 ben úgy ontod magadból,mintha ez számodra természetes volna,!

  És mert szerinted általánosít valaki,te magad zsigerből általánosítasz ,most már a legmocskosabb módon,Hol is tartunk,ja,antiszemitázol miközben elköszönsz(az külön kacagtató volt,a nagy igyekezeted hogy valami nagyot,sértőt mondj,de annyira félrement ,hisz nem is kapcsolódik a témához, lehetett látni hogy tök agyatlanul dobtad be,és amúgy is csak te emlegettél zsidókat,) és elkezdesz ordenáré módon személyeskedni! :

  "Érzéketlen buta paraszt, az olyanokat használta hitler ágyútölteléknek,, mint te. Ti vagytok azok akiket fellehet áldozni, mert nincs semmi eszetek.te egy véresszájú fasiszta vagy,Szóval inkább ásd el magad jó mélyre, mert nem hiányzol senkinek. Szinte látom ahogy a szádból folyik a nyál, olyan ideges vagy.. A te fajtád arra is képes hogy babákat csaptok a földhöz, csak mert más a bőrszíne. azért ne fejeld le a falat idegességedben"

  Fajtázol mint egy ,NÁCI!
  Olyan jelzőket,feltételezéseket használsz hogy degradáld azt aki nem ért veled egyet,hogy nem hiszem hogy minden rendben van nálad...
  Ezek után tudod ki hisz el hogy nem te vagy itt az idegbeteg.

  "Egyébként ha ennyire utáljátok a cigányokat, akkor miért nem gyűjtötök aláírásokat hogy nem akartok cigányokkal együtt élni? És juttatnátok el az európai unióhoz, meg külföldi médiákhoz. 10 magyarból 8 aláfogja írni"
  Köszönjük hogy végre észrevetted hol tartunk!
  Hidd el nem véletlen!
  Ismered a mondást?

  Ha valami úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa és úgy néz ki, mint egy kacsa, akkor az valószínűleg egy kacsa.
  Ha 10-8 magyarnak ez a a tapasztalata, akkor nem mindenki más a hülye!

  A többségi társadalom igenis torkig van velük. Torkig van azzal például , hogy dolgozik, adózik és ebből az adóból egy rakás pénzt kap segély formájában egy olyan kisebbség, aki egyébként önmagától életképtelen lenne és igazából csinálni sem akar semmit. És ha ki mered nyilvánítani a nemtetszésed, akkor az ilyenek szerint mint te ,rasszista vagy. Ezért lassan torkig lesz veletek is.
  Magyarként az a dolgod, hogy kussolj, dolgozz, adózz és viseld el, hogy közben leparasztoznak, vagy a vidéki nagymamád kertjét lerabolják, a magára hagyott házakat széthordják. Gyerekedet terrorizálják az iskolában mert csak!Mert ők nem hibásak.Mert mi lehetünk hibásak csak..
  A lakosságot fizikai félelemben az erőszakos bűncselekmények tartják félelemben .Nem létezik olyan idős néni, aki éjjel attól fél, hogy egy magyar bűnöző 100 milliót sikkaszt, de olyan idős néni létezik, (lásd a videó fent)aki éjjel attól fél, hogy rátör egy cigány bűnöző, agyonveri és kifosztja.
  Ha egy kisebbség mindennapi rutinja, értékrendszere ütközik a többségével, akkor azok, akiknek mindennapi tapasztalatuk az, hogy a cigányokkal gond van, akkor ez a többség cigányellenes lesz.
  És nem mindenki mást kell hibáztatni,nem mindenki másnak kell változni,nem minden mást kell le názcizni,rasszistázni stb, hanem Nekik változni végre!

  Utoljára szerkesztette: lefogesni, 2020.05.20. 22:34:09
 • TokraFan
  #51
  Értem amit mondani akarsz, és nem lehet kijelenteni azt sem, hogy az általad leírtak egyáltalán nem igazak, azonban a cigány gyerekek és fiatalok hozáállása alapvetően cáfolja mindazt, amit mondasz. Ugyanis, nem igaz az, hogy nincsenek lehetőségeik, sőt, az utóbbi 30évben olyan lehetőségeik voltak, melyekkel már a fél cigányságnak ki kellett volna tudnia jönni a szarból! Az oktatásuk a háborút követően megoldott sőt, kötelező volt. A "rendszerváltást" követő szél-liberális ámokfutás miatt pedig olyan szinten jutottak pénzhez, segélyhez, oktatáshoz, és más juttatásokhoz, hogy innentől arra hivatkozni, hogy nincs lehetőségük, egyszerűen nem lehet! Nézd meg, mi megy mai napig? A cigánygyerekek többsége nem él a tanulás lehetőságável, hanem csak azért jár be (ha egyáltalán bejár), hogy ott a többi gyereket terrorizálja, pénzüket elszedje, a tanárokat vegzálja. Az órákat zavarják, a közösségi normákat magukra nézve nem tartják kötelezőnek. A magyarok között is sok a szegény, rossz sorsú család és bár ott is el tud kallódni, zülleni a gyerek, sőt, egészen hasonló szinteket is látunk mint az elmlített cigány többségnél, de összességében mégis lényegesen kevesebb az ilyen jellegű probléma. Nem azért rettegnek és kerülik a cigányt alapvetően, mert cigány, hanem azért, ahogy viselkednek. Sok esetben erőszakosak, agresszívek, és ami a legfontosabb, ezen a többségük láthatóan nem is akar változtatni! Egy cigány gyerektől túl sokat nem vár el senki. Viselkedjen rendesen, ne zavarja a tanítást, figyeljen az órán és legyen képes normálisan viszonyulni másokhoz. Sajos az a tapasztalat, hogy sokuk még erre sem képes és ezért senki más nem tehető felelőssé, mint ők maguk!
  Nézd csak meg mire használták legtöbben a sok segélyt! Bedobálták a "nyerő"gépbe és/vagy elitták. Mit kezdtek az oktatási lehetpőséggel? A gyereket nem járatták iskolába, sokszor még a 8 elemibe sem! Ez nem mások hibája, az kizárólag az Ő döntésük!

  Ha neked igazad lenne, akkor egyetlen cigány sem tudott volna kitörni, hiszen a valódi rasszizmus nem tesz kivételt! Ehhez képest, azért szép számmal vannak közöttük normális, rendes életet élők is, magam is látok többet is. Ezek egyike sem cigány vajda, tehát nem azért élnek rendesen, mert gazdagok.

  Emellett, magyar családok tízezrei élnek egyik napról a másikra, sokszor még magasabb iskolai végzettséggel is, mert mondjuk lakást már nem tudnak venni és bérelniük kell, ami elviszi a keresetük felét. Mégsem merül fel, hogy a különbözetet rablásból pótolják, vagy hogy erre hivatkozva teleszemeteljék a környezetüket, koszosan járassák, vagy kivegyék a suliból a gyereküket! Ezek is tények.

  A munkaadókat is kérdezd meg, miért nem veszik fel a cigányt! Azért, mert megbízhatatlanabbak, mint mások. Gondol egyet, és reggel nem megy be dolgozni, mert ő egy szabad ember és őt ne szorítsák keretek közé. A teherbírás csak az egyik paraméter, de ott van még a szociális képesség és a megbízhatóság is. Hiába dolgozik keményen, ha a munkatársát mondjuk meglopja a nap végén, másnap meg be se megy dolgozni, mert épp nincs kedve. Az elimerés hiánya sem igaz. Ott linkeltem kedven cigány hegedűművészemet. Szerinted nem ismerik el? Az egyik legnagyobb név itthon és sok más országban is és senkit nem érdekel, hogy cigány! Sőt, tán még jobban is becsülik éppen azért, mert kivételt képez. Ezeket miért nem veszed számításba?
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.20. 20:46:28
 • monk00
  #50
  Tudom. Az olyan érzéketlen, buta parasztokat mint amilyen te is vagy, nem lehet meggyőzni semmiről ami normális, és emberi. És pont ezért az olyanokat használta hitler ágyútölteléknek,, mint te. Ti vagytok azok akiket fellehet áldozni, mert nincs semmi eszetek. Egyébként nem is hozzád szólt amit írtam, mert te egy véresszájú fasiszta vagy. Ezt mindenki tudja rólad, csak nem mondják a szemedbe. A te fajtád arra is képes hogy babákat csaptok a földhöz, csak mert más a bőrszíne. Szóval inkább ásd el magad jó mélyre, mert nem hiányzol senkinek. Szinte látom ahogy a szádból folyik a nyál, olyan ideges vagy:) Inkább menj el dolgozni, mert pont hogy az ilyenek nem szeretnek dolgozni, mint amilyen te is vagy. Egyébként ha ennyire utáljátok a cigányokat, akkor miért nem gyűjtötök aláírásokat hogy nem akartok cigányokkal együtt élni? És juttatnátok el az európai unióhoz, meg külföldi médiákhoz. 10 magyarból 8 aláfogja írni. A politikusokra hiába vártok, mert nekik kellenek a rabszolgák, meg akik nagy nyomorúságukban 2 zsák krumpliért is szavaznak, mert nincs mit enniük. Kell egy népcsoport akit kitudnak használni. Nem itt kell jártatni a szátokat. Legalább a cigányok végre eltudnak menni külföldi országokba, és nem tudják őket elutasítani, mert lesz több millió aláírás tőletek, hogy gyűlölitek őket. Így legalább egyszer az életben tennétek is valami jót, még ha akaratlanul is embertársaitokkal. A cigányok sem akarnak itt maradni, csak a politikusok keményen lobbiztak külföldön hogy ne fogadják be őket, mert szükségük van rájuk. Akkor elfoglalhatjátok a helyeiket, és mehettek utcát seperni, meg utakat javítani. Na, ehhez már nincs bátorságotok, ugye? Féltek hogy kiderül hogy nácik vagytok, ugye?! Ne itt dumáljatok, hanem tegyetek akkor ellene. Aláírás gyűjtés, nem büntetendő. Tessék, holnap már lehet is kezdeni. 1 hónap alatt megvagytok vele. A másik honappban miután a külföldi média is elkezd vele foglalkozni, akkor már nyert ügyetek van. 2-3 hónap és megszabadultok a cigányoktól. Boldogan, kelnek útra, úgy hogy hátra sem néznek, hidd el. :) Aki nem akar dolgozni annak meg mindegy hogy milyen országban van. De a nyakamat merném rátenni, hogy külföldön, a 90%-al nem lenne semmi probléma. Sem tanulás, sem pedig munka terén. Szóval kezdjétek el! Ja,...vagy ahhoz embernek kéne lenni?! Értem én. A magyar történelem bebizonyította hogy a magyarba nem sok bátorság szorult. Furcsa hogy mi magyarok soha nem az igazság oldalán állunk, hanem inkább az erősek oldalán. Még akkor is ha gonosz elnyomók azok. Ez el is árul mindent a nagy keresztény magyar bátorságról.Na elég is ebből ennyi...

