Gyurkity Péter

Bemutatkozott az LG V20

A cég nem maradt adós a bemutatóval, már csak a pontos megjelenési dátum kérdéses.

Az elmúlt hetekben egyre gyakrabban írtunk a V20 okostelefon várható megjelenéséről, ahogy a külső értesülések szaporodásával néhány részletet már korábban megismerhettünk. Most a hivatalos bemutatóra is sor került, ennek köszönhetően pedig szinte minden apróságról lerántották a leplet.

Az LG V20 eszerint fém külsőt kapott, amely egy némileg könnyebb készüléket véd. A gyártó nagy hangsúlyt helyezett a valamivel nagyobb akkumulátor könnyű cserélhetőségére, ezért a fekete hátlapot egyetlen gomb megnyomásával eltávolíthatjuk, miközben a hangerőszabályzót visszahelyezték a telefon oldalára, egyedül az ujjlenyomat-olvasót is integráló ki-bekapcsoló fizikai gombot hagyva meg a hátoldalon. A kijelző ezúttal 5,7 hüvelykes, ez a Quad HD felbontást támogatja, a felül elhelyezett másodlagos panel pedig a különböző értesítőket mutatja meg nekünk, mégpedig valamivel nagyobb formátumban.


A képkészítésről egy hátoldali iker-kamera gondoskodik, amelynek egyik tagja egy 16 megapixeles f/1.8 példány, ezt pedig egy 8 megapixeles, f/2.4 lencsés változat egészíti ki – ezek között könnyen váltogathatunk a szoftver segítségével. Az előlapon egy 5 megapixeles kamera kapott helyet, ezt hibrid autófókusz és a Steady Record 2.0 egészíti ki, amely a videók stabilizálásáért felel. A hangzáson szintén igyekeztek javítani, itt egy quad-DAC rendszer szolgálja ki a felhasználót (az ESS Sabre ES9218 révén), egyes piacokon pedig kifejezetten ehhez szánt kiegészítőkre is számíthatunk (az USA-ban például a Bang & Olufsen révén).


A teljesítményt a Snapdragon 820 chip szállítja, ehhez 4 GB RAM, egy 32 vagy 64 GB-os tároló, valamint egy 3200 mAh-s akkumulátor társul. A megjelenés még a hónap vége előtt esedékes, az ár egyelőre ismeretlen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!