Gyurkity Péter

Olcsó telefont dob piacra az LG

Ez pedig társaival ellentétben globális rajtot vehet, szerény hardverrel.

Az LG háza táján mostanában leginkább a G6 várható bemutatkozása számít hírnek, bár ez az értesülések szerint csak márciusban, közvetlenül a Galaxy S8 felbukkanása előtt következik csak be. A gyártó eközben több olcsóbb készüléket is piacra dobott, most azonban jön egy további példány, amely a globális küzdőtéren is megjelenik.

A napokban az LG X300 bukkant fel Dél-Koreában, ezt pedig az LG Aristo követte már az USA-ban, mindkét esetben belépő szintű hardverrel csábítva a vékony pénztárcával rendelkező felhasználókat. Nem sokkal később azonban a szükséges engedélyeket kiadó Bluetooth SIG oldalán láthatóvá vált egy harmadik változat is, amely az LG X230 típusjelzéssel volt itt megtekinthető, és bár a lapon semmilyen utalást nem találunk a várható hardveres specifikációra vonatkozóan, a korábbi pletykák alapján már kezd összeállni a kép. Eszerint (és a név alapján) az X230 az X300 egy még szerényebb testvéreként kezdi majd meg pályafutását, amelyre nem kell már sokat várnunk.


Tavaly ősszel ugyanis a Geekbench adatbázisában jelent meg az X230, amely akkor a MediaTek MT6737M chipet, 1 GB memóriát, valamint az Android 6.0 Marshmallow operációs rendszert vonultatta fel, egyértelműen belépő szintű megoldásként. Utóbbi azért érdekes részlet, mert a fent említett másik két készülék már az új Nougat verzióval jelent meg, így előfordulhat, hogy a gyártó meggondolja magát és ezen változatnál is egy gyors frissítést hajt majd végre. Arról szintén nem jelent meg semmilyen hivatalos hír, hogy a telefon mikor és hol jelenik majd meg, mivel azonban az Bluetooth SIG lapján több eltérő modellt is felsorolnak, ez nagy valószínűséggel egy globális rajt lesz.

Ami az időpontot illeti, ez már közel lehet, hiszen az engedélyek megszerzése után már nem szokott hosszú szünet következni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!