  S.P. ozimak azért ne fejeld le a falat idegességedben :) Tessék menni és gyűjteni az aláírásokat, ha már nem szeretsz dolgozni, van elég időd :)
  Utoljára szerkesztette: monk00, 2020.05.20. 19:03:56
 • ozimak
  #49
  Ember te beteg vagy... kár volt a gőzért.
 • monk00
  #48
  Részben egyetértek veled. De, ha a sitten lévő cigányokat megkérnéd hogy meséljék már el hogy hogyan jutottak el idáig, akkor neked is kikerekedne a szemed, és máshogy látnád cigány meg a nem cigány emberek életét. A második világháború után, a cigányokkal végeztették a legnehezebb, és életre legveszélyesebb munkákat. A mai napig is így van ( ha egyáltalán megkapják azt a munkát). Rábeszélték a cigányokat, hogy ne tanuljanak tovább, mert szükség van rájuk az ország újjáépítésében. És tartott is ez a hazug rendszer váltás idejéig. Aztán a cigányok 90%-át kirúgták, és ott maradtak munka, segítség és képesítés nélkül, egy olyan országban, ahol még a magyar sem becsüli meg a magyart, pláne a cigányokat. A háború után bizonyították hogy ha kapnak lehetőséget, akkor igenis tudnak élni vele. Persze voltak kivételek, hisz mint minden népcsoportban vannak lusta disznók, akik csak magukra gondolnak. De ezeknek elenyésző volt a számuk. A háború után osztogatták a földeket, de a cigányok akik a legkeményebben vettek részt az ország újjáépítésében, őket persze ebből is kihagyták. Akik földet, lakást kaptak, azok 1000%-al előzték meg azokat akik nem kaptak semmit. A magyarok 70-80%-a kapott. Ezt onnan tudom, mert a nagyszüleim is kaptak valamikor. A cigányok meg 0%-a kapott. :) Így könnyű volt elindítani a gyerekeket az élet útján, míg a cigány gyerekekre az iskola mellet, és után csak a kőkemény, megbecsülés nélküli munka várt, éhbérért. Azért vannak ám különbségek, nem gondolod? Nagyon nem mindegy hogy honnan indulsz. De a sittesekre vissza térve (mert mindig ezzel takarózik az aki utálja a cigányokat), szóval rájuk visszatérve, még senki nem kérdezte meg hogy miért került börtönbe. Ha elmondom neked azt hogy míg engem 10 helyből 10 helyre fölvennének, akkor egy cigányt már 100-150 helyből csak 1 helyre veszik fel, akkor mindezt persze nem hiszed el. De ott sem kapja meg ugyanazt a bért mint egy magyar. Minimálbéren jelentik be, és mikor már nincs rá szükség, akkor ő lesz az akit elsőnek kirúgnak. Én már dolgoztam pár cigánnyal, és tudom hogy milyen keményen tudnak dolgozni, ha megbecsülik őket. De hiába dolgoznak szegények, ha nem veszik őket ember számba. És mindenhol ezt láttam. Voltak kivételek is, akik nem tudtak, meg nem akartak dolgozni, de a nagy többséggel nem volt semmi probléma. De mégsem voltak jók senkinek. Bármilyen megszorítás volt, ők voltak az elsők akiktől megszabadultak. Szóval gondoljál bele abba, hogy éveken át, havonta több 100 munkahelyről nem hívnak vissza, de ha mégis 1 helyről vissza hívnak akkor is kevesebbet adnak mint másoknak. Tízszer többet várnak el tőled. És miután elvégezted a kemény fizikai munkát, amit a legtöbb magyar nem vállalt el, akkor elküldőnek a picsába. A BKV-én nem ülnek melléd, csak ha világosabb az arcbőröd mint a többi cigányé. Hiába képeznéd magad, nincs rá pénzed mert nem tudsz dolgozni, mert nem vesznek fel sehová. Segítséget nem kapsz a munkaügyi központtól, csak undorral néznek rád ott is. Olyan átképzéseket ajánlanak, amivel nem fogsz munkát kapni soha. Mert hiába mész el szakácsnak, villanyszerelőnek, felszolgálónak stb stb, ha nem vesznek fel mert első látásra elítélnek. Szóval nem könnyű egy cigánynak becsületesnek maradni egy olyan országban, ahol születésétől fogva elítélik, és gyűlölik őt. És akinek családja van, főleg ha baba is van, akkor mit csináljon szerinted? Nem veszik fel sehová, nincs segítség. A család koldus szegény. A gyereknek nem mondhatja azt hogy nincs. Ha beteg lesz, ne adj isten komoly műtétről van szó, akkor az orvos még ember számba sem veszi pénz nélkül.És itt nem azokról a cigányokról beszélek akik félkilós aranyláncokkal, meg 100 milliós autókkal szaladgálnak. Persze közülük sem mindenki bűnöző, de aki az azt én is elítélem. Szóval ennek egy olyan pszichológiája van amit csak nagyon kevés ember tud felfogni. És ez nálunk magyaroknál ugyanígy van. A koldus szegény magyarok ugyanolyan kilátástalan helyzetben vannak mint a cigányok. És bizony a sitten lévő magyarok többsége szintén az ilyenek közül kerül ki. De akkor is, nekik is etetni kell a gyerekeiket. Élniük kell. És mivel nem kapnak évek, évtizedek óta semmi segítséget, így bűnözők lesznek. Csak azt felejtitek el, hogy a bűnözök között is nagy különbségek vannak. Mert nagyon nem mindegy hogy miért tér valaki erre az útra. Ha te is olyan helyzetben lennél, akkor valószínű hogy te is azt csinálnád mint ő. Soha nem lehet azt mondani hogy soha, mert az élet produkál olyan hihetetlen helyzeteket hogy el sem hinné az ember. Pillanatok alatt megváltozhat bárki élte. És olyan döntéseket kell meghoznia, amiről azelőtt még álmában sem gondolt volna. Szóval nagyon nem mindegy hogy miért kerül valaki börtönbe. És ez még mindig csak egy elenyésző szám akik a bűnözést választják. Mert a cigányok többsége mégsem adja fel. Pedig naponta porig koptatják a lábukat, megalázzák magukat csakhogy munkát kapjanak. Annyi gyűlölettel találkoznak ha kilépnek az utcára, hogy más már rég megbolondult volna helyükben. És én pont ettől félek, hogy egyszer lesz valaki aki összefogja majd úgy a cigányságot az egész világon, hogy baj lesz belőle. A kutya is ha sokáig láncon tartják akkor előbb utóbb megmar mindenkit aki az útjába kerül. Szóval ne takarózzatok azokkal akik a sitten vannak, mert tudjátok hogy miért került oda, hogy hogy miért csinálta amit csinált. Mindig vannak kivételek, de az nem a többség. És nem akarok már ezzel tovább foglalkozni, de tényleg. Csak látom hogy mindenki állandóan a sitten lévő cigányokat hozza fel példának. Velük ne takarózzatok, mert a börtönben lévő cigányoknak a 80-90%-a olyan szegénységbe, gyomorba van döntve, hogy nem volt más választása, mert ő is ember, és élni kell neki is. Nem tudjátok ezeknek az embereknek az élettörténetét, így nincs hozzá jogotok hogy ez alapján ítéljetek el egy egész népcsoportot. De gondolom ezek is csak felesleges szavak voltak, mert egyik fületeken be a másikon meg ki. Akiknek nemcsak a feje hanem a szíve is üres, azoknak tényleg kár minden szóért. Üres korsóba hiába akarok vizet tölteni, az mindig üres marad. Sajnálom hogy így élitek az életetek, mert sokk mindenből, sok szeretetből kimaradtok. Végszóként csak annyit írnék még, hogy nekem van olyan cigány barátom, aki elveszítette a szüleit, és a nagyanyja nevelte fel. Olyan szegénységben, amit a legtöbben még a filmekben sem láttunk. És mégis, bármikor ott voltam náluk, mindig olyan szeretettel fogadtak amit máshol, még a saját családomon belül sem kaptam meg soha. Még az utolsó kenyérmorzsát is odaadták volna nekem. Retkes, mocskos, lusta emberek minden népcsoportban léteznek. De ez nem jelenti azt hogy mindenki olyan. Mint ahogy nem minden magyar fasiszta. Ha én ezt ezt feltudom fogni, akkor nem értem hogy tanult ember létetekre ti miért nem tudjátok ezt elfogadni. De mindegy is. Sajnos tudom ha valakit így nevelnek, akkor az eleve ellenségként fordul a cigányság felé. De akkor ne is csodálkozzatok ha nem hagyják magukat, és ebből lesznek a rossz tapasztalatitok. Barátsággal, elfogadással kell mindenkihez fordulni, és akkor talán nem lesz annyi rossz tapasztalatitok. Csak töredéke annak, amivel most élitek az életeteket. Bye :)
  Utoljára szerkesztette: monk00, 2020.05.20. 10:46:27
 • TokraFan
  #47
  Én aztán maximálisan nem vagyok se keresztény, se konzervatív, de a cigánykérdésben maximálisan egyetértek az előttem szólókkal! Persze részükről sem értek egyet azzal, amikor ideológiai alapon általánosítanak és kijelentik, hogy _minden_ libsi cigányvédő. Ez ugyanis pont olyan ordas nagy baromság, mint az agyatlan nácizás. Az a baj ezzel a világgal, hogy még mindig primitív vallási sémákban gondolkodik a többség, ée egy szög szintjére egyszerűsíti a világot, ki-ki a saját ideológiája alapján, tökmindegy, hogy az egy gőgös tudománytalan kőkonzi, egy szélső liberális kártékony idióta, vagy egy csökevényes agyú szocialista.

