• TokraFan
    #47
    Én aztán maximálisan nem vagyok se keresztény, se konzervatív, de a cigánykérdésben maximálisan egyetértek az előttem szólókkal! Persze részükről sem értek egyet azzal, amikor ideológiai alapon általánosítanak és kijelentik, hogy _minden_ libsi cigányvédő. Ez ugyanis pont olyan ordas nagy baromság, mint az agyatlan nácizás. Az a baj ezzel a világgal, hogy még mindig primitív vallási sémákban gondolkodik a többség, ée egy szög szintjére egyszerűsíti a világot, ki-ki a saját ideológiája alapján, tökmindegy, hogy az egy gőgös tudománytalan kőkonzi, egy szélső liberális kártékony idióta, vagy egy csökevényes agyú szocialista.

    Ezt a kérdést is mint mindent, csak és kizárólag tudományos alapon lehet megvizsgálni. Ott vannak az adatok, abból pedig egyértelműen kiderül, hogy a cigánysággal baj van! Period! Más kérdés, hogy a választ nem egy zsebkirály bálványimádása kéne megadja, hanem egy olyan értelmes emberekből álló kormányé, akik egyértelmű és igazságos törvényeket képesek hozni a prolémákkal kapcsolatban. Ugyanis ami a jelenlegi kézivezérelt, nem igazán demokratikus rendszerben a cigánykérdésben talán megoldást jelenthet, az pont úgy könnyen alkalmazható lesz bárki ellen már olyan ügyekben is, ahol nem az igazságosság a cél, hanem pusztán személyes, szubjektív vagy ideológia-vezérelt okok. Azt meg csak addig szokták szeretni a támogatók is, amíg rájuk nem kerül a sor az élet egy másik területén.

    Egy szó mint száz, kedves monk00, az elhangzott érvek zöme jogos és tény, ezt vitatni butaság! Vannak kifejezetten tehetséges és elismert cigéányok, pl. Lendvay József hegedűművész személyes kedvencem. De ettől még pontosan tudom és látom, hogy ez a ritka kivétel, nem ez a jellemző rájuk sajnos és nem lesz valaki antiszemita attól, hogy a bűnözők arányos büntetését elvárja és kimondja, hogy bizonyos csoportokban az erre való hajlam lényegesen magasabb. Más kérdés, hogy a közpénz lopás is bűntény, tehát én azért jókat mosolygok akkor, amikor az ezt nagyban űző politikusok pofáznak erkölcsről és igazságosságról.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.19. 12:40:36