Berta Sándor

Gyorsabb lehet a Windows Explorer a Windows 11-ben

A helyi keresések gyakran lassúak és instabilak.

A Windows 11-ben számos hiba van, egyáltalán nem tűnik kiforrott operációs rendszernek. Ettől függetlenül a szoftveré a jövő és a Microsoft mindent elkövet azért, hogy egyre többen váltsanak át rá.

A Windows 11 egyik problémája jelenleg az, hogy a Windows Explorerrel végzett keresések gyakran lassúak és instabilak, ezért sokszor alkalmazás-összeomlásokhoz vezetnek. A redmondi konszern azt szeretné, hogy ez minél előbb megváltozzon és a rendszer gyorsabban szállítsa a különböző keresési eredményeket a felhasználóknak. A szakemberek ezt a Windows Explorerbe integrált keresőmotor javításával érnék el - minderről a Windows Latest számolt be.

A fájlmenedzser a keresésekhez az operációs rendszerbe integrált Windows Search szolgáltatást használja, amely többek között a Cortana virtuális asszisztens és a Start menüben lévő keresőmező szempontjából is fontos. A program számos mappát és helyet vizsgál át, köztük vannak az Asztal, a Képek, a Videók, a Zenék stb.

A Windows 11 nemrég bejelentett 22526-os kiadásában a Microsoft egy új dolgot próbált ki, amelynek köszönhetően a keresések során az eddiginél sokkal több adat keletkezett. Ez lehetővé tette, hogy a különböző fájlokat sokkal gyorsabban találja meg a szoftver. Egyúttal a fejlesztők kijavítottak egy hibát is, amely miatt a kereső összeomlott ls megakadályozta az eset után a szolgáltatás újbóli alkalmazását. Ettől függetlenül néhány hiba megmaradt, így például a keresőpanel néha nem nyílik meg a Tálcán. Ebben az esetben a vállalat a Windows Explorer újraindítását javasolta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #8
  Atlas Supervisor, MCP, EXEC, GECOS, OS/360 meg néhány másik voltak az első operációs rendszerek. Valószínűleg ezekre gondolt a szerző.
 • end3 #7
  Ami nem megy, azt nem kell erőltetni. - Vannak akinek ez jól megy. (Pl.X1,)

  Az MS-nek egy dologgal kellene törődnie, hogy hogyan tud hónapról-hónapra az oprendszer-szoftver és a rajta futtatható programok számára teljesítmény növekedést, gyorsulást és megnövelt stabilitást elérni, akár ugyanazon hardverösszetevőkön. Pont.

  (Talán az operációs rendszer "vasra" illesztése-fejlesztése nem haladja meg a képességeit, - tekintve, - hogy az elmúlt 30 évben, - ugyan immel-ámmal, - de ezzel kellett (volna!) foglalkoznia.)
 • esdideki #6
  A 60-as években? Milyen OS alatt?
 • wraithLord #5
  Talán azért, mert fontos? :D

  Btrfs + Raid10, és akkor semmi nem veszik el. De elég simán egy NAS-t venni, és nem kell vele szórakozni. Én sem tárolnék soha semmit cloudban, ami tényleg fontos.
 • Gabbbbbbbbbbbb #4
  Keresés??? Az egész Windows Explorer egy lassú használhatatlan szemét W11 alatt. (és az UI elemek használhatósága is romlott)
 • TSImike #3
  hát vannak azért olyan begyöpösödöttek akinek pálya, mert nem használnak Onedrive-ot. Én a fontos dokumentumaimat csak és kizárólag a saját gépemen tartom és ez nem lesz másként a jövőben sem... az meg egy totális kalap fos, hogy hálózati helyen nem képes keresni a windows még trükközéssel sem (a 10 legalábbis biztos nem)
 • dyra #2
  Az oprendszer már nem pálya. A felhős keresőjük egész jó. A saját gépeden meg minek tartasz bármi fontos dokumentumot? Onedrive sync van akkor nem a gépeden keresel hanem a Onedrivban. Az a keresőjük teljesen jó.
 • kvp #1
  Alapvetoen ott tartunk, hogy a microsoft egy sima stabil file rendszer keresot nem tud osszehozni. Ez azert mar a 60-as evekben is mukodott a legtobb akkori os alatt, de meg a commodore 64-esen is ment. Es a javitas nem javitja ki a hibakat, csak egy reszet, mar amikor...