  Ezt a kérdést is mint mindent, csak és kizárólag tudományos alapon lehet megvizsgálni. Ott vannak az adatok, abból pedig egyértelműen kiderül, hogy a cigánysággal baj van! Period! Más kérdés, hogy a választ nem egy zsebkirály bálványimádása kéne megadja, hanem egy olyan értelmes emberekből álló kormányé, akik egyértelmű és igazságos törvényeket képesek hozni a prolémákkal kapcsolatban. Ugyanis ami a jelenlegi kézivezérelt, nem igazán demokratikus rendszerben a cigánykérdésben talán megoldást jelenthet, az pont úgy könnyen alkalmazható lesz bárki ellen már olyan ügyekben is, ahol nem az igazságosság a cél, hanem pusztán személyes, szubjektív vagy ideológia-vezérelt okok. Azt meg csak addig szokták szeretni a támogatók is, amíg rájuk nem kerül a sor az élet egy másik területén.

  Egy szó mint száz, kedves monk00, az elhangzott érvek zöme jogos és tény, ezt vitatni butaság! Vannak kifejezetten tehetséges és elismert cigéányok, pl. Lendvay József hegedűművész személyes kedvencem. De ettől még pontosan tudom és látom, hogy ez a ritka kivétel, nem ez a jellemző rájuk sajnos és nem lesz valaki antiszemita attól, hogy a bűnözők arányos büntetését elvárja és kimondja, hogy bizonyos csoportokban az erre való hajlam lényegesen magasabb. Más kérdés, hogy a közpénz lopás is bűntény, tehát én azért jókat mosolygok akkor, amikor az ezt nagyban űző politikusok pofáznak erkölcsről és igazságosságról.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.19. 12:40:36
 • lefogesni
  #46
  Ja,nyilván egymást akarjuk győzködni...

  Véletlenül sem arról van szó hogy ,minket már rég meggyőztek az említetek a viselkedésükkel,és erről merünk beszélni.
  Nem,neked miközben visszavonulsz,muszáj valami nyakatekert logikával azt kiköveztetni hogy mi itt egymás győzködjük.
  Meg hajlok kikezdhetetlen vas logikád,és érveid súlya előtt.
  Lebuktunk.
  Antiszemiták lettünk,mer el mertük mondani a tapasztalatainkat,és az aggályainkat a cigányság jelenlegi állapotával kapcsolatban.Tisztelet a kivételnek.

  Az antiszemita az zsidó ellenességet jelent!!!
  És itt rájuk nem asszociált,róluk nem beszélt olyan kolléga akit te nacizol..Nem is róluk van szó.De ez téged cseppet sem zavar ...
  Mikor nem tudsz már mit mondani,gyorsan oda vágsz valami ütősnek tartott panelt ,az sem baj ha ,teljesen hülye módon valami nem ide valóval porbálász vagdalkozni .De ez mit számít,a lényeg hogy aggass minél durvább,általánosító jelzőt arra akivel nem értesz egyet,miközben az általánosítás ellen küzdesz,te hős ombudsman.....:)

  Maradj csak meg a kis vélemény buborékodban,és náciz,vagy antiszemitáz mindenkit,aki mást mer gondolni.
  Igyekezz fent tartani ezt szuper helyzetet,mert ez így ,még később sokkal jobb lesz biztosan...
  Közben nézd csak ,és lehajtott fejjel relativizáld tovább , hogy hogyan lopják el nagyanyád tyúkjait,és fenyegetnek téged ha úgy hozza kedvük.

  Utoljára szerkesztette: lefogesni, 2020.05.19. 09:57:41
 • monk00
  #45
  Te jó ég! :) Ti antiszemiták tényleg betegek vagytok. És ahogy látom, nem is engem akartok meggyőzni, hanem saját magatokat. :) Hát... Nekem csak 1 véleményem van a semmitmondó, végtelen ódáitokra: Bla bla bla bla...

  S.P.
  ozimak igazad van. Téma lezárva! :)
 • TokraFan
  #44
  Okostóni, olvasgass!

  Mert faszságokat beszélsz! A vírus neve a SARS-CoV-2 (gyk: Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2)
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.18. 22:40:44
 • lefogesni
  #43
  Te magad támasztod alá amiről itt páran beszélünk!

  Nevezetesen azt hogy az említett népcsoport nagy részével komoly baj van,hisz elmondásod szerint ,azok akikről beszélünk többször is konfliktusba kerültek veled ,és családoddal.
  Nagymamád tyúkjait ellopták,téged többször megfenyegettek. Nem az úgynevezett nácik,hanem a cigányok.

  És azt jelenséget is szépen prezentálod ,ahogy egyes emberek totálisan igyekeznek el lehetetleníteni mindenféle párbeszédet ebben a témában.
  Ha valakinek nem az véleménye 30-40+ év élet tapasztalata után ami egyezik pl a Te PC kompatibilis változatoddal ,akkor rögtön megy a nacizás.
  Értem hogy az általánossal van a bajod.
  Csakugyan van náluk is ,egy szűkebb kisebbség ,akik tesznek azért hogy ne olyanok legyenek ,mint a szóban forgó többség.
  Legyél szíves tőlük ,a porlémás többségtől elvárni ,hogy változzanak,hogy már a többségük legyen a normális,ne fordítva,és akkor nem kell itt a komment falon naciznod ,a többségi társadalomból azt,aki észre meri venni hogy merre billenek az arányok!
  Ez a titok!
  Attól hogy játszod,az önjelölt kisebbségi ombudsmant ,nem tettél semmi,csak igyekeztél elfojtani azokat hangokat,akik a problémára hívják fel a figyelmet!
  És érdekes,ha arról van szó hogy beszéljünk már az arányokról,akkor nagyon megengedő vagy ,de csak neked tetsző irányba!
  Ha az említett népcsoport kerül szóba,akkor Te csak ilyen olyan bűnözőket látsz,saját tapasztalatid ellenére is!
  De ha valaki nem így látja ahogy szerinted kéne,már nem vagy megengedő!
  Már nem csak egy eltérő véleményt látsz,hanem egyből Náci lesz az a valaki! :) Gondolom kettős mérce volt az óvodában a jeled..

