Ötvös Tibor

A jelen generációs PC-k 15 legjobb játéka

A Gamepro magazin megválasztotta a jelen generációs számítógépek 15 legjobb PC-s játékát. A listán szerepel pár érdekes cím, de mindenképpen érdemes megnézni a felsorolást.

Az utolsó, 15. helyen áll a Command & Conquer: Red Alert 3, mely a népszerű stratégiai sorozat utolsó része. A játék hatalmas fejlődésen ment keresztül az első rész óta és a rajongók közül rengetegen imádták a trilógia záró darabját is. A grafika jó volt, a három választható oldal pedig eltérő harcmodort képviselt (Szovjetek, Szövetségiek, a Lemenő Nap Birodalma).

A 14. a Borderlands, mely a Gearbox Software elég egyedi alkotása. A képregényes grafikával megáldott, jelentős RPG elemekkel megfűszerezett akció-RPG szép sikereket aratott és már készül a folytatás is. A lista következő szereplője a Warhammer 40,000: Dawn of War II, mely egy remek stratégiai játék, melyet a Relic fejlesztői a méltán népszerű univerzumba helyeztek át.



A 12. helyen áll egy független játék, mely méltán viseli a minden idők egyik legfélelmetesebb játéka címet. Az Amnesia: The Dark Descent nem kínált fegyvereket és hasonló dolgokat. Egyetlen módon vehettük fel a harcot az ellenfeleinkkel: felhúztuk a nyúlcipőt. Egyel előrébb szerepel a Mount & Blade, mely a magazin szerint az egyik legjobban sikerült középkori stratégiai játék.

A Top 10 utolsó helyén a The Witcher 2: Assassin's of Kings áll, mely elég friss megjelenésnek mondható, de úgy tűnik, hogy a kollégákat levette a lábáról Geralt újabb kalandja. A kilencedik helyre volt érdemes a League of Legends, mely egy RPG-tower defense egyveleg. A játék ráadásul ingyenesen elérhető, így mindenki tehet vele egy próbát.



A nyolcadik pozíciót a Plants vs. Zombies szerezte meg, mely egy nagyon ötletes tower-defense játék. A program szinte minden platformon hódított és milliós rajongótábort szerzett magának. A hetedik helyen egy MMORPG áll. A Rift képes volt a World of WarCraft uralta piacon sikereket elérni. A Riftben változtattak a játékmeneten és nem kimondottan a küldetéseket kell megcsinálni, hanem szimplán élni kell az életünket a világban.

A hatodik a Civilization negyedik része, mely ugyan még az "előző" generációban jelent meg, de mégis több újdonságot tartogatott a rajongóknak, mint az ötödik epizód. Mindössze az ötödik pozícióra volt elég a StarCraft 2: Wings of Liberty, mely rengeteg Év játéka és az Év stratégiai játéka díjat bezsebelt, így személy szerint minimum dobogós helyezést vártunk volna.



És épp ezért meglepő a Left 4 Dead 2 negyedik helyezése is, mely közel sem tartalmazott annyi újdonságot, mint mondjuk az első rész. Ennek ellenére a program sikeres lett és nagyon meglepődnénk, ha nem bővülne trilógiává a sorozat. A dobogó alsó fokára került a Minecraft, mely igazából még mindig a béta fázisban leledzik, de a rajongók máris rengeteg világot készítettek.

Az ezüst érmet egy újabb Valve alkotás, a Portal 2 érdemelte ki, mely továbbra is esélyes az Év játéka címre is. A legjobb játék pedig - a Gamepro szerkesztősége szerint - a Team Fortress 2, mely a harmadik Valve alkotás a listán. A 2007-ben megjelent játék a mai napin milliókat tart lázban és ezért nem túl meglepő az első helyezés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #25
    Civnél ismertebbek ezek? Azért ez erősen nézőpont kérdése. Én pl viccesnek találnék egy listát amiről pont a Civ hiányzik...
  • shaddam #24
    Jó tudni hogy a nagy részük mindhárom platformon létezik.
  • BrockSamson #23
    Az ilyen listakat nem igazan lehet komolybban venni, mintha zenerol vagy filmekrol keszitenek. A szubjektivitas miatt ugy sincs igazan ertelme. Ha legalabb szetosztottak volna kategoriakra...
    L4D 1-2 pl egyedul jatszva hulladek, de csapatban haverokkal eletre szolo elmeny. Borderlands ugyanez.
  • Csaba42 #22
    Nem értek egyet a fenti listával, de innen is látszik, hogy a fenti alkotások többsége távol áll tőlem. :) Mondjuk az is igaz, hogy manapság nagyon kevés kimagaslóan jó alkotás jelent meg, a többség egykaptafára készült konzolos-butított kretyótermék. :(
  • COOLancs #21
    Jelenlegi PC generáció? Csináltak elektroncsövesre is ilyen listát?
  • Merces #20
    nem tetszik a listád cod meg bioshock ugyan már......ezen viszont szerintem korrekt cimek vannak, bár nem sok értelme van.........
  • n0k0m #19
    Civ 4 2005-ös. Azóta azért volt pár játék:

    2006 - Titan Quest, Oblivion (!), Company of heroes, Anno 1701 ...
    2007 - Crysis, Cod 4, Mass effect(!), Orange box, Bioshock, World in conflict(!) ...
    2008 - GTA4(!!!), Assassins Creed, Fallout 3(!!!), Spore, Far Cry 2 ...
    ...
    2010 - ...

    Csak ami hirtelen eszembejut és ismertebb. Egy ilyen listára bármelyik jobban elfért volna.
  • Brati #18
    Az igaz, hogy a l4d jobb, mint a l4d2, csak azon lepődtem meg, hogy már ott tartunk, hogy meg se kell venned az első játékot, mert már lassan minden pálya ott van a 2-ben :) Ezért én már fel se raktam a L4D GOTY-t. Amúgy meg ha eredeti a játékod akár 21-en is játszhattok, igaz nem hivatalos szerveren :P
    De kinek mi a jelen generációs gép, ez itt a kérdés :D
  • vato loco #17
    Ilyen szar listát, ebből egyedül a C&C ér vmit, többi kuka.
  • Fresh Duke #16
    "nevenincs C&c" - Mi az, a barlangba nem jutott el a játék?