Gyurkity Péter

Visszatéríti a Nexus 5X árát az LG

Hardveres probléma gátolja meg a telefonok elindulását, a szükséges alkatrész hiányzik.

Érdekes bejegyzés jelent meg a Reddit portálon, amely szerint számos felhasználó futott bele ugyanabba a problémába a Nexus 5X okostelefonok alkalmazása során, az LG pedig nem tudja orvosolni a gondot, ezért inkább visszatérítik az eredeti árat. A cég azért kényszerült erre a lépésre, mert hiányzik a javításhoz szükséges alkatrész.

Az elmúlt hetekben nagy visszhangot váltott ki a Samsung Galaxy Note 7 fiaskója, amelyet a napokban követett az Apple jelzése, miszerint ők is visszahívnak néhány készüléket. Ezt fejeli meg az LG részéről tapasztalható reakció, amely szintén egy hardveres probléma kapcsán alakult ki, bár a pontos okot itt még nem ismerjük. Egyre több felhasználó számol be azonban arról, hogy a Nexus 5X megakad a boot folyamatában, a telefonok nem tudnak elindulni, ezért használatuk sem lehetséges, az LG viszont a maga részéről azzal válaszolt a jelzésekre, hogy sajnos nem tudják javítani a problémát, ezért inkább visszatérítik az eredeti kereskedelmi árat.

Ez az alternatíva nyilván sokak számára csábító, különösen a több hónapos, netán több, mint egy éves használat után, hiszen nem túl gyakran adódik lehetőség az eredeti ár visszaszerzésére. A cég természetesen igazolást kér a vásárlásról, illetve az sem árt, ha valóban problémás készüléket küldünk vissza, bár az nem teljesen világos, hogy a szükséges alkatrész hiánya minden régiót érint-e, vagy ez netán kifejezetten egy földrajzi területre korlátozódik. A Google az új Pixel és Pixel XL megjelenésekor hagyott fel a típus értékesítésével, az LG pedig a jelek szerint leállította a gyártást, így jelenleg elsősorban külső forrásokból szerezhetünk be egy-egy ilyen készüléket.

A gyártó válaszában kihangsúlyozza, hogy a visszatérítés akár 4 hetet is igénybe vehet, az ezzel kapcsolatos igényeket a felhasználóknak egy válaszlevélben kell jelezniük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!