  És miközben az a bajod hogy általánosít valaki,erre Te rögtön a legdurvább ,legdegradálóbb ÁLTALÁNOSÍTÁST teszed vele kapcsolatban!. :D
  Náci! Ennyi!
  Mi más lehetne ,ha nem ért egyet veled? :)

  Az Istennek nem mernéd nevén nevezni a problémát,helyette le nacizod azt,aki meg meri tenni!
  Inkább Pc paneleket pufogtatva,hozol teljesen érthetetlenül ostoba Hitleres példát

  ,"Szóval nyugodtan legyen csak hitler a példaképed, mert előbb utóbb mindenkit utolér a sorsa. Hitlert is utolérte :) Isten elől nem lehet elbújni, nem lehet eltitkolni semmit sem. Ezt ne feledd"

  És olyan elképesztő érzékenyítést dobsz be mint:

  "akkor majd mikor a halálodon leszel, és imádkozol hogy isten bocsásson meg neked, mert nem voltál jó ember. És azért te sem gondolod komolyan, hogy Jézus majd nem teszi fel neked is a kérdést, hogy miért gyűlölteted embertársaidat, mikor ő nem ezt tanította".

  Elképesztő következtetések!
  Ez olyan mintha neked írnának ilyet pl:
  Majd rájössz az igazságra,ha nagymamádnak nem csak a tyúkjai kellenek,hanem kicsit több,és elveszik rablás közben az életét is ,(és többet nem láthatod a mosolyát,nem eheted főztjét,nem érezheted a szeretetét,stb,) azok,akiket te itt mindenáron védeni próbálsz ,a képzeletbeli náciktól!

  Írod egy olyan kollégának,akit nem is ismersz.
  Honnan tudod hogy ő gyűlöli őket?
  Mert nincs egy véleményen veled?
  Mert ki meri mondani(hál Istennek nem csak ő) hogy komoly baj van a többségükkel?
  Senki sem vizionált itt Dunába lövést,haláltáborokat,de nehogy már az aki szerint ez már kezd tarthatatlanná válni,egyből náci legyen!

  Saját logikádon tovább menve Te akkor bűnsegéd vagy!
  Hisz nem is hagyod hogy beszéljünk ,egy nyilvánvalóan létező társadalmi problémáról (ami ha nem oldódik meg,még több szenvedést ,és halált okoz idővel,hisz láthatóan magától,saját akaratukból nem fog!)
  a probléma kibeszélése az első lépés lehetne a felé, hogy kialakulhasson valamilyenen össztársadalmi konszenzus,vagy bármiféle javaslat,megoldás.
  Te ,és a hozzád hasonlóak, valamiért abban vagy érdekeltek ,hogy ne foglalkozzon senki a problémákkal,sem az arányokkal,és azzal hogy mit jelent az ha valakik többszörösen felül reprezentáltak pl a bűnelkövetés terén!
  Hogy ne foglalkozzon senki sem azzal ,milyen jövőt vetít ez előre majd az én fiamnak,amikor megint megduplázzák (ahogy 25 év alatt megtették) magukat,és ezzel a velük járó,meglévő problémákat is duplikáljuk.
  Hogy ez mire jó,számomra rejtély...

  Ez az esély egyenlőség hiánya is akkora bullshit. Csak rajtuk múlik már rég!
  .( volt évekig egy barátnőm ,aki a rákospalotai leánynevelő intézetben volt nevelő,tudnék mit mesélni,és én is elég közelről ismerem őket...)

  Van tanár a családban .Jászság,középiskola.
  Szakma oktatás.
  Megsúgom, tárt karokkal fogadják(nák) a roma tanulókat,csak tavaly kb a 20 ból kevesebb mint a fele végezte el az osztályt ,mert nem is jártak be...Nem a náci tanárok csukták be előttük az ajtót!

  Ez a " És mi még magyarok jobb esélyekkel is indulunk, mint a cigányok" Ez igaz!
  Tudod mitől igaz?
  Hogy túlnyomó részt normálisabban,és normális értékekre nevelnek minket a szüleink .
  Ahogy nekik is ezt kéne tenniük a saját gyerekeikkel!

  Ezért nem én,vagy a kolléga lopta el a nagymamád tyúkjait,hanem azok akiket ennyire védesz.
  Ehhez mondjuk kellett hogy ideális esetben apu,és anyu(vagy ha egy szülő volt akkor ő) dolgozzon,ezzel példát mutatva ,és elvárva hogy tanuljunk,legalább egy szakmát.
  És a családtagjaink nem jártak ki,be a börtönből.Nem volt ez megszokott,és elfogadott .Ha esetleg volt valaki ismerős börtön viselt ,akkor azt szégyelltük,nem kérkedtünk vele.
  Nem mentek be megverni a tanárt ha nem tetszett valami.
  Nem csináltak 3,4,5,6 (opcionális) testvért ,ha nem volt rá anyagi háttér!
  Ezért nem az példa volt előttünk hogy a döngölt padlós putriba ,csináljunk 4-6 gyereket a családiért,mert akkor fél állati szintem el lehet komolyabb munka végzés nélkül lenni ,tengődni,ha szarunk arra ,hogy hogyan kéne egy gyereknek normálisan felnőni,hogy ne legyen olyan mint a szüleik.

  Ebben a kurva országban annyira nácik vagyunk ,hogy minden más kisebbséggel gond nélkül együtt tudunk élni.
  Esetleg észre vehetnéd hogy nem a bőrszínnel van a baj!
  Nem arról van szó,hogy népesség arányosan nincsen velük több probléma,mint másokkal,és csak azért szólják meg őket,mert barna a bőrük!
  A problémának semmi köze hogy barna bőrrel született valaki vagy nem!
  Még akkor sem ha Te erre akarod vinni a nacizással!

  Van az országban kb százezer(szerintem több) Kínai ember.akik, máshogy néznek ki,más a bőrszínük,más a szemük,a nyelvük,a kultúrájuk,de valahogy nincsenek konfliktusok.Valahogy ,a rohadt nácikat nem érdeklik...
  Talán az lehet az ok,hogy nem lopnak,nem rabolnak,nem kötnek beléd az utcán,a szórakozóhelyen,nem járnak discoba csapatostul késsel felfegyverkezve,nem lincselnek meg hordába verődve embereket,nem tartják rettegésben a környezetüket,vidéken az időseket ,az iskola társaikat ,nem amortizálják le az életterüket.
  Nem veszik el nagymamád tyúkjait ,nem fenyegetnek meg,és nem is verik agyon az időseket,nem lopják el a felső vezetékeket,a csatorna fedelet ,nem unokáznak, stb..

  Mert szorgalmasak,dolgoznak(még ha piacon,vagy kínai étteremben teszik is),nem ülnek nagy számban a börtönben,normálisan tanulnak a gyerekeik,a mieinkkel együtt,és nem verik a mellüket hogy nekik jár ez meg az,és őt amúgy biztos hogy hátrányosan kirekesztik,és azért tart ott ,ahol, mert (cigány) Kínai .
  Ezért nem kell félni tőlük,és nincsen velük problémájuk senkinek sem,még a képzeletbeli nácijaidnak sem..

  Ezen véletlenül se gondolkodj el komolyabban ,mert akkor ugye borulna a világképed.
  De nyugodtan nacizzál csak ,és tégy úgy ,mintha nem számítana semmit sem, hogy a szóban forgó népcsoport többsége, mennyire különbözik ,a (még) többségi társadalomtól ,sajnos rossz értemben , mert az megold mindent!

  Üdv,

  Egy náci.. :)
 • Tetsuo
  #42
  Itt nem arról van szó, hogy a népet általánosan elítélnénk azért, mert közülük valaki bűnt követett el, ha ezt gondolod teljesen tévúton jársz, ez leginkább jelenleg Izraelben megfigyelhető, ahol apartheid-rendszer működik az arabok ellen. Menj és tiltakozz az ellen - ha mersz. Ekkor megy az elvtelen sunnyogás, gerinchajlítgatás, mert ők egyenlőbbek, ENSZ-határozatokat sem kell betartaniuk, önvédelemből szakíthatnak el területeket más országokból stb.
  Arról van szó, hogy x népességben adott bűncselekmény magasabb aránnyal van jelen, mint más népeknél. A fehérgalléros bűnözés sem azt jelenti, hogy minden szellemi munkakörű ember bűnös/bűnöző lenne. Tehát egy adott csoportra jellemző tulajdonság, mint pl. a svédek szőkék, az olaszok gesztikulálnak, a spanyolok hevesek stb. itt sem mindenkire érvényes a kijelentés, hanem általánosítás, ami a tömeg esetében igaznak bizonyul, de egyes emberek ez alól kivételek lehetnek.
  A négereknek jó a ritmusérzékük, a zsidók intelligensek... ezt ki szabad mondani, mert pozitív tulajdonságot/jellemzőt érint, a negatív jellemzés tabu a liberális számára, függetlenül az igazságtól.

