Ötvös Tibor

A legnagyobb csalódások

Egyszer már összeállítottunk egy listát a játéktörténelem legnagyobb csalódásairól, de most egy másik internetes magazin is megalkotta a saját felsorolását, melyről mindenképpen érdemes beszámolni.

10. Sonic, the Hedgehog
A Dreamcast korszak eltűnése óta szinte mindegyik Sonic, the Hedgehog játék nagyon rosszul sikerült, ám ezek közül is a 2006-os rész viszi a képzeletbeli pálmát. A játék nehezen kezelhető volt, a grafika idejét múlt, a játékmenet szakaszos - egyszerűen nem állt jól a 3D-s megjelenítés a szélsebes sündisznónak.

9. Star Wars: The Force Unleashed
Minden idők legsikeresebb Star Wars játéka sajnos egyben a legnagyobb csalódást is keltette. A The Force Unleashed egy izgalmas akciójátéknak indult, melyben Vader tanítványaként kellett felkutatnunk és kiirtanunk a többi Jedit. A siker hatására a program megélt egy folytatást is és nem lenne meglepő, ha trilógiává bővülne a sorozat.



8. Call of Duty: Modern Warfare 2 A Modern Warfare első része igazi felüdülés volt a sok világháborús rész után. A második epizód azonban már nem jelentett ekkora előrelépést a korábbi részhez képest. Ettől függetlenül nem sikerült rosszul a játék, szóval nem is nagyon értjük, hogy mit keres itt a program a listán.

7. Daikatana
John Romero FPS-e szinte minden ilyen csalódás-listán szerepel. A Daikatana sokak szemében az új Doomnak indult, ám végül egy eléggé félresikerült katyvasz lett belőle. A játék annak rendje és módja szerint mind a kasszáknál mind pedig a kritikusoknál megbukott és ezzel elmúlt a Romero-mítosz is.

6. Dragon Age II
A BioWare ritkán nyúl mellé, de a Dragon Age folytatásánál még ők is beismerték, hogy ez bizony nem úgy sikerült, ahogy szerették volna és rajongókat veszítettek vele. Mindenesetre a készítők most megígérték, hogy a már beígért harmadik epizóddal megpróbálnak visszatérni a bevált recepthez és visszaszerezni a játékosok bizalmát.



5. Deus Ex: Invisible War
A Deus Ex igazi klasszikussá ált megjelenése pillanatában, ám a második résszel a fejlesztők valamit elrontottak. Az Invisible War egy teljesen lebutított változata volt az első résznek és a csapat ezzel rajongókat is veszített. A javában készülő harmadik résszel azonban úgy tűnik, hogy jó irányba tart a csapat.

4. Half-Life 2: Episode Three
Meglepő, hogy egy olyan játék szerepel a listán, ami meg sem jelent - de épp ezért szerepel rajta. A Valve a 2006-os első és a 2007-s második epizód után megállt és inkább a Left 4 Dead sorozatot kezdte el nyomni. Az Episode 3 valószínű soha nem jelenik meg, így csalódást okozott a rajongóknak.

3. Super Mario Bros. 2
A Super Mario Bros első és harmadik része remekmű volt, a második már kevésbé sikerült jól. A kritikusok szerint is a legrosszabbul sikerült epizód lett, de szerencsére azóta nagyon odafigyel a Nintendo a legsikeresebb sorozatára.

2. Metal Gear Solid 2
A Metal Gear Solid egy nagyon jól sikerült sorozat és a Sony gépének tulajdonosai a mai napig mint valami égő fáklyát tartják a PlayStation ellenzők felé. A második rész azonban már nem sikerült olyan jól, mint a négy részes széria többi tagja. Ráadásul olyan befejezéssel rendelkezett, melyet sokan a mai napig nem értenek.

