Ötvös Tibor

Halhatatlan a Neverdead főszereplője


Nem a Neverdead alkotóinak fordult meg először a fejében, hogy egy nem elő karaktert állítsanak a középpontba (lásd Planescape Torment), de mégis érdemes lesz odafigyelni a játékukra, mely érdekes újításokkal érkezik.

A Konami berkeiben készülgető, a Rebellion által fejlesztett külső nézetes akciójáték főhőse a Bryce nevet viseli és egyedi tulajdonsága, hogy képtelen meghalni. A történet szerint korunk előtt 500 évvel Bryce egy démonvadász volt, aki szerette volna legyőzni a démonok királyát. A gonosz azonban halhatatlanná tette, melynek következtében Bryce elvesztette feleségét (aki egyszerűen megöregedett) és az évszázadok folyamán egyre szarkasztikusabb és savanyúbb lett.

Azonban végre elérkezett az idő, mikor hősünk végleg leszámolhat élete megrontójával. A sztori elég erősen hajaz a Hegylakó mitológiára, de szerencsére a játékmenetben elég sok újdonságot fedezhetünk fel. Bryce ugyanis nem szórakozik. Ha már úgysem tud meghalni, akkor kihasználja a teljes testét.


Ha például egy nem elérhető helyet akarunk átkutatni, akkor egyszerűen csak letépjük a fejünk és eldobjuk - máris körbe tudunk nézni. De ugyanígy tehetünk kárt az ellenfelekben is. Letéphetjük például a ránk támadó ellen karját, melyben még mindig ott a fegyver és ha már úgyis harcolunk, akkor a kart kicsit meghajlítva lövöldözhetünk ki a sarok mögül az inak húzogatásával.

De Bryce nyugodtan rámarkolhat a magasfeszültségű vezetékekre is, hiszen ennek eredményeképpen elektromos lőszereket szórhat az ellenfeleire az aktuálisan kezében tartott fegyverből. Karakterünk képes lesz a fejlődésre is. Kalandjaink során folyamatosan gyűjtögethetjük a Tapasztalati pontokat, melyeket aztán 70 különböző képességünk között oszthatunk el.

Lehetőségünk lesz multiban is játszani. Érdekesség, hogy az itt megszerzett Tapasztalati pont az egyszemélyes kampányban is felhasználható (és fordítva is), így végül is mindegy, hogy mely módban játszunk. Szerencsére lesz ko-op mód is, melyben egy társunkkal kezdhetünk neki a kalandnak.

A Neverdead érdekesnek tűnik és még a télen meg is jelenik - sajnos jelen állás szerint csak konzolokra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Loverman #8
    physics*
  • merai #7
    "magasfeszültségű vezetékekre is, hiszen ennek eredményeképpen elektromos lőszereket szórhat az ellenfeleire az aktuálisan kezében tartott fegyverből."
    physic fail ....
  • Laza #6
    Na, nem kell ennyire előreszaladni, még meg sem jelent a játék, de Te már azon görcsölsz, hogy miért engedik játszani vele a Bélukát :D
  • kriszwells #5
    Vagy örök élet kód :D Mint Kenny a South Parkban a The Coon-os részekben :D Azt is jól kitalálták.
  • amitakartok #4
    Eléggé érdekes ötlet. Viszont 100%, hogy az anti-erőszak csoportoknál azonnal kiveri a biztosítékot, hogy "gyerekek majd utánozzák és kárt tesznek magukban". Könyörgök, mi a fenének engednek ilyenekkel játszani olyan korú kölyköket, akik elég hülyék ahhoz, hogy utánozzák?! Nem a játék a felelős, hanem a szülő amiért nem egyéniséget hanem majmolót nevelt a kölkéből!
  • EnxTheOne #3
    Brook sokkal jobb halhatatlan. :D

    Brook
  • Gladiator #2
    Kíváncsi vagyok lesz-e sérthetetlenség kód hozzá.
  • CybeRick #1
    Ha halhatatlan, mi a fenéért tér ki bármi elől is? Kárt nem tudnak okozni benne :)
    Ha 500 éves, hogyan képes a játék időtartama alatt látványosan fejlődni? A sztori pl felölel pár órát, esetleg napot? Az elmúlt 500 évben mit fejlődött? Kis logikai bukfenceket sejtek. Az alapötlet minden esetre tetszik. Kár hogy csak konzolra jön...