  Ha egy nép nem hivatalos vezetői, akármilyen képviselői nem határolódnak el az adott bűnös életviteltől, ami körükben kisebb-nagyobb mértékben jellemző, sőt, támogatják a bűnösőket jogi s egyéb védelemmel, akkor bizony felelős maga a nép is kollektíve. Persze nem az adott kisember, aki esetleg kivétel az általános jellemző alól, hanem mindenki, aki egyetért vagy akár csak lapít a bűnösökkel.

  A Bibliában az áll, Jézus nem csak az embereket ítéli meg egyenként, hanem a népeket is - én ebben hiszek. (A hitnek egy magasabb fokán, nem úgy, ahogy te használod a szót.)

  Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2020.05.18. 21:52:28
 • Tetsuo
  #41
  Nem. Éppen az a lényeg, hogy a magadfajták simán megbélyegzik az embereket ("náci"), majd kiközösítik, rájuk immár nem érvényes az egyenlő bánásmód, a szólás szabadsága stb. miközben egy rablógyilkosnak egyre több jogot követeltek, bőven többet, mint az áldozatának vagy annak családjának - mindezt a liberalizmus nevében.
  Szóval ezért írtam, hogy olyan egy liberális, mint a nácik. Persze valójában sokkal rosszabbak. A nácizmus szerintem jóval kevésbé kártékony, mint a liberalizmus vagy a kommunizmus.
  A liberalista demokrácia a világ legnagyobb étverése, teljesen hazgságokon alapszik, ami nem csak a gyakorlati megoldásokra értendő, hanem az elvekre is.
  A nemzeti szocializmus valóban rossz, de nem azért, mert te gondolod, hanem azért, mert baloldali.
 • ozimak
  #40
  Nem hiszek istenben/jézusban/szentakármiben.
  Egy olyan országban ahol a gyerekeket úgy engedik el az óvodába, hogy ne barátkozzon zsidókkal,cigányokkal, ázsiaiakkal stb... akkor nem lehet csodálkozni hogy az a gyerek felnőtt korára egy megkeseredett antiszemita lesz.
  Nyilvánvaló, hiszen te minden családhoz bejáratos vagy és látod/hallod ahogyan elindítják őket ezzel a szöveggel az iskolába...
  De mindegy is. Hisz, míg a gyűlölet nagyobb mint a józan ész, addig kár minden szóért. Szóval nyugodtan legyen csak hitler a példaképed, mert előbb utóbb mindenkit utolér a sorsa. Hitlert is utolérte :) Isten elől nem lehet elbújni, nem lehet eltitkolni semmit sem. Ezt ne feledd
  Miután burkoltan le "neveletlen hülye"-ztél, elég hülyén veszi ki magát a te szádból isten meg jézus de legfőképpen ez a gyűlölet duma.
  Szóval nyugodtan legyen csak hitler a példaképed, mert előbb utóbb mindenkit utolér a sorsa. Hitlert is utolérte :)
  Nem tudom honnan veszed, hogy "hitler a példaképem" mikor egy szavammal sem bántottam egyetlen egy zsidót sem. Semmi bajom velük. Csakúgy mint ahogy pl. a kínaiakkal sem. Dolgoznak, élnek, nem bűnöznek. Sőt ilyetén módon pl. még a románokkal és az ukránokkal sincs.
  Logikád kikezdhetetlen. Ezt már az előző "szomszédos" hasonlattal is bebizonyítottad. Nyilván mert azt gondolom, hogy nem kötelességem a saját hazámban mindent eltűrnöm, akkor kapásból hitler a példaképem. Magától értetődő. Legalábbis szerinted.
  Nagyon egyszerű megoldást tudok ám erre a szerinted eltérő bánásmódra: Ne bűnözz! Ennyi... ha nem kerülsz bíróság elé akkor nagy valószínűséggel börtönbe sem. Ugye milyen nagyszerű? :)
  Már ne haragudj de papolsz itt istenről meg jézusról, miközben szerinted nem azzal van a baj, hogy valaki (mennyi és mekkora) bűnt követ el, hanem azzal ahogy eljárnak vele szemben vagy elítélik. Tízparancsolat már smafu? Az már elavult?
  Ezekre a "menj ki az ukránokhoz" megnyilvánulásokra meg annyit tudok csak mondani, hogy én direkt nem akartam odavágni, hogy menj le gyöngyöspatára vagy egyéb köztudottan "szép" helyre lakni. Ha már annyira szerinted nem létezik olyan hogy cigánybűnözés akkor költözz be a hős utcába vagy menj le egy cigánytelepre és mutasd meg nekünk fasisztáknak, náciknak! Gyerünk!
  Mindazonáltal az is érdekes ahogy te is megnyilvánulsz a zsidók felé: "A szomszédunk zsidó volt. Igazi mocsokládák voltak. De..."
  Nagy hívőként. Ez minden csak nem keresztényi. Ugye? Meg az ukránokkal és szlovákokkal sem vagy látszólag túl jóba... akik eddig szóba sem kerültek. Amit én írtam a cigányokról az igaz. Be lehet menni a börtönökbe körülnézni. Erre érdekes módon csak ilyen általatok kitalált konteókkal tudtok reagálni mint "nincs egyenlő bánásmód". Viszont az ukránok és szlovákok maximum utálnak minket. De nem ütik le 3000ft-ért a nagymamámat és nem rugdosnak halálra ha elsodrom a lányukat 10-el a földúton. Ja és nem késelnek pl. halálra csak mert "csúnyán néztem" rájuk a discoban. Nekem semmi bajom nincs sem a zsidókkal, sem a kínaiakkal, sem a szlovákokkal, sem a románokkal, sem az ukránokkal. Mert ha ezek szembe jönnek velem az utcán akkor nem kell átmennem a másik oldalra. De ha egy csapat rosszarcú cigány... Hát mindenki tegye a szívére a kezét! Nem kell rá válaszolni!
  Ezt a hitlert meg istent, meg utolér a sors dumát mondd el légyszíves ennek a "úriembernek" pl.! Sors meg faxom... szerinted van olyan hogy karma meg sors??? Akkor ezek hogy nem döglöttek még meg??? Vagy csak nekem jár a sors meg karma aki nem bűnözik? Vagy hogy van ez? Valakit megkéselt, majd megrugdosta a földön, kapott 13 évet, harmadolták, szabadult, majd rögtön tartott egy akkora szabadulóbulit hogy egész enying nem aludt.
  Harmadolták!!!! De persze "egyenlő bánásmód" nincs... peeersze. Tudod az ilyen embereknek mint ti én tiszta szívemből azt kívánom, hogy kapjatok még pofont az élettől amíg ki nem józanodtok.
  Nekem ne gyere ezzel a "jó ember" dumával ember... 12 éves koromig alkoholista szülők mellett "nevelkedtem", borér jártam apámnak, meg néztem ahogy üti veri anyámat meg engem. Mégis elmentem iskolába. Mégis lettem valaki! Hogy van ez? 20 éve mást sem csinálok mint dolgozok mint a barom és ellátom a jelenleg 87 éves betegeskedő nagymamámat akivel egy háztartásban élek. Mindemellett 7 évet nyomtam le önkéntes tűzoltóként zuglóban. Nekem már nem kell semmit sem bizonyítanom senkinek. Az összes ismerősöm ismer és elismer. Én egyenes ember vagyok gerinccel. Nem olyan szó szerint álszent mint te, aki bort iszik és vizet prédikál.
  Ha én tudok így élni, akkor hogy lehet hogy a fentebb linkelt "úriember" hátrányosabban él mint én? "Harmadolták" Mutass már egy olyan videót, ahol fehér magyar embert ünnepelnek azért mert börtönben járt!
  Téma lezárva!
 • monk00
  #39
  Én is kerültem konfliktusba cigányokkal. Sőt, a nagymamám tyúkjait is ellopták, nem egyszer. Engem is megfenyegettek többször is. Budapesti vagyok, így jó párszor már én is estem ennek áldozatául. Tehát tudom hogy miről beszélsz. És még valami. A szomszédunk zsidó volt. Igazi mocsokládák voltak. De én akkor sem azt mondom hogy a cigányok, meg zsidók, vagy arabok stb stb...
  Csak azt az embert teszem felelőssé, aki csinálta, és nem az egész családját. Pláne nem egy népcsoportot. A börtönökről meg annyit, hogy magyarországon, vagy inkább úgy mondom hogy keleteurópánban igen furcsán értelmezik a törvényeket. Nincs egyenlő bánásmód a bíróságokon, sem pedig a rendőri szerveknél. Ha én magyarként elkövetek valamit pl a románoknál, vagy szlovákoknál, akkor pontosan ugyanazért a bűntettért egy román kevesebbet kap mint én. Csak azért mert magyar vagyok. Ez nálunk ugyanígy van. Szóval az esélyegyenlőség keleteuróapában=a 0-val. Menjél ki az ukránokhoz, és ott majd éreztetik veled hogy mi az a hátrányos megkülönböztetés. És mi még magyarok jobb esélyekkel is indulunk, mint a cigányok. Mert ha nem szólalsz meg, akkor nem tudják hogy magyar vagy. De egy cigány ezt nem teheti meg. Én nem akarlak meggyőzni semmiről sem. Előbb utóbb majd az élet fog helyettem meggyőzni. Ha más nem, akkor majd mikor a halálodon leszel, és imádkozol hogy isten bocsásson meg neked, mert nem voltál jó ember. És azért te sem gondolod komolyan, hogy Jézus majd nem teszi fel neked is a kérdést, hogy miért gyűlölteted embertársaidat, mikor ő nem ezt tanította. Akkor is ezekkel a mindenki által átlátszó érvekkel fogod majd védeni magad? Ez minden csak nem keresztényi. Egy olyan országban ahol a gyerekeket úgy engedik el az óvodába, hogy ne barátkozzon zsidókkal,cigányokkal, ázsiaiakkal stb... akkor nem lehet csodálkozni hogy az a gyerek felnőtt korára egy megkeseredett antiszemita lesz. És ez sajnos magyarországon, illetve keleteuróapában mindig is így volt. De mindegy is. Hisz, míg a gyűlölet nagyobb mint a józan ész, addig kár minden szóért. Szóval nyugodtan legyen csak hitler a példaképed, mert előbb utóbb mindenkit utolér a sorsa. Hitlert is utolérte :) Isten elől nem lehet elbújni, nem lehet eltitkolni semmit sem. Ezt ne feledd
 • ozimak
  #38
  "ha pl a szomszédom megöl, vagy megver valakit, akkor nekem is rosszul esne ha egy kalap alá vennének bennünket."
  Mekkora logika... ezt most inkább nem is kommentálnám.
  Mint ahogy nincs magyar bűnözés, úgy nincs cigány, vagy zsidó bűnözés sem.
  De van. Csak nem mindegy milyen az aránya, de ezt úgy látom az atya úr istennek se bírjátok megérteni. Van magyar, van zsidó és van cigány is a börtönökben. 16-18 ezer ember van börtönökben magyarországon. Ha ez mind magyar lenne akkor is kb. 0.2% a teljes lakosságra vetített arány. Most akkor menj be és számold meg hány cigány és hány magyar van bent. Mindezt vesd össze a 9 millió magyar emberrel és a kb. 4-500 ezres cigány lakosság számával. Nézd meg a két százalékszámot és utána beszélgetünk.
  Aki ezen nem tud felülkerekedni, azt általában félre nevelték a szülei. Vagy ha nem, akkor szimplán hülye....
  Nyilván... hiszen te mint elfogadó és toleráns ember ezt megmondtad. Egészen addig vagy toleráns, amíg nem kerülsz kellemetlen helyzetbe. Majd utána egész egyszerűen lehülyézel mindenkit akinek más véleménye van mint neked. Gratulálok! Még én sem hülyéztem le sem csaba161 kollégát aki le "sötét fasiszta"-zott, vagy a "férgező" gombabácsit sem.
  Dehát mit tudhatok én mint sötét, hülye, neveletlen, fasiszta náci? Ennyi toleráns, liberális gondolkodású rendes ember között én nem rúghatok labdába. :)
  Szánalmasak vagytok... romba fogjátok dönteni ezt a világot.
 • lefogesni
  #37
  "Bármikor tetszés szerinti mennyiségben lehetne videót készíteni koszos magyarokról vagy bármilyen náció koszos egyedeiről"

