Ötvös Tibor

Lollipop Chainsaw - Mentsd meg a pompomlányt...

Suda-51 eddig is extravagáns játékairól volt híres, de a Gamescomon frissen bemutatott Lollipop Chainsaw minden eddigi alkotásán túltesz. Ráadásul, akár csak a felemás fogadtatásban részesült Shadows of the Damned esetében hozta magával a Grasshopper Manufacture stábját is.

Így a kreatív vezetői posztot ezúttal is a Silent Hill készítője, Akira Yakamora tölti be, de új szereplőként jelenik meg a csapatban az író/rendező James Gunn (Slither), aki a játék történetét és a karaktereket alkotta meg. A Lollipop Chainsaw egy Juliet nevet viselő pompomlány, aki mellékállásban zombikat is írt.



A játékban hősnőnk alap esetben a pompom-pamacsaival osztogatja az áldást, de ezek tulajdonképpen a "gyenge támadást" jelentik. Juliet minden olyan mozgást tud, amit egy szurkolólánynak tudnia kell, tehát képes ugrásból támadni, gurulni és pörgő rúgásokat kivitelezni. A támadások esetén a pompomjaink elkezdenek csillogni, Juliet pedig érdekes hangokat ad ki akció közben.

Minél több ilyen gyenge támadást viszünk be egy-egy zombinak, annál nagyobb az esélyünk egy kivégzés kivitelezésére. Miután Juliet beszorított egy zombit a sarokba, a kezében található pompomok átalakulnak láncfűrésszé és ekkor lehet már az úgynevezett "kemény támadásokat" is bevinni.



A játékmenet tehát tipikus hack'n'slash. A lényege, hogy bemegyünk egy szobába-terembe-területre, ahova beömlik adott számú ellenfél, akiket mind ki kell csinálni. Ezután kinyílik egy ajtó és mehetünk a következő helyre, ahol megismétlődik ugyanez. Közben iskolatársainkat menthetjük meg, ám ha nem sikerült (elkésünk vagy meghalnak), akkor belőlük lesznek az adott szakasz főellenségei, a szuper-zombik.

Érdemes még kiemelni a Star-módot, mely minden egyes gyilkosságnál töltődik egy keveset. Ha feltöltődik a mérőnk, akkor egy szuper-támadást tudunk véghez vinni, amivel egy-egy ilyen szuper-zombit egyből padlóra küldhetünk. A Lollipop Chainsaw érdekes alkotásnak tűnik, de ha a készítők nem figyelnek oda, akkor nagy bukás lehet belőle.

A játék jövőre jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GTV #6
  • bladesoft #5
    Én már rohantam is a boltba. Letáborozok előtte... olyan epik játék lesz ez...
  • Tinman #4
    Ez is fos/10 lesz, mint ez:



    ?
  • endrev #3
    Hú, annyira jó!!! Nagyon kell! Nem is letöltöm, hanem megveszem majd! Nagyon tetszik az egész játék, az ötlet, a kivitelezés, a játékmenet! De tényleg! Végre eltalálták hogy mi kell nekem!!!

    Aztaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! :OOOO

    Ti is így vagytok vele? Ugye így vagytok????
  • thsanyi5 #2
    Zombik és rózsaszín láncfűrész?? Ezt már láttam valahol :D
    http://animeaddicts.hu/encyclopedia.php?anime.2830
  • NEOreg3 #1