1. Duke Nukem Forever
És igen, az első helyre az UGO.com a Duke Nukem Forevert tette, mely valóban elég nagy csalódást okozott szinte mindenki számára. Még az olyan rajongók, akik anno kockára játszották magukat a 3D-vel, ők sem élvezték annyira a játékot, mint az elődöt. A 13 éves fejlesztés túl soknak bizonyult és közben felnőtt pár olyan generáció, akik már a Call of Duty részeit tartják alapműnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • underground2 #43
    A Force Unleashed én sem értem miért van bent, amikor az első rész nagyon jó lett, de helyette a második részt kellet volna berakni! Mivel az első résszel elentétben, nagyon rövid, szinte alig van újdonág benne, a harcokál lassúl a játék (pc-n, konzolon eggyaránt)!
    Szóval nem tudom mi a bajuk az első résszel, remek története van, igazi star war hanguat, és a remek grafik (a GTA 4-ben debütált Euforia Engine-k köszönhetően)!
  • Silenzio #42
    "közben felnőtt pár olyan generáció, akik már a Call of Duty részeit tartják alapműnek." Ezt remélem, ti sem gondoltátok komolyan. Azokkal szemben azért a DNF-nek elég sok erénye van. Agyatlan áltaktikus csőlövölde, gratulálok, hogy a mai pubertások ezután nyalogatják a 10 ujjukat. Atyaég. A DNF-ben a fíling hibádzik, de az nagyon. Azt viszont nem lehet receptbe foglalni: vagy benne van a játékban, vagy nem. Ez már alkímia, néha a legnagyobbak is elcseszik.
  • vmiki88 #41
    Ha nem játszottál a Dragon Age: Originssel, addig nem is fogod megérteni.
  • Fbn Lx #40
    dragon age 2 mit keres a listán
    még mindig nem értem, miért gyűlölik ennyire
    én full elmerültem benne.
  • Skynet #39
    "megvettem a COD4-et is, felbuzdulva a MW2 élményén, de nekem az ultrabéna volt multiban."

    Tehát azért mert nem minden fegyver látszatilag rángat egyébként halálpontos,nem adja be a találatokat a játék ha félméterrel mellé/fölé lősz,nem rohangál minden idióta autistákat kisegítő perkekkel,és úgy egyáltalán nem egy romba butított fos az egész, akkor az már ultrabéna...:D
    Az hogy a COD klánok és a jó játékosok a mai napig a 4-el és a régebbi játékokkal játszanak,az MW2-t és Black opsot messze elkerülik és csak ilyen magukat "pro" gyerekeknek képzelő barmok videóitól hemzseg a net mindent elárul...
    Az MW2 és a Black ops multiban SEHOL sincs az elődökhöz képest....
  • ktamas74 #38
    A MW2 a legjobb játék..lehetett volna, ha nincs 10 perces játékidő (pl. tdm-nél), ha a Steam nem halna le ilyen gyakran (vagy lenne dedikált szerver) illetve a legközelebbi szerver nem Németországban lenne min. 100-120-as pinggel.
    Amelyik idióta ezt kitalálta, én azt lógatnám fel a *****nál fogva. Ja és nem ártana a csalóknak végleges IP ban.
    A Lightweigt és Commando perk sem kéne bele. Vagy ha igen nevezzék át Unreal Warfare-re.
    De hogy pozitívumkat is írjak: tetszetős grafika, átlátható menü, sokfajta játékmód és nem utolsó sorban COD hangulat. :)
  • RoyalPredator #37
    MW2 helyett Black Ops-t kéne említeni. Annál szarabb COD sose volt.
    (De még lehet...)
  • Jimmyke #36
    Kojima utálja, hogy a trailerek mindig lelövik a poént, ezért a MGS2 marketingje durván félrevezette a rajongókat (pl. Raidenről szó sem esett, mindenki azt hitte ismét Snake lesz a játszható karakter, stb.). Hatalmas nerdrage lett belőle anno.
  • stockhouse #35
    Vagy tényleg nagyon hülye a cikkiró vagy csak a hsz-ek generálására csinálták ezt a posztott. Komolyan, büntetni kéne aki ilyeneket enged leközölni mint hir. Mikor a tájékozatlanság és az inkompetencia háttérrel párosul, akkor ilyen förmedvények születnek cikk cimszó alatt. Az okot már leirták egy páran alattam.
  • Zolivok #34
    hüvős történet beszarok