  Senki sem állította ,vagy tagadta el azt, hogy a magyarok között nincs erre példa.Csak sokkal kevesebb...
  Már megint az arányokról van szó.
  Én azt mondtam,és mondom hogy órási különbség van a két kultúra között,aminek része,méghozzá rémisztő ,és elgondolkodtató része ez az elképesztő igénytelenség is ,amit te nemes egyszerűséggel a "a kilátástalanság függvénye" névvel illetsz.
  Sokkal kevesebb koszos,szutykos-putris magyar portát láttam akár személyesen ,akár az interneten az eltelt éveim alatt ,mint ugyanezt cigány kivitelben.,És még mindig ott van a tény ,hogy 4x vagy 5x több ilyet kellet volna látnom magyarban,ha a probléma egyforma arányban állna fent .
  De nyugodtan cáfolj meg,mutasd meg hogy annyi,vagy több van.
  Mutasd meg azokat a tipikusan magyar településeket,gettókat,ahol csak magyarok élnek ,és olyan állapotok uralkodnak mint mondjuk ezeken a helyen.Tőlem mutathatsz olyan településkét amiket a cigányok laktak,és szépen rendben tartották ,de magyarok beköltöztek,és leamortizálták őket..
  A teljesség igény nélkül...

  [/URL]
  [URL=https://www.youtube.com/watch?v=9699lfXEYvI]

  [/URL]
  [URL=https://www.youtube.com/watch?v=YZugI8zTZOo]

  [/URL]
  [URL=https://www.youtube.com/watch?v=DUb4ycv29ms&t=182s]

  [/URL]
  [URL=https://www.youtube.com/watch?v=r4IDjQZXQto]

  [/URL]
  [URL=https://www.youtube.com/watch?v=12GoS4n42qo]


  És azt is mutasd meg hogy ,hogy azokból a helyekből,4x,5x annyi van mint amennyi a cigányok lakta helyekből van
  Mert lakosság arányosan így kell lenni,ha nem rosszabb a helyzet náluk,mint nálunk!
  Azt is biztos megtudod magyarázni hogy hogy a francban hogy ugyan abban a faluban,ahol a cigányok élnek elképesztő higiénia körülmények között,akár 5,6 gyerekkel,pár házzal arrébb ,a nevetséges nyugdíjból tengődő magyar idősek,rendezett portát,virágzó kerteket ,gyümölcsösöket tartanak fent ,és gondoznak?
  A hajléktalan példád nem releváns,mert én nem hajléktalan cigányokról beszéltem !


  Utoljára szerkesztette: lefogesni, 2020.05.18. 18:42:44
 • Akva
  #36
  "erről videók vannak a youtubon"

  Bármikor tetszés szerinti mennyiségben lehetne videót készíteni koszos magyarokról vagy bármilyen náció koszos egyedeiről. Elenben koszos gazdag cigányt te nem mutatsz. A koszosság bizony a kilátástalanság függvénye. A hoszabb ideje hajléktalan magyarok is koszosak például. Győzikééknél enni lehet a földről!
 • Akva
  #35
  Nagy különbség, hogy a zsidó akkor is zsidó, ha nem akar az lenni, a büdös náci viszont szabad akaratából náci. Továbbá attól, hogy zsidó valaki lehet jó ember vagy rossz ember, a náci eleve azért lett náci, hogy elnyomjon, sóvárgása szerint akár meggyilkoljon embereket, akiknek valamiért nem tetszik a pofája. Leggyakrabban a származás okán, vagy azért, mert nem ért egyet az elnyomással, gyilkolással stb.
 • Akva
  #34
  Kövér már előzőleg bejelentette, hogy az ellenzékiek nem magyarok. Most Orbán saját magát is kitiltotta a magyarok közül, vagy mi?
 • Akva
  #33
  "jobboldalt szinte fel is számolták"

  Te is bizonyítod, hogy sajnos nem.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #32
  "i olyan nyilvánvaló hülyeséget terjeszt, hogy "nincs SARS-COV-2 vírus""

  Nincs is. A vírus neve COVID19, az okozott megbetegedést hívják SARS-COV2-nek.
 • monk00
  #31
  Én csak annyit tudok, ha pl a szomszédom megöl, vagy megver valakit, akkor nekem is rosszul esne ha egy kalap alá vennének bennünket. A bún az bűn.. Az nem bőrszín, és vallás függő. Mint ahogy nincs magyar bűnözés, úgy nincs cigány, vagy zsidó bűnözés sem. Engem is értek már inzultusok, de azért nem ítélek el egy egész népcsoportot. Aki ezen nem tud felülkerekedni, azt általában félre nevelték a szülei. Vagy ha nem, akkor szimplán hülye....
 • zola2000
  #30
  Az oltásellenesekről ez jut eszembe:
  http://parkocka.hu/csoallat/erintesvedelem/

  Vagyonokat költünk oktatásra, minden hivatalos helyről is az megy hogy kell az oltás, hogyha az sem elég, akkor talán meg is érdemeljük.
 • lefogesni
  #29
  "Na ezért vagy te egy sötét fasiszta, mivel szerinted a "Cigánysággal" van baj!

  Vannak gyilkos, tolvaj stb. cigányok. Ahogy vannak gyilkos, tolvaj stb. nem cigányok is.

  A felsorolt, cigányok által elkövetett bűntetteket a nem cigányok is sűrűn elkövetik, azok nem basszák a csőrödet????

  Még az elhíresült falusi esetekben is van néhány cigány hangadó, akik gyűlölködő hangját hallod, emiatt azonosítod ezt a cigánysággal, de köztük is a nagy többség békében akar élni, még ha nem hagyják őket békében, különösen az olyanok, mint te..."

