• TokraFan
    #51
    Értem amit mondani akarsz, és nem lehet kijelenteni azt sem, hogy az általad leírtak egyáltalán nem igazak, azonban a cigány gyerekek és fiatalok hozáállása alapvetően cáfolja mindazt, amit mondasz. Ugyanis, nem igaz az, hogy nincsenek lehetőségeik, sőt, az utóbbi 30évben olyan lehetőségeik voltak, melyekkel már a fél cigányságnak ki kellett volna tudnia jönni a szarból! Az oktatásuk a háborút követően megoldott sőt, kötelező volt. A "rendszerváltást" követő szél-liberális ámokfutás miatt pedig olyan szinten jutottak pénzhez, segélyhez, oktatáshoz, és más juttatásokhoz, hogy innentől arra hivatkozni, hogy nincs lehetőségük, egyszerűen nem lehet! Nézd meg, mi megy mai napig? A cigánygyerekek többsége nem él a tanulás lehetőságável, hanem csak azért jár be (ha egyáltalán bejár), hogy ott a többi gyereket terrorizálja, pénzüket elszedje, a tanárokat vegzálja. Az órákat zavarják, a közösségi normákat magukra nézve nem tartják kötelezőnek. A magyarok között is sok a szegény, rossz sorsú család és bár ott is el tud kallódni, zülleni a gyerek, sőt, egészen hasonló szinteket is látunk mint az elmlített cigány többségnél, de összességében mégis lényegesen kevesebb az ilyen jellegű probléma. Nem azért rettegnek és kerülik a cigányt alapvetően, mert cigány, hanem azért, ahogy viselkednek. Sok esetben erőszakosak, agresszívek, és ami a legfontosabb, ezen a többségük láthatóan nem is akar változtatni! Egy cigány gyerektől túl sokat nem vár el senki. Viselkedjen rendesen, ne zavarja a tanítást, figyeljen az órán és legyen képes normálisan viszonyulni másokhoz. Sajos az a tapasztalat, hogy sokuk még erre sem képes és ezért senki más nem tehető felelőssé, mint ők maguk!
    Nézd csak meg mire használták legtöbben a sok segélyt! Bedobálták a "nyerő"gépbe és/vagy elitták. Mit kezdtek az oktatási lehetpőséggel? A gyereket nem járatták iskolába, sokszor még a 8 elemibe sem! Ez nem mások hibája, az kizárólag az Ő döntésük!

    Ha neked igazad lenne, akkor egyetlen cigány sem tudott volna kitörni, hiszen a valódi rasszizmus nem tesz kivételt! Ehhez képest, azért szép számmal vannak közöttük normális, rendes életet élők is, magam is látok többet is. Ezek egyike sem cigány vajda, tehát nem azért élnek rendesen, mert gazdagok.

    Emellett, magyar családok tízezrei élnek egyik napról a másikra, sokszor még magasabb iskolai végzettséggel is, mert mondjuk lakást már nem tudnak venni és bérelniük kell, ami elviszi a keresetük felét. Mégsem merül fel, hogy a különbözetet rablásból pótolják, vagy hogy erre hivatkozva teleszemeteljék a környezetüket, koszosan járassák, vagy kivegyék a suliból a gyereküket! Ezek is tények.

    A munkaadókat is kérdezd meg, miért nem veszik fel a cigányt! Azért, mert megbízhatatlanabbak, mint mások. Gondol egyet, és reggel nem megy be dolgozni, mert ő egy szabad ember és őt ne szorítsák keretek közé. A teherbírás csak az egyik paraméter, de ott van még a szociális képesség és a megbízhatóság is. Hiába dolgozik keményen, ha a munkatársát mondjuk meglopja a nap végén, másnap meg be se megy dolgozni, mert épp nincs kedve. Az elimerés hiánya sem igaz. Ott linkeltem kedven cigány hegedűművészemet. Szerinted nem ismerik el? Az egyik legnagyobb név itthon és sok más országban is és senkit nem érdekel, hogy cigány! Sőt, tán még jobban is becsülik éppen azért, mert kivételt képez. Ezeket miért nem veszed számításba?
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.20. 20:46:28