  A kolléga nem hagyja őket békén???
  Persze,nyilván aki kimeri mondani az igazságot,az fasiszta!
  Mi más lehetne. :)
  Pedig a CIGÁNYSÁGGAL KURVA NAGY BAJ VAN!
  Nagy betű,hogy értsd !
  És ebben a Kádár óta mindenki hibás aki azóta kormányon volt!
  Nonsens hogy mindig velük van a probléma,közben a többi hazánkban élő kisebbséggel probléma nélkül tudunk együtt élni
  Nonsens hogy több száz év alatt nem tudtak asszimilálódni ahhoz a többségi társadalomhoz,akik befogadták őket!
  És ez nem pénz kérdés!Erre évszázadok álltak a rendelkezésre,de akarat a részükről láthatóan a mai napig nincsen!

  Nonsesns hogy náluk rengeteg helyen azt látod meg eszi őket a kosz,szutyok,(erről videók vannak a youtubon) hogy ebben igénytelenségben nevelik a gyerekeiket,aki ezt viszi tovább,és akikből sajnos jó eséllyel a jövő bűnözői lesznek.
  A tisztaság,rendezett udvar,levágott gaz,összeszedett szemét nem pénz kérdés.
  Nonsens hogy a börtönben az arányuk minimum 60-70 % ,úgy hogy a leg pesszimistább becslés szerint is még mindig 4x többen vagyunk!
  Bicskanyitogató hogy láthatóan nincsxen vissza tartó ereje,és nem is szégyen az ő szubkultúrájukban az,ha valaki börtönben van,vagy volt! Külön kategória született a legnagyobb videó megosztó portálon emiatt...
  Bicskanyitogató hogy Magyarországon, valahogy csak náluk fordul elő,hogy hordába verődve,fél állat módjára embereket lincseljenek meg!

  Vérlázító hogy idős emberek,akik egy életen át dolgoztak ,rettegve járnak vidéken templomba,rettegve fekszenek le éjjel,mert cigány honfitársaink vegzálják,meglopják,és sajnos sok esetben bántalmazzak,és meg ölik őket ,a kevéske javaikért!
  Vérlázító hogy egy társasházban akár egy deviáns család közülük, tönkre tudja tenni a normális lakók életét!
  Vérlázító hogy odáig jutottunk,hogy szempont lett költözésnél ,hol mennyi cigány él.
  Hogy azt kérdezgetik egymástól a magyarok az interneten, van e kiválasztott településen,vagy a szomszédban cigány.
  És nem lakosság lett rasszista,hanem ők tettek rengeteget azért ,az eltelt évtizedek alatt hogy ne akarjunk a közelükbe élni ,ha van választásunk...

  És elképesztően dühítő,valamint csak tovább fogja mélyíteni az amúgy is hatalmas ellentéteket az: hogy azért mert deviánsan viselkedtek,azért mert alapvető higiéniai porlámáik voltak,azért mert tönkre tették a többi gyerek tanulásának lehetőségét,(ennek folyamodványaként és a mindennapi terror miatt el is vitték őket a magyar szülők időt,és pénzt ne kímélve),és azért mert már a tanárok sem bírtak velük,egy nem ilyen estekre hozott törvény miatt ,ezt a viselkedést jutalmazzuk!

  És ezt tudnám sokáig sorolni még...

  És a leg elszomorítóbb, hogy az olyanok mint Te,csak tetézitek a bajt azzal,hogy igyekeztek mindennemű párbeszédet elfojtani,csirájában ,és különböző,az eltelt évtizedek alatt, a baloldal által bunkósbotként forgatott panelekkel érvelni.Náci,kirekesztődő,rasszista ,stb...
  Megsúgom hogy nem lesz rasszista az,aki egy népcsoportot az alapján ítél meg,ahogy annak a népcsoportnak többsége viselkedik,és él .
  És ettől még el lehet ismerni hogy vannak kurva rendes,dolgos cigány emberek,családok.
  Csak a tapasztalatok azt mutatják hogy a túlnyomó többségük nem ilyen.
  És attól sem lesz rasszista-náci,stb valaki hogy Te,és a hozzád hasonlók(akik az én tapasztalataim alapján is kisebbségben vagytok az országban) folyamatosan le rasszistázzátok azt,aki mer mást mondani ,mint az épp aktuális mainstrem bal oldali vélemény.
  Azt vettem észre hogy úgy vetitek magatokat arra,aki ki meri mondani e témában a tőletek eltérő véleményét,mintha itt minden hét végen össze verődne a magyar lakosság ,és cigányokat vegzálnának.
  Pedig ez fordítva sokkal inkább igaz!


 • ozimak
  #28
  Jó, lehet hogy én is túloztam. DE! Párhuzamot vonni a középkor és a ma között azért erős lenne. Több szempontból is. Kevés cigánynak lenne keze pl.
  Itt most a kontextus inkább a véleménytöbbségről szólt mint "ideológiai igazságról". Meg tegyük a szívünkre a kezünket! Mindenki tisztában van vele mi folyik itt az országban! Ugyanúgy ahogy tisztában vagytok a politikusok lopásaival, ugyanúgy tisztában kellene legyetek a cigánybűnözés problémájával. Ha az egyiket letagadjátok, akkor onnantól kezdve hiteled veszted minden értelmes (nyitott szemmel járó) ember előtt.
  Hogyne kellene már??? Nem látod hányan még magát a problémát sem veszik észre? Vagy nem akarják... Akkor a te logikádból kiindulva sajnos kevés az a bizonyos ész.
  Megoldás?
  1. Nem az én dolgom. Viszont mint szavazó állampolgár, aki rendesen fizeti az adókat/járulékokat 18 éves kora óta, elvárom hogy megoldják helyettem a politikusok akiket én is fizetek!
  2. Azt tudom mi NEM az! Az "adjunk még több pénzt" biztos nem az. Hogy aztán ugyanúgy láthassuk őket a híradóban ahogy 10en halálra vernek valakit poénból. pl....
  Eddig is kapták a családit, segélyt ugyanúgy mint mindenki más. Eddig is és ezután is ott lesz a lehetőség iskolába járni mint nekünk. Nincs kiírva az iskolák kapujára, hogy: "kivéve cigányok". Mégis arányaiban nézve náluk valahogy nem alakult ki a(z elmúlt 30 évben sem) "legyünk normálisak" érzés. Persze köztünk is van bőven bűnöző sajnos, de az arányok szinte összehasonlíthatatlanok. Miért van ez szerinted? Miért van az szerinted, hogy náluk az a jó példa ha valaki legalább egyszer már megjárta a börtönt? Régen is voltak itt cigányok, nem volt velük semmi baj. Ez a hozzáállás az utóbbi 20-30 évben alakult ki ennyire drasztikusan náluk. Már nem dívik zenészcigánynak lenni, már nem elég köszörűsnek lenni vagy ószeresnek. Most a kés, a drog és a nők futtatása a menő (mint azt láthattuk épp a múltkor kapták el a brigádot akik nőket futtattak németországban vagy svájcban). Gyönyörű evoluciója a gondolkodásmódnak és szépen mutat előre a cigányság fejlődése felé! Szerintem a megoldást amúgy nem nekünk kellene "kitalálnunk"... Hanem a cigányoknak kellene kevesebbet bűnözni és többet tanulni! Ennyi... nem kell hozzá még politikusnak sem lenni, hogy ezt a képletet megoldjuk.
  Te milyen megoldást tudsz egy olyan problémára ami saját magát generálja? Pénz? Mégtöbb pénz? Külön iskolák? Minek?? Ki merné őket tanítani szerinted miután rendszeresen verik, leköpik és inzultálják a tanárokat (többször is volt a tvben is)? Saját cigány tanárok? Esetleg... ha találsz annyit, hogy régiónként legalább egy iskolára valót összeszedj. De szerintem ők is vannak annyira normálisak (mert vannak, mint mondtam), hogy nem sokáig bírnák. Ezt kívülről nem lehet megoldani az tuti. Csak erővel. Pl. elvenni a bűnöző családok gyerekeit már kis korban, kiszakítani a miliőből és taníttatni. Ezt lehet. De amíg az EUban vagyunk ilyet még gondolatban sem lehet. Rögtön 17 különféle civil szervezet és 30 különféle mindenhájjal megkent ügyvéd adna be keresetet az állammal szemben és meg is nyernék. Aztán a gyerek mehetne vissza a bűnözők közé akik még egy jókora "kártérítést" is kaphatnának.
  Biztos vagyok benne, hogy egészen addig amíg (az itt is írogató) egyes embereket nem éri atrocitás addig a véleményük nem fog változni.
  Amíg nem titeket kapnak el a blahán vagy valahol vidéken addig megy az önkéntes ombudsmankodás a "tömegek" szimpátiájáért.
  De amíg élek nem fogom tudni megérteni, hogy hogyan tudtok olyanokat védeni akik a saját kislánya előtt vertek halálra egy köztiszteletben álló tanárembert, majd most még ők kapnak kártérítést. Ez 2020? Itt tartunk? Ez az igazság? Ez a törvény? A jog? Ez kell nektek? "Mindenki szarjon rá addig amíg nem vele történik meg." Tényleg ez a jó hozzáállás? Ezeket védjük? Meg akiket most kaptak el luxusautókkal meg 3 centi vastag fuxokkal, többmillió készpénzzel... Úgy futtatták a lányokat kint, hogy halálosan megfenyegették őket és elvették mindenüket. Ezeket kell védeni? Ők a szegregáltak? Egy ideig tele volt velük az 1es villamos vonala ahogy minden állomáson (de főleg ugye a híres neves hős utcai résznél) szipuztak, drogoztak, tűvel szurkálták az utasokat. Sorolhatnám... de szerintem mindenki tisztában van vele, csak a 21. század vívmánya sokaknak nagyon bejön: "Társadalmi igazságosság" ami valójában csak elméleti síkon "működik". Mint a kvantumfizika.
 • TokraFan
  #27
  "Mert most is mi van itt? Valaki azt írja hogy 'nincs vírus' akár öt évet is kaphat"

  A véleménnyilvánítás szabadságát, és a butaságból és/vagy szándékos tévhitek terjesztésével a közösség -másik ember- egészségét, akár életét is veszélyeztető magatartás között különbséget kell tenni! A konteo gyárosok közös pontja, hogy semmit nem tudnak bizonyítani, csak pofáznak bele a világba. Az oltásellenesek miatt lassan ott tartunk, hogy az évtizedek óta az oltásoknak hála már ismeretlen kórokozók, kezdenek ismét járványokat okozni, mert a sok ökör miatt nincs meg a megfelelő arányú átoltottság a népességben. Ez pedig pont az a buta, agyatlan, tudományos tényeket nem ismerő magatartás, mint amikor valaki olyan nyilvánvaló hülyeséget terjeszt, hogy "nincs SARS-COV-2 vírus". Az ilyet pedig nem törölni kellene, hanem direkt lecsukni, mert közveszélyes!
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.17. 15:03:14
 • TokraFan
  #26
  Ezt nem értem. Éppen azzal példálóztam, hogy az ateistákat is törlik. Azok meg jellemzően nem a libsiket szokták zavarni. Oda akarok kilyukadni, hogy nem látok egyértelmű ideológiai alapú törlési metódust.
 • zola2000
  #25
  Én az amerikai alkotmánnyal értek egyet, ahol a szólás és kifejezésszabadság alapvető emberi jog (oké hogy a mainstream amerikai oldalak cenzúráznak de van millió kisebb oldal) az valamelyest akadályozza azt is hogy a demokrácia a többség diktatúrájává válljon a kisebbség felett/tabu témákról nem lehet beszélni sem ott olyan sincs.

  Mert most is mi van itt? Valaki azt írja hogy 'nincs vírus' akár öt évet is kaphat, nácik vonulhatnak módosított horogkereszttel, de például egy buddhaszobron nem lehet swastika? Nevetséges.

  A fegyverviselés más téma, mert az nem működik pár pisztollyal hogy megdönt a többség egy elnyomó rezsimet, viszont az hogy bárki könnyen szerezhet fegyvert a terrorizmus és iskolai lövöldözések táptalaja lett (a kulcsszó itt az hogy 'könnyen' )
  Utoljára szerkesztette: zola2000, 2020.05.17. 11:10:12
 • Tetsuo
  #24
  Minden szavad hazugság és cáfolható.
 • Tetsuo
  #23
  Egyetértek. A Facebookon, Twitteren stb. erős balliberális cenzúra van, amelyik elnyomja a jobboldali hangokat. Napi szinten láthatunk rá példát. A magyar (szélső-)jobboldalt szinte fel is számolták ezeken a platformokon - ennyit a szólásszabadság libsi lózungjáról. A liberalizmus meg nem csak folyik, hanem szennyvízként ömlik minden médiacsatornán.
 • Tetsuo
  #22
  És akkor mi van? Azért nem igaz, mert "náci"? Ennyi az érved, a nácikártya? Ez éppen olyan, mintha egy náci 1943-ban azt mondaná, nincs igazad, mert zsidó vagy. Te pont olyan vagy, akiket gyűlölsz.
 • Tetsuo
  #21
  Dehát nem magyarok, hanem cigányok. Van pl. roma önkormányzat - ez neked biztosan új. Egyébként valóban féreg, de azért, mert magyarellenes - hiába a szép szavak, a tettei mindig a szervilitást igazolják a jöttmentek felé.
 • peterx
  #20
  Gondolom pont ugyanez lenne a véleményed ha a szomszédságodban cigánysor lenne, mondjuk Csenyétén. Tipikusan az a fajta vagy aki életébe nem látott cigányt, de te akarod meghatározni mit gondolhatnak mások akik ki vannak téve a cigányok általi terrornak.. én is könnyen dumálnék a Rózsadombról mondjuk, vagy a Soros a 3 méteres betonfallal körbevett házából...
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2020.05.16. 12:11:57
 • TokraFan
  #19
  Alapvetően igazad van, nem lehet 100% általánosítani, de az arányokat sem szabad figyelmen kívül hagyni, sőt, ott húzódik a lényeg! Márpedig nézd csak meg, hogy _nagy átlagban_, ahol egy magyar vagy egy sváb származású magyar él nyomorban, ott ettől még tisztaság van maga körül és próbál tisztességgel élni. Ezzel szemben nézd meg, hogy _nagy átlagban_, hogyan néz ki ugyanez a cigányság körében. Erőszakos jellegű bűnözésnél hasonló a helyzet. Magyarok is bűnöznek, ezzel nem lehet vitába szállni, de messze nem olyan mértékben! Persze a képet árnyalja, hogy az un. "fehér galléros" bűnözők körében már fordított az arány, és bár ezek általában nem fognak fejszével agyonverni mert gazdasági bűnözőkről, adócsalókról van szó, ők is tolvajok! Vagyis nem mindegy, hogy adott népesség hány százaléka hajlamos a bűnözésre, ha egyébként lenne más lehetősége is, pl. tanulhatna és tisztességes módon is élhetne! Ha ezt vizsgálod, akkor sokkal egyértelműbb a kép sajnos.
 • Csaba161
  #18
  Na ezért vagy te egy sötét fasiszta, mivel szerinted a "Cigánysággal" van baj!

  Vannak gyilkos, tolvaj stb. cigányok. Ahogy vannak gyilkos, tolvaj stb. nem cigányok is.

  A felsorolt, cigányok által elkövetett bűntetteket a nem cigányok is sűrűn elkövetik, azok nem basszák a csőrödet????

  Még az elhíresült falusi esetekben is van néhány cigány hangadó, akik gyűlölködő hangját hallod, emiatt azonosítod ezt a cigánysággal, de köztük is a nagy többség békében akar élni, mégha nem hagyják őket békében, különösen az olyanok, mint te...


  Utoljára szerkesztette: Csaba161, 2020.05.16. 11:32:24
 • TokraFan
  #17
  "De ez az óvodás szint, hogy "addig amíg ők sem hagyják abba addig én se!""

  Ezt kizárólag Te írtad, mert vetítesz ezerrel! Én erről nem beszéltem, az írásomból pedig sehol nem következik. Igazán sajnálom, ha nem értetted meg a mondatot! A személyeskedős, sértegetős vonalra direkt nem reagálnék, azon neked kéne elgondoldkoni, miután részemről nem történ hasonló irányodba.
 • noland
  #16
  Amit írsz az erős csúsztatás, mivel az "emberek" sosem gondolták, hogy a Nap kering a Föld körül, az emberek erre magasról tojtak, kisebb gondjuk is nagyobb annál. Akik ezt gondolták azok a korabeli okosok, írástudók voltak. Az meg nem a többség, sose volt.

  Másrészt amit sugall a mondandód, hogy ezekszerint valamiféle tudományos-technicista társadalommodell lenne kívánatos, egyszerűen utópia, próbálkoztak vele az őskommunisták is egy darabig, de könnyen belátható, hogy pl. a politika és demokrácia is nagyrészt érzelmi kérdés. Jelenleg nem tudod betáplálni egy szuperszámítógépbe, hogy pl azt akarod, hogy legyen több javad, ami aztán kiszámolja az oda vezető utat...

 • Sydra
  #15
  Ja a cenzúrázás az mindig jó irányba vitte el a dolgokat a történelem során.
 • molnibalage83
  #14
  Sikerült jól offba vinni a beszélgetést.
  Pedig a cikk inkább arról szól, hogy a törvényalkotóknak lövésük sincs arról, hogy ez technikailag lehetetlen...
 • peterx
  #13
  Vajon meddig maradnának a libsi/balos politikusok a Francia törvényhozásban ha FB gondol egyet és lekapcsolja az egész országot, mert betarthatatlan ez a törvény? :D Imádom mikor egymást falják fel a balliberálisok ki a nagyobb PC barom.. legszebb!